Mit csinálsz a szobádban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Advertisements

Az internet veszélyei gyermekeinkre
A könyvtár és az Internet mindenkié A világ a könyvtárban, a könyvtár a világban.
Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
Élethosszig tartó tanulás a jobb közérzet érdekében
Digitális kompetenciák a pedagógusképzésben Jelli János Apor Vilmos Katolikus Főiskola (HU) Námesztovszki Zsolt Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző.
IT-mentor és a képzés gyakorlati kérdései
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
•online kommunikáció •branding, márkaépítés •kommunikációs stratégiák kitalálása, felépítése •Közösségi marketing •Szociális érzékenység, non-profit partnerek.
 Jób 30:9 És most ezek gúnyolódnak rajtam, ezek fecsegnek rólam.  Zsolt 1:1 Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek.
Közösségi portálok használata
Játék, letöltés... Van –e élet a neten ezeken túl?
A digitális jövő kutatási előrejelzések tükrében
A túlzott informatikai eszköz-használat veszélyei
Digitális világ Irány a világháló!
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
BMBY.expert a mi szaktudásunk. Az Ön vezetése A vezető ingatlanközvetítők a BmBy.expert ©-et választják Önökben megvan a Vezető? Több kontrollal és átlátással.
Tanfolyami oktatásunk sajátosságai Készítette : Pohner Lászlóné október 10.
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Biztonságosabb Internet
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Internetes szerepjátékok a kompetencia fejlesztésben
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Alkalmazható-e a mediáció az interneten elszenvedett jogsérelmek orvoslásában? Dr. Baracsi Katalin családjogi szakjogász, internetbiztonsági szakértő,
E-learning és a multimédia
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
Közösségi portálok használata
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Korok játéka vagy játékok kora
Közösségi oldalak használata
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
Gyermekek a Facebookon Cseh Gabriella Budapest Szeptember 25.
Digitális világ – interaktív táblán
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
Mire jó az internet? Kommunikáció a családdal, a barátokkal Elérhető információ és szórakozás Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek lehetőségek.
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
A multimédia és a közösségi hálózatok a hatékony nyelvtanulásban Debreceni Egyetem Informatika Tudományok Doktori Iskola PhD Konferencia, Hollókő, 2013.
IT mentor Digitális írástudás.
„Polgár az Európai Demokráciában OTV” Enpaszmációs jelenségek Csapat: 0. Generáció Előadók:Börcsök Gyula Frank Rudolf Keszthelyi Balázs Sulyok Zoltán.
Hangalapú, közösségépítő virtuális valóság a gyakorlatban Faragó Péter WebLords.
TEHETSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMOK AZ IDEGEN NYELV OKTATÁSBAN

Kommunikációt segítő programok a hálózaton
Játszani tudni kell - A gamification szabályai az interneten
Csevegő programok Szabó Péter Számítástechnika-technika IV. évfolyam.
Internet, Elektronikus levelezés
Utazás a digitális állampolgár koponyája körül Rab Árpád BME-ITTK.
Kinek hogyan segíthet? Motivációs üzenetek a társadalom különböző szegmensei számára.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
Motiváció Tanoda- Tiszasziget Balázs Ákos Tanodavezető Motiváció Tanoda-Tiszasziget.
Az elektronikus szolgáltatások előnyei és veszélyei
Élet az Interneten.
Nagy Regina Az információkat tartalmazó interaktív eszközökre, mint félkész termékekre kell tekintenünk, amiből a felhasználó saját.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Digitális írástudás fejlesztése korhatár nélkül, okoseszközökön június 25.
 Azért választotuk az internet függőség témát mert arra voltunk kiváncsiak,hogy ha készitenek egy statisztikát a “SZENT LÁSZLÓ”iskolában menyi diák.
ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde.
Menüpontok szerkesztése.
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
– Letölthető változat –
Tanuló neve:Faragó Dominik János Felkészítő tanár:Győri Tamás
Internet, Elektronikus levelezés
dr. Geges József Ovidius Co. Ltd.
Előadás másolata:

Mit csinálsz a szobádban Mit csinálsz a szobádban?! Az internetezés és az internetes játékok lehetséges veszélyei Mihalik Árpád Fodor Ádám Nagygyörgy Katalin Szegedi Tudományegyetem Pszichológia Intézet E-mail: info@digitalescapism.com INFO ÉRA 2009.

