Serpenyős Vendéglő Rezi György

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készíti Dormannsné Erzsike – Hanneke Dormanns asszony receptje alapján.
Advertisements

Az ö sszet ö ret é s á ld á sa.
Készítette:Dobák Lídia
NAPTÁR Megjegyzés: Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja. A hónapokhoz tartozó diákat le is másolhatja, és hozzáadhatja a saját.
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Házi tartósítási eljárások
8.C FÁNKOS KÖNYVE.
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
Angol – amerikai projekt hét
THUNDER CREEK STEP BY STEP. Szükséges anyagok: - Horog: Drennan 10-es méretű, hosszúszárú. - Cérna: 0,06-os piros színű. - Súly: Lead wire 0,5-ös. - Arany.
Helyes táplálkozás.
Nem felel meg az szabálynak
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Palacsinta Palacsinta. Hozzávalók: 20 db palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1-2 kanál tej, 3 kanál porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 dl tejföl.
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
Kedvenc ételem Timler Nikoletta 9.b. Spagetti Spagetti hozzávalók 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring.
Étkezési szokások az Arab Birodalomban
Az ókori sumér étkezési szokások
Marhahúsból készült ételek
Húspótlók, főzelékfeltétek
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
Készítették: a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium 7.a osztályos tanulói.
PéPéeS Szakácskönyv férfiaknak Almáspite PéPéeS
Gombák.
II. PCOS Találkozó Zentai Andrea Szt
Kedvenc ételem Bajcsi Ágnes 9.b. Rántott sajt Hozzávalók Rántani való sajt Rántani való sajt Liszt Liszt Tojás Tojás Zsemlemorzsa Zsemlemorzsa Hasábburgonya.
Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő.
Kedvenc kajám - A lasagne
Ételkészítési ismeretek
Fogadó étel vörös lencse krémleves 1 fej vöröshagyma kockára vágva ¾ csésze vörös lencsét külön megfőzve 1 szál fehérrépa ¼ holdra vágva.
SZEZÁMMAG + receptek. A szezámmag egy Indiából származó, méteres magasságú, lágyszárú tróposi növény magja.
Apáthy Réka 8.t Heiden Zoé 8.t
A helyes táplálkozás.
SAJTFONDÜK HŰTÖTT KÉSZÉTELEK otthoni feldolgozására
A slambuc receptje.
Mézeskalács készítése
Testünk építőkövei – a vitaminok
A körömvirág kiemelkedő helyet foglal el a gyógynövények között. Azok közé a növények közé tartozik, amelyek a rák és a rákszerű daganatok esetén.
Gyulafehérvári Caritas Ferencz Lehel Kertészmérnök Zöldségtermesztésben a jövő.
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
VEND VIDÉK ÉS HOZZÁ TARTOZÓ ÉTELEK.. Vendvidéki Vend vidéki„Nosztalgia”
Karácsony – sok ember kedvenc ünnepe. Jobban belemélyedve ebbe a szóba melegség és szeretet tölti el az embereket. Szinte érezzük a házban szállingózó.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Az Őrség. Az Őrségről általánosságban Vas megye délnyugati szegletében helyezkedik el Látnivalókban és természeti kincsekben gazdag tájegység Nevét onnan.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
Kurucz Virág Dietetikus SE – Kútvölgyi Klinikai Tömb
Haemocromatosis Klub Étrendi javaslatok
PéPéeS Szakácskönyv férfiaknak Almáspite PéPéeS
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Jó szórakozást kívánunk hozzá!
A Velencei-tótól a Csorba-tóig turisztikai kalandozás a Felvidéken!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Költséghatékonyság és munkaerő optimalizálás a konyhában
Élelmiszer lábnyom.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Mi készül? gulyásleves.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Élelmiszer lábnyom.
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE
Iskolánk alapításának 30. évfordulója alkalmából a diákönkormányzat
Előadás másolata:

Serpenyős Vendéglő Rezi György Receptek Serpenyős Vendéglő Rezi György

Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal Óriási a különbség, hogy főtt vagy sült tököt használunk. A tököt főzni könnyebb, gyorsabb. Sütve karakteresebb, ízletesebb, zamatosabb, egy szóval jobb. Használhatunk levesünkhöz sokféle fűszert, ízesítő anyagot, de fölösleges, a sült tök ízét kár lenne bármivel elnyomni. • 1 kg sütőtök félbe vágva, megpucolva, a magja kikaparva • 1 liter csirke alaplé • 2 dl tejszín • 5 dkg tisztított tökmag • só • durvára őrölt feketebors 1 ADAG: Zsír: 9 g • Szénhidrát: 1,6 g • Energiatartalom: 870 kJ / 207 kcal 1. 190oC-os előmelegített sütőben, süssük a tököt 30-40 percig vagy, míg megpuhul. 2. A sült tökről, ha van, a sültebb, égettebb darabokat vágjuk le. 3. A többit az alaplével és a tejszínnel együtt egy rúdmixer segítségével lepépesítsük. 4. Lassú tűzön forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk. 5. Tálaláskor szórjuk meg a serpenyőben frissen pirított tökmaggal.

