Hortobágyi Nemzeti Park

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kiskunsági Nemzeti Park
Advertisements

Hortobágyi nemzeti park
Nemzeti parkjaink Nemzeti parkjaink.
Európai Nemzeti Parkok Napja Május 24.
Óvodások a természetben SzatmáriAdrienn Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság, Oktatási és Turisztikai Osztály Sopron,
Hortobágyi Nemzeti Park
Hortobágyi Nemzeti Park
Fertő-Hanság Nemzeti Park
Alföldjeink Nemzeti Parkjai
Fertő-Hanság nemzeti park
CANAIMA NATIONAL PARK VENEZUELA Parque Nacional Parque Nacional.
NEMZETI PARKJAINK Készítette: Erdősy Doris Makó, 2012.
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Körös-Maros Nemzeti Park
Útépítési munkálatok természetvédelmi kérdései Lovászi Péter.
Barlangok - Aggteleki Cseppkőbarlang
Magyarország természeti kincsei
Magyarország természeti csodái
Készítette: Babiak Sabina, Bugyi Ágnes, Pálovics Nikoletta
Barna varangy Szárazföldön él peterakás vizhez kötött rovarevő
Az Orczy kastély park és a Zagyva-folyó élővilága
Programfejlesztési Központ
Ökoszisztéma =bitóp+biocönózis
Hortobágyi nemzeti park
Készítette: Nagy Zsanett
Balaton.
Az Alföld legnagyobb füves pusztája
Madarak osztálya Készítette: MBI®.
Hortobágy.
A kunhalmok állatvilága
Címerállatok és -növények
A Hazai fátlan társulások
Magyarország természeti kincsei készítette:Vigh Benjámin
A GEMENCI ERDŐ ÁLLATVILÁGA
Tisza-tavi ökotúra.. Szép jó napot! Kézcsók a hölgyeknek! Sziasztok! Úgy gondoltuk felvidítjuk, vagy még inkább vidámabbá tesszük a kedvüket, kedveteket.
Magyarország természeti kincsei
Magyarország természeti kincsei
Az erdő, ami mellett élek
Hazai fátlan társulások II.
Az Érmellék Védett Területei
Füves puszták.
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum.
Bocskai István Református Oktatási Központ
Hortobágyi Nemzeti Park
Fertő-Hanság Nemzeti Park
Hortobágyi Nemzeti Park
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Agrár-Környezetgazdálkodás.
Sétahajózás a Dráván A Dráva, Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyója. Néha olyan érzése támad az utazónak, hogy egy dzsungelfolyón.
8. számú melléklet 8.sz. melléklet Állati….
Világörökségek Magyarországon
Hortobágyi Nemzeti park
Körös-Maros Nemzeti Park. Az 1997-ben alapított Körös–Maros Nemzeti Park a dél-alföldi területek egységes természetvédelmi kezelésének feladatát valósítja.
Körös-Maros Nemzeti Park. Az 1997-ben alapított Körös–Maros Nemzeti Park a dél-alföldi területek egységes természetvédelmi kezelésének feladatát valósítja.
A füves puszták élővilága
UNESCO - Világörökségi Bizottság november 16-án született meg az ezidáig legjelentősebb eszköz földünk egyetemes természeti és kulturális értékeinek.
Duna-Ipoly Nemzeti park. Kialakulása  A Duna–Ipoly Nemzeti Park (rövidítése: DINP) Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike.  1997-ben.
Környezetünk élővilága – A Tisza és a Tisza-part élővilága Készítette: Tóth Zsolt Felkészítő tanár: Apró Piroska és Kókai Anasztázia Jovan Jovanović Zmaj.
Velencei-tó Készítette: Oláh Luca 1/13 kvt. Rövid ismertető Magyarország harmadik legnagyobb tava T= 26 km² (harmada nádassal borított) Vízmélysége átlagosan.
Nemzeti parkjaink. Aggteleki Nemzeti Park Fő tömegét tengeri üledékréteg építi felFő tömegét tengeri üledékréteg építi fel A védett terület nagysága:
Duna-Ipoly Nemzeti Park. Elhelyezkedése Két nagy hegyvidéke: – Börzsöny – Dunazug-hegység A két hegységet a Dunakanyar választja el. – Területe:
A Kiskunsági Nemzeti Park. Az december 20-án alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Hasonlóan a Hortobágyhoz, ez a táj.
O: Madarak – ALO: Szárnnyal evezők, Pingvinek
Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINP)
Csodálatos madárvilág
RÉTEK, LEGELŐK, MEZŐK.
Aggteleki Nemzeti Park
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
Az év növényei, állatai – 2019
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Madarak rendszere.
Előadás másolata:

Hortobágyi Nemzeti Park

Állatvilág Az ártéri erdők és a puszta belsejében szórványosan található kisebb kerekerdők fajgazdag gémtelpeknek adnak otthont, de ritka ragadozó madaraikról is híresek. A kékvércse mellett él itt kerecsensólyom és parlagi sas. Itt fészkelt először hazánkban a pusztai ölyv. A kurgánok halmain élnek az ürge, fürj, menyét, hermelin. Itt él legnagyobb termetű madarunk, a túzok. Száraz, füves puszták madara a fürly, a fogoly, az ugartyúk, nedves szikfokok fogyatkozó számú madara a székicsér, kopár szikeseken fészkel madárritkaságunk, a szikipacsírta. Rétek féltett madárritkasága a csíkosfejű nádiposzáta. A mocsarak és a halastavak gazdag vízimadárvilágot tartanak el, több mint 330 madárfaj él itt. Tavasszal és ősszel a költöző madarak tízezrei pihennek meg a környéken, ritka ragadozó madarak kíséretében. Hortobágy az ország legnagyobb „madárszállója”. Ősszel a darvak, vadludak vonulása figyelhető meg. Nyílt vízfelületei a kárókatona, barna rétihéja, récék, szárcsák, kormos-, fattyú- és fehérszárnyú szerkők; vörösnyakúés feketenyakú vöcsök számára kedvezőek, a sekélyebb vizű nádasokban bölömbika, nagy kócsag, kanalasgém, az igen ritka batla, nyári lúd és szép számban nádi énekesmadarak költenek. A ligeterdők kincsei voltak régebben a vegyes gémtelepek, ezek mára a nádasokba helyeződtek át. Fészkel itt a fekete gólya, és ragadozó madarak is. A Tisza magas partfalaiban költ a gyurgyalag és a jégmadár. Az erdőkben a kidőlt fák helyben korhadnak el, ezzel életfeltételeket biztosítva a cincérfajoknak. Előfordul itt az erdei sikló és az erdei fülesbagoly is.

Állatvilág képek

Növény világ Annak ellenére, hogy a Hortobágy nem klimatikus sztyeppe, sajátos vízháztartása miatt nagy részét mégis gyeptársulások borítják. A hortobágyi növényvilágot a tündérrózsa, a boglárka, a vízi rucaöröm és a békatutaj színesíti. A száraz pusztát a sziki őszirózsa és a sóvirág díszíti.

Növényvilág képek

Hortobágyi Nemzeti Park A Hortobágyi Nemzeti Park hazánk első nemzeti parkja, melyet 1973. január 1-jén hozott létre az Országos Természetvédelmi Hivatal. Területe 82 000 hektár. 1999. november 30- án Marrákesben, az UNESCO Világörökség Bizottságának ülésén felvették a Hortobágyi Nemzeti Park egész területét a Világ Kulturális és Természeti Örökségének listájára. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága Debrecenben található.

Hortobágyi Nemzeti Park képek

Vége Készítette: Tóth Péter 6.c