RÉV Projektiroda Hálózat Munkacsoport. Mi az a Hálózat munkacsoport? Hol helyezkedik el, melyik szervezethez köthető? Kik a tagjai? Mi a célja, feladata,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP /A RÉV projekt Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése.
Advertisements

Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat Koncepciója 1.
A időszak végrehajtási intézményrendszere
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
Az országos monitoring rendszer fejlesztése. Egy adott tevékenység pénzügyi és fizikai nyomon követése. Előrehaladással kapcsolatos adat és információgyűjtés.
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
Munkaesély Munkaerő-piaci Szolgáltatók Szövetsége november.
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
TÁMOP /A – RÉV projekt ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT III. ORSZÁGOS HÁLÓZATI TALÁLKOZÓ Budapest
Lorem ipsum Széchenyi Programirodák bemutatása ELTE Innovációs Nap február 23.
Várakozások az eredmények tükrében,
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Revita Alapítvány. Székhely: Debrecen Alapítás éve: 2003 Működés hatóköre: – Országos hatókörű szolgáltatások – Észak-alföldi régió – Leghátrányosabb.
Munkaesély Szövetség. Székhely: Budapest Alapítás éve: 2008 Tagok: foglalkozási rehabilitációs célú munkaerő-piaci szolgáltatók Fő tevékenység: tagok.
kiemelt projekt bemutatkozása
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
EasyWay ITS Hungary workshop tervezett programja Házigazdai üdvözlés – Kovács Ákos MK vezérigazgató EasyWay áttekintés – dr. Lindenbach Ágnes ITS Hungary.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A Megváltozott Munkaképességűek Tematikus Innovációs Hálózatának bemutatása Equal zárókonferencia Szombathely június 5.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Széchenyi programiroda Tanácsadó és szolgáltató nonprofit kft.
A projekt általános szakmai célkitűzései
Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató És Szakmai Támogató Hálózat.
TÁMOP /A RÉV projekt. Az Országos Módszertani Központ létrehozását magas szintű kormányzati – szakpolitikai – döntés alapozza meg.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV)
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
A TÁMOP / „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt A foglalkoztatási megállapodások (PAKTUM) tématerületen megvalósuló.
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
TÁMOP /A Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat.
RÉV Projektiroda Átvezetés Munkacsoport. Egységes Szolgáltatás Módszertan Átvezetésszolgáltatás-módszertan A munkacsoport tevékenységének célja.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
11 Smart City Tagozat ülése BME EIT Neumann Tárgyaló, május óra 1111 Budapest, Egry J. u. 18. V1 ép. C213 Dr. Kovács Kálmán tagozati elnök.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KONCEPCIÓJA A TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
„Kastélykiváltás Berzencén”
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5. 1
Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
Előadás másolata:

RÉV Projektiroda Hálózat Munkacsoport

Mi az a Hálózat munkacsoport? Hol helyezkedik el, melyik szervezethez köthető? Kik a tagjai? Mi a célja, feladata, munkamódszere? Hogyan valósítja meg célkitűzéseit? Mindez hogyan kapcsolódik a hálózati menedzsmenthez és ezen keresztül a tagsághoz? Önökhöz? Kérdésfeltevés

A 2011-es időszakban: A minisztérium szándék: szakmai szolgáltató szervezetek számának bővítése Hálózati működés sikerességét igazolták • a szakirodalmak • az akkoriban működő hálózatok A tapasztalatok és az A1 konstrukció ismeretében egyértelművé vált, hogy a szolgáltatói kapacitásbővítés leginkább a hálózati működés mezsgyéjén képzelhető el. Megfogalmazódott egy Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat kialakításának igénye, amely az A1 projekt egyik kiemelt céljaként jelent meg. A tervezés időszaka

Milyen legyen? A Hálózat célja : -Országos szinten legyen biztosított a munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek közötti tapasztalatcsere, információáramlás, a jó gyakorlatok megosztása és a fejlesztések közössé tétele; -Teremtődjék meg az egységes gondolkodás, illetve az együttműködés szakmai színterei és csatornái; -A program végére álljon fel a szervezetek érdekein alapuló, aktívan működő országos hálózat. A tervezés időszaka

2012-ben a támogatás elnyerésével megalakult az FSZK-n belül a RÉV programiroda, amely 4 munkacsoport kialakításával (IT, Hálózat, Átvezetés, Monitoring) a szakmai vezető és vezető szakértő irányítása és ellenőrzése mellett megkezdte a közös szakmai gondolkodást, a fejlesztések kidolgozását, amely a szolgáltatást nyújtó szervezetek szolgáltatásainak spektrum- és minőségfejlesztésére irányul. Mi történt a Hálózat munkacsoportban? Mi volt a feladat? A megvalósíthatósági tanulmányban megfogalmazott tervek részfeladatokra bontása; az elképzelések, kivitelezésekre vonatkozó feltételek/feltételrendszerek kidolgozása. Ez volt a közbeszerzés; és ami közelebbről érintett bennünket, a közbeszerzés szakmai specifikációjának kidolgozása. A megvalósítás időszaka

Mire építettünk? Mi volt az elképzelés? Történjen előzetes igény és szükségletfelmérés a potenciális hálózati tagok körében, majd az eredmények birtokában, a szervezeti igényeknek megfelelően készítsük elő a hálózat kialakítását célzó, a konkrét szakmai tartalmakat és elvárásokat meghatározó közbeszerzést. Mit hozott az élet? Főként közbeszerzés-jogi okokból az Igény és szükségletfelmérést nem tudtuk külön választani, így sajátos szakmai specifikáció kidolgozása vette kezdetét, amely elsősorban működési módokat és szakmai kereteket határozott meg. Garanciális elemek – bemeneti követelmények Olyan bemeneti szakmai alkalmassági kritériumok felállítása, amely mind szervezeti, mind az egyének szintjén biztosítékot nyújt a feladatok magas színvonalú megvalósítására. A megvalósítás időszaka

Főbb elvárások Hálózati menedzsment kialakítása, működtetése; szakértői munkacsoportok kialakítása; Igény és szükségletfelmérés a hálózati tagok körében - tanulmány; Hálózat-specifikus szakmai koncepció kialakítása; Országos Hálózati nyitórendezvény; Országos Hálózati találkozók 5 alkalommal, 12 db téma vagy területi alapon szerveződő szakmai műhely; Hálózat stratégiájának és fenntarthatóságának kidolgozása; Hálózat kialakítását segítő háttértanulmányok írása (nemzetközi kitekintés,hálózati kommunikáció; érdekeltség-ellenérdekeltség a hálózati együttműködésben; a munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek hálózatának tevékenységrendszere) A megvalósítás időszaka

2013 Hálózat munkacsoport – Hálózati menedzsment Hogyan működünk pillanatnyilag? • Hálózati menedzsmentülések; • Szakértői workshop megbeszélések; Közbeszerzésben nyertes partnereink: • Munkaesély Szövetség (MESZ) • Társadalmi Egyesülések Zalai Megyei Szövetsége (TESZ) • Revita Alapítvány Együttműködés

Hálózati munkacsoport elérhetőségek Dr. Kissné Huszár Anikó, szakmai koordinátor – Balog-Urbanovszky Zsuzsanna, asszisztens – Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft Budapest, XIII. Pap Károly u Tel.: +36 (1) Tel.: +36 (70) Fax: (+36 1) Köszönöm a figyelmet! RÉV Projektiroda Hálózati Munkacsoport