Microsoft ® Lync ™ 2010 Válaszcsoportok használata – oktatás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Advertisements

Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Kreitl Péter Gemini-IT Magyarország Kft.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.
Ismerkedés a programmal Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
MICROSOFT OFFICE ACCESS 2003.
Microsoft Office Programcsalád
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
COMMERCEGATE Az új fizetési mód rövid bemutatója.
Hatékonyságnövelés Office System alapon az E.ON csoportnál
Váltás a Lync 2013-ra Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára, Ha a tanfolyam videói nem játszhatók le, valószínűleg le kell töltenie.
Miről lesz szó?  Office Add-in for Moodle  Microsoft Live Service Plugin for Moodle  Moodle SharePoint integráció.
Microsoft® Lync™ 2010 Attendant – oktatás
Microsoft® Lync™ 2010 Konferenciaszervezés és együttműködés Oktatás
Tisztaszoftver a gyakorlatban
Ügyfél Elégedettségi Vizsgáló és Elemző Program
Készítette: Szobonya Ferenc
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
Útmutató Java telepítéséhez windows 7-re
Iskolai Hálózat Létrehozása
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Microsoft® Lync™ 2010 Hangos és mozgóképes beszélgetések – Oktatás
Microsoft® Lync™ 2010 Csevegés és jelenlét Oktatás
Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
Célkeresztben az érettségi! A legjobb és leghatékonyabb eszközt akarjuk Kevesebb hibalehetőség, barátságos hibaüzenetek Kiváló fejlesztőeszköz Gyorsan.
Nagy Levente Jakab András. Miről lesz szó? Mi az a és mi a Windows Live? Levelezés és naptárkezelés Csoportmunka és projektek Kommunikáció.
EGYEKÉRT EGYESÜLET FÓRUMA
Összekapcsolható funkciók Címek Időpontok Projektek Számlák Dokumentumok Cikkek Értékesítési lehetőségek Feladatok Telefonhívások.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Exchange Server 2007 Client Access Role
Microsoft Office Programcsalád
Anyagadatbank c. tárgy gyakorlat Féléves tematika Adatbázis alapfogalmak, rendszerek Adatmodellek, adatbázis tervezés Adatbázis műveletek.
Felhasználók azonosítása és jogosultságai, személyre szabás Borsi Katalin és Fóti Marcell NetAcademia Oktatóközpont.
Nézetek definiálása Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Elektronikus banki ügyintézés Készítette: Hollósy Szabolcs eTanácsadó Ma a pénzintézetek elektronikusan vezetik az ügyfelek bankszámláit. Ez lehetővé tette.
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Lync 2013 – Rövid összefoglalás
Web-alapú humán lekérdező rendszer
Országos Mentőszolgálat A TETRA rádió szerepe az OMSZ új mentés irányító rendszerében 7. Professzionális Mobiltávközlési Nap „Fókuszban a növekedés” 2014.
A videoeszköz beállítása A videokép megosztásához kamerára van szükség, de mások videoképét kamera nélkül is láthatja. A kamera beállítása: Kattintson.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
A hanghívásvezérlők használata A vezérlők megjelenítéséhez mutasson a telefon/mikrofon gombra: A hívás várakoztatásához kattintson a Hívás várakoztatása.
Az Office 2007 új grafikus felülete
Felhő authentikáció demonstráció Gergely Márk MTA SZTAKI Laboratory of Parallel and Distributed Systems
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Irány a felhő Előnyök, tapasztalatok Sárdy Tibor
Felsőoktatás és a közösségi hálózatok
Ingyenes, online technikai kurzusok Microsoft Virtual Academy.
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
© 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Partner hozzáadása A Partnerek lista segítségével egyszerűbben kommunikálhat, és gyakoribb partnereinek.
Rövid összefoglalás: © 2013 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A Lync kezdőképernyője A Lync kezdőképernyőjének bal oldalán lévő központban.
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
Web alapú humán lekérdező rendszer
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Hagyja Margie-ra a következő téli vakáció megtervezését!
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
5 tipp a munka egyszerűsítésére
CONNECTRA rendszer bevezetése
Útmutató Java telepítéséhez windows 7-re
A dia beszúrása a bemutatóba
Beszállítói PO levelezés oktatás Jabil P2P bevezetés
Mérés és a siker megosztása – útmutató
Web alapú humán lekérdező rendszer
Előadás másolata:

Microsoft ® Lync ™ 2010 Válaszcsoportok használata – oktatás

Célok Ez a tanfolyam az alábbi témaköröket tárgyalja: •A válaszcsoportok fogalma •Az ügynökcsoportok típusai •Az anonimizáló funkció használata •Bejelentkezés és hívások fogadása •A beszélgetési ablak használata hívás közben •A Lync 2010 felhasználói és a válaszcsoportok

A válaszcsoportok áttekintése A válaszcsoportok lehetővé teszik a telefonhívások kezelésével foglalkozó csoportokhoz (kisebb segélyszolgálatokhoz vagy ügyfélszolgálatokhoz) befutó hívások átirányítását és várakozási sorba állítását. A hívásokra válaszoló személyek az ügynökök, akik csoportokhoz vannak rendelve. A válaszcsoportok kialakítása és beállítása a válaszcsoport-kezelők feladata. •Az adott csoporthoz rendelt ügynökök bármelyike fogadhatja a csoporthoz érkező hívásokat. (A csoporthívások fogadásához azonban az ügynöknek valószínűleg be kell jelentkeznie.) •A bejövő hívások egy átirányítási mechanizmuson haladnak át, amíg eljutnak a következő szabad ügynökhöz. •Ha az összes ügynök foglalt, a hívás várakozási sorba kerül, és a hívó fél zenét hall, amíg egy ügynök nem fogadja a hívását. (A hívás fogadásáig minden hívó zenét hall – függetlenül az ügynökök rendelkezésre állásától.) •Az ügynökök a hívások fogadásához a Lync 2010, a Lync 2010 Attendant vagy a Lync 2010 Phone Edition alkalmazást használhatják.

