HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály
A Magyar Turizmus Kártya bemutatása
Készítette: Tóth Evelin
Aquila Medical Center Alsóörs. Aquila Medical Center Alsóörs.
 A város turizmusában nagy szerepet játszik a termálfürdő, mely nyáron jó kikapcsolódást biztosít fiatalok és idősebbek számára is.
Tájékoztató a települési túraútvonalak létrehozásával kapcsolatos tapasztalatokról Márta Attila.
„Gyógyító Régiók” A MÁTRAI GYÓGYINTÉZET Munkacsoportja Vezető: Dr. Urbán László A MÁTRAI GYÓGYINTÉZET Munkacsoportja Vezető: Dr. Urbán László.
Gyógyturisztikai fejlesztések az Észak-Alföldi Régióban
A turizmus rendszer környezete
Velencei Termálhotel és Spa. Magyarország Termálvizei:  Az ország területének 80%-a alatt termálvíz készlet van.  Hazánkban van az ötödik legnagyobb.
Vargáné Gálicz Ivett PhD hallgató Szent István Egyetem
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
Egy kis séta, hidegben, Debrecenben és Hajdúszoboszlón Fényképezte: Szedő Iván.
Kunfehértói táborok, szálláshelyek és a tópart
Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.
Magyarország Természeti Kincsei
Magyarország természeti kincsei
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti csodái
Hullám kemping.
A GYÓGYTURIZMUS HELYZETE MAGYARORSZÁGON, FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI (THE POSITION OF MEDICAL TOURISM IN HUNGARY AND ITS DEVELOPMENT OPPORTUNITIES) Készítette:
Az eldugott paradicsom
Egészségturizmus fogalma
Budapest turisztikai marketingje
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Szatmár-Szatmár Szilvaút
A Velencei-tó értékei.
Budapest.
Készítette: Horváth Mónika
HAJDÚNÁNÁS HAJDÚNÁNÁS HAJDÚ- BIHAR MEGYE ÉSZAKI RÉSZÉN FEKSZIK. A LELKET SZÁMLÁLÓ VÁROS A HAJDÚVÁROSOKRA JELLEMZŐ TISZTA GYŰRŰS, SUGARAS SZERKEZETE.
Az Észak-Alföldi régió bemutatása
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
A Dél-Dunántúli régió gazdaságában rejlő potenciál – a KKV-k szerepe a gazdaságfejlesztésben.
Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli RMI Marketingterv prezentáció
A régió  A régiót három megye, Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megye alkotja. Fejér 10, Veszprém 9, Komárom-Esztergom pedig 7 kistérségre tagolódik.
HULLÁM KEMPING.
Gyöngyös jellegzetességei
Falusi és agroturizmus jelene – jövője
Vonzástényezők vizsgálata két fürdőváros példáján
A mi Velencénk: a turisztikai tér és miliő összefüggésrendszerének változásai a „Velencei tó kapujában” Wirth Gábor Doktorandusz SZIE Enyedi György RTDI,
Tiszafüredi Halas Napok
Utazás Budapest. Helyszín, időpont Idén, 33-dik alkalommal, március 5-7 között kerül megrendezésre a Hungexpo budapesti vásárcsarnokban, Budapest.
TURIZMUS, KIÁLLÍTÁSOK Egyházi könyvtárak a 21. század elején EKE konferencia Budapest, OSZK március 25.
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
 EU támogatásból Kemecse Város közösségi tereinek fejlesztése során több pontú beruházásként:  játszótér kialakítására;  a Répásy díszsírhely (Kegyeleti.
E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első.
Az Országos egészségturizmus fejlesztési stratégia gyakorlati alkalmazása Mosonmagyaróvár példáján bemutatva Printz-Markó Erzsébet NYME-AK, Turizmus Intézet,
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel
Nyugat-Dunántúli Termál- és Gyógyfürdők
Balaton „Tengernyi élmény itthon”. A legjelentősebb belföldi fogadóterület I-IX. hó: (22,2,%) A teljes vendégforgalom alapján második I-IX.
Bér bemutatása.
„A fürdő és a marketing kapcsolata”. Amire a válaszkeresés irányul:  Hogyan lehet túlélni és kiemelkedni az egészségturizmust jellemző erős versenyben?
Medgyesegyháza. Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!
Master of Arts International Hotel Management „ Management” :01 1 Dr. Juhász László PhD.
Gyógyturisztikai szekció április 1. Bozzay Andrásné Nemzetközi Balneológiai Konferencia.
A turizmus mint a vidék fejlesztésének egyik lehetősége Bük példáján bemutatva „Vidékfejlesztés mint fenntartható fejlődés” című konferencia MAGYAR ÖNKORMÁNYZATOK.
Kaposvár Alapadatok   Lakosság fő  Agglomeráció fő  gazdálkodó szervezet.
A gyógyturizmus Általános tudnivalók.
Dr. Bienerth Gusztáv prezentációja 2016.december 12.
Biyovis a mi üzletünk.
A csoda-tó 6.a DTH
E G E R S Z A L Ó K.
Turizmusfejlesztési és együttműködési tapasztalatok a Debrecen és Hortobágy helyi TDM szervezet elmúlt 4 és fél éve kapcsán Halasi Csaba egyesületi elnök.
Hajdúszoboszló Strand-és Gyógyfürdő
Digitális témahét.
A turisztikai desztináció menedzsment rendszer Magyarországon
Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita
Előadás másolata:

HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen közvetlen szomszédságában fekszik, Budapesttól 220 km-re. ⁄ Rendkívül kedvező adottságokkal rendelkezik: megközelíthető autópályán, főúton, vasúton és Budapesten, valamint Debrecenen keresztül repülővel is.

HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ A település első írásos említése 1075-ből való, de a város fejlődésének fő irányvonalát határozta meg, amikor a Pávai Vajna Ferenc vezette fúrások nyomán 73 Celsius fokos hévíz tört fel. A jódos-brómos- konyhasós gyógyvíz hatását immár több mint nyolc évtizede élvezhetik a városunkba látogató vendégek.

HAJDÚSZOBOSZLÓ „Virágos Magyarországért!”

HAJDÚSZOBOSZLÓ • A városban minden igényt kielégítő idegenforgalmi kínálat várja az idelátogatókat: 33 szálloda, 19 panzió, több mint 1500 magánszálláshely és 2 kemping, kellemes környezetben biztosítva a pihenést.

HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ A város folyamatos fejlődésének köszönhetően egy kis üdülőhelyből Magyarország leglátogatottabb vidéki desztinációja lett, több mint vendégéjszakával

HAJDÚSZOBOSZLÓ Itt található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma Hungarospa Hajdúszoboszló ⁄ főt meghaladó befogadóképesség ⁄ legmagasabb minőségi besorolás ⁄ országos kiemelt gyógyhely, a gyógyvíz kiválóan alkalmas reumatikus, nőgyógyászati betegségek kezelésére, sportsérülések és műtétek utókezelésére ⁄ 30 hektáros terület ⁄ négyzetméter vízfelület

A MÁRKA POZÍCIONÁLÁSA

HAJDÚSZOBOSZLÓ

TURISZTIKAI JÖVŐKÉPÜNK Vízió ⁄ Víziónk magában foglalja mindazt, amiben hiszünk, és el kívánunk érni. ⁄ Hajdúszoboszló város turisztikai jövőképe Hajdúszoboszló hosszú távon a magyarországi egészségturizmus piacvezető tagja marad, a partnerek együttműködése, szakértelme és összefogott piaci fellépése eredményeként Európa egyik vezető egészségturisztikai desztinációjává válik. A fenntarthatóság elvei és kritériumai szerint fejlődő turizmus hosszútávon biztonságos jövedelmet termel az érintettek számára, egyben a város társadalmának és vonzerejének további fejlődéséhez is megfelelő alapot biztosít.

TURISZTIKAI KÜLDETÉSÜNK Misszió ⁄ Missziónk fogalmazza meg a jövőképből következő gyakorlati tennivalókat és azt, hogyan tud mindez legjobban teljesülni. Azt az utat írja le, amelyen végighaladva víziónkat meg kívánjuk valósítani. ⁄ Hajdúszoboszló város turisztikai küldetése Vezető piaci erőként szakértelemmel, a balneológiai kutatások eredményeinek gyakorlatba integrálásával járulunk hozzá a lakosság egészségének és életminőségének javulásához. Feladatunk, hogy gyógyulásra, rekreációra és szórakozásra vágyó vendégeinket a kor követelményeinek megfelelő színvonalon szolgáljuk ki és egyedi élményekben részesítsük. Célunk, hogy az ország legismertebb és legkedveltebb fürdővárosa Hajdúszoboszló legyen.

HAJDÚSZOBOSZLÓ

Gyógyfürdő

HAJDÚSZOBOSZLÓ Strand

HAJDÚSZOBOSZLÓ Aquapark

HAJDÚSZOBOSZLÓ Aqua-Palace

HAJDÚSZOBOSZLÓ Hová fektessük az energiánkat?

HAJDÚSZOBOSZLÓ Hová fektessük az energiánkat?

HAJDÚSZOBOSZLÓ Miben jobb Hajdúszoboszló, mint a többi város?

HAJDÚSZOBOSZLÓ Nyáron Hajdúszoboszlón tartózkodó turisták életkor szerinti megoszlása Ősszel Hajdúszoboszlón tartózkodó turisták életkor szerinti megoszlása Ősszel Hajdúszoboszlón tartózkodó turisták foglalkozás szerinti megoszlása Nyáron Hajdúszoboszlón tartózkodó turisták foglalkozás szerinti megoszlása

HAJDÚSZOBOSZLÓ Motiváció alakulása az egyes korcsoportok esetén