A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Az ORSZI minősítési rendszerének változásai és tervezett fejlesztései előadó Dr. Benkovics László.
Tájékoztatás a munkaerő-piaci szolgáltatásokról
A Rehabilitációs Foglalkoztatás lehetőségei
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
A komplex felülvizsgálatok és a fogyatékos emberek foglalkozási rehabilitációját megvalósító intézményrendszer működésének tapasztalatai,  a megváltozott.
A rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítása
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP /A
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP /1 projekt működési modelljéről, a megvalósult fejlesztésekről Budapest, november 19.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
TÁMOP /A – RÉV projekt ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT III. ORSZÁGOS HÁLÓZATI TALÁLKOZÓ Budapest
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA KIEMELT PROJEKT TÁMOP Elítéltek több szakaszos, társadalmi.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
A foglalkozási rehabilitáció aktuális kérdései
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
OFA Hálózat évi tevékenységei
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Horvát-Magyar Szakértői Akadémia szeminárium megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása, rehabilitációs projektek.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Képzések finanszírozása SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet Szeged, 2008/2009. I. félév.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató akkreditált szervezetek vizsgálata.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3) december 7. Fejlesztés.
A projekt általános szakmai célkitűzései
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
HU Phare program: A fogyatékkal élő emberek munkaerőpiacra jutásának elősegítése (A foglalkozási rehabilitáció eszköztárának rendszerszemléletű.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
„Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai TÁMOP C-09/ „Trambulin”
RÉV Projektiroda Átvezetés Munkacsoport. Egységes Szolgáltatás Módszertan Átvezetésszolgáltatás-módszertan A munkacsoport tevékenységének célja.
A foglalkozási rehabilitációval kapcsolatos feladatok az Állami Foglalkoztatási Szolgálat tevékenységében Előadó: Lengyel János főigazgató-helyettes.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP Szolgáltatásfejlesztési komponens Előadó:
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Szemléletváltás a foglalkoztatáspolitika eszköztárában Előadó: Szabó József főigazgató Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Tájékoztató a HEFOP 1.1 „A munkanélküliség megelőzése és kezelése” című intézkedés eredményeiről Rózsa Zoltán ESZA Kht. programvezető november 29.
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE
Pécs, DECEMBER 15. Szellő János DDRMK FRO osztályvezető
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel a foglalkozási rehabilitációra (TÁMOP projekt) Előadó: Pirisi Károly

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP ( ) •Szolgáltatás-fejlesztés – 11 aplrojekt (Komplex rehabilitációhoz kapcsolódó fejlesztések 3 alprojekt) •Informatikai fejlesztés - 6 alprojekt •Stratégiai irányítás és regionális tervezés támogatása - 6 alprojekt

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP Szolgáltatásfejlesztés •Projekt vége: január 31. •11 alprojekt •TÁMOP több mint 8 Mrd. Ft, melyből Szolgáltatásfejlesztés: ~ 3 Mrd. Ft

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Szolgáltatásfejlesztési alprojektek A munkaerő-piaci és szociális szolgáltatások kapcsolódása A jelenlegi szolgáltatási modell eszközrendszerének vizsgálata a munkaügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges feltételek, valamint a tájékoztatást szolgáló eszközök fejlesztése Nemzeti virtuális munkaerőpiac kialakítása Roma foglalkoztatás-szervező tevékenység (26 fő)

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Szolgáltatásfejlesztési alprojektek 1.2.1Megváltozott munkaképességű ügyfelekkel való bánásmód fejlesztése, ÁFSZ dolgozói szemléletváltás lehetőségének megteremtése 1.2.2Megváltozott munkaképességű ügyfelek részére szolgáltatások fejlesztése, továbbfejlesztése, kiemelten a rehabilitációs járadékban részesülő személyek körére, valamint a stratégiai együttműködési formák kialakítása és működtetése Kommunikációs akadálymentesítés

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Szolgáltatásfejlesztési alprojektek 1.3.1ÁFSZ állásügynök-pilot (14 fő) Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkaerő-piaci közvetítő tevékenységének fejlesztése az atipikus formában szervezhető munkalehetőségek hatékony feltárása révén Új szolgáltatáscsomag a mikro-KKV-k részre Országos hatáskörű munkaadókkal kapcsolatot tartó team működtetése

