Siker a tőzsdén A/2  El kell döntenünk, mit is vegyünk.  A döntésnél (részvény vásárlás) figyelembe kell vennünk: a társaság eredményessége, teljesítménye,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fundamentális elemzés
Advertisements

Matematika a tőzsdén.
A vagyonvédelemtől a katasztrófavédelemig.
A logisztika szerepe országunk és vállalataink versenyképességében Chikán Attila Igazgató, Versenyképesség Kutató Központ, BCE Társelnök, Magyar Logisztikai,
Siker a tőzsdén A/7 Fedezeti ügyletek (hedge): Ellen tranzakcióként megjelenő ügylet. Csak akkor van értelme, ha a financiális terhe nem magas, elviselhető.
Bevezetés a technikai elemzésbe, és a tőzsdepszichológiába
Tőzsde az Interneten Nagy György Péter.
4. Marketing előadás 2009.Március 4. A szervezetek beszerzése- a vállalatok „fogyasztói magatartása”
Gondolatok a tőzsdézésről május 19..  A hazai vagyonkezelési piac egyik legfiatalabb tagja, 2007 szeptemberében alakult  Magánszemély tulajdonosok.
Ismétlés  A marketing a piac folyamatos elemzése, reagálás, és befolyásolás.  Orientációtörténelem: 1. Termelés orientált 2. Értékesítés orientált 3.
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
A technikai elemzés alapjai
Nemzetközi befektetések
Előadó: Horváth András, tőzsdeszakértő
Concorde Hozamfizető Származtatott Befektetési Alap (EUR)
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
A TŐZSDEISKOLA rendszer bemutatása
A piaci alapfogalmak - Piac, kereslet, kínálat, ár - A kereslet
Fogalma, összefüggések
Online hasonlóságelemzések: Inkonzisztenciák feltárása különböző földérték- kategóriák kapcsán Pitlik László, SZIE Gödöllő (Forrás: my-X.hu Hírlevél) 2007.
Siker a tőzsdén A/9 A point and figure chart, az o-x diagram.
Vállalatfinanszírozás
Siker a tőzsdén 20. Egy újabb indikátor a napi elemzés megkönnyítésére. Egy újabb indikátor a napi elemzés megkönnyítésére. CCI (Commodity Channel Index)
Gazdasági előrejelzések és elemzések
A diákat készítette: Matthew Will
Településmarketing Értékaudit.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Intézményi CO 2 menedzsment – Magyarország lehetőségei az emisszió kereskedelemben avagy a Karbon-hitelezés megvalósításának lehetősége a CO 2 csökkentést.
III. A logisztika jövője
Éves tervezés a magyar bankszektorban
Humánkontrolling Kiélezett verseny→ legjobb munkaerő
E-PORTFÓLIÓ.
A pénzügyi megtakarítások makrogazdasági hatásai H amecz István „ Miért fontos a lakossági pénzügyi megtakarítás?” konferencia BÉT Nov. 25.
Venni vagy eladni? Részvénybefektetések az intézményi befektető szemével Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt.
Technikai elemzés alapjai
Bevezető Készítette: Mándó Milán
A technikai elemzés alapjai Starcz Ákos Inter-Európa Bank Rt. Budapesti Értéktőzsde, március.
Gazdaságstatisztika 10. előadás.
Siker a tőzsdén A/19 Az árfolyam csatornákról egy kicsit gyakorlatiasabban ! Az árfolyam csatornákról egy kicsit gyakorlatiasabban ! a a a Átlépve a csatorna.
Siker a tőzsdén A/6 Volatilitás: ártartomány ingadozás.
Siker a tőzsdén A/8 Trendek felépülése (emelkedő trend esetén): Trendek felépülése (emelkedő trend esetén): Felhalmozás szakasza: A kereslet szignifikánsan.
Siker a tőzsdén 21. A hullámokon lovagoló kereskedési szisztéma. A hullámokon lovagoló kereskedési szisztéma. A hullámmozgásban haladó árfolyamok nem.
Siker a tőzsdén A/15 Bollinger szalag Az árcsatorna indikátorok leghatékonyabb módszerei között tartják számon. John Bollinger pénzügyi ujságíró ötlete.
Siker a tőzsdén A/5 Részvény vásárlásnál milyen lehetőségeink vannak ? Piaci árfolyam (ahol épp aktuálisan lehet vásárolni) Piaci árfolyam (ahol épp aktuálisan.
Siker a tőzsdén A/1 1.Gondolkodásmódunk megváltoztatása. f ogyasztói szemlélet befektetői szemlélet 2. Gondolatok a pénzpiacról: felhasználók > jelenbeli.
Siker a tőzsdén A/11 Fibonacci számok
Siker a tőzsdén A/4 Emelkedő napi árfolyam (fehér). Csökkenő napi árfolyam (fekete gyertya) A forgalom árulkodik (emelkedő nap forgalma zöld, csökkenő.
Siker a tőzsdén A/18 A Forgalmi Egyensúly (On Balance Volume) A Forgalmi Egyensúly (On Balance Volume) mutató egy instrumentumba be- és kiáramló pénzmennyiséget.
Siker a tőzsdén A/14 Fordulós jelek: kulcs forduló sziget forduló Kulcsforduló esetén (növekvő trendben ) az árfolyam meghaladja a megelőző napok árfolyam.
Ugrás az első oldalra Folyamatközpontútanácsadás/ 1 1 Folyamatközpontú tanácsadás Folyamat = ember + tevékenység feltételek Folyamat = a tevékenységek.
Siker a tőzsdén A/10 A Dow elmélet, az örök „igazság”
A tőzsde és ami mögötte van
Ugrás az első oldalra 1 Skaliczki Judit A teljes körű minőségirányítási rendszer bevezetésének lépései Debrecen, 2004.
A Tőzsde és ami mögötte van Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt Április 24.
Pénz- és tőkepiaci globalizáció
Villamosenergia-piacok Marossy Zita/Barna Mátyás február 27.
A PIAC.
A Tőzsde és ami mögötte van Előadó: Pál Árpád. Piacok Értékpapírok piaca  elsődleges  másodlagos Időtáv szerint  pénz piac (ideiglenes újraelosztás)
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
Projektfinanszírozás Projektszponzorok Tanácsadók Közös vállalatokkal kapcsolatos kérdések Projekttársaság jellemzői.
Befektetések Dr. Bóta Gábor Pénzügyek Tanszék őszBefektetések2 I. Bevezetés Befektetések –A tőkepiac működésével kapcsolatos alapvető fogalmak,
1 © GfK Hungária | Superbrands 2015 SUPERBRANDS KUTATÁS 2015 GfK Hungária, Consumer Experiences január 28. Alap / Premium kutatási csomagok leírása.
9. tétel.
Hedge fund-ok Urbán András
Regionális és vállalati identitás az ellátási láncokban
SZÁMVITEL.
Gazdaságstatisztika Konzultáció a korreláció- és regressziószámítás, idősorok elemzése témakörökből.
SZAKKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KERETRENDSZER (SZMBK) 11. előadás
TECHNIKAI ELEMZÉS EGYSZERŰEN
A marketinginformációs rendszer
Előadás másolata:

Siker a tőzsdén A/2  El kell döntenünk, mit is vegyünk.  A döntésnél (részvény vásárlás) figyelembe kell vennünk: a társaság eredményessége, teljesítménye, hitelei, kötelezettségei, vagyona, piaci környezete, a kapcsolódó társaságok ágazatok helyzete, ágazati megítélése, az ország gazdasági helyzete, a régió minősítése, teljes piaci környezete stb. továbbá a többi befektető vélekedését ugyanezekről a társaság eredményessége, teljesítménye, hitelei, kötelezettségei, vagyona, piaci környezete, a kapcsolódó társaságok ágazatok helyzete, ágazati megítélése, az ország gazdasági helyzete, a régió minősítése, teljes piaci környezete stb. továbbá a többi befektető vélekedését ugyanezekről Ezeket Összességében fundamentumoknak nevezzük és az elemzést, mely erre kiterjed fundamentális elemzésnek.

Siker a tőzsdén A/2 Modellezés Létezik egy olyan rendszer amely komuláltan tartalmazza mindazokat a paramétereket amit a fundamentális elemzés értékel. Ez egy matematikai módszert hív segítségül és különböző összefüggések alapján az árfolyam-idő függvény elemzését végzi el. Ez a technikai elemzés. Ez a technikai elemzés. Komoly matematikusok és statisztikai szakemberek hosszú periódusú vizsgálataiban kimutatták hogy az árfolyamok mozgása meghatározható értelmezhető, sokszor ismétlődő azonosságokat mutat. Komoly matematikusok és statisztikai szakemberek hosszú periódusú vizsgálataiban kimutatták hogy az árfolyamok mozgása meghatározható értelmezhető, sokszor ismétlődő azonosságokat mutat. Mindazok akik alkalmazzák ezeket az ismereteket, nagy sikerrel tudják Mindazok akik alkalmazzák ezeket az ismereteket, nagy sikerrel tudják prognosztizálni az árfolyamok jövőbeni alakulását.

TECHNIKAI elemzés ELVEI: a kereskedelem 90% pszichológia, és csak 10 % racionalitás a kereskedelem 90% pszichológia, és csak 10 % racionalitás az árfolyamok általában trendek szerint mozognak az árfolyamok általában trendek szerint mozognak az ismétlődések rendszeresen bekövetkeznek az ismétlődések rendszeresen bekövetkeznek

Technikai elemzés  Az ármozgásokat, a kereslet és kínálat változását követi le. Statisztikai és analitikai módszerekkel.  Az eladók és a vevők között létrejött konszenzusok hatása az árra, esetleg a vállalatra.  Az elemzés alapja a grafikonok (chart-ok).  A múlt eredményeiből elemezzük a piacot, és következtetünk a jövőre.  Meghatározzuk a trendeket.  Meghatározzuk a vásárlás időpontját.  Meghatározzuk a trend változást.

Ár oszlop ( bar chart )  Maximum ár  Záró ár  Nyitó ár  Minimum ár

Japán gyertya diagram ( candlestick ) Legmagasabb ár Záró ár Nyitó ár Legalacsonyabb ár

Előzetes  Bar chartok  Gyertya diagram  Trendek, támaszok, ellenállások  Dupla alj, dupla csúcs, csésze  Árboc szalag, zászlók  Indikátorok csoportosítása  Indikátorok, mozgóátlagok, oszcillátorok, momentum indikátorok, relatív erősség indikátorok  Fibonacci számok, idősíkok, fan