1902-ben, Párizsban az európai országok egyezséget kötöttek a hasznos szárnyasok védelmének érdekében.Az 1906. évi I. törvénycikk szerint minden év májusában.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„ A múltat megtalálni –mondják – nem lehet. Mit szólnál, ha megmutatnám azt a helyet…”
Advertisements

A magyar sport helyzete előtt és után
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
A cserkészet bemutatása
A közművelődési tevékenység mint kohéziós erő egy kisvárosban
ISKOLASZÖVETSÉGTŐL A KÖZKINCSIG (EGYMÁST GENERÁLÓ KULTURÁLIS HÁLÓZATOK KOM.-EGOM. MEGYÉBEN) DÉR GUSZTÁV Farkasgyepü, ELŐADÁSOMBAN EGYMÁST.
„Keresztény nevelés – egyházi iskola” október 15.
Szolnoki Evangélikus Gyülekezetért Alapítvány 5000 Szolnok, Verseghy park ,
Bolyai-hét Iskolánkban idén is megrendezzük a nagy hagyománnyal rendelkező Bolyai-hetet. Az idei rendezvénysorozat időpontja: december 10–14.
Komárom Kártya „Merjünk nagyok lenni – s valóban oly nehéz, - de legyünk egyszersmind bölcsek is.” Gróf Széchenyi István.
Egy esély a felzárkózásra: Magyarország mint Európa egyik logisztikai központja Chikán Attila A Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára, a Magyar Logisztikai,
Prof. Dr. Süli-Zakar István (DSc.)
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola T a t a b á n y a
Albert Einstein élete.
A sokezer éves birodalom kihívásai az új évezredben Kína népességének jövője a növekedés és a környezeti tudatosság tükrében május 11.
Karinthy Frigyes Gimnázium
Belvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
AIDS-el kapcsolatos szimbólumok
Lous Comfort Tiffany ( ) Tiffany amerikai művész és ipari tervező, aki jól ismert műveit üveggel társítja. Az Art Nouveau (Új művészet) mozgalom.
PTE ÁOK, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Pécs
Középfokú képzés Magyarországon Nagy Mária szerk. (2003): Mindenki középiskolája. Országos Közoktatási Intézet, Bp.
Ökoiskola Készítette:Horváth Eliza Anna Felkészítő tanár:Marton Anikó
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA SGTVT001BC Dr. Szilágyi Tivadar
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
Kacusika Hokusai Gyermekkorában könyvkereskedésben dolgozott, ezután egy műhelyben elsajátította a fametszés mesterségét tól önállóan dolgozott.
Zöld gondolatok ÖKO-iskola cím 2002 – – – 2011.
Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Baranya megyei polgármesteri fórum február 1. Közjóléti tevékenységünk egy szelete.
Civitas Polgár az Európai Demokráciában OTV. Coop Optimaták.
ismétlődő (azonos vagy hasonló) tevékenységek megvalósítására szolgál
A NATURA 2000 ÖKOLÓGIAI HÁLÓZAT
Tehetséggondozás a Miskolci Egyetemen. „csak tanult emberek tarthatják fent a nemzetet, illeszthetik be Európába.” „csak tanult emberek tarthatják fent.
!!! Tegyünk együtt Értük.
Bolyai-hét Iskolánkban idén is megrendezzük a nagy hagyománnyal rendelkező Bolyai-hetet. Az idei rendezvénysorozat időpontja: december 12–16.
Az Identitás Erősítése a Maros Megyei Iskolákban Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO)
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
A lényeg kiemelésének művészete
ÉLETRAJZI ADATOK JAN. 10-ÉN SZÜLETETT PERECSENBEN, ERDÉLYI NEMESI CSALÁDBÓL ISKOLÁIT KRASZNÁN KEZDTE S A ZILAHI REFORMÁTUS WESSELÉNYI FÕGIMNÁZIUMBAN.
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum
Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament I. ülése 2009-ben az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola szervezésében célunk, hogy a Zöld Diákparlament.
Fiatalok Lendületben Program Youth in Action Tineret in Acțiune.
ÚT AZ ÖRÖKÖS ZÖLD ÓVODÁHOZ
Nemzeti Parkok.
„Építő közösségek a tényői IKSZT-ben”
Diána walesi hercegné (született Diana Frances Spencer) július 1. – augusztus 31.), Károly walesi herceg, brit trónörökös első felesége. Két.
Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda Kedves Fiatalok! Ingyenes internet használatával kinyílik előtted a világ, olyan fontos tudnivalókról kapsz tudást.
Miért kisérsz minden lépten- nyomon, Te munkás hazaszeretet? Éjjel-nappal mért mutatod nekem Gonddal borított képedet? Örökké itt vagy, itt vagy énvelem,
Iskolakert.
Vasútijármű hegesztési ankét és tapasztalatcsere 2015
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
Megemlékezés május 09.. Nagybajom Nagybajom.
Fekete István. (Gölle, január 25. – Budapest, június 23.) író, számos ifjúsági könyv és állattörténet írója. Barátjával, Csathó Kálmánnal.
Iskola névadója Tagozataink Hagyományaink Iskolánk névadója Vörösmarty Mihály ( ) Magyar költő Fő művei: Lírai: Gondolatok a könyvtárban Dráma:
Az UNHCR feladatai és működése. A menekültügy nemzetközi feladatai
EGY ORSZÁGOS CIVIL SZERVEZET BEKAPCSOLÓDÁSA A KÖZMŰVELŐDÉSBE.
Diákönkormányzat beszámolója 2009/2010 tanév Alakuló megbeszélés Elnök: Túrós Kata Elnök: Túrós Kata Elnökhelyettes: Raffay Norbert Elnökhelyettes:
Egy regionális rádió szerepvállalása B.-A.-Z. megye falvainak kulturális és társadalmi életében.
A szervezet alapítói: Elnök: Bokor Ildikó, Tiszteletbeli elnök: Kolcsár József, a kézdivásárhelyi színház igazgatója, Alelnök: Fodor György, Főtitkár:
Próbáld ki! Csináld meg! Ismerd meg! SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA AZ ORSZÁG 44 CENTRUMÁBAN.
Portfólió Ember és társadalom műveltségterületi tanár- kémiatanár
Tőzeges tanösvény „Otthon az erdőben” Gyömrői II. Rákóczi Ferenc
Herman Ottó nyomában Herman Ottó halálának századik évfordulóján rendezte meg iskolánk „Herman Ottó nyomában” elnevezésű környezetvédelmi akadályversenyét.
Ócsai Madárvárta. Ócsai Madárvárta Táborok 2. Miközben a természettel ismerkednek, a résztvevők azt is megtanulják, hogyan tudják ellátni magukat és.
Középkor Képei: Román Stílus
Mint a Kolping-i mű iskolánk is arra próbálja nevelni tanulóit hogy keresztényként a világban és ezáltal a foglalkozásukban, a házasságukban és a családban,
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Magyarország – Győr, 2017 EYOF
Helyi védett értékek bemutatása a
Zene: Tradicionális japán zene
Ki tudjuk-e mutatni a globális felmelegedést Karcagon?
Előadás másolata:

1902-ben, Párizsban az európai országok egyezséget kötöttek a hasznos szárnyasok védelmének érdekében.Az évi I. törvénycikk szerint minden év májusában egy napot az iskolákban arra kell szentelni,hogy megismertessék a diákokkal a hasznos madarakat.A világon először Chernel István ornitológus szervezte meg,1902- ben,hazánkban.

E nap megemlékezéseinek, rendezvényeinek a lakosság – különösen az ifjúság – természet védelme iránti elkötelezettségét kell szolgálnia.”A hasznos madarak védelme a madarak etetésével kezdődik, megfigyelésükkel folytatódik.