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A megváltozott munkaképességű személyekre vonatkozó rendszer átalakulását szükségessé tevő tényezők A évi rendszer átalakítás indokoltsága: •A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása messze alatta marad a fejlett országok szintjének. •A passzív pénzbeli ellátások mellett hiányoznak a rokkantság megelőzését, felszámolását, enyhítését szolgáló rehabilitációs szolgáltatások. •Elavult a kategória és minősítési rendszer, a munkaképesség általános csökkenésére épül, nem veszi figyelembe az egyén megmaradt képességeit.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Megváltozott munkaképességű személyek ellátása esetén Cél egy olyan ellátórendszer kialakítása, amelyben: •A rehabilitálható személyek foglalkoztatása nyújt megbízható jövedelmet és megélhetést, •nő a foglalkoztatás, csökkennek a családok és a költségvetés terhei, •mérséklődik a hátrányos helyzet. A megvalósító szervezeteknek fel kell készülnie ezen célok elérésére és az új feladatok ellátására, melyhez az ÁFSZ esetében a TÁMOP kiemelt projekt nyújt segítséget.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP Komplex rehabilitációhoz kapcsolódó fejlesztések

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg „Szemléletváltás” célja A regionális és a helyi szervezetekben dolgozó ÁFSZ munkatársak és vezetők felkészítése az új feladatok megjelenése és a megváltozott munkaképességű ügyfelek fogadása kapcsán felmerülő nehézségek kezelésére. A kiemelt projekt zárásának időpontjára a szervezeten belül legalább 600 fő részesül jelen alprojekt képzéseiben.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg „Szemléletváltás”célja szakmai változások folyamatos fejlesztések humánerőforrás fejlesztés munkavállalói szemléletváltás lehetőségének megteremtése KOMPLEX REHABILITÁCIÓ

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg „Szemléletváltás” tevékenységei ügyfélkezelési tréningek SIKERES KÉPZÉSEK LEBONYOLÍTÁSA FELKÉSZÜLT SZAKMAI HÁTTÉR BIZTOSÍTÁSA tananyag fejlesztés E-learning tananyag

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg „Szemléletváltás” c é lcsoportjai Elsődleges célcsoport:  rehabilitációs bizottságban dolgozó foglalkoztatási (és szociális) szakértők  rehabilitációs ügyintézők  rehabilitációs munkacsoporttagok  regionális szintű vezetők  kirendeltség-vezetők Másodlagos célcsoport:  kirendeltségeken megjelenő ügyfelek  ÁFSZ-szel kapcsolatban álló munkáltatók

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg „Szolgáltatásfejlesztés” Az információhoz és a szolgáltatásokhoz való azonos esélyű hozzáférés biztosítása. A meglévő szolgáltatások fejlesztése a megváltozott munkaképességű ügyfélkör sajátosságainak megfelelően. A komplex rehabilitációhoz kapcsolódó új szolgáltatások biztosítása, továbbá a kapcsolati háló bővítése (civilszervezetek, munkáltatók).

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg „Szolgáltatásfejlesztés” tevékenységei  Partneri hálózat kiépítése (kerek-asztal beszélgetések, konferenciák, munkáltatói fórumok, civilek tájékoztatása révén)  Módszertanok fejlesztése  Új szolgáltatások kialakítási lehetőségének vizsgálata  Meglévő szolgáltatások fejlesztési lehetőségének feltárása  „Jó gyakorlatok” gyűjtése  Tájékoztató füzetek készítése

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg „Szolgáltatásfejlesztés” néhány eredménye  Egységes működés és arculat  Szakmai anyagok és módszertani ajánlások megfelelő alkalmazásával több megváltozott munkaképességű ügyfél kap egyénre szabott szolgáltatást és kerül ki, vissza a munkaerőpiacra  Önálló portál  Célcsoport-irányos tájékoztató anyagok  Szakmai rendezvények  A meglévő anyagok, bevált gyakorlatok mindenki számára hozzáférhetővé válnak, a „Jó gyakorlatok” száma bővül

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Kommunikációs akadálymentesítés A megváltozott munkaképességű személyek információs ellátottságának javítása, a már meglévő információs anyagaink fejlesztése és bővítése minden ügyfélcsoportra. Eredmények:  Könnyen érthető tájékoztató anyagok  Akadálymentes portál  Akadálymentes tájékoztató anyagok készülnek: film, füzet, szórólap…  Akadálymentesítési protokoll (módszertan)

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Köszönöm a figyelmet!