Szabadidő szervezés! IGEN!. 6 ISKOLÁBAN? IGEN!? Célok, feladatok - szabadidős és kulturális igények felmérése - a pedagógiai programhoz kapcsolódó tanórán.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A pedagógusok munkaidő beosztása
Advertisements

A jelzőrendszer működésének tapasztalatai
Kapcsolattartás a szülői házzal
A Szily TISZK közösségfejlesztési szolgáltatása /2009/ Bemutatkozás a tagiskoláknak Fejlesztő pedagógusi szakszolgáltatás Iskolapszichológusi szakszolgáltatás.
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
Tehetségazonosítás gyakorlata
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
 A pedagógiai munkát segítő feladatok jogszabályi környezetének ambivalenciája: • A nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. MKM rendelet.
Az iskolai szociálismunka
 Európai Parlament és Tanács (2006) – szociális és állampolgári kulcskompetencia fejlesztése  Nemzeti Önkéntes Stratégia (2011), Magyarországi önkéntesség.
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
Mire jó a DÖK?.
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
Európai fiatalok- hasonlóságok és különbségek. Pedagógiai módszerek:  tanórán kívüli foglalkozások  előadások, beszámolók, kérdőívek  nyelvi előkészítés.
Milyen tanulsággal szolgálhat a szabadidő-elmélet a pedagógus számára?
Integráció a sportiskolai és a művészeti nevelés segítségével A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola pályázatáról Integráció sporttal és zenével.
Iskolánkról.
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
Közönségkapcsolatok (PR)
Pályázati felelős Kiválasztása:  állandó személy, az igazgató „nevesítse”  a feladata meghatározott, lehetőleg finanszírozott legyen (pl. órakedvezmény)
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Public relations/ learning community relations tevékenység az iskolai könyvtárban.
A könyvtár szerepe a tehetséggondozásban
Széchenyi István Egyetem, Győr
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
Társadalomtudományi munkaközösség. Feladataink A társadalomtudományokhoz és a művészetekhez kapcsolódó tantárgyak oktatása. Változatos tanórán kívüli.
„Mércénk az ember” Fodor Információk átadása, tájékoztatás  folyamatos kapcsolattartás a HUMÁN TISZK iskolái között – igazgatói értekezletek 
„Mércénk az ember” Fodor Információk átadása, tájékoztatás  folyamatos kapcsolattartás a HUMÁN TISZK iskolái között – igazgatói értekezletek 
Pedagógiai szakmai szolgáltatás
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
A „NYÍLÓ ABLAKOK” című projekt bemutatása KOVÁCS ÁRPÁDNÉ
A tehetséggondozás az esélybiztosítás kiemelt területe tehetségazonosítás tehetség-tanácsadás együttműködések mentorálás tehetségfejlesztés hálózati tanulás.
Szociálpedagógus a „SÉF” Szakképző Iskolában „Fontos vagy nekünk” QALL – Végzettséget mindenkinek! Regionális konferencia Székesfehérvár 2013.
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
ILOSVAI SELYMES PÉTER ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI
A 18 éves korra emelt tankötelezettséggel kapcsolatos pedagógusi tapasztalatok Istenes Mónika Budapest január 27.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Pedagógus értékelési rendszer
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
A Magyar Tehetséggondozó Társaság 25 éves Jubileumi Konferenciájára
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
„Adj teret, nyiss utat! – Szociális kompetenciákkal a hátrányok ellen” TÁMOP A-12/
A támogatott lakhatás kihívásai
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Az eredményesség mérése és szakmai ellenőrzés Összeállította: Barcziné Horváth Márta iskolaigazgató, IPR szakértő Kocsis Gáborné IPR szakértő.
Iskolai tehetséggondozó tevékenység az online kérdőíves felmérés tükrében Sági Matild.
Tehetséggondozás a Kiskossuthban. Tehetséggondozás a tanórákon O Csoportbontás O Differenciálás O Egyénre szabott munka O Játékos, nem formális tanulás.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Közös útkeresés: Óvodavezetők Országos Konferenciája Hétköznapok kihívásai a paragrafusok útvesztőjében – Szakmai segítség a változásokhoz és a vezetői.
TÁMOP /10/ Együtt-Működők Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének támogatása szeptember.
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
Csökkentsük a túlterheltséget, tanítsuk többet a diákokat! Varga Attila február 4.
Gyerekszegénység Elleni Nemzeti program Szécsényi Gyerekesély programja Az alternatív vitarendezés lehetőségei és multiplikációja a programban.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
Barcsák Marianna - KPSZTI
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Szakszolgálati feladatellátás a JNSZMPSZ Kunhegyesi Tagintézményben
Álmodtunk egy iskolát magunknak
Nyilvánosság biztosítása a TIE projektben
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
MH 5. BOCSKAI ISTVÁN LÖVÉSZDANDÁR.
MINŐSÍTETT TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY PÁLYÁZAT
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium
Előadás másolata:

Szabadidő szervezés! IGEN!

6 ISKOLÁBAN? IGEN!?

Célok, feladatok - szabadidős és kulturális igények felmérése - a pedagógiai programhoz kapcsolódó tanórán kívüli foglalkozások, programok előkészítése, szervezése - a pedagógiai programhoz nem kapcsolódó szabadidős tevékenységek előkészítése, szervezése - a társiskolák hazai és nemzetközi kapcsolatainak segítése - terepfeladatok, megbízás szerint - a gyermek és ifjúságvédelmi munkatárs támogatása - pályázatfigyelés, írás - DÖK vezetőkkel kapcsolattartás, munkájuk segítése - kapcsolattartás a tagiskolákkal, és a társintézményekkel, az MFPI-vel, a Klik-kel, stb.

• A tagiskolákkal kiépített jó viszony • Bizalommal fordultak hozzám • Iskolai és külsős programok szervezését tudtuk együtt végezni • Az információ áramlás és a kapcsolattartás megfelelő • Valamiben mindenhol tudtam segíteni, részt venni Sikerek

Kudarcok • A saját ötletekből nem mindent tudtam megvalósítani • Sehová sem tartozás érzése • Motivációs nehézségek „kívülállóként”

MEGOLDÁSOK - Új, más kommunikációs csatornák - Önálló, naprakész információs felület - Aktívabb DÖK, MK-i részvétel - Konkrétabb feladatmeghatározás

Megvalósult, sikeres programok •Iskolákon belüli: •Kulturális (kiállítás, versmondó versenyek, tehetség kutatók, pályázat, stb. ) •Szakmai •Egyéb •Iskolán kívüli: •Kulturális (tehetség kutató) •Sport •Egyéb

Tanulság „Nem ismerem a sikerhez vezető utat, de kudarchoz vezet ha mindenkinek próbálsz megfelelni…” (Bing Crosby)

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!