Biztosítás. Mi jelent a biztosítás? •A biztosítás a nyugalom megvásárlásának egy formája •Ha valamilyen szerencsétlen előre nem látható veszteséget szenvedsz.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TSzVSz Közgyűlés JogSzerviz Sipos Tamás Dr. Bezzegh Edina.
Advertisements

A jog Önt védi. Mi az Ön jogait.
Adósság. Adósság Jó hitelRossz hitel Jó hitel Egyes hitelek befektetésnek tekinthetők. Ha valaki azért vesz fel hitelt, hogy olyasmit vásároljon, ami.
Közérdekből közkedvelt közreműködést Avagy közreműködői szerződés és szakmai felelősség.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
AEGON Baleset- és betegségbiztosítási program
TÁMOP Biztosítás a fogyasztókért Dr. Pintér György Az INDRA egyesület elnöke.
Általános biztosításmatematika
Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó.
Az aktuáris matematika Docens dr Ottilia SzedlákTobolka Andrea.
A magyar biztosítási rendszer és a vállalkozási tevékenységhez kapcsolódó főbb biztosítási formák Előadó: Rácz Zoltán.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Humán rendszerek, közszféra
Polgári jog Biztosítási szerződés PTK XLV. fejezet a biztosítás
A legfontosabb tudnivalók a Generali mezőgazdasági biztosításairól
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI. A BIZTOSÍTÁSOK KÖZÖS JELLEMZŐJE, HOGY.
1 Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 6.
Általános biztosítás-gazdaságtani ismeretek
Forfaiting (forfetírozás)
2005. március 23. Vezérigazgatóság 3. divízió/Felelősség- és agrárbiztosítási osztály Az egészségügyi szolgáltatók felelősségbiztosításának értékelése.
Közmű tulajdon Önkormányzat – önkormányzati törvény – alapfeladat – ellátási kötelezettség – üzemeltető kiválasztása Állam – regionális rendszerek – Vízgazdálkodási.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Felelősséggel a vállalkozókért! Vezető tisztségviselő felelősségbiztosítása, mint megoldás. Hány vezető beosztású embert kell bebiztosítani? Megnövekedett.
Volt-e már Ön vagy ismerőse SZEMÉLYI SÉRÜLÉSSEL járó közlekedési baleset vétlen résztvevője?
Biztosításgazdaságtan 9. téma
Biztosításgazdaságtan 7. téma
Biztosításgazdaságtan 10. téma
Biztosításgazdaságtan 6. téma
Prof. Dr. Nagy János Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Elnöke Budapest, február 24. A felsőoktatási intézmények vagyongazdálkodása.
Kártérítési felelősség
Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság
1 A genetikai diszkrimináció megakadályozásának közpolitikai megközelítései Géntesztek és a Biztosítók: Tiltás vagy átláthatóság? Kakuk Péter, Tudományos.
Biztosítások : Kárigény érvényesítése. Mi a biztosítási kárigény?
1 Mit lehet biztosítani?. 2 Válassza ki, hogy melyik biztosítás érdekli? Vagyon Utazási Egészség, balesetGépjármű.
Mediátor képzés Kártérítés.
Európa sereghajtói között Magyarországon 2007 óta 0,5%-kal csökkent a GDP-hez viszonyított díjbevétel Az európai átlag harmada, Hollandia és Nagy-Britannia.
13. A zillmerezés, mint bruttó
Banyár József: Életbiztosítás Az életbiztosítások elvi megkonstruálása Banyár József.
ÖNKOMRÁNYZATI PÉNZÜGYI INNOVÁCIÓK május 30. hétfő U D V A R H E L Y I ü g y v é d e k PPP KONSTRUKCIÓK: A VÁLLALKOZÓI TŐKE, AZ ÖNKORMÁNYZATI.
Felszámolók Szakmai Felelősségbiztosítása
1 Genertel Kgfb kiegészítő szolgáltatások Kiegészítő biztosítások miniCasco Extra: A saját gépjárművén keletkezett töréskárra térít, olyan esetben,
Biztonság és motiváció Biztosítási megoldások a kis és középvállalkozások működésére leselkedő veszélyek ellen © Jogi személyiség Hajas Gábor vállalati.
Szűrővizsgálat az egészségbiztosításban Balázs Iván Egészségbiztosítási szakértő.
Balesetbiztosítás. Milliós segítség Választható csomagok, fix díjtételek Nem kell tarifálni! Nincs egészségügyi kockázatelbírálás!
A betétbiztosítás.
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
A hitelintézet prudens működésének szabályozása
4. Tétel A kereskedelmi bankok mérlegen kívüli bankszolgáltatásai, a kereskedelemfinanszírozás (bankgarancia, elfogadványhitel, akkreditív)! A bankgaranciák.
Személysérüléses közúti közlekedési balesetek alakulása Magyarországon
Közúti balesetek augusztus havi alakulásának előzetes adatai Személysérüléses közúti balesetek száma:1 570 baleset (1 549 baleset) Közúti halálos.
Közúti balesetek I-VII. havi évi alakulásának előzetes adatai Személysérüléses közúti balesetek száma:8 945 baleset (8 722 baleset) Közúti halálos.
Nyugat – dunántúli Igazgatóság Értékesítési Osztály A gépjárművek biztosítása múlt jelen jövő.
VÁLLALKOZÁSOK MUNKÁLTATÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSA. Jogi szabályozás (Ptk. szerint) A kártérítésről: „Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni”
Hogyan biztosítsuk vállalkozásunkat? Vagyonbiztosítások Győr, október 12. Németh Attila.
Nyugat-dunántúli Igazgatóság A VÁLLALKOZÁSOK FELELŐSSÉGI VISZONYAI, EZEK BIZTOSÍTHATÓSÁGA Csala László október 12.
Kötelező Tervezői - kivitelezői felelősségbiztosítás tájékoztató
Utazási Irodák Speciális Felelősségbiztosítás 2017
Projektfinanszírozás
Közúti balesetek I-X. havi alakulásának előzetes adatai
(Zárójelben a I-V. havi megfelelő adatok)
(Zárójelben a I-VI. havi megfelelő adatok)
BESZÁMOLÓ A BTK Kari Tanácsának részére
Kockázatkezelés és biztosítás (4. konzultáció)
A közbeszerzés és a biztosítás kérdései
Építés- szerelési biztosítások
(Zárójelben a év megfelelő adatai)
UNION-CASCO CascOLD.
Előadás másolata:

Biztosítás

Mi jelent a biztosítás? •A biztosítás a nyugalom megvásárlásának egy formája •Ha valamilyen szerencsétlen előre nem látható veszteséget szenvedsz a biztosítótól pénzbeli kedvezményt kaphatsz •Mindennek az a célja, hogy az eseményt megelőző pénzügyi helyzetet helyre lehessen állítani.

A biztosítás mindenki számára fontos, aki a személyes pénzügyeit meg akarja tervezni és okosan akar gazdálkodni Biztosítás és pénzügyi tervezés

Ho gy működik a biztosítás? (1) A biztosítás egy szerződés ( többnyire biztosítási kötvénynek hívják), amelyben az egyik fél ( a biztosító ) vállalja, hogy a másik félnek ( a biztosítottnak ) hogy amennyiben annak érdekét (tulajdonát) kár éri, meghatározott összeget fizet.

A biztosító egy alapban gyűjti össze a biztosítottaktól beszedett díjakat és ebből fizeti ki a szerződéssel rendelkezők számára a balesetek és egyéb kárt okozó események kapcsán járó összegeket. Ho gy működik a biztosítás? ( 2 )

Szükséged van biztosításra ? •Bármikor, bárkivel történhet valami váratlan esemény •A legértékesebb vagyontárgyaid is megsemmisülhetnek –Nyaraláskor elvesztheted a csomagod –Balesetet szenvedhetsz, amely maradandó károsodást okoz –Rablás áldozata is lehetsz –Édesapád, édesanyád autóbalesetet szenvedhet. •Ezekben az esetekben megnövekszenek a pénzszükségleteid. •Biztosításra van szükséged, mert az képes pénzügyi védelmet nyújtani az előre nem látható kiadásokkal járó események kapcsán.

Bár alig van olyan kockázat, ami ellen ne lehetne biztosítást kötni, van néhány eset, amikor nincs biztosítás : •Ilyenek például a spekulatív kereskedelmi vagy szerencsejáték kockázatok ; •Ha katasztrofálisan nagyok a veszteségek (földrengés, tornádó, vulkán kitörés) ; •A biztosítás a közérdek ellen hatna ( pl.: a bűncselekmények és a belőlük származó haszon elvesztésének kockázata miatt kötött biztosítás) Képes vagy fedezni a kockázatot ?

Biztosító társaság – ___________________ ____________________________________ Fontos kifejezések Olyan vállalkozás, amely fő tevékenységeként biztosítási szolgáltatásokat értékesít a társadalom tagjainak Válasz

Biztosító – ___________________________ ____________________________________ Fontos kifejezések A biztosítási szolgáltatást nyújtó szervezet Válasz

Biztosított- ________________________ ____________________________________ Fontos kifejezések Olyan személy vagy szervezet, amely biztosítással rendelkezik. Válasz

Kötelező biztosítás – __________________ ____________________________________ Fontos kifejezések Törvény által előírt biztosítási kötelezettség. Hazánkban ilyen biztosítást kell kötniük a gépjárművek üzemben tartóinak. Ennek az a célja, hogy kellő fedezet legyen a másoknak okozott közlekedési károk megtérítésére. Válasz

Felelősség – ________________________ ____________________________________ Fontos kifejezések A törvény által kikényszerített kötelezettség Válasz

Általános fedezeti biztosítás –________ _______________________________ Fontos kifejezések Olyan biztosítás, amely szerződésben rögzített kivételektől eltekintve minden más biztosítási eseményre kiterjed. Válasz

Szerződés – __________________________ ____________________________________ Fontos kifejezések Kötelező érvényű megegyezés két vagy több fél között valaminek a megtételére vagy meg nem tételére. A biztosítási szerződéseket az ún. biztosítási kötvények tartalmazzák. Válasz

Díj – ____________________________ ____________________________________ Fontos kifejezések Az az összeg, amelyet a biztosítótársaságnak a szolgáltatási szerződés szerint a szolgáltatás ellenében fizetni kell. Válasz

Kockázat - _______________________ ____________________________________ Fontos kifejezések Bármilyen véletlen veszteség. Válasz

Baleset – ______________________ _______________________________ Fontos kifejezések Szándékolatlan, előre nem látható esemény Válasz

Követelés – _________________________ _______________________________ Fontos kifejezések A kár megtérítése fejében igényelt, a biztosítás által fedezett kárösszeg Válasz Vége