Füstölt hal almás rösztivel, tormás bio tejföllel Hozzávalók • 1 db burgonya, hámozva, vékony csíkokra vágva • 1 közepes hagyma, hámozva, fél főre vágva • 1/4 hámozott zeller gyökér, hámozva, vékony csíkokra vágva • 1 kemény kesernyés alma, tisztítva, magozva, vékony csíkokra vágva • 1 nagy tojás • 1 zöldhagyma, vékonyan felkarikázva • 4-5 szál friss majoránna felaprítva • só • frissen őrölt fekete bors • 5dkg teljes kiőrlésű liszt •1dl tökmagolaj, a sütéshez • 2dl bio tejföl • 3dkg frissen reszelt torma • 4 vékony szelet enyhén füstölt vad lazac • egy csomó friss metélőhagyma apróra vágva Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyünk egy nagy edénybe szűrőt. Béleljük ki konyha ruhával. Tegyük bele az előkészített burgonyákat, hagymát, zellergyökeret és az almát. Egy kicsit sózzuk meg. Hagyjuk állni vagy tíz percig. Majd óvatos nyomkodjuk ki belőle a fölösleges nedvességet. A szűrő alatt, az edény alján összegyűlt folyadékot öntsük ki. Az így megmaradt burgonyakeveréket, a tojást, zöldhagymát, majoránnát, sót és borsót alaposan, de óvatosan keverjük, össze egy edényben. Majd adjuk hozzá a lisztet, és azzal is jól keverjük össze. Öntsük az olajat egy nagy, lehetőleg öntöttvas serpenyőbe, melegítsük fel, de ne túl forróra. A burgonya keveréket osszuk négyfelé, majd formázzunk belőlük kis pogácsákat, a kezünkre vigyázva, nehogy meg égjen, tegyük őket egyesével a serpenyőbe. Konyhai fémspaklival mindegyiket lapítsuk le, úgy 2-3 centi vastag legyen. Először lefedve süssük 2-3 percig mind két oldalát. Majd a fedőt levéve újabb 2-3 perc alatt, egyszer meg fordítva, süssük mindkét felét ropogósra. Végül az elő- melegített sütőben még egy pár percig szikkasztjuk, vigyázva nehogy kiszáradjon. Közben a reszelt tormát egy szűrőn keresztül lecsöpögtetjük, kinyomkodjuk. A megmaradt tormát összekeverjük a tejföllel. A rösztiket a tányérra tesszük, mindegyik tetejére kanalazunk a tormás krémből és rátesszük a lazac- szeleteket, megszórjuk a metélőhagymával. Ha nem tudunk megfelelő minőségű bio tejfölt venni, használjunk helyette jó krémsajtot .

Vasserpenyőben sült sonkás gomba A spanyolok tudnak valamit, már húsz évvel ezelőtt a magyar mangalica combjából készítették a világ egyik legdrágább, legjobb sonkáját, a pata negrát. Ez a pácolt, hegyi szélben szárított sonka, akárcsak a magyar mangalica sonka, fokhagymával és petrezselyemmel sütve, Tokajival párolva rendkívül finom tölteléke a vaslapon sült gombának. • 1/2 kg közepes méretű sampinyongomba • 1 dkg mangalica zsír • 15 dkg mangalica sonka nagyon apró kockákra vágva • pár szál petrezselyem • 1 gerezd fokhagyma • 1/2 citrom leve • 0.5 dl Tokaji Szamorodni száraz 1 ADAG: Fehérje: 8 g • Zsír: 4,25 g • Szénhidrát: 3 g • Energiatartalom: 404 kJ / 96 kcal 1. Megpucoljuk a gombákat, majd a szárukat feltesszük, ezekre nem lesz szükség, a kalapjukat alaposan megmossuk, majd egy konyharuhával megszárítgatjuk. Ezután a gombafejeket citromlével megkenjük, hogy ne feketedjenek meg. 2. Egy öntöttvas serpenyőben zsírt melegítünk, majd a gombafejeket lefelé fordítva lassú tűzön elkezdjük sütni. 3. Pár perc után megfordítjuk a gombákat, és mindegyikbe teszünk az apróra vágott sonka, petrezselyem és fokhagyma keverékéből. 4. Fedő alatt, erős tűzön addig sütjük, míg aranybarna színűek nem lesznek. Sütés közben Tokaji Szamorodnival locsoljuk Forrón tálaljuk.

Cukkíni lepénykék joghurtmártással (4főre) 5 nagy (kb. 75 dkg) cukkíni mosva, a végei levágva, közepes lyukú reszelőn lereszelve, kinyomkodva • 1 gerezd fokhagyma áttörve • 8 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt • 3 tojás felverve • 5-5 szál finomra vágott, friss oregánó, bazsalikom, petrezselyem • só • frissen őrölt, durva bors • hidegen sajtolt olaj a sütéshez   JOGHURTMÁRTOGATÓS • 2,5 dl sűrű  joghurt • 1 db uborka kimagozva, lereszelve • 1 gerezd fokhagyma, összetörve • 1 evőkanál finomra vágott, friss menta • 1/4 citrom leve Összekeverve, tálalásig hűtőben tárolva 1. Összekeverjük a cukkínit, fokhagymát, lisztet, tojást, zöldfűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 2. A forró vaslapot vagy serpenyőt megkenjük egy kis olajjal. A cukkínis masszából nyolc-tíz lepénykét formálunk, majd a vaslapon addig süssük, amíg az alja világos barna nem lesz, kissé lelapítjuk. Megfordítjuk, sütjük, míg a másik oldala is megbarnul. Leitatjuk az olajat, joghurtmártással tálaljuk.