ISKOLATÁSKÁBÓL RIDIKÜL, AVAGY OKTATÁS ÉS MUNKA KELETEN ÉS NYUGATON

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az internetezők véleménye a magyarországi vállalatok ügyfélkezeléséről. Az Infoteka Kft. – a Sugar CRM partnerje - magyarországi képviseletének megbízásából.
Advertisements

Jelige: „Isa, por es homou vogymuk.”
Elégedettség a felsőoktatással és a hallgatói szolgáltatásokkal a TÁMOP fejlesztési program első eredményei dr. Székely Mózes elnök Felsőoktatási.
A tanácsadó képzés regionális munkaerő-piaci hatásai
A nők érdekvédelme a BDSZ-ben - a fúzió előtt és után - Varga Éva BDSZ alelnök, Ruhaipari tagozatvezető.
JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány let.com A munkavállalást befolyásoló egyéb tényezők • Kereslet a csak a munkafeladatra koncentráló, ahhoz időben.
XXX. Jubileumi OTDK Készítette: Szabó Anita Debreceni Egyetem
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Schadt Mária egyetemi docens
A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán folyó kutatások Szabó Ingrid Szabó Ingrid dékánhelyettes dékánhelyettes.
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
Női oktatók a felsőoktatásban - a Debreceni Egyetemen végzett vizsgálat eredményei Tornyi Zsuzsa Zsófia DE GyFK, CHERD
‘rEUsearch’ Az Európai Unióhoz való csatlakozás hatásai a határon átnyúló kapcsolatokra, agráriumra és kereskedelemre – kutatási projekt (HURO/0801/075)
Civil szervezetek a munka világában
A vállalkozások PhD szintű munkaerőigénye Magyarországon
1 Tudás és/vagy kompetenciák? Végzős hallgatók részvétele a felnőttoktatásban Ábrahám Katalin – Tőzsér Zoltán Debreceni Egyetem Nevelés-és művelődéstudományi.
A BA/BSc végzettség hasznosíthatóságának vizsgálata a Debreceni Egyetemen és Nyíregyházi Főiskolán végzett fiatalok körében Seres Edina
KOMPETENCIAMÉRÉSEK ÉS EREDMÉNYEIK
Egyetemi élethelyzetek – Campus-lét a Debreceni Egyetemen május 29. DAB Székház, Debrecen Thomas Mann u. 49. Sportoló csoportok a Debreceni Egyetemen.
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola szeptember.
1 A VAJDASÁGI PÁLYAKEZDŐ DIPLOMÁSOK MUNKÁBA ÁLLÁSI MODELLJE 7. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia Újvidék, november Jenei Ervin.
A szakdolgozat készítés minőségirányítási aspektusai
Kultúra „harmadfokon” A harmadfokú képzésben részt vevő hallgatók viszonya a kultúrához Németh Nóra Veronika Debreceni Egyetem VI.
1 Oktatás és iskolázottság – nemi egyenlőtlenségek konferencia Az előadás címe: A hátrányos helyzetűek oktatásban való részvétele gender szempontból (különös.
A munkaerőpiaci képzési és átképzési programok eredményességének vizsgálata regionális és kistérségi vetületekben MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
Diplomás pályakövető rendszer TÁMOP és TÁMOP kapcsolata Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató március 4-6.
Jelentkezési Tendenciák Kutatás —Műhelykonferencia Budapest, június 16. Fábri István: Jelentkezési és felvételi tendenciák Magyarországon
Széchenyi István Egyetem, Győr
Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet A LEADER PROGRAM MINT HELYI PARTNERSÉG KÉRDÉSEI MAGYARORSZÁGON.
Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület
A (társadalmi) nemek kérdése a foglalkoztatáspolitikában: a pályaválasztástól a hivatásig Nagy Beáta.
A nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőség november 11.
Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége PATHWAYS II. Záró konferencia Fogyatékossággal élő fiatal felnőttek társadalmi.
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
Változások a család és a munka szerepében és megítélésében Pongrácz Tiborné „Nők a családban, a munkahelyen és azon túl – Közép-európai együttműködés a.
Szabados Tímea és Wéber Andrea (EBH) október 26. Intézményekbe vetett bizalom és jogtudatosság a mai magyar társadalomban (Kutatási eredményeink.
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
Kutatási kiválóság egytemi-akadémiai együttműködésben: egyetemi perspektíva Szabó Gábor elnök, MRK Egyetemi Tagozat rektor, Szegedi Tudományegyetem
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola április.
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
Helyi Esélyegyenlőségi Program Nők munkaerő piaci helyzetfelmérése Bükön 2014.augusztus 27.
Az érettségi utáni továbbtanulást meghatározó tényezők
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Torma Dorisz május 29. Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar
Családbarát közintézmények Kopp Mária MD, PhD Kopp Mária MD, PhD Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi Intézet Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi.
1 Identitás elemek vizsgálata: a kötődés, bizalom és konfliktus vizsgálatának keretei a magyar társadalom kvantitatív felmérései alapján Dr. Bugovics Zoltán.
TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Vitaindító – 2007-re tervezett tevékenységek.
A Bologna-folyamat hatása az ifjúság munkaerő-piaci helyzetére
E 5. Együttműködések a humán szolgáltatásokban
Pályakövetéses vizsgálat DPR konferencia, Veszprém márc. 11. A Pannon Egyetemen végzettek szakmai életútja – a kezdetek Formádi Katalin
Jelenkori társadalmi problémák és konfliktusok Tantárgyfelelős: Dr
A külföldi hallgatók egyetemválasztási szempontjai
A KÜLFÖLDI HALLGATÓK INTÉZMÉNYVÁLASZTÁSI SZEMPONTJAI TÁMOP C-12/1/KONV Losoncz Annamária Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Igazgatóság.
Nők és férfiak társadalmi egyenlőségének munkaerőpiaci és családügyi vonatkozásai december 3.
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése.
Civil Partnerség V. Regionális Konferencia Felnőttképzés és esélyegyenlőség – civil lehetőségek Aranyi Magdolna „Lépj egyet előre!” projektmenedzser 2007.
Kutató nők, avagy a nők és kisgyermekes anyák karrierlehetőségei a tudományos életben Lipták Katalin Ph.D., dr.jur., egyetemi adjunktus, Miskolci Egyetem,
Reflexiók az,,Ország közepe” TAMOP program szociális munkás képzésre gyakorolt hatásáról A szociális szolgáltatások és humán erőforrások fejlesztésének.
2016. június 10: „A tudásáramlás és a tudás megtérülésének egyes vetületei” című konferencia Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH)
Szakdolgozatok védése
Szakdolgozatok védése
Miért jönnek Magyarországra más országokból a tanulni vágyók?
A évi kompetenciamérés FIT-jelentéseinek új elemei
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Előadás másolata:

ISKOLATÁSKÁBÓL RIDIKÜL, AVAGY OKTATÁS ÉS MUNKA KELETEN ÉS NYUGATON Konzulens: Dr. Czeglédi Csilla Egyetemi docens Szent István Egyetem, GTK- PTI Munkagazdaságtani és Minőségügyi Tanszék Készítette: Gasparek Zsófia Szent István Egyetem GTK TV BA III. Évfolyam, nappali tagozat ETDK Konferencia Gödöllő, 2013.11.20.

A prezentáció menete Témaválasztás indoklása Elméleti háttér bemutatása A kulturális különbségek A gender kérdés, a nők szerepe és helyzete Empirikus kutatás - fontosabb eredmények

Törökország és Magyarország Témaválasztás A török és magyar nők oktatásban betöltött szerepe és munkaerőpiaci helyzete Törökország és Magyarország A nők megítélése

Hipotézisek H1: Magyarországon a nők fontosabbnak tartják az önmegvalósítás, mint a török nők.   H2: A török nőknek, fontosabb a társadalmi értékek tisztelete a munkaerőpiacon, mint a magyar nőknek. H3: Azon magyar hallgatók szerint, akiknek munkájukhoz szükségük van a diplomára, egyetértenek az állítással:„A családi élet rovására megy, és megsínyli a család, ha a nő teljes munkaidőben dolgozik”. H4: Törökországban a továbbtanulás egyik fő motivációja a külföldi munka lehetősége nyugaton, úgy, mint Magyarországon. H5: A török és magyar felsőoktatás fejlődése megfelel alapvetően az elvártaknak.

Nőkkel szembeni kulturális és társadalmi különbségek Diszkrimináció „A diszkrimináció azt jelenti, ha valakivel hátrányosabb módon bánnak, mint egy másik emberrel.” Dr. Udvari Márton Gender gap „Férfiak és nők közötti különbség, különösen a társadalmi, politikai, szellemi, kulturális és gazdaság aspektus fényében.” Linfield - Krevinsky

Nőkkel szembeni kulturális és társadalmi különbségek Nőkkel szembeni megkülönböztetés Magyarországon Gender pay gap Csökkenő társadalom Nőkkel szembeni megkülönböztetés Törökországban Nőkkel szembeni erőszak Fiatalodó társadalom „Nem hiszek a nők és férfiak közötti esélyegyenlőségben.” Recep Tayyip Erdogan

Oktatási rendszer Az oktatásban lévő női hallgatók A magyar felsőoktatás fejlődése Már 1980: 50% A török felsőoktatás fejlődése 2011-ig: 22% „Az iskolának az a feladata, hogy a kérdezést természetes és leküzdhetetlen szokásunkká tegye.” Örkény István

