TERVEZETT CÉGSTRATÉGIA

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Programozási tételek, és „négyzetes” rendezések
Advertisements

…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
Csináljunk üzletet! Avagy,
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Hirdetésfeladás, vásárlás az interneten, aukciós oldalak.
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” 1 Emlékszel rá? 1. Hogyan megy a regisztráció? 2. Mire való a regisztráció?
MEGHÍVÁS TÁRGYALÁS. MEGHÍVÁS 1. lépés Az üzenet: Szia! A segítségedet szeretném kérni! Beszélhetünk valamikor? Köszönettel: Sanyi Igen! Ez a számom: +36.
2006. február 17. Valószínűségszámítás és statisztika II. Telefonos feladat Egy kalapban van két korong, az egyiknek mindkét oldala piros, a másiknak.
Pénzgyárak és problémák Közgazdaságtan alapjai Bevezetés a földrajzba Márton János MFK13F – HUI3O0.
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
KOOPERÁCIÓ ÉS VERSENGÉS
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
The future A jövő.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
Erdész Ferenc HelpforYou tulajdonos
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
Hogyan lehet több millió Ft-ra szert tenni befektetés nélkül ! Figyelem ! Az egész rendszer egy vásárlói közösségre van ráépítve ! Az azonnali jövedelem.
Két magzat beszélget az anyja hasában …
Algebra a matematika egy ága
Kutya nélkül élni lehet,de nem érdemes.
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Tols vs. MKK-Apol Kontinens 34 A kezdetek Eleinte a Tols nem volt jelen a K34-en olyan mértékben hogy az gondot okozzon akármelyik ellenséges klánnak.
Isten?.
"Keresd az életben mindig a szépet
Feltétel nélküli szeretet
ÉLETBÖLCSESSÉGEK Picasso illusztrációkkal.
Világomban minden rendben van
Az ülő Buddha okos gondolatai:
Az életedet TE írod.
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata, avagy útmutató a helyes alkalmazáshoz
Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel. A 16 század elején, az emberek elkedztek hinni a sárkányok.
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
Segítenél nekik, ha ez neked is hasznodra válna?.
A cég alapítója, és tulajdonosa James Ward
KÖSZÖNTÜNK TÁJÉKOZTATÓNKON ! Supreme2x2.
MMORPG ONLINE SZEREPJÁTÉK JELENTŐSÉGE AZ EMBERI KAPCSOLATOK TÜKRÉBEN
A GÖDÖR.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
A JÁTÉKTERVEZÉS PSZICHOLÓGIÁJA
A létezés válasz arra a kérdésre, hogy „Hogyan van?”, a lényeg térbeli és időbeli megnyilvánulásait foglalja magába, és megnevezi az ember sajátos létmódját:
NATIONAL FRIENDSHIP WEEK Sok ember sétál ki-, be az életedben De kevés az igaz barát, aki otthagyja lábnyomát a szíveden.
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
Hogyan készüljünk fel a szóbeli interjúra? Milyen kérdések várhatóak?
Hogyan fejlesszük ki magunkban a
Melyik döntési elvnek felelnek meg az alábbi bizonytalanság melletti döntések?
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
A gyermeki tisztaság és szeretet, minden aljasságtól mentes
ÚJ ÜZLETI LEHETŐSÉG.
Karácsony Ha szerencsénk van havazik és nem tűnik minden annyira szürkének. Mostanában, hogy jön az új év és a Karácsony, csak fázol és meg-megállva.
Csimag.hu Bemutatkozó.
GO! STORE® - MAGYARORSZÁG
Valószínűleg nem jön elhinni, de 100%-ig igaz.
Stratégiai játékok. Mit nevezünk stratégiai játéknak? Az ilyen típusú játékokban a játékosok megadott szabály szerint lépnek. Általában kötelező lépni.
Bölcsességek, aforizmák
Mikroökonómia gyakorlat
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
A 10 apró különbség férfi és nő között.
A világ legjobb és legkönnyebb pénzkereseti lehetősége ! SOHA vissza nem térő alkalom ! Volt már lehetősége egy olyan üzletben részt venni, ami nem rég.
VIDEÓ I.. Tisztelt Érdeklődő! Az alábbiakban egy új, kiegészítő jövedelemforrásról szeretnélek tájékoztatni. Amennyiben előfordult már, hogy:
KÉSZÍTETTE: KOVÁCSICS KRISZTIÁN
Molnár Máté WOBHME Intelligens Termékek Elemei 2014/15/I. iRobot – Roomba bemutatása.
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
Talán érdemes erre figyelmet fordítani! Én tudom, hogy igaz amit elmondok, de nem kívánhatok több szavahihetőséget magamnak, mint bármely más embertársam.
1 [KATAPULT LIVE ADÁS] Hogyan vegyél fel online marketinges csapattársat?...avagy így válaszd ki a legjobb embert, a legrövidebb idő alatt!
ONLINE SZERENCSE CSILLAG ISTVÁN PR. I. ONLINE CASINO  Az Interneten működő Online Kaszinók megjelenését a fejlett, nagy biztonságű Sofware fejlesztések.
Játékszenvedély Készítette:ViniczayGábor Forrás:Wikipedia.
Prezi Lőrincz Mercedes Iftenie Márta „Szász Adalbert” Sport Líceum
Előadás másolata:

