Hirdetésfeladás, vásárlás az interneten, aukciós oldalak.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hogyan jutunk információkhoz az interneten
Advertisements

Keresőrendszerek.
A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
LEONARDO DA VINCI - ARÁNYOK
Orbán Éva SZIE Állatorvos-tudományi Könyvtár Hagyományos és új terápiás eljárások az információhiány kezelésére Tanulságos esetek az Állatorvos-tudományi.
Az IngatlanMax nyitó oldalának bal oldalán, a gyorsabb tájékozódást és információ-szerzést segítő „box”-k találhatók: A kiválasztott ajánlatokat.
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Keresőoptimalizálás Fizetett hirdetések a keresőkön Fizetett hirdetések tartalmi oldalakon Fizetett helyezések vagy regisztrációk Internetes hirdetések.
MEGHÍVÁS TÁRGYALÁS. MEGHÍVÁS 1. lépés Az üzenet: Szia! A segítségedet szeretném kérni! Beszélhetünk valamikor? Köszönettel: Sanyi Igen! Ez a számom: +36.
Internet ismeretek II..
Ingatlanhirdetés az interneten
Az Esztergom és Vidéke az Interneten, a helyi lapok digitalizálásának problémái Várady Eszter igazgató Helischer József Városi Könyvtár, Esztergom.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Célcsoport elérése – online támogatással Go East! – a ki nem használt lehetőségek birodalma.
© Artifex Kiadó Kft..
A Venn-diagram használata
A számítógép előnyei (Ma és régen).
1 Hogyan juthatunk be a keresők első oldalára – kereső optimalizálás.
Minden levelemet az inboxomból szabályokkal és kézzel millió kis almappába rendezgettem naponta Amikor ez elkészült, mindig úgy éreztem, tényleg készen.
S ZÖVEG ÍRÁSA. Kurzor: megmutatja, hogy hová írunk. Szabályok: Felesleges szóközöket ne helyezzünk el a szövegben! Sorok végén nem szabad Entert ütni,
A szövegszerkesztés alapjai
Fülemüle informatika verseny
Kereső programok használata
A legjobb és legolcsóbb hirdetési lehetőségeket az interneten találjuk. Rengeteg ingyenes hirdetési oldal van, s ha otthon rendelkezünk internetkapcsolattal,
Miskolci Egyetem Informatikai Intézet Általános Informatikai Tanszé k Pance Miklós Adatstruktúrák, algoritmusok előadásvázlat Miskolc, 2004 Technikai közreműködő:
2010. Június 4. – MNB Konferencia „Fókuszban a lakossági megtakarítások” Személyes pénzügyek Lehetőségek és kihívások.
A bemutató címe akár kétsoros is lehet, vagy még hosszabb. Szerzők, intézmények felsorolása tetszőleges sorrendben, okosan, szépen. A betűméret automatikusan.
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
Adaptív megjelenítés a WPF layout rendszer segítségével
IT mentor Digitális írástudás.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Weszely Orsolya Observans Képzési Szolgáltató Kft.
Szemantikus keresők.
Hogyan használd a PTC oldalakat? Alapvető fogalmak, és leggyakrabban előforduló kifejezések.
Alapvető fogalmak, és leggyakrabban előforduló kifejezések HOGYAN HASZNÁLD A PTC OLDALAKAT?
A helyi média, mint hatékony reklám felület – Fehérvár Médiacentrum
Hatékony hirdetés az Etarget hálózatban. TIPP 1: Közvetlen fejléc * lényegre törő * a termék fő gondolatáról szól.
World Wide Web Szabó Péter Számítástechnika-technika IV. évfolyam.
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Az m70.hu Szaknévsor adatlapjának kitöltési folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó.
Az internetes keresési módszerek
Web-programozás Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék 2. Előadás Tananyag: A HTML nyelv meta elemei.
HTML ÉS PHP (Nagyon) rövid áttekintés. ADATBÁZISRENDSZEREK MŰKÖDÉSI SÉMÁJA Felh. interakció DB Connector MySQL ? A gyakorlaton:
GRAFIKAI TERVEZÉS A TANULÁS MOTIVÁLÁSÁRA ÉS A LEMORZSOLÓDÁS KEZELÉSÉRE.
Bekezdések formázása 1..
Gyakorló óra 5/12.
Adatkeresés az interneten
Tanórai szokásaim 5/14.
Kincskereső „kilenc”-próba
Készítette: Gál Imola.
A keresőmarketing szerepe és lehetőségei a könyvpiacon Sziebig Péter ügyvezető Klikkmánia - keresőmarketing ügynökség április 15.
Online könyvmarketing Változó trendek, változó vásárlói igények április 15.
KÖZBESZERZÉSI ALAPISMERETEK Közbeszerzés fogalma Közbeszerzési eljárást az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek visszterhes szerződés megkötése.
R EKLÁMOK AZ INTERNETEN Készítette: Albert Orsolya PR. I
Honlap készítés és az ehhez szükséges informatikai alapismeretek A világháló jelentősége a KKV-k piachoz jutásában Forgács István (X-Meditor Kft.) Tel.:
KERESÉS ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRI KATALÓGUSOKBAN Kiss Annamária Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár 2013.
17 ISMERTESSE AZ INTERNETES KERESÉSI MÓDSZEREKET! KONKRÉT GYAKORLATI PÉLDA KERESÉSRE.(KERESÉS, TALÁLATI LISTA ÉRTELMEZÉSE, TALÁLT OLDAL MENTÉSE.) Készítette:
Információ és kommunikáció
Számítógépes bűnözés.
A könnyen érthető kommunikáció az önérvényesítők szemszögéből
Nemzeti Köznevelési Portál
Cím elrendezés Alcím.
Cím elrendezés alcím.
Cím elrendezés Alcím.
Internet és kommunikáció
DRUPAL Előadja: Nagy Nikoletta :05.
Címdia elrendezés Alcím.
Cím elrendezés Alcím.
Előadás másolata:

Hirdetésfeladás, vásárlás az interneten, aukciós oldalak.

Az eddig tapasztaltak alapján belátható, hogy az internet lehetőségeit kihasználva számos hasznos lehetőséget nyújt. Természetesen ezer és még annál is több lehetőséget, funkciót kell még megismerni. A következő tananyagban az internetes hirdetésfeladásról lesz szó.

A hirdetés szóról valószínűleg mindenkinek egy újság jut először az eszébe. Persze, ha jobban belegondol az ember, kényelmesebb otthonról feladni a hirdetésünket, mint elmenni a kiadóhoz, sorban állni, és fizetni azért a szolgáltatásért, amelynek a megjelenése több napot is igénybe vehet.

Az internetes hirdetésfeladás előnyei: Általában ingyenes Otthonról megoldható Nem igényel különösebb időt Nem kell sorban állni Mivel több ezer ilyen oldal van a világhálón, amely ezzel foglalkozik, csak a fő meneteit mutatom be egy ingyenes portálon.

1. Hirdetés feladás - első lépés Hatékony hirdetési cím - ezen áll, vagy bukik a hirdetésfeladás! A látogatók többsége csak akkor olvassa el az ingyenes apróhirdetés teljes szövegét, ha az apróhirdetés címe felkeltette az érdeklődését. Használjon az ingyenes hirdetés feladás során tömör, rövid, de sokatmondó címet és benne kulcsszavakat! 2. Hirdetés feladás - második lépés A jól megválasztott kategória a hirdetésfeladás másik kulcsa! A látogató több ezer hirdetésből keresi ki a neki megfelelőt. Ebben számára a kategorizálás nyújt segítséget. 3. Hirdetés feladás - harmadik lépés A pontosan megadott helyszín növeli az ingyenes hirdetésfeladás hatékonyságát! A látogatók több, mint 95%-a egy adott településen keres, nem pedig országosan.

4. Hirdetés feladás - negyedik lépés Részletes leírás - több érdeklődő Az ingyenes hirdetés feladás lényege, hogy írjunk minél több és hasznosabb információt a hirdetésfeladás alkalmával. Egy odavetett mondat elriasztja a látogatót. 5. Hirdetés feladás - ötödik lépés Helyesírás és szóközök A látogatók a honlapon sokszor a keresőt használják a keresett hirdetés megtalálásához, ami viszont a helytelen és egybeírt szavakat nemigen tudja értelmezni! 6. Hirdetés feladás - hatodik lépés Hirdetésfeladás ingyen képekkel Ha lehetősége van rá, tegye feltűnőbbé a feladott apróhirdetését.