„Az én házam, az én váram!”

Tartalom Fiatalok netezési szokásai Kommunikáció, barátkozás, kapcsolattartás az interneten Ismeretségi hálózatok Felnőtt tartalmak Erőszak az interneten keresztül Internetes játékok

Mire használhatjuk az internetet Információ szerzés (böngészés, letöltés) Kommunikáció (levelezés, chatezés) Ügyintézés (banki, vásárlás) Szórakozás (játékok) Kompetencia alapú oktatás

Fiatalok a világhálón Msn, Skype, Chat.hu Facebook, Iwiw, MyWip Online közösségi játékok Mind nagyon „TÁRSAS” jellegű

Kommunikáció, barátkozás, kapcsolattartás az interneten Előnyei Hátrányai Egyszerre sok emberrel Nem akadály a távolság Személyes jelenlét nélkül könnyebb megnyílni Könnyű kezdeményezni Rövid közlésekre nagyon célszerű Társas jelenlét illúziója A mennyiség a minőség rovására mehet Kapcsolati illúzió Nincs metakommunikáció Érzelmi intelligencia A beszélgetés nem társul más aktív időtöltéshez Idő és minőség

Ez lennék én?! Ismeretségi hálózatok Előnyei Hátrányai Torzított kép, hazugság El kell adnom magam! Ismerősök száma, mint a népszerűség mérőszáma ”Minél többet mutatsz annál kevesebb vagy” Tartós kapcsolattartás Információk barátainkról (hova vettek fel, megházasodott stb.) Régi ismerősök felkeresése Társkeresés

Felnőtt tartalmak Pornográfia Átverés Rémhír Erőszak

Hogyan védekezhetünk? Szülői programok Televíziózásra vonatkozó stratégiák adaptálása az internetre Meddig jó felügyelni? Ha szokás a netezés, akkor legyen napirendje Az internet és a realitás között biztos pontnak kell lennie a szülőnek

Határtalan erőszak Régen Napjainkban

Erőszak az iskolában Hogyan bánthatunk másokat Fizikálisan Verekedés Verbálisan Csúfolás Pletykák Kiközösítés Lenézés Kirekesztés Az internet segítségével Anonimitás Állandó veszély Nem lehet előle elmenekülni Eddigi áldozatból is lehet elkövető Bosszúállás

Megelőzés A fájdalom akkor is megvan ha nem látjuk A nyilvános megszégyenítés kegyetlensége Nincs megállásra ösztönző visszajelzés Anonimitás Informatika óra -> Mutassunk példákat? Iskolapszichológus

Játékok

Internetes szerepjátékok Egyszemélyes játékok Online szerepjátékok

Internetes szerepjátékok Egyszemélyes játékok Online szerepjátékok Egyedül játsszák A játéknak van egy kiinduló pontja és egy vége Egyedül megvalósítható célokat tartalmaz Ellenfelünk a számítógép Közvetett erőösszemérés Akát több ezren közösen játsszák Sosem ér véget Tartalmaz csak csoportosan elérhető célokat Más játékosokkal is meg kell küzdenünk Közvetlen, azonnali erőösszemérés

Mérlegelés Pozitívum Negatívum Túl sok időt von el Ingergazdagság Szerepelsajátítás Egyesíti a többi szórakozási lehetőséget Könnyű ismerkedés Társas szórakozás Eltűnnek az életkori határok Idegen nyelv tanulás

Mit tehet egy szülő? Ne legyen egyetlen hobbi Ne mozduljanak el társas kapcsolatai virtuális kapcsolatok felé Megfelelő időbeosztásra ösztönöz Besorolás alapján választ játékot Elzárkózás helyett érdeklődést mutat Ne büntessék, mert jutalommá válik Ne a szülő kapcsolja ki a gépet

Szeretnénk, ha az internet csupán kapukat nyitna a világra, egyet sem bezárva maga mögött.

Köszönjük a figyelmet! Mihalik Árpád Fodor Ádám Nagygyörgy Katalin Szegedi Tudományegyetem Pszichológia Intézet E-mail: info@digitalescapism.com INFO ÉRA 2009.