Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hasznos tippek pályamódosításhoz
Advertisements

A tanulást és a megértést segítő módszerek alkalmazása
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
Az ORSZI minősítési rendszerének változásai és tervezett fejlesztései előadó Dr. Benkovics László.
REZILIENCIA FEJLESZTÉS Zsótér Gina
4. Marketing előadás 2009.Március 4. A szervezetek beszerzése- a vállalatok „fogyasztói magatartása”
„Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
BÁTHORY NÉMETH ANDREA SENIOR BUSINESS COACH ELTE OKTATÓ
Egy lépés a munkahely megszerzéséig képzési projekt az aktív munkakeresés témakörében fiatalok számára IFJÚSÁG, IFJÚSÁGPOLITIKA - ÚJ KIHÍVÁSOK előadó:
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
Hogyan valósítható meg mindez a közszférában?
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
Purple Day 2011 Előadás Köszöntök mindenkit, K L-nak hívnak a EBOC alapítvány képviseletében jöttem hozzátok. Remélem nem baj, ha tegeződünk, csak a könnyebbség.
Az üzleti terv.
Nyerjünk együtt! TAMOP /
EZ A MUNKA ÜZLETI LÉPÉSEK. Elvisszük a hírt mindenkinek, mert keressük azokat, akik: •Változtatni akarnak (a körülményeiken) •Ambiciózusak (tesznek érte)
…a változások csak akkor következnek be, amikor valami olyat teszünk, ami abszolút nem illik bele az általunk megszokott világba.” (Coelho)
„Légy az, aki lehetsz!” A mentalitás szerepe a tanácsadásban
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
1 A „B oldalon” is vannak jó számok, avagy kivezetés a munka világából coaching segítségével Életutak – generációk – ünnepek Szakmai konferencia ISBN:
sajtótájékoztató a felnőtt lakosság egészségmagatartása, motivációi
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
Életpálya-építés fiatalkorban
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Mi a COACHING? A COACHING angol eredetű szó, amely edzést jelent. Az üzleti életbe kb. 20 évvel ezelőtt került be, gyökerei a sport pszichológiából eredeztethetők.
Szociális kompetencia
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Családi vállalkozás.
Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….
Robert Kaplan – David Norton: Balanced Scorecard
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
A kulturális intelligencia
Vállalati piaci orientációk (koncepciók)
professional coach, motivációs előadó
A HR respektusa Energin Kft. Energin Kft. Megismerés Hasznosság Felhatalmazás Szakértelem Hitelesség Egyensúly.
Leading Change A változás vezető szemmel. Hogyan lehet sikeresen levezetni egy változási folyamatot?
Vezetői módszereink azonosítása a tanult modellek alapján Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
TÁMOP /A Tanulás, képzés, önfejlesztés Az elmúlt időszak fejlődési üteme, amely az élet minden területét jellemzi, elengedhetetlenné.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
A stratégiai tervezés folyamata
Stresszmentes, hatékony vállalkozásvezetés Avagy hogyan építsük fel újra vállalkozásunkat Horváth Győző – május.
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
7 érv a virtuális világban való tanulásra Christel Schneider, ICC Gerhilde Meissl-Egghart, talkademy.
2013. február Kócsújfalu 3 Coaching kutatás évi mini kutatás megismétlése Összehasonlíthatóság + néhány új kérdés 354 kitöltő 24%
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
AZ PÉNZÜGYI SZABADSÁG MEGTEREMTÉSÉNEK ÚTJA
LÉPÉSELŐNY EGYESÜLET. LEGYEN JOB(B) A NŐKNEK! LEGYEN MUNKA A NŐKNEK !
A beiskolázás előkészítése
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadásról.
Mi a kontroll? Projektkontroll alapelvei –A jelentéskészítés – nem egy bürokratikus és hosszan tartó tevékenység –Kontrollkritériumok –Jelentés a tervről.
Maximális teljesítmény
Önmenedzselés Előadó: Selmeci József Csongor. Változó külső és belső világunk A körülöttünk folyó változások egyik legfontosabbika az, hogy megnőtt a.
ÓZDI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL 2. ÜLÉSE „Területi együttműködést segítő programok kialakítása az ózdi járásban” ÁROP-1.A
Belülről Vezetés “Egy teljes élmény magadért” 12 év – 50 csoport – 400 ember 12 év – 50 csoport – 400 ember A MEGÚJULÁS NAVIGÁTORA ÉLET ERŐ MŰHELY Cséffalvay.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Balogh Andrea Johanna MKSZ, Siófok április 27.
Miért szükségszerű a változás a természettudományok oktatásában?
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Előadás másolata:

Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás COACHING 11/2007 2011. április 28

Bemutatkozás Madai Kriszta „A hős útja projekt” www.madaikriszta.hu coach, szupervízor, coach képző, női munkaerő-piaci szakértő „A hős útja projekt” www.madaikriszta.hu

Miért lettem vállalkozó? Hogyan működik a vállalkozásom, ha minden pontosan úgy alakul, ahogyan azt legmerészebb álmaimban elképzelem? Mit teszek - hogyan telnek a napjaim? Milyen értékeim valósulnak meg ebben a képben? Hogyan érhetem el a célomat? Mit teszek ma?

Időgazdálkodás Tevékenységek áttekintése: Mi a célja a cselekvésnek? Összhangban áll a kitűzött iránnyal?

Jelenlegi helyzet felmérése Mennyire elégedett Ön jelenleg életében a munka és a magánélet egyensúlyával? Milyen egyensúlyi szinttel lenne elégedett jelen életfázisában? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  

Mi a munka és magánélet egyensúlya? Akkor érezzük egyensúlyban magunkat, ha mind a munkánkban, mind pedig a magánéletünkben az általunk legfontosabbnak vallott értékeket élhetjük meg!

Személyes alapértékek Mik az Ön számára legfontosabb alapértékek a munka és a magánélet területén? Sorolja fel a legfontosabb 3-3 értéket! Jelenlegi élete mennyiben tükrözi a felsorolt alapértékeket?

Mi a munka és a magánélet egyensúlya? az egyensúly nem egyenlő súlyt jelent az egyensúly mindenkinél máshol van egyénenként időről-időre változó lehet a személyes és szervezeti életciklus függvényében

Alapértékek és szerepek kapcsolata A nők számára az egyensúly elérésének egyik legnagyobb akadálya a különböző szerepek összehangolásának igénye, és az energia megfelelő elosztása a szerepek között.

Szerepek Ön milyen szerepeket tölt be? Milyen külső és belső elvárások tartoznak ezekhez a szerepekhez? Mennyire reálisak ezek az elvárások? Mik azok az elvárások, amelyeket tudok módosítani? Hogyan kívánom módosítani ezeket az elvárásokat?

Mi segít engem szerepeim és értékeim összehangolásában? Önismeret Önbizalom Saját erősségek ismerete Nemet mondás Másoktól átvett szerepminták tudatosítása és felülírása Saját magamra fordított idő Támogatók

Önismeret Az egyensúlyt mindenkinek saját, egyéni igényeihez mérten kell kialakítania. Az önismeret sokat segíthet abban, hogy valós képet alkossunk magunkról, képességeinkről, vágyainkról és lehetőségeinkről.

Mit teszek saját magamért? Mit tesz Ön jelenleg mentálhigiénés és fizikai egészsége megőrzése érdekében? Mit tervez tenni a következő 6 hónapban?

Eredményes önmenedzselés Motiváció – Őszinte szembenézés azzal, miben vagyok jó és mit csinálok élvezettel! Építse be ezeket a mindennapokba! Energia egyensúlyozása – Azokra a tevékenységekre helyezze a prioritást, amelyekből energiát nyer! Iktasson be minden nap egy olyan időszakot, amikor csak egy dologra koncentrál!

Eredményes önmenedzselés Optimizmus – Ha magabiztos abban, hogy meg tudja oldani a helyzetet, ez egyben azt is jelenti, hogy nem fél szembenézni a valósággal! Ha nehéz helyzetben van, a megoldás keresése előtt tegyen valamit, ami energiát ad! Kapcsolati hálók – A támogatói háló magasabb pozícióhoz vezet és érzelmi biztonságot ad! Mutasd meg magad! – Mit tehetek én magamért, a saját céljaim eléréséért?

10% kedvezmény az áprilisban induló női csoportra AJÁNDÉK 10% kedvezmény az áprilisban induló női csoportra

Köszönöm a figyelmet! www.madaikriszta.hu