M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN. A 21. században lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat nem a munkahelyen, hanem otthon végezzük el. Ezt röviden távmunkának.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Munkaszervezési ismeretek
Advertisements

A pártfogó felügyelet lényege A pártfogó felügyelet a bűncselekményt elkövetők ellenőrzését, irányítását, a társadalomba beilleszkedésük.
IKT = információs és kommunikációs technológia
LEAN management és a szakszervezetek Budapest, VP/2011/003/0133 Information & Consultation – LEAN Principles in Manufacturing.
A tudomány a gyakorlat szolgálatában A távmunkával szembeni munkáltatói beállítottságok a nemzetközi összehasonlítás perspektívájában Makó.
A digitális jövő kutatási előrejelzések tükrében
Ékes Ildikó A távmunka elméleti kérdései és gyakorlati problémái
8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Családtámogatások, rugalmas munkavégzési formák és társadalmi kohézió
Információs Társadalom- és Trendkutató Központ 1111 Budapest, Műegyetem Stoczek u St ép 108. • Telefon: • Telefax: •
JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány let.com A munkavállalást befolyásoló egyéb tényezők • Kereslet a csak a munkafeladatra koncentráló, ahhoz időben.
Esély és lehetőség: Távmunka Magyarországon 2002.november.
Az atipikus munkavégzés és társadalmi megítélése
Távmunkások informatikai alapképzése
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr.
Európai Uniós távmunka programok és tredek Wesselényi Andrea
E-learning és a multimédia
MEGBÍZOTT ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓK KÉPZÉSE / TOVÁBBKÉPZÉSE
XIX. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia
Az e-learning gyökerei, az e-tanulás fejleményei
Algebra a matematika egy ága
Kommunikáció.
A makrgazdasági munkakínálat:
Korén Andrea március 3. Munkaszerződés, beillesztési folyamat, munkaköri leírás, foglalkoztatási formák Korén Andrea
Munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtása munka iránt érdeklődőknek Időpont: Helyszín: Polgármesteri Hivatal „B” épület 5350, Tiszafüred, Kossuth.
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A távmunkával szembeni munkáltatói beállítódások fontosabb jellemzői A közép-dunántúli régióban végzett kutatás előzetes tapasztalatai KESZI ROLAND MTA.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
Távmunka a területfejlesztésben
Távmunka kutatás, fejlesztés eredményei
Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ Távmunka Programiroda
Ügyfélkapcsolattal rendelkező munkahelyek. Ügyfélszolgálati munkahelyek Bankfallal lezárt számítógéppel támogatott ügyfélkapcsolati munkahelyek Amennyiben.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
A foglalkoztatás aktuális kérdései
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Kinek hogyan segíthet? Motivációs üzenetek a társadalom különböző szegmensei számára.
Lineáris algebra.
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
Távmunkavégzés Távmunkavégzés a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen rendszeresen folytatott olyan tevékenység, amelyet információtechnológiai vagy.
Tantárgyi követelmények Infrastruktúra geoinformatika – AI04 Geoinformatika – AG03 Előadók: Dr. Szabó György egyetemi docens, Wirth Ervin PHd hallgató.
Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány 6722 Szeged, Tisza L. krt. 63. Tel.: 62/ , Progress Vállalkozásfejlesztő.
Valószínűségszámítás II.
Többdimenziós valószínűségi eloszlások
A munkaerő-felmérés módszertana
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
1 A MUNKA VILÁGA Sepsiszentgyörgy 2011 Szakmai fórum M.SZ.T.HÁROMSZÉKI TAGOZAT.
E-Learning, E-Kereskedelem, és E-Gazdaság fejlődései
Távmunka irányzatok, Szervezetek, Függetlenek, Önfoglalkoztatók A távmunka –végzés néhány jogi kérdése Déri Tamás Távmunka Programiroda © 2004 Egy előadás.
TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával,
A bedolgozói munkaviszony (jogviszony) fogalma, létesítés szabályai, a munkavégzés helye, a munkáltató utasítás joga, bérezés.
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA GYULAVÁRI TAMÁS
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
TÁVMUNKA LEHETŐSÉG ÉS VESZÉLY DR. FRANK RÓZA PHD NYME SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT KÖNYVTÁR- ÉS INFORMÁCIÓTUDOMÁNYI TANSZÉK.
Fiatal építészek Rostás Zoltán a felmérők felmérése fiatal építészek
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
2014. I. negyedév munkaügyi ellenőrzési tapasztalatai!
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
a felmérők felmérése fiatal építészek
A munkaidő beosztása a 2003/88/EK irányelv tükrében
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Munkagazdaságtani feladatok 4
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK FOGLAKOZTATÁSA munkabiztonsági szakmérnök
Tantárgyi követelmények Térinformatika BMEEOFT041
PIHENŐIDŐK.
Munkagazdaságtani feladatok
Előadás másolata:

M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN

A 21. században lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat nem a munkahelyen, hanem otthon végezzük el. Ezt röviden távmunkának nevezzük.

M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN Távmunkának tekintjük a munkavégzésnek azt a formáját, amikor a munkavállaló nem a hagyományos munkahelyen, hanem attól távol végzi el rendszeresen napi munkáját, melynek eredményét a kommunikációs és információs technológiák alkalmazásával juttatja el munkaadójához E definíció szerint három alapvető tényező egybeesése határozza meg a távmunkát.

M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN 1.) alternatív munkahelyen, ami lehet saját otthon, teleház, távmunka-központ, teleiroda, közlekedési eszközök, stb. történik a munkavégzés ( lényege, a munka helytől függetlensége: a munkát ott végzi a dolgozó, ahol az számára a legkényelmesebb, ahol a munka környezete legideálisabb. Természetesen az otthonról végzett távmunka a legelterjedtebb.)

M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN 2.) önállóan és rendszeresen, azaz heti egy-két vagy minden nap végzi munkáját a munkahelyétől távol a dolgozó. (Ezek szerint tehát a munkahelyről munkaidő után alkalmanként hazavitt, túlórában otthon befejezett munka nem tekinthető távmunkának. Ezzel szemben, ha valaki minden héten legalább 1-2 nap rendszeresen otthon dolgozik, és ezt munkáltatójával való közös megegyezés alapján, munkaidőben teszi, már távmunkáról beszélünk.)

M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN 3.) elektronikus úton valósul meg a kapcsolattartás a munkaadóval - sok tekintetben hasonlít a távmunka a Magyarországon hagyományos kisipari bedolgozó tevékenységhez, de bedolgozás nem azonos a távmunkával. A távmunka elsősorban szellemi tevékenységet, íróasztal, illetve számítógép mellett végezhető munkát jelent, melynek terméke többnyire elektronikus formában továbbítható.