A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az interneten és azok használata Tapolcai-Hatházi Andrea főigazgatói PR tanácsadó.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Szolnoki Kirendeltség és Szolgáltató Központ Szolgáltató Centrum  augusztus 21. óta működik  az Észak-alföldi.
Advertisements

Foglalkoztatási Információs Pontok Bács-Kiskun megyében.
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
általános főig. helyettes
Az ÚMFT-s ex ante értékelések tanácsadói javaslatai és megvalósulásuk a közigazgatásban Dr. Várhelyi Tamás, CMC, Ph.D. Compudoc Kkt. - Szolnoki Főiskola.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Dél-alföldi régió Országos adatok Itt!!! Bezárás
Észak-Alföldi TIOK Kisújszállás
Az Észak-alföldi régió mezőgazdaságának sajátosságai
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
Borbély Tibor Bors szakmai tanácsadó Budapest, március HEF OP „Képződj, hogy segíthess” Foglalkoztatás és szociális.
Széchenyi István Egyetem, Győr
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató augusztus 7.
NETre Kész – IT-mentor roadshow, Pécs A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az Interneten és azok használata Czanik.
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Dél-dunántúli Munkaügyi Központ MUNKAERŐ-KERESLETIÉS KÍNÁLATI ELŐREJELZÉSEK HEFOP 1.2. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése kutatási alkomponens.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Hajdú Éva Budapest Esély Nonprofit Kft Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása November 27.
Emberi erőforrások közös használata és fejlesztése Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program Emberi erőforrások közös használata.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
Szektorok közötti együttműködések
Kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása,klaszter együttműködéseken keresztül Bihor-, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
Foglalkoztatási Információs Pont a Kunbaracsi Teleházban Foglalkoztatási Információs Pontok és tanító Teleházak Molnár Andor, Szeged, december 15.
Munkaerő-piaci helyzetkép Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
A munkaügyi kirendeltség szolgáltatási tevékenysége.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
Szakmai gyakorlat jelentősége, tudatos karrierépítés
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Foglalkoztatási Információs Pontok
Széchenyi programiroda Tanácsadó és szolgáltató nonprofit kft.
Széchenyi Programiroda Nkft. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
A Nemzeti Fejlesztési Terv
„Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai TÁMOP C-09/ „Trambulin”
Elektronikus Munkaerőpiaci Adatbázis és Karrierpont Hálózat TÁMOP / ,,e-KARRIER” CSAT Egyesület Cím: 4025 Debrecen, Arany János utca.
Kutatási alkomponens Összegzés Borbély Tibor Bors ÁFSZ- FSZH szakmai tanácsadó, Ph.D. jelölt Visegrád,
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
„Az Észak-alföldi Régió munkaerőpiaci helyzete, különös tekintettel a szakképzett munkaerőre” Debrecen Veressné dr. Kiss Anna ÉARMK.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munkaerőpiaci helyzetkép a salgótarjáni kistérségben Zaráné Kecskés Erzsébet Igazgató KKC-2008-V
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM TIOP-2. PRIORITÁS PROJEKTJEI NYÍREGYHÁZA.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ és HAJDÚ-BIHAR MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE
Pályaválasztási Kiállítások 2008
AZ ÉSZAK ALFÖLDI RÉGIÓ EGÉSZSÉGÜGYI HELYZETÉRŐL
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban
Készítette: Koleszár Gábor
Együtt a változásokért
„Út a munkához”program
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az interneten és azok használata Tapolcai-Hatházi Andrea főigazgatói PR tanácsadó

Magyarországon a KSH évi Mikrocenzus vizsgálata szerint valamivel több mint négymillió ( ) háztartás volt első fél évében az összes háztartás 38 % – kb. 1,5 millió háztartásban – találtak otthoni (működőképes) számítógépet, és a háztartások 21 százalékában – kb. 840 ezer háztartásban – internet- kapcsolatot. Ez azt jelenti, hogy a számítógéppel felszerelt háztartások ma már több mint fele (55%) képes otthonról rácsatlakozni a világhálóra. A terjedés a korábbi évekhez képest felgyorsult, dinamikusabb volt.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) megvalósította modernizációs programjának első ütemét, amelynek keretében a kirendeltségek felében, 80 helyen teremtette meg az Új Szolgáltatási Modell működésének feltételeit. A modell lényege, hogy a munkakeresők önállóan és aktív módon vegyenek részt új állásuk megtalálásában, úgy, hogy igénybe veszik a munkaügyi központokban kínált modern informatikai és egyéb tájékozódási lehetőségeket.

együttműködő dinamikusönállóan, aktívan Az Új Szolgáltatási Modell segítségével a munkaügyi kirendeltségekkel együttműködő álláskeresők, dinamikus ügyfelekké válnak, akik önállóan, aktívan részt vállalnak a számukra megfelelő állás keresésében, ezáltal saját sorsuk alakításában. Ezt a szemléletváltást az Állami Foglalkoztatási Szolgálat többlépcsős modernizációja segíti elő. Hajdú-Bihar megye: • Balmazújváros • Berettyóújfalu • Debrecen • Hajdúszoboszló • Püspökladány Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: • Fehérgyarmat • Kisvárda • Mátészalka • Nyíregyháza • Vásárosnamény Jász-Nagykun-Szolnok megye: • Jászberény • Mezőtúr • Szolnok • Tiszafüred •Püspökladány Az Új Szolgáltatási Modell a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) keretén belül valósul meg, amelyet az EU Strukturális Alapja támogat.

„Keress, hogy segíthessünk” „Keress, hogy segíthessünk!” Az Új Szolgáltatási Modell elemei •Önéletrajzok elérhetősége interneten, •az állás- és képzéskínálat elérhetősége interneten, •tágas ügyfélterek, önkiszolgálást támogató ülő- és álló M pont-okkal, •az állások- és képzések érhetősége mobiltelefonon, •a munkáltatók negyedéves munkaerő- gazdálkodási terveinek felmérése, arra való gyors reagálás, •a kategorizálás módszerének alkalmazása, •álláskeresési megállapodás az álláskeresőkkel, •szolgáltatási megállapodás a munkáltatókkal, •intenzívebb munkáltatói kapcsolattartás.

Berettyóújfalu Püspökladány

Balmazújváros Tiszafüred

•Az ÁFSZ többi kirendeltségének átalakítását. •Az Új Szolgáltatási Modell alkalmazását az átalakításra kerülő kirendeltségeken. •Új szolgáltatások kidolgozását és bevezetését valamennyi kirendeltségen. A modernizációs program, a TÁMOP és TIOP keretében folytatódik. Mit tervezünk az elkövetkező időszakban? „Keress, hogy segíthessünk!”

Állami Foglalkoztatási Szolgálat Foglalkoztatási És Szociális Hivatal Regionális Munkaügyi Központok ( 7 régió) Észak-alföldi regionális Munkaügyi Központ

nyitóoldal

WAP portálunk elérése böngészőn keresztül A WAP oldalainkat böngészőjén is megtekintheti, ha az alábbi internet címre kattint:

Ügyfélhívó rendszer

TERVEK:

TERVEK:

Köszönöm a megtisztelő figyelmet! Tapolcai-Hatházi Andrea főigazgatói PR tanácsadó Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