Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Erkel Ferenc, Operaház, Bánk Bán
Advertisements

Híres épületek a Reformkorban
Készítette: Albert Krisztina
Készítette: Tóth Evelin
Beregszász.
Realista építészet EKLEKTIKA
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Készítette: Sziráki Dániel, 7.c
Középületek.
A klasszicizmus építészete I. Egyházi épületek
5. NAP.
Szendrő nevezetességei
Világváros születik: Budapest
Világ város születik: BUDAPEST
FESTŐI BUDAPEST.
Készítette: Kleri Dzsenifer
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Greges Dániel
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.
Pécs turizmusa.
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
Budapest nevezetességei!
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
Szabadság-szobor (New York)
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
Romantika.
Ismerd Meg Egert Készítették: -Soltész Bence -Takács Tamás
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
DEBRECEN I. RÉSZ.
Muhammad Ali mecset 1. rész
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Készítette: Tóth Ildikó Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg.
Pécs-Megyeháza.
Lednice - vár
Mátyás templom Készítette: Veszi Viktória.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Szobrászat.
1833. december 16. – október 13.) festőművész
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
KIHÍVÁS A bemutatót készítette: kihivasottak_6: Zsámboki Csilla Tóth Judit Fári Anna.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Készítette: Dóbiás Kinga
Magyarországi művészet
Susann Nordströms Orkester - True Love
Szülei második gyermekeként született. Apja – a pesti Újépület építésvezetője – környezetében kapta első gyermekkori benyomásait, az itteni viszonyok.
Museé d’Orsay Párizs Panyik Sára.
Palota Casertában Luigi Vanvitelli olasz építész tervezte Casertában (Nápolytól északi irányban, mintegy 40 kilométrerre) a Burbon III. Károly által.
A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag
SZÉKESFEHÉRVÁR.
A dóm építése 1378 körül kezdődött, és több szakaszra osztható. Az építkezés első szakasza kb ig tartott, öthajós, bazilika típusú épületnek.
 Az évi világkiállításra készült  Összmagassága :324 m  Torony: 300 m  24 m: tévé-adóantenna.
Lechner Ödön.
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
SZECESSZIÓ
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Tiszta iszonyat a Wall-Street
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye magvát az európai iparművészet remekei alkotják - a középkortól napjainkig.

Nemzeti Múzeum A hatalmas nemzeti gyűjtemény tól foglal helyet a jelenlegi, Pollack Mihály által tervezett klasszicista épületben. Állandó kiállítása a magyar történelem korszakait mutatja be - az államalapítástól 1990-ig.

Gólyavár A Pecz Samu tervei alapján készült, romantikus, kastély stílusú épület a Trefort-kerti ELTE-épületek jelképe. Eredetileg a Műszaki Egyetem hallgatóinak szánták. Nevét az elsőéves hallgatókról, a gólyákról kapta, kiknek fontos előadásai itt zajlottak.

Szent István Bazilika A főváros legnagyobb (8500 főt befogadó) templomát 60 év alatt építették fel, az as évek közepétől kezdve. Az építkezésre két művészeti korszak, a klasszicizmus és az eklektika volt hatással. A névadó Szent Istvánt, a magyar állam és egyház alapító királyát, több kivételes műalkotás is idézi a templomban. A bazilika kupolája Budapesten egyedülálló, 360 fokos körpanorámát kínál a látogatóknak 65 méter magasságból. A felfelé vezető út nagy részét liftekkel tehetjük meg.

Magyar Állami Operaház A Magyar Állami Operaház neoreneszánsz stílusú épületét Ybl Miklós tervezte, 1875 és 1884 között épült meg. Nyitóelőadásán a Bánk bán első felvonása, a Hunyadi László nyitánya és a Lohengrin elsõ felvonása került színre. Villanyvilágítást 1895-ben kapott. A főbejárati hintófeljárattól jobbra Liszt Ferenc, balra Erkel Ferenc - a magyar opera atyjának - szobra áll. Mindkettő Stróbl Alajos szobrászművész alkotása. A tiszta tagolású épületnek négy, egymástól élesen elkülönített része van: a fogadótér, a nézőtér, a színpadtér és üzemi rész.

Balettintézet (Dreschler Palota) Az Operaházzal szembeni Dreschler- palota Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei szerint épült között.

Nyugati Pályaudvar Egy régi, kisebb pályaudvar helyére épült, a körút kiépítésével egy időben a híres párizsi Eiffel iroda tervei szerint. Az impozáns vasszerkezetű csarnok és épület a korabeli Európa egyik legkorszerűbb pályaudvara és Pest egyik legszebb épülete lett (1877).

Vígszínház 1896-ban egy év alatt épült fel a Vígszínház. Mögötte még mocsaras terület húzódott. Körülötte, szempillantás alatt épült egy káprázatos Budapest, a polgárság új központja - a Lipótváros. Az épület a késő historizmus jellegzetes alkotása. A városi környezetben a legszembetűnőbb az épület hármas tömegalakítása: a magas színpadi traktus a zsinórpadlással, az alacsonyabb, nézőtéri traktus és a kupolás- tornyos lefedésű magas előcsarnoktraktus.