Purple Day 2011 Előadás Köszöntök mindenkit, K L-nak hívnak a EBOC alapítvány képviseletében jöttem hozzátok. Remélem nem baj, ha tegeződünk, csak a könnyebbség.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Érték-e még a család? SzülőSuli 1.
Advertisements

Europe in Action 2007 Állampolgári jogokat mindenkinek Andrew Doyle, Az EPSA elnöke.
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Kornai János: VITAINDÍTÓ ELŐADÁS Egészségbiztosítási reform konferencia január
Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
C++ programozási nyelv Gyakorlat hét
Kattints 1 – 1 lapra… Juppí nyugdíjkor...!!! Hány napból áll a nyugdíjas hete? 6 szombat és 1 vasárnap.
3 X 7 CSODA.
ÉN IS EPILEPSZIÁS VAGYOK.
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
AGRESSZÍV KEZELÉSEK v. EMBERHEZ MÉLTÓ HALÁL
Béla gondolatai a házasságról
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
Sokan csak azért beszélnek, mert azt hiszik
Számitástechnikai alapismeretek
A számítógép veszélyei és káros hatásai
Feltétel nélküli szeretet
Rögtön megnézzük a részleteket…. Máz? Álarc? Nyomulás? Nem, ez a SZEMÉLYES MÁRKAÉPÍTÉS! Előadó : Dr. Serényi János, Értéktrend Consulting NYUGATMAGYARORSZÁGI.
Pszichoprofilaxis és pszichoedukáció a rehabilitációban
Tibai Eszter Indíts el új munkatársat! A képek származási helye: internet és saját.
Fülemüle informatika verseny
2009 Mit kell tudnom a tudományos diákköri munkáról? a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
EPILEPSZIÁS BETEG VÍZBEFULLADÁSA A TISZÁN június 03. KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS Martfű, október 27. Kiss László balesetvizsgáló.
Ápolási tevékenységünk központja a beteg SE ÁOK I.sz.Sebészeti Klinika Budapest Mollnár Enikő Zina.
Előítéletmentesen a hajléktalanokkal szembeni előítéletekről
Gyönyörködni a nök mellein, jó a férfiak egészségének,
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
A fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek működésének tapasztalatai Dr. Eitmann Norbert, elnök Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület június.
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
CONVULSIONES FEBRILES LÁZGÖRCS
Kormányszóvivői tájékoztató T ö b b e n, j o b b a n, t o v á b b Zöld könyv az egészségügyről.
Európai Scleroderma Nap június 29. Hogyan lehet együtt élni a sclerodermával? Mottó: Nem vagyok beteg, csak sclerodermával élek!
Szociális helyzet a Pogányvölgyben 2011 június 17.
Kapcsolataim a neten. Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on.
Endokrin megbetegedések szerepe a női subfertilitás létrejöttében
Általános tájékoztató
Barát Müller Péter.
Egy virágcserép és a sör története
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
mint ami mások szerint szükséges!
Mit tehet a beteg a jó orvos- beteg viszonyért?. A sikeres együttműködés alapköve a kölcsönös bizalom és tisztelet.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Miért aggódsz?.
Feltétel nélküli szeretet
NA ÉS ? ? ? HOGYAN VISELKEDIK AZ IGAZI FŐNÖK ? Ha főnök vagy, olvasd, mennyire illik rád, ha azt szeretnél lenni, figyelj jól, és legyél jó vezető ! !
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Kormányszóvivői tájékoztató Tájékoztató a Népesedési Kormánybizottság munkájáról.
Gazdagabb vagy bárkinél,
Sokan csak azért beszélnek, mert azt hiszik a hanggal könnyebb bánni, mint a csönddel.
A pénz nem boldogít . Egy ember, akinek 3 milliárdja van, semmivel sem boldogabb, mint az, akinek csak kettő van…!
Egészséges Windows. A mai világban a számítógépek szerves részei lettek a mindennapjainknak. Mindenki otthonába előfordul, és rengeteg munkahely igényli,
Valódi gyógyulás virtuális térben? Információs technológiák és lelki egészség Purebl György Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet.
Öngyilkosság megelőzés Öngyilkossági gondolatai vannak? Krízisben van? Kérjen segítséget! Hívja a at! (ingyenes, vezetékes- és mobiltelefonról,
Segítő külső körülmények 5/13. Előkészület – tanár A páros munkához szükséges szöveget kinyomtatni Készítette: Sági Lajos2.
A reintegráció lehetőségei
Rajta! Távolinak tűnik, hát nem indulunk el, Nehéznek látszik, hát nem emeljük fel, Lehetetlennek látjuk, nem próbáljuk meg. Talán éppen ezért veszünk.
KOMMUNIKÁCIÓ. A kommunikáció tartalma: – KÖZLÉS Latin szó – tájékoztatás, közlés, hírközlés,információk közlése vagy cseréje – BESZÉLGETÉS Tágabb értelemben.
Feltétel nélküli szeretet
Netezz biztonságosan! Köszönt Benneteket a
DIGITÁLIS OTTHON.
„Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány
10. óra Az Erkölcsi értékelések és Döntések gyakorlata – a szabá-lyozó, a vezető felelőssége Ii.
Előadás másolata:

Purple Day 2011 Előadás Köszöntök mindenkit, K L-nak hívnak a EBOC alapítvány képviseletében jöttem hozzátok. Remélem nem baj, ha tegeződünk, csak a könnyebbség kedvéért. Táblára felkerül a „Purple Day 2011 márc. 26.” felirat és a nevem

Mi is az Epilepszia Nagy vonalakban bemutatom a betegséget, közben kérdésekkel is lehet felvezetni a dolgot, hátha valaki tud róla valamit. Így egyből bekapcsolódnak a beszélgetésbe. Elmondhatod, hogy milyen gyakori betegségről van szó és hogy hány embert érint világszerte. Ezért foglalkozni kell vele.

Hogy kezelik a betegséget Beszélek arról hogy milyen gyógyszeres terápia van rá. De említeni kell azt is hogy világszerte a műtéti megoldást erőltetik már azoknál akiknél ez lehetséges. De Magyarországon a műtéti kapacitás 60%-a kihasználatlan. A gyógyszeres kezelés hátrányai felvillantása. Alacsony tájékoztatottság a műtéti megoldás irányában. Fontos a tájékoztatás.

Pár szó mindennapi életéről Elmondható, nagy általánosságban milyen nehéz a mindennapi élet azoknak, akik együtt élnek a betegséggel, mert hogy ezzel együtt kell tudni élni. Legyen az felnőtt vagy gyerek a társadalmi kirekesztettség mindegyiket sújtja. Gyereket nem veszik fel az iskolába, ha mégis a társai kiközösítik, a munkahely találás is hasonló problémákat szül. Személyes tapasztalatokkal kiegészítve az elhangzottakat.

Sajnálatos hogy rengeteg tévhit lengi körbe a betegséget. - Ki tudja milyen lehet egy roham? Rögtön rávilágíthatunk arra hogy mennyire nem ismerik az emberek a rohamokat, csak a ”nagyroham” lesz ismert az emberek szemében. Nem vagyunk szellemileg elmaradottak, sok híres ember élt ezzel a betegséggel, személyes tapasztalatok belefonásával bizonyítható. Autó vezetés (változó kormányi szabályozás → alapítványi munka). Szülés, gyerekvállalás, nemző képesség: Mindegyik lehetőség a betegek előtt áll, de szülni csak nők képesek :) Tények és tévhitek 1

Tények és tévhitek 2 Mit szabad tenni és mit nem szabad tenni rohamozó emberrel. Ne fogjuk le ne korlátozzunk semmiben, csak arra vigyázzunk hogy kárt ne tegyen magában. Csak akkor kell orvos, ha túl soká tart egy roham, vagy egyéb sérüléssel járó esemény következik be. Ha kitisztul a beteg meg kell nyugtatni, nem szabad felesleges pánikot kelteni amúgy is zavart lesz roham után.

Alapítvány munkája Sajnálatos, hogy Magyarországon az epilepsziások érdekében működő szervezetek lényegi munkát nem végeztek az EBOC alapítvány alakulásáig. Gyógyszer ügy, Autó vezetési ügye, Epis. Törvény, Fórumok, Váltó program, Tájékoztató anyagok, Purple Day

Kérdések Bárkinek az elhangzottakkal kapcsolatban kérdése van az most felteheti. Ha esetleg valami nem volt világos akkor egészen bátran lehet kérdezni. Későbbiekben is megtalálhatóak vagyunk a Oldalakon → táblára is mehet