TERVEZETT CÉGSTRATÉGIA

1. tennivaló: találni a cégnek egy megfelelő ágazatot a kereskedelemben, a gazdaságban, hogy jövedelmező legyen és sikert tudjon aratni. Tehát a kérdés: melyik iparág ma a legnépszerűbb/legjövedelmezőbb? A válasz: a szórakoztatóipar. A vásárlók szép összegeket hajlandóak kifizetni azért, hogy szórakozhassanak. És mi a szórakozás legegyszerűbb formája? Minden, ami interaktív: a tévétől elkezdve egyenesen a legkisebb apró kvarcjátékig. Az embert bármi izgalmas leköti. Nekünk is olyan terméket kell kínálni, ami a vásárlót - talán túlságosan is - leköti. És mi kötne le valakit jobban, mint a játék, amitől függővé vált? Nem valószínű, hogy van olyan. Következtetés: fejlesszünk, adjunk ki és forgalmazzunk számítógépes játékot.

A sikeres cég stratégiája Kezdeti cégstratégia: 2. tennivaló: rendben, de hogyan? Nézzük a stratégiánkat nagyvonalakban. Szemléltető példa: A sikeres cég stratégiája Kezdeti cégstratégia: A cég áttérhet az immár sikeres játékfejlesztő cég stratégiájához. Ez pedig abból áll, hogy a még induláskor elkezdett, nagy sikert arató játékot folyamatosan viszi tovább és fejleszti és ez alatt több, kisebb játékot vagy játéksorozatot alkot meg, ezekkel folyamatos bevételre téve szert. 2. 1. cover TBA cover TBA A cég kezdeti stratégiája, vagyis amit indulásakor kíván folytatni nem áll másból, mint abból, hogy kiad egy játékot, amitől nagy sikert vár, és amivel népszerűvé akar válni. Vérszomjas baglyok támadása 2 cut-the-grass ASD BEST GAME ON THE WORLD Ha ez megvan…

3. tennivaló: miféle játék lehet az, amivel egy kezdő cég is képes azonnal népszerűségre szert tenni? Ha a jelenlegi játékpiacon körülnézünk, olyan irányzatot kell találnunk, ami nagy hasznot hoz a cégnek. Ha nagy pénzt hozó és sikeres ágat keresünk a piacon, talán a legjobb, amit találhatunk az az MMORPG-k világa. Egy kis kitérés – mi az az MMORPG? „Az MMORPG, vagyis a nagyon sok szereplős online (internetes) szerepjáték a számítógépes játékok azon műfaja, ahol nagyszámú játékos képes egymással kapcsolatot teremteni egy virtuális világban. Manapság már igen elterjedt játékforma. Az elnevezés arra utal, hogy sok ezer, millió ember játszik egyszerre.” (Forrás: Wikipedia) De mitől jó ez nekünk? Ez persze azért jó nekünk, mert sok játékos játszik egyszerre, méghozzá sokat és sokért. Ha ezt összeadjuk akkor…

