Szóbeli vizsga és szervezésének kérdései mindkét szinten

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
AZ INFORMATIKA VIZSGA LEÍRÁSA KÖZÉPSZINTŰ VIZSGA Nyomtatható változat.
Advertisements

A képzett szakemberekért A modulos tételkészítés szempontjai Mihálka Nóra irodavezető június 9.
Gyakorlati vizsga és szervezésének kérdései mindkét szinten
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Készítette: Vári Lászlóné Szolnok,
AZ INFORMATIKA TANTÁRGY VIZSGALEÍRÁSA
Készítette: Vígh Zoltán 2008
Matematika és módszertana
Az érettségi rendszer változtatási lehetőségei
Informatikai Szaknyelvi Vizsga
Informatika Minden szép, minden jó, mindennel meg vagytok elégedve?
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Az üzleti szaknyelvi ECL nyelvvizsga
Mérés és adatgyűjtés - lev
 A nyelv megismerése mint  Kommunikációs eszköz  A tanulás eszköze  Árnyalt és reflexív ismeretek a nyelvről  A társadalom belső kohéziójának.
Hagyományos és nem hagyományos dokumentumok a könyvtárban
Érettségi Reményi Zoltán OH szemmel 2009.
Érettségi változások, tapasztalatok Reményi Zoltán
Számítógépes hálózatok világa Készítette: Orbán Judit ORJPAAI.ELTE.
Informatika Reményi Zoltán
Gazdasági ismeretek.
Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2011/2012. tanév.
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
A könyvtár, mint közösségi tér. Tények a VPG könyvtáráról A könyvtár állománya: dokumentum Tartós tankönyvek:4 000 Periodikák :
A könyvtár, mint közösségi tér. Tények a VPG könyvtáráról A könyvtár állománya: dokumentum Tartós tankönyvek:4 000 Periodikák :
A szakképzés fejlesztés jelenlegi állása
Tanulói laptopokkal a középszintű magyar érettségi felé
Vizuális nevelés tantárgypedagógia
1 NYESZE KONFERENCIA NYESZE KONFERENCIA ÁLTALÁNOS NYELVI ÉS SZAKNYELVI VIZSGÁK, VIZSGAANYAGOK Varga György
OKJ A szakmai vizsgák. Szakmai vizsga I. Fogalmak II. A szakmai vizsga időtartama és keretei III. A szakmai vizsga feladatai, tevékenységei, és.
A számítógép elvi felépítése
1 EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT K-21 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROJEKT A projekt eredményeinek bevezetéséért felelős csoport bemutatkozása.
Az ECDL-ről „Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
World Wide Web Szabó Péter Számítástechnika-technika IV. évfolyam.
ELŐADÁS, REFERÁTUM KÉSZÍTÉSE
Tájékoztatás Alkalmazások
Tájékoztatás & Bevezetés
Szakmai vizsgák az egészségügyi szakképzésekben
AZ INFORMATIKA ÉRETTSÉGI VIZSGA ELŐZMÉNYEI
Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.
Készítette: Szalayné Tahy Zsuzsa – Szalay Sándor 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Számítógéppel segített módszerek a természettudományok.
A könyvtár internetes katalógusa ALEPH - WebOpac.
Mérés és adatgyűjtés Utolsó óra Mingesz Róbert május 5. 1.
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
Informatikai szakmai vizsgák Mihálka Nóra NSZFI. JOGSZABÁLYOK 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési.
TIOK IKT – tesztelés 1. osztály Pap Ágnes. A csoport bemutatása 6-7 éves korosztályon teszteltem a tananyagot. /12 fő,előképzettség nélkül,tagozat nincs,de.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
TÁMOP /1-2F Felkészítés szakmai vizsgára, informatika területre modulhoz II/14. évfolyam modulvizsga menete, a vizsga.
TÁMOP /1-2F Felkészítés szakmai vizsgára informatika területre modulhoz II/14. évfolyam modulvizsga menete, a vizsga.
Felkészülés a nagy útra!
Hő és áramlástechnikai gépek II. Követelmények
Sport és szervezetei január 18.. Személyes tapasztalatok: 3 év tanítási gyakorlat modul rendszerben Oktatás fókuszába, a gyakorlati megvalósíthatóságot.
TÁMOP /1-2F Felkészítés szakmai vizsgára informatika területre modulhoz II/14. évfolyam Gyakorlati feladatsor témaköreinek áttekintése,
AZ ÉRTÉKELÉS RENDSZERE Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakgimnáziuma, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 9431 Fertőd, Joseph Haydn.
Érettségi élő idegen nyelv
Szülői értekezlet
Kétszintű érettségi.
a évi szakmai vizsgáról
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Web oldal lippaiinfo.atw.hu.
Számításelmélet Tárgykód: NGM_IN006_1 és LGM_IN006_1
Felkészítés szakmai vizsgára, informatika területre modulhoz II/14. évfolyam Szóbeli feladatsor témaköreinek áttekintése, tipikus feladatok megoldásának.
Kétszintű érettségi 2018 május
Készítette: Juhász Judit
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
Tanító szak, nappali- és levelező tagozat
Előadás másolata:

Szóbeli vizsga és szervezésének kérdései mindkét szinten Szalayné Tahy Zsuzsa sztzs@infokatedra.hu Reményi Zoltán remenyi@pataky.hu

Rendszergazdai teendők Legalább egy számítógép biztosítása Internetkapcsolat Internetes szolgáltatások elérhetősége http, ftp, smtp/pop3, telnet Linkek az asztalra a programokhoz

A szóbeli vizsga időbelisége Az érvényes rendelet szerint: K: 10 perc; E: 15 perc A tervezett módosítás szerint: K: 15 perc; E: 20 perc MAXIMUM

A szóbeli vizsga időbelisége A vizsga szóbeli része két részből áll „A” eset (1, 2, 3, 9) Tétel kifejtése Kommunikáció a tételhez kapcsolódóan (1–2 perc) „B” eset (7.1) Tétel kifejtése, gyakorlati feladat bemutatása Kommunikáció a tételhez kapcsolódóan

A szóbeli tételek

A szóbeli tételek

Könyvtárhasználat „Szoftverlista” enciklopédikus művek szaklexikonok általános lexikonok szótárak (értelmező, kétnyelvű, …) periodikák (napi, hetilap, menetrend, …) szépirodalmi alkotás egyéb ismerethordozók (CD-ROM, atlasz, térkép, …)

Könyvtárhasználat Könyvek (a teljesség igénye nélkül, csak a példa kedvéért): Szabó Pap Edit: Könyvtári informatika I-II. NTK Fenyős-Fenyősné-Rácz: Tanuljunk informatikát! 1-2. Pedellus Kokas Károly: Könyvtárhasználat 6-9. Mozaik Felkészítés: könyvtárosok segítségével! Felkészülés: Önképzés

Az értékelés szempontjai Logikai felépítés, vázlat (8 pont) Kifejezőkészség, szaknyelv használata (8 pont) Tartalmasság (8 pont) Kommunikatív készség (6 pont)

Formai minta A szóbeli tételek A tétel megfogalmazása a tételsorban, melyet a vizsgázó számára közzéteszünk: 1.      … 2.      A számítástechnika fejlődése 1600–1900-ig (feltalálók és eszközök). (1.2)

Formai minta A szóbeli tételek A tétel megfogalmazása a vizsgán, melyet a vizsgázó a helyszínen kap meg: A számítástechnika fejlődése 1600–1900-ig (feltalálók és eszközök). (1.2) Mutassa be Schickard gépét, és az ezt követő fejlesztéseket! Milyen feladat megoldására terveztek (és készítettek) gépeket? Ismertesse, milyen problémákkal kellett megküzdeniük a kor feltalálóinak gépük elkészítésekor! Ki volt Ada Byron, miről nevezetes?

Formai minta A szóbeli tételek A tétel értékeléséhez a vizsgáztatónak javasolt segédlet: A számítástechnika fejlődése 1600–1900-ig (feltalálók és eszközök). (1.2) Mutassa be Schickard gépét, és az ezt követő fejlesztéseket! Milyen feladatra megoldására terveztek (és készítettek) gépeket? Ismertesse, milyen problémákkal kellett megküzdeniük a kor feltalálóinak gépük elkészítésekor! Ki volt Ada Byron, miről nevezetes?

Formai minta A szóbeli tételek A tétel értékeléséhez a vizsgáztatónak javasolt segédlet: A számítástechnika fejlődése 1600–1900-ig (feltalálók és eszközök). (1.2) Mutassa be Schickard gépét, és az ezt követő fejlesztéseket! Milyen feladatra megoldására terveztek (és készítettek) gépeket? Ismertesse, milyen problémákkal kellett megküzdeniük a kor feltalálóinak gépük elkészítésekor! Ki volt Ada Byron, miről nevezetes? Ajánlott kommunikációs kérdések (ha a felet nem ad más kiindulási alapot): –        A kor találmányai közül mit, hogyan alkalmazunk napjainkban? –       

Kérdések? sztzs@infokatedra.hu (Szalayné Tahy Zsuzsa) remenyi@pataky.hu (Reményi Zoltán) erettsegi2005@om.hu (Pongrácz László)