III. Naturális Vadászkutya Kupa Miért naturális? …mert a kutyákat munka utáni, „anyaszült” állapotban tekintik meg a küllembírák. Miért vadászkutya? …mert.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tíz éves a Filozófiai Kert
Advertisements

Másodfokú egyenlőtlenségek
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
„A szép dal ma!” Versíróverseny Start: augusztus 21. Lélekkutató Intézet – Yrisz Klub – X-party Központ Július 21.
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
TTK 2008 akkreditációs tájékoztató Jedlik Oktatási Stúdió.
Kunfehértói táborok, szálláshelyek és a tópart
Többnapos „sportfesztivál” a magyarországi illetve határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói számára a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft.
Elérhetőségek: Elérhetőségek: Cím:4400, Nyíregyháza Lapály u Cím:4400, Nyíregyháza Lapály u Tel.: +36/ , +36/ , +36/
Készítette: Vári Lászlóné Szolnok,
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
NYÍREGYHÁZI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM
Egy kis segítség kezdő pps kedvelőknek !
2008. januárjában a Szentendrei Árvácska lakói vagyunk, de már nagyon szeretnénk szerető otthonra lelni!!!
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
Ön is szokott vásárolni: élelmiszert , üzemanyagot, ruházatot?
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
Táplálkozz tudatosan! program Bemutató prezentáció.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Normafa és környéke. „Mi lesz veled Normafa” Szombat Foto:Telek
T Á N C O L N I AZ E S Ő B E N Zene: Betwe-80’.
Szolnoki Evangélikus Gyülekezetért Alapítvány 5000 Szolnok, Verseghy park ,
Gundel Étterem Budapest.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
Banor Tréning Központ Bt. Levelezési cím: 1550 Budapest, Pf. 15. Tel/fax: Intézmény-akkreditációs lajstromszám:
Kedves SPE és MMSZ tagok! Áprilisban immár ötödik alkalommal ismét megrendezésre kerül az SPE 2008 évi amatőr teniszversenye. A verseny férfi egyéni, férfi.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
TURIYAM Téma: Önmagunk mibenléte
Amit a Spanielekről tudni kell!
A Doktor utomata Gyulának erős fájdalmai vannak jobb kezén és elmeséli barátjának, hogy az elkövetkező napokban feltétlen meglátogatja orvosát, mert.
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
EGY KIS HANGULATFOKOZÓ (KATT!):
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
7 DayWealth regisztrációs segédlet Havi 10 $ (2000Ft )befektetéssel A 3. hónaptól csengő $ hizlalják a pénztárcád ! 8000Ft befektetéssel 50%-al több a.
Éneklő ifjúság tehetség segítő és kutató programja Fontos tudnivalók.
Számítógépes alapismeretek, 1. beadandó
Kutyafajták Retrieverek Készítette: Bak Barna József
Giovanni Ferrini Fashion
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
MEGHÍVÓ A BTSSZ szeretettel meghív minden kedves Természetjárót a Budapesti Természetbarát Találkozóra Ideje: én. Helye: Biatorbágy,
Pumpus, a családi kutya gazdit keres!
2009. március. Sziasztok, Sydney vagyok. A haveroknak csak Syd. :o) Másfél év körüli kopó keverék kislány vagyok. Ivartalanítva, chippelve természetesen.
Polgár az Európai Unióban A „Révaisok Uniója” által készített prezentáció
„Nemzeti Vágta Bikali Vágta a Nemzeti Vágta Előfutama.”
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS- VÁLTOZÁSOK. BETEGSZABADSÁG A munkavállalót naptári évenként változatlanul 15 munkanap betegszabadság illeti meg. A betegszabadság.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
I276 Antal János Benjamin 12. osztály Nyíregyháza, Széchenyi I. Közg. Szki. Huffman kódolás.
A sajátos nevelési igényű gyermekek, és a pedagógiai szakszolgálatok finanszírozása 2008-ban Előadó: Dr. Gergőné Babina Jusztina- igazgatónő Egységes Pedagógiai.
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
Kedves SPE tagok!    Idén májusban ismét megrendezésre kerül az SPE 2006 évi teniszversenye  – férfi egyéniben és párosban - melyre várjuk jelentkezéseteket.
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
AZ IVÓVÍZVIZSGÁLATOK VÉGZÉSÉNEK, ÉS A LABORATÓRIUMI EREDMÉNYEK JELENTÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI Laczkó András közegészségügyi felügyelő.
Felnőttoktatási tájékoztatója
Orrhasználat és orrjóság A bírálat szempontjai a vadászkutyáknál
Bemutatkozás Név: Ferenci Richárd Foglalkozásom: 1985-től Atomerőműben gépész Kapcsolatom az idegenforgalommal: Hoztam az első vendéget Paksra
„Együtt a tehetségekért a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézményben” TÁMOP-3.4.4/B/08/ Projektindító rendezvény Készítette: Vizváriné.
SZERETETTEL VÁRUNK szeptember én családoddal, barátaiddal, ismerőseiddel együtt a MATHIAS LOVASUDVARban, 2638 Királyháza (Kemence) tartandó.
Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda Kedves Fiatalok! Ingyenes internet használatával kinyílik előtted a világ, olyan fontos tudnivalókról kapsz tudást.
A világ legjobb és legkönnyebb pénzkereseti lehetősége ! SOHA vissza nem térő alkalom ! Volt már lehetősége egy olyan üzletben részt venni, ami nem rég.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Gere Bor Hotel **** Villány ( ) Készítette: Héhl Leila.
WLS B EMUTATÓ Az év üzlete!!! Készítette: Bakai Éva.
DÉL-KOREA ASAN, SZÖUL AUGUSZTUS  Augusztus között a dél-koreai Asanban, testvérvárosok számára szervezett táborban vettünk részt.
FELVÉTELI ELJÁRÁS
Előadás másolata:

