Mi az? Kicsi, hordozható, mindig be van kapcsolva? Mobiltelefon :-)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az érintőképernyők.
Advertisements

Kreitl Péter Gemini-IT Magyarország Kft.
Vezeték nélküli hálózatok
A számítógép műszaki, fizikai része
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
A számítógép-hálózat olyan rendszer, amelyben független számítógépek és számítógéprendszerek egymással információkat, adatokat cserélhetnek és erőforrásaikat.
HÁLÓZATOK.
Hálózati és Internet ismeretek
ACN videótelefon Iris 5000 ACN Telefon Adapter.
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Web2 a mobilon: mégis, kinek az érdeke? Méhes Krisztián Neo-Play Entertainment Kft.
Hardver alapok I. 10. osztály.
Az Internet adta lehetőségek
© 2006 Avaya Inc. All rights reserved. Kommunikáció bárhol, bármikor! Rohály Gábor ügyvezető igazgató.
… with NFC A mobil contactless (NFC) technológia lehetőségei a pénzügyi szektorban.
Készítette : Barati István Médiatechnológus asszisztens
A mobiltelefonok.
I. Informatikai alapismeretek Dabas, november 18.
Kommunikációs Rendszerek december 8. 1 Nokia Végberendezések- Hegedűs Iván Mihály.
Mobil Rendszerek Programozása
M lufi? Van-e üzlet a mobilmarketingben az on-line tartalomszolgáltatók számára? Kádas Gergely, telnet Magyarország Rt./stop!
Fontos fogalmak az informatikában.
Mobil eszközök programozása Mivel is kezdjem?
Ekler Péter Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Mikrohullámok Báthori Bendegúz Ujvári Csaba Hasznos Berci.
HÁLÓZATOK.
Vezeték nélküli átvitel
Okostelefonok. A PDA gyártók egy része felismerte, hogy a piacon maradáshoz muszáj integrálni a tenyér számítógépekbe is a telefon részt. Miért van erre.
MP4 lejátszók.
Okostelefonok....
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
Mai számítógép perifériák
Vezeték nélküli hálózatok eszközei F ű rész Attila Salamon Róza (felkészít ő tanár) 8.A Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,
Készítette : Szente Szilvia Felkészítő tanár : Mgr. Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Mire jó a GPRS GSM szabvány 9,6kbit/s-os adatátvitelt biztosította PCMCIA kártyák kellettek Egyedi programok kellettek, amik MS Windows felületen.
Mobil eszközök biztonsági problémái
Hálózati architektúrák
Mozgás/hangérzékelés mobitelefonokon MobSensor Ekler Péter Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék.
Hálózati ismeretek ismétlés.
Kommunikációt segítő programok a hálózaton
Mobilinternet Tóth Norbert HV1GNC.
2010 Ősz Otthoni és kisirodai készülékek október 1 Keserű Tünde.
Kísérletezés virtuális méréstechnika segítségével 2010 március
Országos Mentőszolgálat A TETRA rádió szerepe az OMSZ új mentés irányító rendszerében 7. Professzionális Mobiltávközlési Nap „Fókuszban a növekedés” 2014.
Vodafone Iroda Majoros Ádám Telekommunikációs Partner.
Nem helyhez kötött információcsere
AZ ELKÖVETKEZŐ ÉVEK LEGFONTOSABB TRENDJEI: Hagyományos TV helyett - streaming, - intelligens gépek és polgárok - városok - gondolatátvitel.
PDA és Okostelefon.
Téma: Kedvenc mobilom Készítette: Présing Zsófia Osztály: 7.G Felkészítő tanár: Huschekné Szabó Ildikó Iskola: Türr István Gimnázium és Kollégium 8500,
Kedvenc mobilom Készítette: Orsós Martin
iPhone Készítette: Egri Dóra
Mobil alkalmazások fejlesztése Vonalkód leolvasó Symbian alapú mobiltelefonra Készítette: Tóth Balázs Viktor.
Notebook Csapattagok: Koska Anna Király Vivi Koska Balázs Terék Máté Fegyveres Máté Tóth Bence Győrik Viktor.
Tablet-pc.
4.Tétel: xDSL, VoIP, FTTx, NGN
Kommunikáció.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
4G A NEGYEDIK GENERÁCIÓS VEZETÉK NÉLKÜLI SZOLGÁLTATÁSOK December Óbudai Egyetem, NIK Hidvégi Péter / 12.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: –Kommunikáció –Hardver megosztás.
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: Kommunikáció Hardver megosztás.
Szándékolatlan roaming június 26.
Internet és kommunikáció
CONNECTRA rendszer bevezetése
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
PDA - trend és valóság Geges József Ph.D.
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
Előadás másolata:

Mi az? Kicsi, hordozható, mindig be van kapcsolva? Mobiltelefon :-)

MTS - St. Louisban az első nyilvános célú mobiltelefon szolgáltatás 35 kg tömegű az autó csomagtartójába építették be, kézibeszélő a műszerfalon A városban egyszerre 3 –an !!! beszélhettek - a rendszer szűkős kapacitása miatt A 10 -15 Ampert fogyasztó elektroncsöves elektronika hamar lemerítette az akkumulátort!