Az ügynökcsoportok típusai Amikor a válaszcsoport-kezelők a válaszcsoportot beállítják, az ügynököket formálisként vagy informálisként jelölhetik meg. Ez arra van hatással, hogy az ügynökök hogyan jelentkeznek be a várakozási sorba. •A formális ügynököknek be kell jelentkezniük a válaszcsoportjukba a csoportba érkező hívások fogadásához. •Az informális ügynökök a Lync 2010, a Lync 2010 Attendant vagy a Lync 2010 Phone Edition programba való bejelentkezésükkor a csoportba is automatikusan bejelentkeznek. Informális Formális

Bejelentkezés az ügynökcsoportokba Formális csoportok esetében a felhasználónak be kell jelentkeznie az ügynökcsoportba, mielőtt a csoport nevében hívásokat fogadhatna. Az informális ügynökcsoportokba a bejelentkezés automatikus. A bejelentkezéshez az Agent (Ügynök) lap használható, amely egyszerűen elérhető a Lync 2010 alkalmazásból. 1.A Lync 2010 alkalmazásban kattintson a Tools (Eszközök) menüre, és válassza a Response Group Settings (Válaszcsoport-beállítások) parancsot. 2.Megnyílik a böngésző, és megjelenik az Agent Groups (Ügynökcsoportok) lap. Ezen a lapon mindazokat a csoportokat láthatja, amelyeknek Ön az ügynöke, és azt is, hogy melyekbe van bejelentkezve. 3.Ha formális csoportba szeretne bejelentkezni, jelölje be a Signed in (Bejelentkezve) jelölőnégyzetet a csoport mellett. 4.Ha informális csoport tagja, a Lync 2010 alkalmazásba való bejelentkezéskor a csoportba is automatikusan bejelentkezik. Ezen csoportok mellett nem törölheti a jelet a Signed in jelölőnégyzetből.

Az ügynökök anonimizálása Az ügynökök anonimizálása a Lync 2010 új funkciója. Olyan mechanizmus, amely elrejti a válaszcsoport nevében külső felhasználókkal hívást kezdeményező vagy tőlük hívást fogadó ügynökök identitását. Az anonimizálást a válaszcsoport tulajdonságaként a válaszcsoport-kezelő állítja be. Ha egy válaszcsoportban be van kapcsolva az anonimizálási funkció, a válaszcsoporton keresztül intézett összes hívásban rejtve marad az ügynökök identitása, és hívások fogadásakor a nevük nem jelenik meg a Lync 2010 beszélgetési ablakában.

Hívás fogadása Amint bejelentkezett egy csoportba, máris fogadhat hívásokat. 1.A bejövő hívásról tájékoztató értesítésből megállapítható, hogy melyik csoportból érkezik az átirányított hívás. 2.A hívás fogadásához kattintson az értesítésre. Csoport A hívó adatai Híváskezelési lehetőségek Hívás fogadása

Hívás közben A hívás fogadása után megjelenik egy beszélgetési ablak. Az ablak tetején látható annak a válaszcsoportnak a neve, amely Önhöz irányította a hívást. • Az ablak beszélgetési területén láthatók a csoport jegyzetei, valamint azok az információk, amelyek alapján a hívás kontextusa megállapítható. • Az is látható, hogy a hívó fél mennyi ideig várakozott, mielőtt Önhöz kapcsolták. (Ez csak akkor igaz, ha interaktív audio-válaszcsoportról van szó.) • Ha a hívó fél az első híváskor különböző választási lehetőségeket kapott, megjelennek Ön előtt ezek az utasítások a hívó válaszaival együtt.

Válaszcsoportok és a Lync 2010 felhasználói A Lync 2010 többi felhasználója ugyanúgy kereshet válaszcsoportokat, mint bármilyen más partnert. A csoportot közvetlenül a Lync 2010 alkalmazásból felhívhatják.

Áttekintés A tanfolyam az alábbi témaköröket tárgyalta: •A válaszcsoportok fogalma •Az ügynökcsoportok típusai •Az anonimizáló funkció használata •Bejelentkezés és hívások fogadása •A beszélgetési ablak használata hívás közben •A Lync 2010 felhasználói és a válaszcsoportok

V ISSZA A „C ÉLOK ” DIÁRA V ISSZA A „C ÉLOK ” DIÁRA © 2010 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A Microsoft, az Exchange ActiveSync, az Excel, a Lync, az Outlook, a PowerPoint, a SharePoint, az SQL Server, a Windows, a Windows Live, a Windows Mobile, a Windows Server és más terméknevek bejegyzett védjegyek, illetve védjegyek (lehetnek) az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban, illetve régiókban. Jelen információk kizárólag a tájékozódást szolgálják, és a Microsoft Corporation cégnek a bemutató készítésekor aktuális álláspontját tükrözik. Mivel a Microsoftnak reagálnia kell a változó piaci feltételekre, nem vonható le az a következtetés, hogy ezek mellett az információk mellett a Microsoft elkötelezte magát, és a Microsoft nem tudja szavatolni a biztosított információk pontosságát a bemutató dátuma után. A MICROSOFT NEM VÁLLAL KIFEJEZETT, VÉLELMEZETT VAGY TÖRVÉNYI GARANCIÁT A BEMUTATÓBAN KÖZÖLT INFORMÁCIÓKÉRT.