Na jó, azért egy kicsit részletesebben: miért hoz ez ennyi pénzt Na jó, azért egy kicsit részletesebben: miért hoz ez ennyi pénzt? Az okok: Ezen kívül létezik olyan lehetőség is, amikor a már játékfüggő játékos megszerezne valamit a játékban, de erre valamiért nincs lehetősége. Az üzemeltető pedig pénzért cserébe a játékos rendelkezésére bocsát egy a játékban szereplő, játékos által választott tárgyat. (Megmaradva természetesen az igazságosság keretei között - a többi játékossal szemben előnyt csak játékkal szerezhet! Így a vásárolt virtuális tárgy legfeljebb látványban változtat a játékon.) Az egyik, hogy a játékosnak meg kell vásárolnia a játékszoftvert, amiről tegyük fel, hogy egy letölthető demó verzióban (internetről letölthető limitált funkciókkal használható próbaverziója a szoftvernek) már szerzett tapasztalatot és megtetszett neki - így az árat is lehet magasra tenni, akinek nagyon kell, úgyis megveszi. Viszont el kell kerülnünk a szoftverlopást, az ún. „kalózkodást”, erre több módszer is használható, ilyen például a következő módszer is: a játékot online módban csak úgy lehet használni, ha regisztrációkor a szoftver csomagolásán található egyedi kóddal aktiválja a regisztrációt. És mivel ugye a játék egy MMORPG, az online szolgáltatásra biztosan szükség lesz. A másik nagy bevételi forrása a cégnek ebből a játékból az, hogy a játék - tekintve, hogy online rendszerről van szó - folyamatos internetkapcsolat mellett igényel még központi rendszert (szervert) is. Erre azért van szükség, hogy a játékosok minden játékeseményét rögzítse és ha éppen online vannak, akkor feldolgozza a bejövő műveleteket és azokat kiközvetítse szükség esetén máshova (így láthatják pl. a játékosok egymást). A szerverek üzemeltetése pedig nincs ingyen. Persze ezt az összeget miért állná a cég, ha ki lehet fizettetni azt a vásárlóval is, sőt lehet többet is kérni, mint amibe kerül? Így jön képbe a havidíj, amire még különböző kedvezményeket is alkalmazhatunk (pl. 2 hónapot lehet együtt fizetni és így abból olcsóbb egy hónap, mintha a játékos külön fizette volna).

Most pedig elemezzük magát a játékot Most pedig elemezzük magát a játékot. Először megtaláltuk az irányzatot, ezután rájöttünk arra is, hogy miért hozna ez pénzt és most jön még egy kérdés ami felvetődik: de hogyan/mitől lesz ez a játék híres? Ötlet erre bőven van: 1. A játékban szükség van valamiféle szintrendszerre, vagyis arra, hogy játékos és játékos között különbség legyen; ez azért lényeges, mert ha egy játékos látja a nála erősebb, jobb, ügyesebb játékost, az arra motiválja, hogy igyekezzen ő is olyanná válni, neki is játszania kell. 4. Ha a játékos megunná a játékot (tapasztalatból, ez általában akkor következik be, ha a játékban valami nem sikerül úgy, ahogy szerettük volna), legyen valami más, amivel foglalkozni tud; vagyis legyen a játékban többféle végezhető tevékenység, így ha megunja az egyiket, áttérhet egy másikra A sikert, ami a játékot kell, hogy érje, a játékba épített elemeknek kell biztosítani, ezeket pedig ki kell találni és meg kell alkotni. Ennél a játéknál pedig egyértelmű, hogy mit kell megfogni – ami a bemutató elején említve lett: a játékos függőségét. 2. A következő pedig pont az előzőt fokozza: ha valamit el akar érni a játékos, neki rengeteg befektetett időre van szüksége, ugyanis a játékot úgy kell megcsinálni, hogy valamely dolog eléréséhez a jutalom nagyságától függő időre legyen szükség - így a játékos órákat is tölt majd a játék előtt 3. Fontos szempont még, hogy a játéknak valami olyan világban kell játszódnia, ami a játékos szemében idegen (nem létező lények, nem létező helyek és világok) és amely a hétköznapoktól történetében is eltér (pl. csodás dolgok történnek); a lényeg annyi, hogy a játékost kibillentsük a hétköznapokból, és egy olyan világba léphessen be, amiben erősebbnek, jobbnak érezheti magát, mint a való életben

Egy kevés adat összefoglalóan a játékról, amivel a cég nyitna: A játék címe Soul Destiny, ami magyarul léleksorsot jelent. Hogy miért pont ez, azt a körülbelüli történet lentebb taglalja. Műfaja az MMORPG. A játék bővebb kidolgozásától eltekintünk, abból az okból, hogy a feladat igazából most nem ez - természetesen, ami azt bizonyítja, hogy a játék sikeres lehet (fent említve), az a játékra igaz. Történetében minden játékos szerepet játszik; egy karaktere lehet (ha többet akar, akkor többször kell regisztrálni, ennek oka a bevétel növelése) és ez a karakter egy tehetetlen lélekként indul, először meg kell születnie; ha ez megtörtént, akkor a karakter már egyre több dologra képes lehet, de ezeket befolyásolni csupán a játékos képes (a való élethez hasonlít: bár mindenki egyenlőként születik, a végére mindenkiből más lesz)

KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET!