Erotikus szimbólumok a népdalokban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MAGYARORSZÁG Oláh Ibolya René Dupéré 2006 B.Ú.É.K.
Advertisements

Hogyan tájékozódjunk a terepen?
Szitakötő Totó.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Szentlőrinci Kistérségi Bölcsőde és
HOZZON NEKTEK A NYUSZIKA SOK-SOK TOJÁST.
Utolsó ellenségem a halál Elfuthatok előle? Bagdadban láttam a halált. Adj gyors lovat, mely estig Sumerába ér! Hogy lehet most Bagdadban ez a fickó? Hiszen.
A pillangó és a virág.
A sarkvidéki fagyos területek élővilága
Hozzád jövünk, Urunk, ó, segíts, Ne szóljon Igéd hiába
Hogyan adjuk be a tablettát a cicának?. Vedd fel a cicát és fektesd a bal karodra, mintha kisbabát dajkálnál. A jobb mutató- és hüvelykujjaddal gyengéden.
Család, családi munkamegosztás
Néha szembe kell nézni a valósággal, és azután és azután elutasítani azt!
Kinyílott az aranyeső, Én voltam ma
PowerPoint: aranyrozmaring
ALAPIGE: 1Kir 3,
Lekció: 2Móz 20, 1-17  1Akkor mondta el Isten mindezeket az igéket: 2Én, az ÚR, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.  
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Perzsa kedvencei. Délben, a Főnök udvarában.. Pszt! Pszt! Psssssssssszt! PERZSA! Ha látni akarod a Kedvenceidet, akkor hozz 25 kg halat és 40 l tejet.
Káosz a házban! Egy csaj története. Éppen Violett ajtaján léptünk be amikor…
Kis történet kedves embereknek! Space- billentyűvel tovább…
Névnapodra Szeretettel!
Ha Eljön Karácsony…..
Névnapodra Szeretettel
Nyújts kezet a csapatnak!. Egy nap a farmon élő kis egér kémkedett a gazda és a felesége után, amint egy csomagot bontottak ki. Megrémült mikor rájött,
Bibliatábor nyár Püspökladány.
Palócok jeles ünnepe, napja (én is palóc földről származom)
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Napra Valentin.
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
A népdalok 27/B.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
Szentlélek, úgy kérünk szállj le ránk,
Örvendjetek, vigadjatok,
Te vagy reményem sziklaszála, Erősségem, én Istenem!
1. Osztályos példa Drámajátékos foglalkozás Bubernik Eszter
Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk, töltsd el a szívünk, életünk, hogy béke, és áldás szálljon ránk, küldd el a lelked, úgy kérünk, Istenünk!
Névnapi Köszöntö - néhány humoros bölcsességgel és nosztalgia zenével.
Margotzy Hull a pelyhes….
A kis gömböc.
Vikár Béla Ipoly menti gyűjtése Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézet 1014 Budapest, 1014 Budapest, Táncsics M. u. 7.
Mi az ?. - Mi a baleseti sebész költői neve? - Emberöltő!
TUDTAD?.
International Symposium on Singing in Music Education Demonstration with class of the ELTE Trefort Ágoston Secondary School and Teacher Training Institution.
Mit Karácsonyra Neked… adnék.
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Cri Du Chat Baráti Társaság
A 10 apró különbség férfi és nő között.
Örvendjetek. 1. Örvendjetek, vígadjatok, Mert ím az Úr feltámadott, Szent hitünknek ez ad új erőt, Íme igazat mondott!
Régi stílusú népdal Megrakják a tüzet… Béreslegény…
Csak olvasd el… Angol szöveg, magyar fordítással.
Más lettem? Más lettem..
Cri Du Chat Baráti Társaság
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
Szeretetszolgálat Erzsike néni Szent Erzsébet Szeretetotthon.
Arany János: A méh románca Szerző: Burai Beatrix, Barkóczi Natália, Pesti Lilla,Kókai Anett, Gulyás Réka.
Arany János élete és munkássága
Református istentisztelet
A történet régen esett meg
Új stílusú népdalok Erdő, erdő, de magos a teteje…
Hogyan adjuk be a tablettát a cicának?
ÁLLANDÓSULT SZÓKAPCSOLATOK. Nyelvünkben vannak olyan szókapcsolatok, amelyek állandóak, megváltoztathatatlanok. Ezekben nem cserélhetjük fel a szavak.
I-048.
Mit Karácsonyra Neked… adnék.
Előadás másolata:

Erotikus szimbólumok a népdalokban 27/C

Nő-1. alma liba, gúnár búza, búzatábla Udvaromba van ëgy kerek almafa, De nëm tudja sënki, mi terëm rajta. Terëm azon hű szerelëm, rozmaring a párjával, Mért is éllëk én a más babájjával?! liba, gúnár Fëlmëntëm a magas dombra Gangos gunarammal. … 2. Arra jött a biró fia Arany buzogánnyal, … 3. Agyon dobta a ludamat, … (folytatás: kárpótlásból vegye feleségül) búza, búzatábla Ződ buzába keskeny a gyalogút Ez a kislány jaj de hamar rámunt. … vagy: A bolhási kertek alatt, Kata De sok utak vannak arra, Kata! Minden legény egyet csinál, Aki a babájához jár, Kata.

Nő – 2. hal szeretem a halat sülve, A kis leányt hanyatt dülve, Így tedd rá … Szeretem a csuka halat, Barna kislányt hasam alatt … tó Hideg sincsen, mégis befagyott a tó, Ihatnék a babám lova, a fakó. Viszek baltát, vágok léket, kereket, Hagy igyon a babám lova eleget. A szilágyi halastó, halastó, Belejestem kocsistól, lovastól, Jaj Istenem, ki vesz ki, ki vesz ki, Lessz-e hozzám ojan szíves valaki? szilva Hull a szilva a fáról, Most jövök a tanyáról. Ej haj ruca ruca Kukurica derce.

Férfi – 1. kocsirúd gémeskút Két kerekü kordén járok, Mégis szeretnek a lányok. Ragyogó csillagom. Akármerre a kereke, Csak a rúdja vigyen hejre. Ragyogó csillagom. Elindultam hosszú útra. Eltörött a kocsim rúdja. A kocsimnak uj rúd kéne, Nékem uj szerető kéne. gémeskút Eltörött a csiga (kutam) gémje. Hogy itatok holnap délre. Szomjas a babám gulyája. Mert a gazda máshol jára.

Férfi – 2. nyárs: A Kákicsi hid alatt Nyárson sütik a halat. Keszkenőbe takarják, A legénynek ugy adják. dió Szabó Vilma kiment a kis kerbe, Lefeküdt a diófa tövébe. harmat: Kék ibolya búnak hajtja a fejit. Mert az égből nem öntözik a tövit. Szállj le, harmat a kék ibolya száraz tövére! Most találtam egy igaz szeretőre

Egyesülni, csókolózni rózsát szakítani meggyet szedni Gërëncséri ucca Végig piros rózsa. Szállj lë kocsis az ülésről, Szakajts ëggyet róla. 2. Lë is szakajtottam, El is hërvasztottam. Gërëncséri lányok közül Ëggyet választottam. meggyet szedni Hoca babám jobb kezedët! Forduljunk ëgyet, forduljunk ëgyet! Onnat mënyünk a mëggyesbe, Hogy szëdjünk mëggyet!

Férfi és nő, szakítás kanál és csupor félbe vágott alma Kicsi csupor kanál nélkül. Mit ér a lány legény nélkül. félbe vágott alma Mit nékem eggy almát kétfele vágni, Mit nékem a szeretőmtől elválni! Piros almát kétfelé szokták vágni. Barna legény, nem muszáj hozzám járni

Szégyen sár Elvitte jaz árvíz az pallout, Kirül gyënge rózsám beléhout. Në fél rózsám, në fél, nem hadlak, Nyujtsad a kezedët, kihúzlak. (Pt 486) 172. Széles vizen keskeny palló, lejestem. Rólad rózsám minden gondom leveszem