Az ÉARFÜ NONPROFIT KFT - szerkezete, felépítése, a színes mozaik.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Területi államigazgatási szervek
Advertisements

Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet
A időszak végrehajtási intézményrendszere
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
A védelmi bizottság elnökének katasztrófavédelmi feladatai Jogszabályi háttér: § §1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról,
Miniszterelnöki Hivatal, Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkárság Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztály 376/2007. (XII. 23.) Korm.
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
A vízjog időszerű kérdései
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Baranya Megyei Önkormányzat
Dél-alföldi régió Országos adatok Itt!!! Bezárás
A stratégiai tervezés történeti háttere
Településmarketing Marketing a területfejlesztésben!?
A területfejlesztés szereplői és intézményei Magyarországon
Az Európai Unió intézményrendszere Unger Anna december 1.
Irányváltások a területfejlesztés intézményrendszerében 1Területfejlesztők Napja Balatonkenese.
Az Észak-alföldi régió mezőgazdaságának sajátosságai
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Többcélú kistérségi társulások működési szabályai, zavarai
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
A helyi önkormányzatok vagyongazdálkodásának törvényességi problémái
Gulyás László tű. hadnagy kiemelt főelőadó Tatabánya, november 6. Iparbiztonsági feladatok a nem rendszeres hulladékszállítással kapcsolatosan (az.
Kutatási összefoglaló. Regionális eltérések Magyarországon nemzetközi összehasonlításban.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Genfi Egyetem, Európai Tanulmányok Intézete A vidékfejlesztés területi és közigazgatási aspektusai a magyar és a.
Bevezetés.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Gazdasági jog III. Előadás Általános szabályok A Gt. általános része.
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
Távmunka a területfejlesztésben
A munkavállalói FB tagság
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A Nemzeti Civil Alapprogram szervezeti felépítése, feladat- és hatáskörök Előadó: dr. Ugron Gáspár.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Szektorok közötti együttműködések
A végrehajtás operatív kérdései Előadó: Ferenczi Beáta, projektmenedzser Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Nemzetközi Együttműködési Programok Irányító Hatósága.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft
A rendészet szervei.
Dobolyi Alexandra Európai Parlamenti Képviselő Külügyi Bizottság
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
Széchenyi programiroda Tanácsadó és szolgáltató nonprofit kft.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 13. előadás december Az európai közigazgatás fogalma Kiindulópont: annak ellenére, hogy az EU esetében.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Területi és helyi államigazgatási szervek október október 3.
A járási rendszer megújítása
Önkormányzat és állam.
A magyarországi K+F politika
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ és HAJDÚ-BIHAR MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE
AZ ÉSZAK ALFÖLDI RÉGIÓ EGÉSZSÉGÜGYI HELYZETÉRŐL
„KISTÉRSÉGI” MŰKÖDÉS – járások - tankerületek
Lorem ipsum.
A helyi önkormányzatok feladatrendszere és költségvetése
Előadás másolata:

Az ÉARFÜ NONPROFIT KFT - szerkezete, felépítése, a színes mozaik

Régiók elhelyezkedése

REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÜGYNÖKSÉG – a Regionális Fejlesztési Tanács munkáját segítő közhasznú szervezet, amely: a)illeszkedik a területfejlesztés intézményrendszerébe, b)nemzetközi kvalifikációval rendelkezik. Általános ismérvei: • nem decentralizált és egyben nem dekoncentrált államigazgatási szervek, • nem önkormányzati fenntartású szervek, • Munkavállalói a Munka törvénykönyv hatály alá tartoznak, így nem köztisztviselők és nem közalkalmazottak, de nem is közszolgák, • önálló hatósági jogkörük nincs - közjogi jogállásuk „rendezetlen”, • De! közfeladatokat látnak el, mint egyéb szervek, • Ügynökségek feladatait a területfejlesztési törvény határozza meg a 16.§(3) és a 17.§(2) bekezdésében.

Kettős funkcióval bír Munkaszervezetként A Tanács munkaszervezeti feladatait látják Az Ügynökségek működési körükben ellátják: • az adott régiós Tanács Régió fejlesztési programjának megvalósításával összefüggő fejlesztési döntéseinek előkészítését, • a Régión belüli területfejlesztési intézmények információ ellátásának javítását, • a kistérségi fejlesztési tanácsok munkájának segítését, • s a Tanács titkársági feladatait is. Közreműködő Szervezetként A különböző hazai és Európai Uniós programok menedzsment feladatainak ellátásában való közreműködéssel bírnak, különös tekintettel a Regionális Fejlesztés Operatív Program végrehajtásában közreműködő szervezetek kijelöléséről szóló rendelet alapján adott régióra vonatkozó Operatív Program közreműködő szervezeti feladatainak ellátása a fő feladatuk.

Tanács /Ügynökség • Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (ÉARFT) Politikai (szakpolitikai) döntéshozó testület Működését törvény és SzMSz szabályozza Működését törvényességi szempontból ellenőrzik nincs felettes szakmai szerve, csak a delegálók kérhetik számon működését a tagok éves beszámolója alapján • ÉARFÜ Nonprofit Kft.Ügynökség (ÉARFÜ) Szakmai döntés-előkészítő és végrehajtó szervezet politika mentes Működését törvény, Társasági Szerződés, és SzMSz szabályozza Működését törvényességi- gazdasági- gazdálkodási, célszerűségi szempontból, is ellenőrzik Felettes szervei: ÉARFT (mint munkaszervezetnek) Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (mint Közreműködő szervezetnek) NFM(költségvetési források kezelőjeként)

HASONLÓSÁGOK: • Közhasznú nonprofit szervezetek – Gt. hatálya alá tartozva, július 1-től kötelezően, önálló jogi személy • Működésüket törvény a évi XXI. törvény a területfejlesztésről és területrendezésről és SzMSz szabályozza • Működésüket Felügyelő Bizottság ellenőrzi • Feladataikat az Alapító Okiratban / Társasági Szerződésben rögzítik • Szakmai döntés-előkészítő és végrehajtó szervezetek - politika mentes működéssel • Feladataik és funkcióik • 10 évesek, vagy már el is múltak

KÜLÖNBSÉGEK: • RÉGIÓSPECIFIKUS FELADATOK ÉS PÁLYÁZATOK • Funkcióbeli különbségek • Eltérő tulajdonosi kör • ELTÉRŐ SZERVEZETI FELÉPÍTÉS • Egy székhely – több székhely

ÉARFÜ NONPROFIT KFT. Működési területe - Észak–alföldi régió Hajdú–Bihar Megye Jász–Nagykun–Szolnok Megye Szabolcs–Szatmár–Bereg Megye Társaság alapítója: Észak–Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács – január 6. Társaság tulajdonosi köre – 2004-től:  Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács  Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Tanács  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Tanács Társaság legfőbb szerve: TAGGYŰLÉS