Sheltie Standard (N. 88d) utolsó módosítás: 1987.04.24.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
guide to judging by Monika Tusanova © 2009
Advertisements

Szajga.
Afrikai elefánt. Előfordulása • Az afrikai elefánt korábban a Szaharától délre egész Afrikában elterjedt volt, manapság elterjedése elsősorban a nemzeti.
Vizeinkben élő gerincesek
Hogy hajtogassunk papírrepcsit? Összeállította: Bözöri Imre április. 3.
Ízeltlábúak törzse.
A Marfan szindróma szövődményeként kialakuló gerincferdülés esetén, illetve annak megelőzése érdekében alkalmazható gerinctorna.
A ló.
Kutyafajták Készítette: Hajduhegyi János (HAJRABI.ELTE)
Digitális Fotó Magazin január-február.  A képkompozíció vonatkozásában a pont kifejezés olyan kompozíciós eszközre utal, amely a képmezőhöz képest.
„Á” alom African Red Devil RR Kennel Álomszép alom.
1. szabály: A játéktér Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2013/14.
EXIT.
Amit a Spanielekről tudni kell!
3. lépés: Fenomenológiai elemzés
Kutya és macska rögzítése
- Egyéb fajták, hibridek
Gulyás Kinga.
A sellő A következő képsorokon egy olyan élőlényt láthatunk, amit az amerikai tengerparton találtak kiszáradva. Ezeket a képeket a rendőrségi szervek tudósai.
A színek számítógépes ábrázolásának elve
Élet a víz körül.
A sarkvidéki fagyos területek élővilága
Vázrendszer.
Állások (Dachi).
MEMSAAI.ELTE. Származási hely Németország Eredeti feladata Sok feladatra alkalmas Eredeti neve Deutsche Schäferhunde Angol neve German Shepherd Dog Eredete.
MATEMATIKA 100. ÓRA MAJOROS MÁRK.
A szürke vizszintes csikok nem egészen vizszintesek…
MAGYARORSZÁG LEPKEFAJTÁI
A KUTYA TOVÁBB.
Százlábuak.
Funkcionális anatómia 2.
A GERINCOSZLOP SZERKEZETE ÉS FELÉPÍTÉSE
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyszabályoknak megfelelően természetes és mesterséges borításon is lehet mérkőzéseket.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyA játéktér felületének simának, egyenletesnek kell lennie, érdes felület nem.
Most van a nyulak hónapa!!!
Húshasznosítású tehenek küllemi bírálata (francia rendszer)
Mozgás szervrendszere CSOTVÁZ ÉS csontokhoz tapadó vázIZOMZAT
A Helytelen Testtartás
A mozgásszervrendszerünk
ANATÓMIA-ÉLETTAN.
Tájékozódás az égen Az éggömb: Forgása:
A számítógép ergonómiája
1. SZINT: Kidolgozatlan, differenciálatlan ábra
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés
Kísérleti eredmények Kisérleti szőlészet de Saint Sardos Agrárkamara Tarn et Garonne.
2013. ÉV KÉTÉLTŰJE: A BARNA ÁSÓBÉKA.
Ez a program elkészít egy portét arcodról, az általad megadott információkból… Kattints ide.
Kompozíció vázlat Ez a program egy vázlatot készít az arcodról aszerint, hogy milyen adatokat adsz meg a külsődre vonatkozóan.
ÉLET A TUNDRÁN.
Izomrendszer – systema musculorum
Állatok a házban és a ház körül
Küllemi bírálat.
Kén-dioxid indikátorok: a zuzmók
Gerincvédelem a mindennapokban
Mit látsz? Fiatal lány vagy öregasszony?.
Kutyák A boxer A csau-csau A német juhász A spániel
Kutyák A német juhász A spániel Testméretek További információk.
Útkeresések.
A mozgásszervrendszerünk
Mechatronikus szemmel nézve Bozsik Márton - NIUAJF
Szélességi bejárás. Véges gráf összes csúcsának bejárása a kezdőcsúcstól való távolságuk szerinti növekvő sorrendben Egy csúcsot egyszer járunk be Egyenlő.
Rejtőzködő „lakótársak”
„Istenek eledele” A csokoládé.
Cavalier King Charles spániel. Eredete A fajta igazi kékvérű, nevét I. Károly ( ) és II. Károly királyoktól ( ) kapta. Mindkét uralkodó,
rendellenességei, betegségei
Juicy Salif citrusfacsaró
Kutya. A farkas vagy sakál szerű ősei falkába csoportosulva követték az akkor még hordában élő embert. Eldobott táplálékot mindig találtak az ember közelében,
rendellenességei, betegségei
Izomrendszer.
Előadás másolata:

Sheltie Standard (N. 88d) utolsó módosítás:

Általános megjelenés: kicsi, hosszúszőrű, nagyon szép munkakutya, nehézségektől és durvaságoktól mentes. Körvonala szimmetrikus, tehát egészében véve, egyetlen része sem tűnik aránytalannak. A bőséges szőr, sörény és szőrgallér, a fej formája és a kifejezés kedvessége közrejátszik, hogy bemutassa az ideális kutyát. Jellemzők: élénk, kedves, intelligens, erős és aktív. Temperamentum: tulajdonosával szemben szeretetteljes és készséges, idegenekkel szemben tartózkodó, sohasem ideges.