Eredeti mobiltelefon 1956 – ból (MTA rendszer). Mobiltelefon kocsiban, 1969. Fotó: Telefon AB LM Ericsson

Az első hordozható mobiltelefon 1983 – Motorola Dyna-TAC 8000X 1 kilogramm, 33 x 4,5 x 9 cm, 1 órányi beszélgetés, 8 órányi készenlét „A vevők teljesen odavoltak a koncepciótól, hogy hordozható telefonjuk segítségével bárhol elérhetővé válnak. A DynaTAC 8000X-nak több ezres volt a várólistája annak ellenére, hogy a telefon eredetileg 3 995 USA dollárba került. – Rudy Krollop

Mit nevezünk mobil készüléknek? Olyan készülék, amely: Akkumulátorról üzemel Támogat valamilyen vezeték nélküli technológiát Rendelkezik valamilyen felhasználói felülettel (pl. gombok, érintőképernyő) Korlátozott képességű hardverrel rendelkezik

Mobil készülékek és tulajdonságaik Kis méret Kis tömeg Gyenge processzor Kis méretű memória Kis méretű képernyő Korlátozott adatbeviteli lehetőségek Erősen korlátozott energiafogyasztás

Mobil készülékek Mobiltelefon SmartPhone Alapvető funkciók, amelyek egyre bővülnek SmartPhone Széleskörű üzleti funkciók Számos kommunikációs protokoll támogatottsága

Mobil készülékek PDA, Pocket PC Egyéb intelligens hordozható eszközök Szervezői funkciók támogatása Érintőképernyő Bizonyos változatok telefonálást is lehetővé tesznek Egyéb intelligens hordozható eszközök PNA GPS vevőkészülék

Mobil készülékek Notebook Tablet PC Kisméretű ipari PC Hordozható célra készült alaplapok, CPU-k (pl. Intel Atom)

A GSM mobil-hálózat alapvetően három fő elemből áll: mobiltelefon, bázisállomás, kapcsolóközpont. A mobiltelefon tartalmaz egy rádió adó-vevő berendezést is, így képes kommunikálni a bázisállomással. A kapcsolóközpont felel a hívások és más szolgáltatások lebonyolításáért, a teljes rendszer felügyeletéért. A bázisállomás egy rögzített helyű rádió adó-vevő berendezés (mobilátjátszó torony), amely a mobiltelefon és a kapcsolóközpont közötti kommunikációt biztosítja.

Konferenciabeszélgetés Videó telefonálás … Üzenetküldés SMS MMS Főbb szolgáltatásaik: Telefonálás Hangposta Konferenciabeszélgetés Videó telefonálás … Üzenetküldés SMS MMS BlackBerry E-mail Fax Internet Wap Mobil internet Mobil TV Vásárlás és fizetés Roaming…

Korlátozott hosszúságú, tömör, szöveges üzenetek küldésére és fogadására alkalmas mobilszolgáltatás. Egy üzenet legfeljebb 160 karakterből állhat. A rövidítés az angol Short Message Service kifejezésből származik. Szöveg, kép, mozgókép és hang elemek egy lehetséges együtteséből álló üzenetek küldésére és fogadására alkalmas mobilszolgáltatás amihez 3G-s mobiltelefonok szükségesek. A rövidítés az angol Multimedian Message Service kifejezésből származik.

A mobiltelefonok kijelzőjén teszi lehetővé az internet böngésző szolgáltatásában látott oldalak adatainak elérését. A rövidítés az angol Wireless Application Protocol (WAP) angol kifejezésből származik, jelentése: vezeték nélküli alkalmazási protokoll.

Mobil TV A Mobil TV-vel telefonján is nézheti kedvenc műsorait, legyen az hír, film, sportközvetítés vagy zene, így útközben sem marad le semmiről! Havidíjas és Domino előfizetők számára egyaránt elérhető.

Vásárlás mobillal, MobilFizetés                                                                                                                                                                          

Roaming                                                                                                                                                                           Telefonáljon külföldön, hívja fel szeretteit, barátait, ismerőseit! A T-Mobile több száz roaming partnere révén biztosítja elérhetőségét a világ számos pontján. Az alábbi linkre kattintva áttekintheti a roaming használatával kapcsolatos legfontosabb információkat, illetve roaming partnereink körét.

A legújabb, negyedik generáció (4G) terve már a japán mérnökök asztalán hever. Valódi mobil internetezést ígérnek: letöltési sebesség 100 Mbps, feltöltési sebesség 30 Mbps. Azt, hogy ezek közül mi mikor valósul meg, nehéz megjósolni, de 2020 körül már olyan funkciókkal lesznek ellátva ezek a készülékek, amiről még ma legfeljebb csak álmodozunk.