III. Naturális Vadászkutya Kupa Miért naturális? …mert a kutyákat munka utáni, „anyaszült” állapotban tekintik meg a küllembírák. Miért vadászkutya? …mert annak született! Miért kupa? … mert abból esik jól a bor, a sör! augusztus.15. (szombat) MEOE Kiskunfélegyházi Szervezete és MEOE Magyar Labrador Retriever Klub közös szervezésében

III. Naturális Vadászkutya Kupa Sok szeretettel MEGHÍVJUK Önt és kedves családját és természetesen kedvenc kutyusát a augusztus.15-én (szombat) kor tartandó, immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő NATURÁLIS VADÁSZKUTYA KUPA -ra, ami a Sok szeretettel MEGHÍVJUK Önt és kedves családját és természetesen kedvenc kutyusát a augusztus.15-én (szombat) kor tartandó, immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő NATURÁLIS VADÁSZKUTYA KUPA -ra, ami a MEOE Kiskunfélegyházi Szervezete és MEOE Magyar Labrador Retriever Klub közös támogatásával kerül megrendezésre. MEOE Kiskunfélegyházi Szervezete és MEOE Magyar Labrador Retriever Klub közös támogatásával kerül megrendezésre.

III. Naturális Vadászkutya Kupa Ezen a napon a vadászkutyák és gazdáik bizonyíthatják tehetségüket és szépségüket is. A munka feladatok közül kiragadtunk olyan feladatsorokat, amelyek ebben az időszakban kellemes a kutyusoknak, mégis kellő felkészültséget igényelnek. A munka feladatok közül kiragadtunk olyan feladatsorokat, amelyek ebben az időszakban kellemes a kutyusoknak, mégis kellő felkészültséget igényelnek. Mielőtt kitérnénk bővebben, hogy mi is ez a Naturális Vadászkutya Kupa egy pár fotóval szeretnénk illusztrálni a 2007 és 2008-as évi rendezvényünket:

III. Naturális Vadászkutya Kupa

A NATURÁLIS jelző egy kis magyarázatra szorul. Ezen a napon először a munka részt kell teljesíteni, majd ezután a kutyák egy küllembírálaton vesznek részt, mondhatni „anyaszült” állapotban. A két rész szervesen összefügg, hiszen a nap végén kihirdetésre kerülnek az Abszolút Győztesek. Hiszen mindannyian ilyesmiről álmodunk: Betyár jó kutya, aki még szép is!!! Ez nem CAC kiállítás és nem CACT munkaverseny! Csupán egy kellemes találkozó vadászkutyásoknak, ahol összemérik tudásban és küllemileg is a kutyáikat. A hangulat baráti és családi, de mindemellett nagy hangsúlyt fektetünk a NEMZETKÖZILEG ELISMERT BÍRÓI gárdára. Bírói kollégium:  Sanja Momcilovic Bognic (SRB) - Munka és Küllembíró  Dr. Szilágyi Judit – Küllembíró (Retrieverek és Spánielek)  Angyal Zsuzsa - Munkabíró  Szatmári Zsanett - Munkabíró  Snyehola Géza – Munkabíró, Bács- Kiskun Megye megyei kynológusa, aranykoszrús vizslavezető

III. Naturális Vadászkutya Kupa  A munka feladatokat megpróbáltuk a VII. és a VIII. Fajtacsoport munkafeladataira koncentrálni, ami munkavizsga szintű feladatoknak 1-1 kiragadott pontjai.  Természetesen gondoltunk a kezdő: baby, kölyök és fiatal korú, valamint a törzskönyvnélküli kutyusokra is. Ezeknek az osztályoknak könnyítve lettek a feladatok amit fogunk ismertetni.

III. Naturális Vadászkutya Kupa Mivel vadászkutyákról beszélünk, természetesen más- és más fajtájú kutyusok vannak a vadászatokon, de egyben mind hasonlít, hogy a vízben valamint a mezőn vadászat idején dolgoznia kell. A vízi munka egy nyílt vízi elhozásból fog állni 1 illetve 2-ős elhozás + 1 lövés kíséretében, ez kortól és munkafelkészültségtől is függ meg kell egy kis optimizmus is a gazdi részéről, hogy bevállalja-e a 2-ős elhozást, aminél a munkabírók fogják meghatározni a sorrendet az elhozásnál. (munka illetve champion osztályba nevezett kutyusoknak a 2- ős elhozás KÖTELEZŐ jellegű lesz.) De ha valaki bevállalja a „nehezebb” részt és nem munka és champion osztályba nevezett, akkor, ha teljesíti a vízi és a mező szakaszt is akkor a végén +20 BONUS pontot kap. Ez természetesen azt jelenti, hogy nem csak a vízi munkánál teljesít nehezebb feladat sort, hanem a mezei munkánál is. Mivel vadászkutyákról beszélünk, természetesen más- és más fajtájú kutyusok vannak a vadászatokon, de egyben mind hasonlít, hogy a vízben valamint a mezőn vadászat idején dolgoznia kell. A vízi munka egy nyílt vízi elhozásból fog állni 1 illetve 2-ős elhozás + 1 lövés kíséretében, ez kortól és munkafelkészültségtől is függ meg kell egy kis optimizmus is a gazdi részéről, hogy bevállalja-e a 2-ős elhozást, aminél a munkabírók fogják meghatározni a sorrendet az elhozásnál. (munka illetve champion osztályba nevezett kutyusoknak a 2- ős elhozás KÖTELEZŐ jellegű lesz.) De ha valaki bevállalja a „nehezebb” részt és nem munka és champion osztályba nevezett, akkor, ha teljesíti a vízi és a mező szakaszt is akkor a végén +20 BONUS pontot kap. Ez természetesen azt jelenti, hogy nem csak a vízi munkánál teljesít nehezebb feladat sort, hanem a mezei munkánál is.

