Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
NTP-HHT-MPA „A hátrányos helyzetű térségekben élő tehetséges fiatalok támogatása” Megnyert összeg: FT.
Advertisements

KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Az olvasástanítás módszere:
A referencia intézmények szolgáltatói szerepe
A Hallgatói Mentorprogram működése
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Az iskolai szociálismunka
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
V. Kollégiumi Konferencia március 26. A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Intézet és a Deák Ferenc Középiskolai Kollégium rendezvénye.
Milyen tanulsággal szolgálhat a szabadidő-elmélet a pedagógus számára?
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
A hátrányos helyzet kezelésének középiskolai modellkísérletei Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium Tamási június 4.
a látássérült emberekért
Közoktatási projektelemek Készítette: Deli Mária Közoktatási koordinátor.
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
Az együttműködés színterei a segítő pedagógus szemszögéből
A Szaktanácsadók feladatai a 48/2012. (XII.12.) EMMI rendelet alapján
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
Csillag Ferenc MFPI közoktatási szakértő
A kolozsvári Báthory Líceum
Az osztály és az iskolapszichológus együttműködési lehetőségei Iskolapszichológusok Módszertani Bázisa Budapest, november 27.
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
A szociálpedagógus feladatai a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban
"Legyen az esély egyenlő ..."
Óvodai és iskolai szűrő vizsgálatok
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Dominó Általános Iskola magatartásmódosító programja
Az óvoda-, és iskolapszichológia szakmai feladatkörei
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
TEVÉKENYSÉGÜNK a tanév során. augusztus – szeptember őszi szűrés az óvodákban az 5. életévüket betöltött gyermekek részére logopédiai szűrés csoportos.
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
Pszichológiai és gyógypedagógiai diagnosztika
Jelen és jövő A Budaörsi Nevelési Tanácsadóban. Mi történik a Nevelési Tanácsadóban? Vizsgálunk Szakvéleményt írunk Terápiát végzünk, gyógyítunk (rajz,
Pedagógiai munka a Nevelési Tanácsadóban
Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola
Budapesti Ward Mária Általános Iskola
Jó szülő vagyok? Foglalkozások fogyatékkal élőket gondozó szülőkkel
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
A beiskolázás előkészítése
Előadó: Dr. Nagy Erzsébet Debrecen, január 29.
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Szociálpedagógus a „SÉF” Szakképző Iskolában „Fontos vagy nekünk” QALL – Végzettséget mindenkinek! Regionális konferencia Székesfehérvár 2013.
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
Pedagógus értékelési rendszer
Az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskola bemutatkozik Gyöngyös
Jó gyakorlatok egy somogyi faluban
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Az eredményesség mérése és szakmai ellenőrzés Összeállította: Barcziné Horváth Márta iskolaigazgató, IPR szakértő Kocsis Gáborné IPR szakértő.
 Nógrádmarcal Nógrád megyében, Balassagyarmattól 10 km-re található zsák település  A Cserhát hegység északi nyúlványának szélén, az Ipoly völgyének.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
„FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!” KOMPLEX MEGELŐZŐ, EGÉSZSÉG ÉS KOMPETENCIA FEJLESZTŐ MODELL PROGRAM a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Berényi.
A Mi Házunk Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Csökkentsük a túlterheltséget, tanítsuk többet a diákokat! Varga Attila február 4.
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.
„Referenciaintézmény kialakítása a II
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki,
Szakszolgálati feladatellátás a JNSZMPSZ Kunhegyesi Tagintézményben
Szociálpedagógia BA szak, Nappali és levelező tagozat
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
Család – és Gyermekjóléti Központ
Osztályközösségben jelentkező problémák, közösségépítő foglalkozások
Előadás másolata:

Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom) A Mi Házunk Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)

Cél csoportok Közvetlen: A telepen élő cigánygyerekek 20 éves korig. Közvetett: 50 cigánycsalád, 5 általános iskola diákjai, 2 óvoda gyermekei.

Tevékenységek és módszerek Egy komplex karitatív-oktató-nevelő és szociális program, mely a kezdetektől lehetőséget biztosít a telepen élő roma származású gyermekek és fiatalok számára a megfelelő szocializáció és társadalomba való integrálódásra.

A Közösségi Ház programjai: “Gyermek kuckó” Ébresztő program Nevelési program óvodáskorúaknak Nevelési program általános iskolásoknak Nyári programok Programok továbbtanulók számára Ifjúsági csoport Családsegítés-gondozás Egészség, higiénia horizontális program

“Gyermek kuckó” A csecsemőkkel és kisgyermekekkel való foglalkozás a hét minden napján, ennek keretében az alapvető higiénés feltételek biztosítása Napi kapcsolatot tartunk a szülőkkel Gondozás – nevelés

Ébresztő program A rendszeresség és pontosság megszoktatása, a kötelességek teljesítése, napirend kialakítása Saját kisbusszal és pedagógus kíséretével a gyerekek szállítása az óvodába és az iskolába. Elősegítjük a hatékony kommunikációt az oktatási intézmények és szülők között

Gyermeknevelés folyamata (1) Nevelési tervünk hangsúlyozza az egyéni, valamint a csoportos nevelési módszerek ötvözésének fontosságát. A tanuló helyzetének komplex vizsgálata. Környezettanulmány, konzultáció az osztályfőnökkel, tudásszint felmérés, személyiségfelmérő teszt, szociometriai felmérés, családlátogatás, önismereti tréning. Személyre szabott terv (Egyéni Fejlesztési Terv) készítése

Gyermeknevelés folyamata (2) Tanulás Személyiségfejlesztés Tehetséggondozás Szabadidős tevékenység Egészséges életmódra nevelés

Nevelési program óvodáskorúaknak Komplex személyiség fejlesztés és iskolára felkészítés játékos formában. Logopédiai foglalkozás. Pszichológiai tanácsadás. Naponta kiegészítő táplálkozás és fürdési lehetőség .

Nevelési program általános iskolásoknak (1) A gyerekek minden hétköznap 16. 00 órától – 19. 00 óráig vehetnek részt a házban zajló programokon. A foglalkozások két csoport számára (alsó és felső tagozatosok), forgó rendszerben történik.

Nevelési program általános iskolásoknak (2) Először számítógépes foglalkozást tartunk, majd a tanulás következik (leckeírás, korrepetálás, dolgozatokra való felkészítés, fejlesztés). Ezt követi a kézműves foglalkozás, végül pedig a játék.

Nevelési program általános iskolásoknak (3) A gyerekekkel végzett oktató-nevelő munka folyamata: Csoportvezető pedagógusaink évente legalább három alkalommal konzultálnak az osztályfőnökökkel, majd közös stratégiát dolgoznak ki a gyerekek beilleszkedésének segítésére, valamint iskolai teljesítményük növelésére. Ezt követi az egyéni nevelési tervek elkészítése, ez alapján történik a Mi Házunkban az oktatás. Mindemellett egy fejlesztő pedagógus, a tanítási időn belül segít a gyerekek felzárkóztatásában (iskolai tanórákon) .

Nevelési program általános iskolásoknak (4) Egyéb foglalkozások Logopédiai és fejlesztő foglalkozás Gyógypedagógiai foglalkozás Pszichológiai tanácsadás Korrepetálás (matematika, fizika, kémia) Hétvégi foglalkozások Szakmai eszmecsere szervezése

Nyári programok Egyhetes ottalvós jutalomtábor Háromhetes fejlesztő jellegű napközis tábor

Programok továbbtanulók számára Foglalkozás középiskolás fiatalok részére Ösztöndíjak, gyakorlati helyek felkutatása A diákokkal közösen, programok szervezése

Ifjúsági csoport Önszervező csoport Önismereti, kommunikációs, és problémamegoldó tréning Kirándulások, találkozások

Családsegítés-gondozás Családlátogatások Családsegítő tevékenység Közösségépítés Női klub

Egészség, higiénia horizontális program Ezek minden tevékenységben szerepelnek. Rendszeres tisztaságra nevelés elsajátítása és megszokása, majd a házban tanultak otthoni alkalmazása