UEFA-A /UEFA PRO Tanfolyan Mérkőzés megfigyelés BELGIUM - SPANYOLORSZÁG Bob Browaeys 15.10.08, 19:00 - 19:30.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
15. SZABÁLY – A B erugás. 15. SZABÁLY – A BE RUG ÁS A be rug ás a játék újrakezdésének egyik módja. Be rug ást kell ítélni annak a csapatnak a javára,
Advertisements

Az NBI.-NBII. U17-U19 edzők konferenciája
Les – a gyakorlatban február 25. Nyíregyháza.
DEIK nyári ösztöndíj jelentés: a KőPapírMetalFC ”lájtosított” 2D RCSS csapat bemutatása Dóczi Roland Debreceni Egyetem Informatikai kar Mérnök informatikus.
A foci Varga Dávid.
Vonalbírói tevékenység. Vonalbírók szerepe •Részei a mérkőzés játékvezetői testületének •Magas szintű mérkőzésen elengedhetetlen a működésük •Fontos szerepük.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb játékossal, ezek közül 1-1 a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
Bozsik Gyermek Egyesületi Program U8/9
3. szabály A játékosok száma. A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb öt-öt játékossal, akik közül egy-egy a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
Elmozgó rendszerű támadójáték begyakorlása az Arsenal edzésein keresztül Szombathely 2011.
Magyar labdarúgó hagyományok - a jövő útja
MAGYAR LABDARÚGÓ UTÁNPÓTLÁS KÉPZÉS, MAGYAR LABDARÚGÓ HAGYOMÁNYOK
OTP - MOL - Bozsik Labdarúgó Akadémia - Játékszabályok
KAPUS KÉPZÉS EDZŐI SZINT 1. (UTÁNPÓTLÁS) ELMÉLET
Minden csapatjátékban, a legfontosabb része a játéknak a VÉDEKEZÉS.
A Belga LSZ fejlesztési terve
1905->. A csapat amióta létrejött még soha nem esett vissza a Spanyol másodosztályos bajnokságába.
JÁTÉKRENDSZEREK AZ EB-N
Készítette: Novák Edvin
16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.
SZABÁLYTALANSÁGOK ÉS SPORTSZERŰTLEN VISELKEDÉS.. A szabálytalanságok és a sportszerűtlen viselkedés büntetése a következő Közvetlen szabadrúgás Büntetőrúgás.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
Nyilvánvaló gólhelyzetek, szimulálások, büntetőrúgások
Barcs Nyári Tábor Somogy megye. KÖVETKEZETES ÍTÉLETEK A FIZIKAI KIHÍVÁSOK ESETÉN Nyilvánvaló gólhelyzet Büntetőterületen belüli lökések-
A les Edzőtábor j úli u s Egy játékos leshelyzetben van ha: közelebb van az ellenfél kapuvonalához, mint a labda és az utolsó előtti ellenfél.
10. szabály – A gól.
Szabadrúgások.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS. A bedobás a játék újrakezdésének egyik módja. Bedobást kell ítélni annak a csapatnak a javára, amelyiknek ellenfele utoljára.
Büntetőrúgások. Végrehajtás A játékvezető kijelöli azt a kaput, amelynél a rúgásokat elvégzik A játékvezető pénzfeldobással sorsol, és amelyik csapatkapitány.
16. SZABÁLY – A KI DOBÁS. 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS A ki dobás a játék újrakezdésének egyik módja. Ki dob ást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb játékossal, ezek közül 1-1 a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
SZABÁLYTALANSÁGOK ÉS SPORTSZERŰTLEN VISELKEDÉS.. A szabálytalanságok és a sportszerűtlen viselkedés büntetése a következő Közvetlen szabadrúgás Büntetőrúgás.
A les.
Pitlik László, SZIE Gödöllő (Forrás: My-X.hu Hírlevél) augusztus
A BELGA LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG UTÁNPÓTLÁS NEVELÉSI FILOZÓFIÁJA
EDZŐKÉPZÉS A MŰKÖDÉS Bob Browaeys , 17: :00.
UEFA „A” ELIT UTÁNPÓTLÁS KÉPZÉS A tehetségek felfedezése és fejlesztése ELMÉLET Marc Van Geersom , 13: :30.
UEFA STUDY GROUP OCT 2008 A BELGA LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG TECHNIKAI OSZTÁLYA A MŰKÖDÉS Michel Sablon , 17: :15.
MLSZ FKI Edzőképző vezető
Royal Sporting Club Anderlecht Utánpótlás Technikai Igazgató
UEFA STUDY GROUP OCT 2008 UTÁNPÓTLÁS AKADÉMIAI IGAZGATÓ (DYA) ELMÉLET Marc Van Geersom , 10: :10.
JÁTÉKRENDSZEREK CSAPATJÁTÉK NAPI TAKTIKA.
A SOKMOZGÁSOS TÁMADÓ JÁTÉK
16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.
6. szabály – A játékvezető asszisztens
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. A kezdőrúgás meghatározása A kezdőrúgás a játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. a mérkőzés elején.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS.
A játékvezető helyezkedése. Helyezkedés Miért fontos a jó helyezkedés??? A helyes ítélet meghozatalában nélkülözhetetlen segítséget nyújthat a játékvezetőnek.
Labdarúgó foglalkozások sajátosságai
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
Amatőr labdarúgó csapat felkészítése
Futbalová sezona okres Trebišov 2.trieda Malý Kamenec Malý Kamenec.
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
KOROSZTÁLY 13 év alattiak.
12. szabály: Szabálytalanságok és sportszerűtlenségek (2. rész) Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2015.
6. szabály – A játékvezető-asszisztens
Kiemelt célok és feladatok
A talentum A tehetségfejlesztés programja SZOMBATHELY(kick-off)
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, alapesetben játékossal, Akik közül 1-1 fő kötelezően a kapus. A mérkőzés nem kezdhető.
Szerda FORD-ulat – Kanizsa Klub 0 : 3 Auto-Kanizsa Kft. Csapat- összeállítás: Németh R. Hóbor Zs.,Rátkai N. Spollár B. Domián K,Schulcz.
Outdoor-indoor mozgásprogramok 2.
KÖVETKEZETES ÍTÉLETEK A FIZIKAI KIHÍVÁSOK ESETÉN
UEFA Grassroots Fesztiválok szervezése
PSV AKADÉMIA 2007/2008.
UEFA Grassroots Tornák szervezése
13. szabály: Szabadrúgások
17. szabály - A szögletrúgás
Alapfokú játékvezetői tanfolyam
Alapfokú játékvezetői tanfolyam
Előadás másolata:

UEFA-A /UEFA PRO Tanfolyan Mérkőzés megfigyelés BELGIUM - SPANYOLORSZÁG Bob Browaeys 15.10.08, 19:00 - 19:30

MÉRKŐZÉS ANALÍZIS KOLLEKTÍV ANALÍZIS Alap megfigyelés: játékrendszer, viselkedés labdabirtoklásnál, labdaszerzésnél… A csapat felvázolása : B+, B-, analízis vonalakban: támadás, középpálya, védelem… Presszing: hol, hogyan, ki… Játék felépítés: egyérintős, többérintős játék, begyakorolt sémák, játékosok belebonyolódnak a játékba… Átmenetek: támadásba, védekezésbe, gyors/lassú, kihagyások… EGYÉNI ÉRTÉKELÉS Minden egyes játékos egyéni értékelése: fizikálisan, technikailag, mentálisan… A játékban betöltött szerep minősége: párharcok, játék felépítés, pozíciós játék…

MÉRKŐZÉS ANALÍZIS STRATÉGIA Begyakorolt sémák: támadás, védekezés, kockáztatás, játék alakítás... Vonal vezetés : ki?, hány?, zóna?, egyéni védekezés ?, vegyes? A részletek tartalma: a labda útja, a játékosok mozgása (mozgás vonalak, blokk formáció, ….) KÖVETKEZTETÉS A 4 kritérium rövid értékelése : fizikai, technikai, taktikai, mentális A legfeltűnőbb jellemzők: gyenge és erős pontok A legfeltűnőbb játékosok

MÉRKŐZÉS ANALÍZIS STATISZTIKÁK Információk, melyek nem részei a mérkőzés analízisnek, de aktuális információkat tartalmaznak a megfigyelt csapatra vonatkozóan: Győzelmek, vereségek, döntetlenek száma (otthon, idegenben), gólkülönbség A kapott, ill. lőtt gólok útja (jobb, v. baloldali beadás, összjáték után, egyéni akció, mélységi passz…) A kapott és lőtt gólok ideje Góllövők, gólpasszt adó játékosok Kártyák száma (sárga, piros)  agresszivitás A különböző játékrendszerek eredményességi vonatkozásai Mely csapatok ellen volt győzelem/vereség (technikailag, vagy fizikailag erős ellenfelek?)

MÉRKŐZÉS ANALÍZIS “EZEN INFORMÁCIÓ A SAJÁT CSAPATRA VONATKOZIK, HOGYAN LEHET KIHASZNÁLNI AZ ELLENFÉL GYENGÉIT ÉS HOGYAN LEHET SEMLEGESÍTENI AZ ELLENFÉL ERŐS PONTJAIT”

Megfigyelési beszámoló (Belga LSZ formula) 2008 október 15: Belgium-Spanyolország Feladat: a Spanyol Válogatott megfigyelése Megfigyelési beszámoló (Belga LSZ formula) Erős pontok/gyenge pontok A gólok részletes analizálása Speciális analízis

Megfigyelési beszámoló (Belga LSZ formula) Részletes beszámoló

Erős pontok/gyenge pontok A megfigyelési formula oldala: Erős pontok: add meg a csapat legfontosabb erős pontjait Gyenge pontok: add meg a csapat legfontosabb gyenge pontjait A megadott erős és gyenge pontokat használd fel az edzés tervezésénél

A gól részletes elemzése Abban az esetben, ha esett gól, analizáld a gólt: Az egyik spanyol lőtt gól analizálása: rajz és rövid leírás A/4-es papíron Az egyik spanyol kapott gól analizálása: rajz és rövid leírás A/4-es papíron

Speciális analízis: Minden hallgató leírja megfigyelését a mérkőzés analízis következő 20 részletéről (1 rész pontrúgások, 1 rész csapattaktika) Séma és rövid leírás 2 db. A/4-es papíron 1 Szöglet B+ 2 Szöglet B- 3 Szabadrúgás középről B+ 4 Szabadrúgás középről B- 5 Szabadrúgás szélről B+ 6 Szabadrúgás szélről B- 7 bedobás B+ (ellenfél térfelén) 8 bedobás B- (ellenfél térfelén) 9 bedobás B+ (saját térfélen) 10 1 Áttörés középen labdával/labda nélkül 2 Áttörés szélen labdával/labda nélkül 3 Terület nyerése 4 A labda járatása, rövid passzos összjáték 5 Hosszú passzos összjáték 6 Blokk formáció 7 Letámadás a labda mozgásának irányába 8 A 16-os területén, zóna, vagy emberfogás 9 B-  B+ kontra támadás felépítése 10 B+  B- kontra támadás megakadályozása