Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumért Alapítvány 2006.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A vállalkozás vagyona A vállalkozások vagyonának vizsgálata
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ 1074 Budapest Dohány utca 65.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Pogány Frigyes Szakközépiskola
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Diákversenyek 15 éve, a kezdetektől napjainkig Diák Menedzsment Bajnokság, 15. születésnap.
Sárvári Oltalmazó Kezek Egyesület
CIVIL SZAKMAI NAP TÓTVÁZSONY Pályázatok által támasztott feltételek Előadó: Szendrei Szilárd Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Kuti Éva Az adományozás magyarországi helyzete, a nonprofit szervezeteknek nyújtott adományok MTvSz–NIOK Szeminárium szeptember 20.
Rettegi Attila programja
Civil szervezetek Magyarországon
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
KÖZKÉZEN Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! Farkas Tamás tanácsadó.
Szja % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, szeptember 15.
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
Célterület kód: Keretösszeg: forint  Támogatási összeg: – forint  Pályázók köre: - Önkormányzat-100 % intenzitás.
A munkaerő-kereslet és –kínálat előrejelzését megalapozó kutatások a HEFOP 1.2 intézkedésének keretében.
Az adománygyűjtés kezdeti lépései a Magyar Természetvédők Szövetségénél Ladányi-Benedikt Ildikó kommunikációs munkatárs szeptember 20.
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
Piller Rudolf SzélerőVép Kht.
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
Karinthy Frigyes Gimnázium
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Giovanni Ferrini Fashion
A társasági adóról szóló évi LXXXI. törvény 2008/2009/I.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
TIOP / „A tudás kulcsa” – tanulói laptopok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciák fejlesztéséhez. Kedvezményezett: Jászárokszállás.
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
Szolnok, február 22. Összeállította: Dr. Túróczi Imre Forrás: NAV Információs levelek 13. szám.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
2%-al Tisztább Környezetért Kovács Zoltán Csongor Zöld Erdély Egyesület.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
„A madárbarát Magyarországért!” Ki/mi az Önkéntes? aki valamilyen közös cél elérésének érdekében, szabad akaratából hajlandó időt és energiát.
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
Az ifjúsági részvétel modelljei „Együtt az ifjúságért” Borsod-Abaúj-Zemplén megye, tavasz Kósa András László Diákközéletért Alapítvány.
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Vázlat; nem elégséges tananyag!1 A helyi önkormányzatok 1990-ben kialakult, második legnagyobb alrendszer Az államháztartás helyi szintje, szerepe: közfeladatok.
Társasági adó, mint sporttámogatás
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS. A nyíregyházi élelmiszer piac számokban Nyíregyháza lakosainak száma: Fő​ Napi élelmiszerre költött összeg: 1000 Ft/fő​
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
CIVIL SZERVEZETEK, EGYÉB SZERVEZETEK SZABÁLYOZÁSA, A KÖZHASZNÚ JOGÁLLÁS CIVIL SZERVEZETEK, EGYÉB SZERVEZETEK SZABÁLYOZÁSA, A KÖZHASZNÚ JOGÁLLÁS Ferenczi.
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
Korompay Gáborné Edina Mikro-,kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása Kaposvár, március 1.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
A Közösségi Alapítványokról Lekeny Hajnal Kárpátok Nemzetközi Alapítvány
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szerepe/feladata a médiaoktatás területén.
1961-ben alapított intézmény Létszám: 770 fő Osztályok száma: 24 Az engedélyezett pedagógus státusz: 63 Az engedélyezett pedagógiai munkát segítő: 9,5.
Helyi Fejlesztési Stratégia intézkedéseinek bemutatása
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Előadás másolata:

Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumért Alapítvány 2006.

Amiről szó lesz: A bemutató a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumért Alapítvány fejlődését, céljait, feladatait és pénzügyi helyzetét tekinti át. Jelen bemutató a „nagyközönség” számára készült, ezért a pénzügyi vonatkozású részek szóhasználata szándékosan mellőzi a számvitel és könyvelés nyelvezetének terminus technikusait. - Az alapítvány tevékenysége, helyzete - Bevételek növekedése és szerkezetének változása - Új feladatok - Mit kínálunk? •Támogatóinknak •Akiknek segítünk

Miért dolgozunk? A szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium diákjainak, tanárainak támogatása keretében az Alapítvány főbb céljai:  a tehetséges és rászoruló tanulóknak  a diákönkormányzatnak  az iskola nemzetközi kapcsolatainak  az informatika és idegen nyelv oktatásának  a színvonalas szabadidős és sporttevékenységeknek a támogatása.

Mi biztosítja működésünket? - Egyrészt humán erőforrásaink: egy elkötelezett hétfős kuratórium. - Másrészt anyagi erőforrásaink, amelyek esetében törekszünk arra, hogy „több lábon álló” szervezet legyünk, folyamatosan növekvő bevételeink több helyről származzanak.

Bevételek szerkezete : 2004 – 2006.