A nők elhelyezkedési lehetőségek A munkaerőpiac A nők elhelyezkedési lehetőségek A munkaerőpiac női arca Magyarország Foglakoztatottság és megoszlás Törökország Foglalkoztatottság megoszlása

A pályakezdő nők foglalkoztatási száma korcsoportonként, Magyarországon KSH adatok alapján

A török és magyar munkaerőpiac megoszlása,2010-ben KSH és Turkstat adatok alapján Magyarország Törökország

Kutatás módszertana és célja N (kérdőív) = 123 N (mélyinterjú) = 4 Célcsoport: Pályakezdő vagy felsőoktatási intézményben tanuló női magyar és török hallgatók Módszertan: Kvantitatív kérdőíves és kvalitatív mélyinterjús kutatás

A családja akarta ellenére jár egyetemre/főiskolára? A célcsoportok A családja akarta ellenére jár egyetemre/főiskolára? Saját készítésű ábra Magyarország Törökország

Szűk családjában Ön lesz az első (női) diplomás? A célcsoportok Szűk családjában Ön lesz az első (női) diplomás? Saját készítésű ábra Magyarország Törökország

Magyarországon a nők fontosabbnak tartják az önmegvalósítást, mint a török nők? Saját készítésű ábra Nem ért egyet Forrás: Saját készítésű táblázat

Magyarországon a nők fontosabbnak tartják az önmegvalósítást, mint a török nők! Saját készítésű ábra Részben elfogadom Nem ért egyet Törökországban ma nagyon fontos, főként az urbanizált területeken.

Törökország Magyarország A török nőknek, fontosabb a társadalmi értékek tisztelete a munkaerőpiacon, mint a magyar nőknek! Saját készítésű ábra Törökország Önbizalmat ad Emberi megbecsülést ad Családbarát munkalehetőséget biztosít Magyarország Anyagi jólétet biztosít

Teljesen elfogadom Törökország Magyarország A török nőknek, fontosabb a társadalmi értékek tisztelete a munkaerőpiacon, mint a magyar nőknek! Saját készítésű ábra Teljesen elfogadom Törökország Önbizalmat ad Emberi megbecsülést ad Családbarát munkalehetőséget biztosít Magyarország Anyagi jólétet biztosít

ha a nő teljes munkaidőben dolgozik”! Saját készítésű ábra Azon magyar hallgatók szerint, akiknek munkájukhoz szükségük van a diplomára, egyetértenek az állítással: „A családi élet rovására megy, és megsínyli a család, ha a nő teljes munkaidőben dolgozik”! Saját készítésű ábra Nem ért egyet Egyet ért 8,62 % 30,34% 21,72 % 4,48 %

A hipotézist elfogadom Azon magyar hallgatók szerint, akiknek munkájukhoz szükségük van a diplomára, egyetértenek az állítással: „A családi élet rovására megy, és megsínyli a család, ha a nő teljes munkaidőben dolgozik”! Saját készítésű ábra A hipotézist elfogadom Nem ért egyet Egyet ért 8,62 % 30,34% 21,72 % 4,48 %

Törökországban a továbbtanulás egyik fő motivációja a külföldi munka lehetősége nyugaton, úgy, mint Magyarországon? Saját készítésű táblázat Magyarország Törökország

Elfogadom a hipotézist Törökországban a továbbtanulás egyik fő motivációja a külföldi munka lehetősége nyugaton, úgy, mint Magyarországon! Saját készítésű táblázat Elfogadom a hipotézist Magyarország Törökország

A török és magyar felsőoktatás fejlődése megfelel alapvetően az elvártaknak? Saját készítésű ábra

A hipotézis bebizonyosodott A török és magyar felsőoktatás fejlődése megfelel alapvetően az elvártaknak! Saját készítésű ábra A hipotézis bebizonyosodott

Mélyinterjúk “Reform” gondolat: A családi szerepekről és a karrierről

Diszkrimináció a női hallgatók felé Saját készítésű ábra Magyarország Törökország

Konklúzió A nők esélyegyenlősége Törökország vs. Magyarország Csattanó: Ma Magyarországon és Törökroszágban a társadalmi és szocio-ökönómiai adottsgok alapján egyenlő lehetőségekkel rendelkeznek a nők és a férfiak a mindennapokban, az oktatásban és a munkaerőpiacon. Amint látható a vizsgálat során a megkérdezettek egyes kérdéskörökről máshogy vélekedtek, mint ahogy azt elvártuk volna. Alapvető tény, hogy az oktatási rendszer megadja a nőknek az egyenjosúságot, épp úgy, mint a politikai rendszerek is. A kérdés az, hogy a társadalmo hogyan viszonyol ehhez. A hallottak tükrében egy kérdés maradt megválaszolatlan: Ön, hol tanulna és dolgozna szívesebben? Mert én, itthon. A nők esélyegyenlősége Törökország vs. Magyarország

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!