III. Naturális Vadászkutya Kupa  A mezei munka egy vonalhajtásból fog állni ahol minimum 3 és maximum 6 kutya vehet részt. 1 lövés kíséretében egy tollas vagy szörmés vad kerül kidobásra amit a kutyának apportoznia kell és átadni a gazdinak. Az elhozási sorrendet a bírók fogják meghatározni. Ha a kutyus 2x beugrik 3-jára kizárásra kerül a sor illetve vadrágásért és lövésfélősségért is kizárás jár. Mint ahogyan az előbb is megemlítettük itt is figyelünk a különböző korosztályokra és a törzskönyvnélküli kutyusokra is. A munka illetve champion osztályba nevezett kutyáknak a póráznélküli vonalhajtás KÖTELEZŐ jellegű lesz. Természetesen lehet pórázt használni a hajtás alatt de az „2”-es osztályzattól nem lehet majd jobb! Ezért kell már a munka megkezdése előtt elhatározni, hogy milyen szinten szeretnénk bemutatni a kutyusunk és saját magunk tudását. A baby, kölyök és fiatal korú kutyák póráz használatért nincs semmilyen levonás, mivel nagyon kezdő kutyákról van szó. Például… Ha van egy növendék osztályos korú kutyusunk(15-24 hónap) vagy egy fiatal osztályos(9-18 hónap) és tudjuk, hogy már póráz nélkül lábnál követ stabilan, a hajtásban nem ugrik be, a vízi feladatnál megtudjuk valósítani a 2-ős elhozást, akkor a kutyus a munkavégeztével, ha nem „0”-zott be akkor megkapja a +20 BONUS pontot. De természetesen akkor ha a nehezebb feladat sort hajtja végre.

III. Naturális Vadászkutya Kupa  A Show részénél azaz a kiállítási bemutatásnál minden kutyus kap leíró szakvéleményt, de a FAJTAGYŐZTES-ABSZOLÚT GYŐZTES cím konkurálásánál csak azok vehetnek részt akiknek sikerült a munkafeladatokat elvégezni, tehát nem „0”- zott be sehol a munkarésznél. A küllemi elbírálás fajtánként fog lezajlani nemzetközileg elismert szakbírók bírálatával.  A Show végén lesz majd egy kisebb BEST IN SHOW program ahol a III. Naturális Vadászkutya Kupa Fajtacsoport győzteseit illetve Fiatal győzteseit ünnepelhetjük.

III. Naturális Vadászkutya Kupa  Naturális Vadászkutya Kupa helyszíne: ????????????????  Kezdési időpont: 08.30, Regisztráció: 7.00-tól  Nevezési cím: Pál Norbert, 4090, Polgár, Somogyi út.4, Tel  cím: – ban is elfogadjuk a nevezést !  Nevezési díjak: Ft, 2.kutya és további: Ft, baby, kölyök: Ft  Nevezési osztályok:  Baby (3-6 hónapos korig)  Kölyök (6-9 hónapos korig)  Fiatal (9-18 hónapos korig)  Növendék (15-24 hónapos korig)  Nyílt (15 hónapos kortól)  Munka (munka bizonyítvány másolata, 15 hónapos kortól)  Champion (champion bizonyítvány másolata)  A nevezéshez csatolni kell:  Bármilyen nevezési lap elfogadott, származási lap 2 oldalas másolata, MEOE vagy MKSZ tagsági kártya, befizetett csekk fénymásolata.  A helyszínen is lehet nevezni majd, de szeretnénk, ha AUGUSZTUS.01 -ig a fent említett nevezési címre beérkeznének a nevezések és DÍJAK !

III. Naturális Vadászkutya Kupa  D Í J A Z Á S O K  A munkaversenyen részt vett VII. és VIII. fajtacsoport 1 -4 helyezettjei és a küllemi kiállításon a FAJTAGYŐZTESEKET valamint a Best in Show programban felvonultatott kutyusokat SERLEGGEL jutalmazzuk.  S ZP O N Z O R A I N K

III. Naturális Vadászkutya Kupa Köszönjük, hogy megtisztelt figyelmével és szeretettel várjuk rendezvényünkön ! Baráti üdvözlettel: Magyar Labrador Retriever Klub és a szervezők