 A japán etikettre jellemző az ösztönös udvariasság. Sem nyelvük, sem kultúrájuk nem teszi lehetővé az udvariatlanságot. Ha például egy autós elé bevág.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Advertisements

Biblia Levelez ő Iskola „Idegen vagyok a földön, ne rejtsd el el ő lem parancsaidat”
Készítette: Kulcsár Anikó
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
Böngésszünk együtt! Beszédfejlődést segítő gyermekkönyvek
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
4. gyakorlat Normalizálás.
Móricz Zs.: Hét krajcár.
Család.
1 Kovács Mariann Szeged,  Mi a manga, mi az anime?  Hogy kapcsolódnak egymáshoz?  Mik a legjellemzőbb műfajaik, kiknek szánják őket?
Helyes táplálkozás.
A magyar fogyasztói szegmensek egészségvásárlása
Amilyen érték az arany és édes a méz,
A Királyok Királyának élete. Sok - sok évvel ezelőtt élt egy király. Nem volt egy átlagos király. Más volt, mint a többiek. Miért? A legtöbb király palotában.
TÉT Platform Egyesület 1132 Budapest, Borbély u Tel.: Csontos Csaba TÉT Platform Közgyűlés.
Szélyes Sándor Székely Karácsony.
„Férfinak és nőnek teremtette”
A család Tóth József.
„Let’s speak!” angol nyelvi diákkör Jónás Lászlóné.
Negyedik előadás Március 11
A kapcsolattartás útvesztőiben
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
Könnyek....
Kozma Judit „Jó gyakorlat - rossz gyakorlat” a roma állampolgárokkal végzett szociálpedagógiai munkában Miskolc, szeptember 12.
A Húsvét.
Mese a tejről.
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
Tízparancsolat 2. Mózes 1-17.
Laura első nagylemeze 2013.december.10-én,a JOY Magazin terjesztésében jelent meg. A rajta szereplő dalok pedig: 1.Úgy szállj! 2.Élj pont úgy! 3.S.O.S.
Reformtáplálkozás.
A mesék világa Tudnivalók a mesékről.
,,Jászkunsági gyerek vagyok…”
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
Szülőhazám! Zenével:.
Érvelés Technika Ziegler Zsolt
Egy perc az élet – It’s Now Or Never Egy perc az élet. Ne menj tovább! Ígérd meg, drágám, az éjszakát! Tán holnap elszáll a vágy. Egy perc az élet, ölelj.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Könyvklub, olvasó tábor
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
Felnőtt, mint vesszőszál a kopár földön,
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
„Nemzeti Vágta Bikali Vágta a Nemzeti Vágta Előfutama.”
A szabadítás öröme (a kisebbik tékozló fiú). „Amit ma megehetsz ne halaszd holnapra.” népi „bölcsesség”
A szegény országokban élő gyermekek életszínvonala. Bemutatónk témája:
Goethe: Faust 23/C.
Avagy mitől magyar a magyar
Az üzleti döntéshozók szerepe és felelőssége Egy fenntartható gazdaság esélyei.
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
A történet egy gimnazista lányról szól, akinek nem olyan átlagosak a napjai, mint a korabeli lányoké. Daiana nem a Földön született, hanem egy másik világban.
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
Család szerepe a szocializációban
Mindenki hétköznapjai
FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.
Tehetséggondozás színesen
Testi - lelki egyensúly
Rajta! Távolinak tűnik, hát nem indulunk el, Nehéznek látszik, hát nem emeljük fel, Lehetetlennek látjuk, nem próbáljuk meg. Talán éppen ezért veszünk.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Óvodáskorúak irodalma II. évfolyam óvodapedagógus szakirány.
A legfontosabb, amire figyelj, hogy egészséges légy…
LEADER, Identitás, Sport
A „Varázsfuvola” és „Csongor és Tünde” hasonló motívumai
A mi apró örömeink.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Szent vagy, szent vagy, ó, Uram, a Menny és a Föld Rólad énekel.
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
ÁLLANDÓSULT SZÓKAPCSOLATOK. Nyelvünkben vannak olyan szókapcsolatok, amelyek állandóak, megváltoztathatatlanok. Ezekben nem cserélhetjük fel a szavak.
Tommy's Window Slideshow
Ó édes Jézus, ég és föld dicsőséges királya, Hozzád repes az angyalok alázatos imája. Édes igád terhe ellen föllázadt a gonosz szellem, Szívek trónját.
Előadás másolata:

 A japán etikettre jellemző az ösztönös udvariasság. Sem nyelvük, sem kultúrájuk nem teszi lehetővé az udvariatlanságot. Ha például egy autós elé bevág egy másik, a sofőr így fejezi ki nemtetszését: „Tisztelettel, menjen a fenébe!”

Teával a nap bármely szakában megkínálnak. Fül nélküli csészében, tej és cukor nélkül adják. A japánok saját környezetükben térd magas asztalok mellett, földre helyezett párnákon foglalnak helyet. Az étkezés általában akkor kezdődik, amikor mindenki enyhén meghajtja a fejét. Az ételek az esetek döntő többségében friss és nyers alapanyagokból készülnek. Étkezés után zöld teát isznak.

 A népmese műfaji konvenció szerint szerző nélküli, szájhagyomány útján elterjedt történet. Eredeti célja az oktatás, a népi bölcsességek megőrzése és továbbadása a következő generációnak – ez áthatja stílusát, és megmutatkozik a szereplők, valamint a helyszín kiválasztásában is. A népmesék nagy többsége egyszerű karakterekről szól, és a természetben, vagy vidéki közegben játszódik.

 A szegények tolvaja  Az öt babosgombóc  A japán tükör  A foghíjas eszterhéj

 Január 15.: Felnőtté válás ünnepe (Seijin- no hi) Ezen a napon ünneplik a 20. életévüket betöltő, nagykorúvá lett fiatalokat. Japánban a jogi értelemben vett nagykorúvá válás 20 éves kortól van. Ekkor nyeri el a választójogot, válik szabaddá dohányozni és szeszesitalt fogyasztani.

 Május 5-én a Kodomo no hi ( こど もの日 ), vagyis a gyermeknap zárja, amikor is a családok a gyermekek egészséges fejlődését és boldogságát ünneplik.