TÁMOP 3.4.2.A/11-2-2012-0017 projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A KÓPÉVÁR ÓVODA SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A TÁMOP
Advertisements

TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
A referencia intézmények szolgáltatói szerepe
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
TÁMOP nyitó szakmai konferencia A pályázat rövid bemutatása BRAVIA TEREM, NOVEMBER 30. KÉSZÍTETTE: KATONA KRISZTINA TÁMOP /1.
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
V. Kollégiumi Konferencia március 26. A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Intézet és a Deák Ferenc Középiskolai Kollégium rendezvénye.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Az együttműködés színterei a segítő pedagógus szemszögéből
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
TÁMOP A/ projekt:„SZIGET, AMELY BEFOGAD” – AZ INKLUZÍV ELLÁTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ, EGYMÁSRA ÉPÜLŐ MODELLJE SZOLNOKON.
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
Fejlesztések, többlettudás és forrásközpont az EGYMI-kben
TÁMOP Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Befogadó intézmények Sárbogárdon
as tanév Záró értekezlet.
Bemutatás Ü Adatok Ü Az Alapítvány célja Ü Működésmódja Ü Célterületei Ü Eddigi programok Ü További programtervek.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Idegen nyelvi fejlesztés Balog Éva TÁMOP / RIDENS Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium „Innovatív speciális szakiskola”
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
A gyakorlatvezető mentor
Kutatási terv Az inklúzió fenntarthatóságának vizsgálata az oktatási intézményekben, fókuszba helyezve a hálózati együttműködést, a kreatív alkotó műhelyek.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Az SNI tanulók státuszhelyzete a jogszabályváltozások tükrében
Egyensúlyban a világgal TÁMOP A konzorcium tagjai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
RMÁI Kazinczy Ferenc Tagiskola Kincsesbánya, Iskola u. 1.

TÁMOP /2 – Nyitórendezvény. A Liget Úti Általános Iskola, Előkészítő, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és EGYMI felkészülése a.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
2012.május 15. „ Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, Ha levesszük a szemünket a célról..” TÁMOP / Új Magyarország.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Pedagógiai munka a Nevelési Tanácsadóban
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
A szaktanácsadó segítő szerepe
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás Egyenlő hozzáférés innovatív intézményekben.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadó összetett szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
A beiskolázás előkészítése
integrációjának megvalósulása az Asbóth Sándor
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
Inklúzív nevelés Magyarországon
A tehetséggondozás az esélybiztosítás kiemelt területe tehetségazonosítás tehetség-tanácsadás együttműködések mentorálás tehetségfejlesztés hálózati tanulás.
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
PROJEKTNYITÓ május 18. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
PROJEKTZÁRÓ január 24. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Közoktatás-fejlesztési programok 2007-ben Új Magyarország Fejlesztési Terv Hámoriné Váczy Zsuzsa OKM Balatonfüred, november 14.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
TÁMOP A-11/2. A pályázati célja, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésében, oktatásában részt vevő intézmények (speciális és többségi)
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
 Nógrádmarcal Nógrád megyében, Balassagyarmattól 10 km-re található zsák település  A Cserhát hegység északi nyúlványának szélén, az Ipoly völgyének.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
„FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!” KOMPLEX MEGELŐZŐ, EGÉSZSÉG ÉS KOMPETENCIA FEJLESZTŐ MODELL PROGRAM a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Berényi.
Ismerj meg! Fogadj el! Érzékenyítő team tagjai: Gyurina Éva Hegedűsné Somogyi Beáta Nagyné Tóth Ibolya TÁMOP
A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Bicskei Tagintézménye
„Együtt, eredményesen”
Előadás másolata:

TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű tanulók inkluzív nevelése érdekében.

Beszámoló a közötti időszakról Megvalósult tevékenységek: • A Szolnoki Szolgáltatási Szakközép és Szakiskola fejlesztő pedagógusai elkezdték előkészíteni az egyéni átvezetési és fejlesztési terveket. Ebbe a programba Varga Hajnalka és Tóthné Páncsics Edina szakemberek vesznek részt. • Ebben a félévben több alkalommal tartottak a konzorciumi tagok fejlesztő pedagógusai megbeszéléseket, mely alkalmakra mindig a kijelölt feladatokat kellett elvégezni. • Folyamatos a konzorcium tagjai között az egymás programjain való részvétel, így érzékenyítő tréningen, játékos délutánon vettünk részt. • A félév során sor került a különböző rajzeszközök megvásárlására, mellyel a fejlesztő órákat tudják a színesebbé tenni.

Beszámoló a közötti időszakról Megvalósult tevékenységek: • A program egyik feladatai között szerepelt a logopédiai megsegítés. Ennek keretében egy logopédus szakember – Varga Hajnalka - segíti a tanulókat. Heti rendszerességgel foglalkozik a fejlesztésre szoruló diákokkal. • A félév legnagyobb programja a november 22-én megrendezésre került szakmai konferencia és workshopok. A szakmai rendezvényekre meghívást kaptak az intézménnyel együttműködő gazdálkodó szervezetek, szakemberek, fejlesztő pedagógusok, kollégiumi nevelők és szaktanárok. A workshopok célja, hogy az SNI tanulók problémáit a szakemberek megismerjék, segíteni tudjanak nekik a gyakorlati helyeken. Sikeresebb fiatalok legyenek.

Beszámoló a közötti időszakról Következő félévre áttervezett tevékenységek:  Inkluzív nevelést, befogadó pedagógiai gyakorlatot támogató programok, jó gyakorlat adaptációja a pedagógusok horizontális együttműködési, tanulási lehetőségeinek megteremtése pedagógus teamben.  Nem sikerült a fenntartóváltás miatt a jó gyakorlatok tervezett beszerzése, KLIK alá tartoznak a kinézett intézmények, így számlázás nem történhet közöttünk. Folyamatos a keresés, ebben segítségünkre van a felkért szakértőnk is.

Beszámoló a közötti időszakról A következő félévre tervezett tevékenységek: • Logopédus bevonása SNI-s gyermekek támogatására: A program folytatása (Varga Hajnalka) Az intézmény pedagógiai dokumentumainak módosítása A program zárásaként • Diákok inkluzív szemléletének kialakítását segítő attitűdformáló tréningek. • Érzékenyítő tréningek (6 csoport x 8 óra) szervezése diákcsoportok részvételével /Ladár Edit/ • Önismereti tréningek (6 csoport x 8 óra) szervezése diákcsoportok részvételével /Szutorisz-Szügyiné Mezei Julianna/

 Diákok inkluzív szemléletének kialakítását segítő attitűdformáló programok. Konzorciumi tagokkal közös program: Diáknap fogyatékkal élőkkel, sajátos nevelési igényű tanulókkal.  Szakmai nap szervezése a konzorciumi tagok, szülői szervezet, vállalkozói szervezetek képviselőivel együtt;  Az iskolai tanműhelyekben bemutató órák tartása szakmacsoportos bontásban (3 alkalom)  Saját programunk: Közös program a Vakok és Gyengénlátók Egyesületével.  A külső gyakorlati helyek számára módszertani segédlet összeállítása az SNI tanulókról  Intézmények közötti szakmai együttműködések formáinak kidolgozása szakmai team-munka keretében.