Június.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TOMA TÖRTÉNETI JÁTÉKTÁBORA A PÖRBÖLYI ÖKOTURISZTIKAI KÖZPONT TERÜLETÉN KAP HELYET 2010-BEN.
Advertisements

 Felkészítések  Szakmai műhelyek  Módszerteni szakmai kiadványok összeállítása elkészítése  „Szín-Tér” klub-éjszakai-ping-pong  Készszégfejlesztő.
Rév apartmanok Abádszalók 2010 téli ajánlata. A KÖZKEDVELT NYÁRI ÜDÜLŐHELY TÉLEN IS VÁRJA RÉGI ÉS ÚJ VENDÉGEIT A LÉKHORGÁSZAT, A KORCSOLYÁZÁS, A JÉGHOKI,
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
Kedves Pedagógusok! Tovább.
Comenius program készítette: Zakhariás Laura. „Egész életen át tartó tanulás“ Oktatás támogatása, minden korosztály számára, több programon keresztül:
Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány Idegenek a kertemben – filmgyűjtemény fejlesztése Előadó: Füredi Zoltán AZ EURÓPAI INTEGRÁCIÓS ALAP KEDVEZMÉNYEZETTJEINEK.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
Göcseji Múzeum •.•..\Piano.mp3. „Diák-barát múzeum, múzeum-barát diák” Közhasznú munka lehetőségek diákoknak.
 Krumplispogácsa készítése  Farsangi fánk készítése  „Csörögecsináló”
Fekete Olga D119-HUNGARY Magyarországi Lions Szövetség Lions Szülőszállás projekt bemutatása.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Országos Múzeumandragógiai Konferencia
Kulturális rendezvény
Hunyadiváros. Hunyadiváros Kecskemét Hunyadivárosi Részönkormányzat 2010  A részönkormányzat évben eddig 6 alkalommal ülésezett és 44 határozatot.
A GPSGames.hu bemutatkozik GPSGames.hu – Játék műhóddal! GPSGames.hu GPSGames.hu – Játék műhóddal! GPSGames.hu.
„CSOPORT VEZET CSOPORTOT”
LC SOPRON ELSŐ ÜLÉS ÜNNEPÉLYESSÉGE  Lions himnusz  Főhajtás az elhunyt tagokért  Külön tisztelet az aktív alapítóknak.
ARCHAEOVI – ŐSÖDE AVAGY… Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvodája „Matrica” Múzeum és Régészeti Park.
Németországi beszámoló  Fontos információkról  Érdekes kirándulásokról  Színvonalas képzőhelyekről  Kedves emberekről  Szokatlan dolgokról  Precíz.
TPM klub - extra Siófok Szabályok Kötetlen viselet Reklámmentesség Tegeződés.
December.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Információs szupersztráda Gyalogolj át a könyvtárba! A szolnoki Damjanich János Múzeum Szakkönyvtárának kihívásai a XXI. században Budapest, május.
Megmentett kézművesség
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
Az eldugott paradicsom
„A kultúra azért különlegesen szép terméke az emberi viselkedésnek, mert egyedi és megismételhetetlen. Minden igaz közösség egyszeri jelenség. A kultúra.
Esztétika Kerékgyártó Béla docens Jász Borbála doktorandusz
„Közel hozzuk a kultúrát” A Reneszánsz Év pályázatai (Reneszánsz túrák, Közkincs, Tengertánc, Fókusz, PANKKK, Tájházak, Megújuló gyűjtemények)
A Széchenyi István Általános Iskola igazgatójaként köszönetemet fejezem ki mindazoknak a magánszemélyeknek, vállalkozóknak, vállalatoknak, alapítványoknak,
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
MLSZ Marketing és Média Bizottságának munkája
MŰVELŐDÉSTÖRTÉNET.
Szempontok az ÜT munkájának megtervezéséhez. ÜT munkájának területei 1.Az üzemi tanács belső tevékenységének megszervezése 2.üzemi tanács kapcsolata a.
Kertész Imre: Sorstalanság
Ászár Község Önkormányzata Dr. Mikolasek Sándor ÚMVP pályázatok Ászáron Szakmai rendezvény a Bakonyalja- Kisalföld kapuja összetartásáért Kisbér.
Az 1956-os forradalom a történész és a szemtanú szemével
Szemünk világáért Lions program Magyarországon 2013.
Összeállítója: Farkas István
Barátság Nyugdíjas Klub. Klubunk 1997 októberében alakult, 89 fővel, jelenleg 13 fő között ingadozik létszámunk.
(Angyali) kalandozás a barokk Gödöllőn avagy múzeumpedagógiai foglalkozások a Gödöllői Városi Múzeumban.
Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament I. ülése 2009-ben az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola szervezésében célunk, hogy a Zöld Diákparlament.
A kézművesség történeti áttekintése A hagyomány szerepe előadó: Bangó Aliz.
A NYANYELVI ISMERETEK ÉS KOMMUNIKÁCIÓ FEJLESZTÉSE A T EHETSÉGHIDAK P ROGRAMBAN Abaújszántó, május 22. Tehetségnap Vezető fejlesztő: Nagy Ottóné Fejlesztő:
A ”Borostyán Expedíció” projekt, /egy kaliszi (Pl) és egy jedenspeigeni (A) esemény/
Hagyományok, népművészet Magyarországon
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
Az egykor volt bakonybánki Bánki Donát Általános Iskola Bánki Donát díjasai.
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért személyes történeteket feldolgozó holokauszt- gyűjteménye A Zachor Alapítvány civil oktatási szervezet. Fő.
BIHARINÉ dr. KREKÓ ILONA főiskolai docens
„ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN „ TÁMOP BALATONKENESE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.
BUDAKESZI VADASPARK Testközelben a természet Zoopedagógiai Konferencia.
Projekt hét a Békésyben decemberében „A globalizáció veszélyei, környezettudatos élet”
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. Monor.
Készítette: Bogdán Renáta 10.o. Klebelsberg Tehetségpont Kutató Diákok Önképző Köre.
ÚTI BESZÁMOLÓ Tanártovábbképzés Barcelonàban
MTM Budapest Holler Judit
Hegyvidéki Kulturális Szalon
A VAS MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA PÁLYAORIENTÁCIÓ MEGÚJÍTÁSA
Az MLG 2013 evi tevekenysege
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Ételkészítés sváb hagyományok alapján
Múzeumok párbeszéde HUSK 1101/1.3.1/0244
1 % 2011-re is! KÉRÉSÜNK: Az idei bevallások elkészítésekor nagyon szívesen és örömmel fogadjuk a segítséget, az újabb felajánlásokat, amik hozzá-segíthetnek.
Ki mit tud? december óra 330 terem
Előadás másolata:

Június

Technika, ének-zene, (művészettörténet), környezetismeret, Formális oktatás Technika, ének-zene, (művészettörténet), környezetismeret, természetismeret óra Állatok a ház körül Állatok erdőn, mezőn Földművelés régen és ma A kékszakállú herceg vára – a történet zenei megismerése Kass János grafikus alkotásai segítségével.

Közösségi rendezvény Elszármazottak találkozója 2010. A Falunapi rendezvény kísérő programja. A szép számmal megjelent elszármazott polgárok találkozására, régi emlékek felelevenítésére lehetőséget nyújtó rendezvényre ez alkalommal meghívtuk a „Besenyszögért-díjas”, „Besenyszög Díszpolgára” és a Chiovini díjas diákokat is. Az ezekkel a kitüntetéssel rendelkező emberek Besenyszög Község közösségének –még, ha elszármazott is,- példamutató polgárai.

Szeretnénk ezekkel a meghívásokkal hagyományt teremteni. Vendégeink között számos intézmény és képviselőtestületi-tag is közöttünk volt. Az eseményen Balogh Zoltán polgármestertől beszámoló hangzott el az eltelt év alatti Besenyszögöt érintő változásokról. Betekintést nyújtottunk a Vehiculum-Ház besenyszögi hagyományok megőrzésére irányuló közgyűjteményi és múzeumpedagógiai munkájáról. A vendéglátást a Besenyszögért Alapítvány finanszírozta, az ezzel járó munkákat a muzeális intézmény munkatársai, a besenyszögi Kertbarátkör és nyugdíjas klub tagjai végezték.

Kiállítás Besenyszög régen és ma – Fotókban A fotó kiállítás a 30 évvel ezelőtti és a mai falukép összehasonlítására ad lehetőséget.

Tábor V. Falukutató tábor Kutatási témáink: Jegyrendszer jelenségei Besenyszögön a II. vh. Idején. 1956-os események Besenyszögön. Takarékszövetkezet, mint intézmény. Lakossági használatának története. Régi besenyszögi énekes játékok

Paraszti Praktikák Programja Szappanfőzés Tehénfejés Vajköpülés Tejaltatás Túrókészítés Kenyér-, és lángos sütés Vesszőhasítás Szalmafonás

Játékok Zúgattyú Csúzli Pergettyű Babmalom Gombozás Ugráló Jancsi Gumizás

Kézművesség Égetett fakép készítése Szálhúzásos terítő készítés Díszek, használati tárgyak készítése drótból és rafiából Írás, rajzolás mártós tollal Hajókészítés parafa dugóból Papírsárkány készítés Nádsíp készítés Köcsögduda készítés Pásztorkunyhó készítése

Vehiculum-Akadémia MMP Csillagles a Múzeumok Nyári Éjszakáján. Előadó: Újlaky Csaba

Csoportkép