A tizenkét hónap Versek szép képekkel F.Laci Automatikus dia váltás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
"Amikor az erdőre kimégy, figyelve lépj, és lábujjhegyen.
Advertisements

Laudetur Jesus Christus! Sziasztok Mindannyian. A kovetkezo kepek naggyabol az elmult ket evet fedezik. Ha szemelyesen nem is, de ezeken a kepeken keresztul.
Úton böjtben.
1848 Március 15.
Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját
Jó reggelt- Isten hozott !.
Barátaimnak Szeretettel
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
Hogy mit láttam ? Elmondhatom.
Petőfi Sándor / / Kovács Zsuzsanna.
Hol van az a Nyár ? Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán.
No.1 Allegro J.S. Bach: Weöres Sándor: Kakas kukorít, hajnal kivirít, a réti rigó dala röppen,
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Szabó Lőrinc.
Nyári rajz Jó szórakozást! Tanárnő Hideg-Gertui Melania.
Tavasz.
„ Gőzös, meleg barázdákon vetetten Kincses kalászok bólogatnak át Az út felé, hol kényes, büszke fák, A Szépség fái súgnak át a berken.” József Attila:
KI AZ EMBER? Erdő Péter From Darkness, the Light Borúra derü Hungarian Academy Of Sciences Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Kar.
RADNÓTI MIKLÓS ( Budapest 19O9.május 5. – Abda 1944.nov.9.)
A Nyugat.
Mesés Mesék Élvezd a mesék csodálatos világát!
" Amikor az erdőre kimégy, figyelve lépj, és lábujjhegyen.
Óvoda-iskola átmenet a Józsefvárosban
Névnapodra Szeretettel!
Ha Eljön Karácsony…..
Napra Valentin.
VÉDŐBÁSTYA hargitai fenyves erdők Csáki Tibor
Mózes 1. könyve A termtésről
Humán TISZK TÁMOP projekt 2012/13-as tanév Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola.
Csendes csodák Reményik Sándor: Ne várd, hogy a föld meghasadjon És t ű z nyelje el Sodomát.
12 hónap Zene: Republic - Igen.
SZONEK Bükkösdi Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye
Szentlőrinci Kistérségi Bölcsöde és Óvoda
Jó reggelt- Isten hozott !.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Feltámadt ! – húsvét után…
JÓ REGGELT !.
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
Folyamodjatok az Úrhoz,
Készítette: Mgr. Szarka Zsuzsanna
Az Ősz hangja Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem.
Környezetismeret 2. osztály
DIGITAL SOUND TISZTA VÍZ Fellegekből száll alá, s hegyek mélyén éled, Nem más ő, mint tiszta víz, örök mint az élet. Kicsiny forrás mélyén, szíve.
TEVÉKENYSÉGÜNK a tanév során. augusztus – szeptember őszi szűrés az óvodákban az 5. életévüket betöltött gyermekek részére logopédiai szűrés csoportos.
ITT VAN AZ ŐSZ, ITT VAN UJRA..
Margotzy Hull a pelyhes….
ISTEN hozott köztünk!.
Naplemente a Hargitán…
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
KARÁCSONYI GONDOLATOK , VERSEK
Júlia Alpok Azok a csúcsok, azok az árnyak, azok a völgyek, azok a tájak, a patakok, habos vízesések, valaha-volt múltamból idéznek. A bársonyos rétek,
ERZSÉBET KIRÁLYNÉ
A tanév rendje 2015/2016-os tanév.
A négy évszak Nevem: Balog Dóra Helga Felkészítő tanárom: Kertész Éva Zsuzsanna Iskolám: Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája,
Négy évszak Nevem: Perényi Brigitta Felkészítő tanár neve: Kertész Éva Zsuzsanna Iskola neve: Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája,Egységes.
Szabó Lőrinc Nyitnikék Fülemüle szerenád Automatikus.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !
JANUÁR 22..
A Nyugat (Folyóirat) A Nyugat a 20. századi magyar irodalom meghatározó folyóirata volt január 1. és augusztus 1. között jelent meg Budapesten.
Január, Február, Március
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Az Úr az én pásztorom, nem szûkölködöm. Füves legelôkön terelget, csendes vizekhez vezet engem.
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Munkácsy Mihály Általános Iskola 3. a, 3.n, 3. t osztályok 61 tanuló
Tele vagyok, dallal  vagyok tele, Nem, mint virággal a rét kebele, Nem mint sugárral, csillaggal az ég: De tartalmával a ,,poshadt fazék”.
Barátaimnak Szeretettel
43.
Csendes csodák Reményik Sándor:.
"Amikor az erdőre kimégy, figyelve lépj, és lábujjhegyen.
Előadás másolata:

A tizenkét hónap Versek szép képekkel F.Laci Automatikus dia váltás

Csukás István: Januári hó hull Januári hó hull, fehér lesz minden, tiszta lapot nyit az új év. Mit írunk rá? Itt a nagy lehetőség, egy pillanatra költő lesz mindenki, a hóra íródik a közös költemény.

Reviczky Gyula: Tavaszodik Február Reviczky Gyula: Tavaszodik Tavaszodik már az idő, Beköszönt a napsugár. Lelkem édes gondolatja Fönt, a felleg honba jár. Nem tudom, de olyan édes Még a bánat is nekem, Kék egével, napsugárral A tavasz, ha megjelen…

március Radnóti Miklós: Március Lúdbőrzik nézd a tócsa, vad, vidám, kamaszfiús Szellőkkel jár a fák alatt S zajong a március. A fázós rügy nem bújt ki még, hálót se sző pók, De futnak már a kiscsibék, Sárgás aranygolyók.

Kormos István: Kerek EsztendŐ április Kormos István: Kerek EsztendŐ „…Április! Esőt érlelő Mindig felhőből bújsz elő! Te is felhő vagy, csupa víz: Ázik a rigó, fürj, fecske, csíz, a rét s a réten a kiscsikó, személyedben nincs semmi jó. Fejünkre zuhogsz záporozva, aj, Április, tavasz bolondja!...”

gyönygvirág-nyitogató, május Csanádi Imre: MájusdÍcsérŐ Május, mosolygó békák torkát, megoldó, gyönygvirág-nyitogató, cserebogár-zúgató. Röptetsz madarat, meghozod a nyarat, pölyhös fecskét, fára cseresnyét.

Radnóti Miklós: Június Nézz csak körül, dél van és csodát látsz az ég derűs, nincs homlokán redő, utak mentén virágzik mind az ákác a csermelynek arany taréja nő s a fényes levegőbe villogó jeleket ír egy lustán hősködő gyémántos testű nagy szitakötő.

Erdélyi József:Nyári július Erdélyi József: Nyári dal „Csakhogy itt van, itt a nyár, csakhogy engem itt talál: csakhogy a tél s a tavasz, nem vitt el az a ravasz. Itt a nyár, itt a nyár, egy üveg sör s egy pohár, Itt van az asztalomon, s iszok mint bölcs Salamon…”

Szabó LŐrinc: Tóparton Augusztus Szabó LŐrinc: Tóparton Ringó erdőben bujdosó nap, itt a tó, fekszem csendesen, a part ring, mintha vinne csónak, a kék vizet nézegetem, és most közelről még a fű is, bármily kicsi és egyszerű is, éppoly gyönyörű, mint a tónak vizéből visszakacagó nap.

„Almát, körtét, szilvát, szőlőt nekünk új tanévet, tudja szeptember szeptember Weöres Sándor: A tanév-nyitáskor „Almát, körtét, szilvát, szőlőt hoz a szeptember, nekünk új tanévet, tudja minden ember…”

Radnóti Miklós: Október Hűvös arany szél lobog, le ülnek a vándorok. Kamra mélyén egér rág, aranylik fenn a faág. Minden aranysárga itt, eldobni még nem meri, Hát lengeti a tengeri. Radnóti Miklós:Október

száraz völgyét, vékonyka csemete fáit áztatja késve jött eső…” november Bisztray ádám: November kapui „November kapui meg nyílnak, s beömlik rajtuk a köd, száraz völgyét, vékonyka csemete fáit áztatja késve jött eső…”

Csokonai Vitéz Mihály: Tél December Csokonai Vitéz Mihály: Tél No eljöttél valahára Gyászos tél, a föld nyakára, És az erszényt oldozod: Együk most már munkánk bérét, Igyuk saját testünk vérét, Már az ínséget hozod. Igazán, hogy minél rosszabb A te részed, annál hosszabb Életünkből majd fél rész A te napjaidba vész…”

Vége Vége Vége vége 2009.01.15