Fej és koponya: a fej finom, felülről vagy oldalról nézve hosszú, tompa ékalak, a fültől az orrig vékonyodva. A koponya szélessége arányban van a koponya és a fang hosszával. Az egészet a kutya nagyságával kapcsolatban kell figyelembe venni. A koponya lapos, a fülek között mérsékelten széles, nem kidomborodó nyakszirt-csonttal. A pofák laposak, egyenletesen beleolvadva a szépen kikerekített fangba. A koponya és a fang egyforma hosszúságú, a választópont a szemek belső sarka. A koponya belső vonala párhuzamos a fang felső vonalával, gyenge, de egyértelmű stoppal. Az orr, az ajkak és a szemhéjak feketék. A jellegzetes arckifejezést a koponya és az arcorri rész tökéletes kiegyensúlyozottsága és kombinációja, a szem nagysága és alakja, színe és elhelyezkedése, a fülek megfelelő tűzése és tartása útján éri el.

Száj: egyenletes, világos, erős állkapcsok, jól fejlett alsó állkapoccsal. Az ajkak feszesek. Erős fogak, tökéletes ollós harapással, tehát a felső fogsor tökéletesen elfedi az alsót, és az állkapocsra merőlegesen áll. Igen kívánatos a 42, megfelelően elhelyezett teljes száma. Szemek: közepes nagyságú, ferdén ülő, mandula alakú szemek. Sötétbarnák, kivéve a merle kutyákat, ahol az egyik vagy mindkét szem lehet kék, vagy foltos. Fülek: kicsi, tövüknél mérsékelten széles, a koponyatetőn egymáshoz meglehetősen közel tűzött fülek. Pihenés közben hátravetett, mikor figyel előrehozza és félig felállítva előrebillenő végekkel tartja. Nyak: izmos, jól ívelt, eléggé hosszú, hogy a fejet büszkén tartsa.

Mellső rész: a vállak nagyon jól hátrahelyezettek. A marnál csak a csigolyák választják el, de a lapockák kifelé ereszkedők, hogy befogadják a bordák kívánatos ívét. A vállízület jól szögelt. A comb és a lapocka megközelítőleg egyforma hosszú. A könyök egyenlő távolságra van a talajtól és a martól. A mellső láb elölről nézve egyenes, izmos és karcsú, erős csontozattal. A lábközepek erősek és rugalmasak. Törzs: a vállcsúcstól a far aljáig mérve kissé hosszabb mint a marmagasság. A mellkas mély, a könyök csúcsáig ér. A bordák jól íveltek, alsó felükön vékonyodva, hogy lehetővé tegyék a mellső lábak és a vállak szabad mozgását. A hát egyenletes, elegáns ívvel az ágyékok felett, a far hátrafelé fokozatosan ereszkedik.

Mancsok: oválisak és jól párnázottak, az újak jól íveltek és szorosan zártak. Farok: alacsonyan tűzött, a vékony csont legalább a csánkig ér, bőséges szőrrel és enyhén felfelé görbítve. Mozgás közben kissé felemelheti, de sohasem a hát szintje fölé. Sohasem kunkorodó. Jár mód / mozgás: ruganyos, egyenletes és elegáns, a hátulsó rész meghajtó erejével, maximálisan térölelő minimális erőfeszítéssel. A poroszkáló, táncoló, ringó járás, vagy a merev, mérsékelt, fel-le irányuló mozgás egyáltalán nem kívánatos.

Szőrzet: kettős, a felső szőrzet hosszú, durva szövésű és egyenletes szőr. Az alsó szőr puha, rövid és sűrű. Igen bőséges sörény és szőrgallér, a mellső lábak szőrrel jól fedettek. A hátulsó lábak a csánkok felett szőrrel dúsan borítottak, a csánkok alatt a szőr meglehetősen rövid. A fang rövid szőrű. A rövid szőrű példányok egyáltalán nem kívánatosak.

Szín: 5 elismert színváltozatban tenyésztik gold-sable: tiszta vagy árnyalt, bármilyen szín a halvány aranyszíntől a sötét mahagóniig, árnyalatában élénk tónusú. Az ordas fekete és a szürke szín nem kívánatosak. tricolor: túlnyomórészt fekete, cserszínű jegyekkel a pofán és a lábszárakon előnyben kell részesíteni az erősebb cser jegyeket. blue-merle: tiszta, ezüstös alapon, fekete foltos vagy márványozottan fekete. Az élénk cser színű jegyeket előnyben kell részesíteni, de ezek hiányát nem kell büntetni. Egyáltalán nem kívánatosak a nagy fekete jegyek, palaszürke vagy rozsdás árnyalatú felső vagy alsó szőr, az összhatásnak kéknek kell lennie. bi-blue: Lényegében egy blue-merle kutya tan jegyek (cser jegyek nélkül) bi-black: vagyis bicolor: lényegében fekete fehér kutya. Fehér jegyek következő helyeken fordulhatnak elő : fang, nyakszőr (fehér szőrgallér, mellkas, lábak és farok vég. A fehér jegyek mind az öt színváltozatnál megtalálhatóak. A törzsön levő fehér foltok azonban egyáltalán nem kívánatosak.

Nagyság: ideális marmagasság: kanok: 37 cm (14,5 hüvelyk), szukák: 35,5 cm (14 hüvelyk). E nagyságok felett vagy alatt több mint 2,5 cm (1 hüvelyk) eltérés egyáltalán nem kívánatos. Hibák: a fenti pontoktól való eltérést hibának kell tekinteni, melyet a hiba fokával egyenes komolyan venni. Megjegyzés: a kanoknak két nyilvánvalóan normálisan fejlett, a herezacskókba teljesen leszállt herével kell rendelkezniük. Jóváhagyta a Jeruzsálemben, IV én tartott Közgyűlés.