 Láthatólag több lábon álló szervezet lettünk. Nem csupán bevételeinket növeltük jelentősen (450 ezerről 1,86 millóra) hanem ezek több forrásból is származnak (SzJA, pályázatok, magánszemélyek, vállalkozók).

Bevételek növekedése Támogatás bevételek nélkül elképzelhetetlen.

A legfőbb bevételi forrás: SzJA 1 % Három év alatt a város önkormányzati iskolai alapítványai között az élre kerültünk a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásaiból.  2004.: Ft(országos: 7 milliárd)  2005.: Ft(országos: 6,9 milliárd)  2006.: Ft (országos: 7,5 milliárd, alapítványok átlaga kb Ft)

Pályázati bevételeink  A Nemzeti Civil Alapprogram pályázataiból: 2005-ben két pályázaton Ft 2006-ban egy pályázaton Ft Csak működési költségekre fordíthatók. Eredmény: Az Alapítvány az adományokból semmit nem fordít önmagára, valamennyi adományát támogatásra fordítja.

Pályázati bevételek Pest Megyei Önkormányzat Ifjúsági és Sport Keretéből szeptemberében Ft-ot pályáztunk. Az iskolai sportéletre fordítandó, alapítványi önrésszel Ft értékben.

Egyéb adományok Vállalkozások és magánszemélyek egyre nagyobb mértékben tartanak érdemesnek arra, hogy segítsék céljainkat.  Mindannyian tudhatják adományaikat hogyan, mikor és mire használtuk fel. Rendszeres tájékoztatást kapnak az alapítvány helyzetéről, működéséről.

Mire fordítjuk a kapott támogatásokat? Alapítványi pályázatokra 10. és 11. évfolyam osztálykirándulásainak támogatására. Az ügyesen pályázó osztályok tanulóinak terheit csökkentjük színvonalas programok megvalósítása esetén A kiírt pályázatok eredménye 2006-ban (Ft): 10. A C A B C D40 700, Össz.: Ft

Támogatjuk tanulók egyéni kérelmeit • Támogatási kérelem űrlapon bármilyen ügyben bármikor beadhatja a tanuló kérelmét. Amennyiben kérelme igazítható az alapítvány céljaihoz és a kuratórium megalapozottnak tekinti, bármikor támogatást kaphat. • Leggyakrabban tanulók részvételét segítjük tanulmányi programokon, osztálykirándulásokon.

Támogatjuk a gimnázium kérelmeit  Rendezvényeket, eszközfejlesztéseket egyaránt támogatunk.  Jubileumi Reál és Humán Osztályok Találkozóját, évkönyvét.  Tanulói székek az informatika terembe, fehértáblák tantermekbe stb.

Mit kínálunk támogatóinknak? Magánszemélyeknek:  Amennyiben adományt juttatnak el hozzánk, az adomány összegének 30%-ával csökken személyi jövedelemadójuk 1. Erről igazolást állítunk ki Önöknek. Adományozóként feltüntetjük nevüket –természetesen beleegyezésük esetén- honlapunkon és kiadványainkon.  Amennyiben jövedelmük 1%-át ajánlják fel az adóbevallásuk elkészültekor, biztosak lehetnek benne: gyermekeik, a diákok élvezik majd ennek hasznát. Rendszeresen tájékoztatjuk Önöket az 1%-ok felhasználásáról. (Max Ft-ig)

Mit kínálunk támogatóinknak? Vállalkozóknak:  Az adományok után 100 %-os (tartós adományozóként 120 %-os) társaságiadóalap-kedvezményt!  Honlapunkon az adományozástól számított 1 évig megjelenési lehetőséget, saját weblap- kapcsolódási lehetőséget! (Egy helyi hirdetési újságban csak egy megjelenésért kell súlyos ezreket fizetni.)  Kiadványainkon, hírlevelünkön (sok száz helyi családba eljutó) megjelenési lehetőséget!

Mit kínálunk támogatóinknak? Mindenkinek természetes igénye, hogy tudja: felajánlása jó célokat szolgált, tehát NYILVÁNOSSÁGOT. Ennek megfelelően a törvényi kötelezettségeken túlmenő tájékoztatást adunk gazdálkodásunkról. Az 1%-ok kötelező sajtóközleményénél részletesebb elszámolás olvasható honlapunkon, ahol a közhasznúsági jelentés követelményeinél is részletesebben tájékoztatjuk a honlap látogatóit. Támogatóinkkal levélben is tartjuk a kapcsolatot.

Amennyiben Ön támogatónk, akkor reméljük, sikerült megerősítenünk abban, hogy egy jól működő szervezethez, hasznos célra juttatta adományát. Biztosítjuk, hogy a jövőben is maximális figyelemmel fordítjuk a lehető leghasznosabb célra adományait. Amennyiben Ön még nem támogatónk, reméljük sikerült bemutatnunk, hogy adománya, adójának 1%-a jó kezekbe kerül és jó helyre kerül, ha úgy dönt a jövőben megtisztel bizalmával. Köszönjük támogatásait, reméljük a következő évben is támogatóink között üdvözölhetjük!

Köszönjük a figyelmet!