A Holland Alma Kft. Új célkitűzései, filozófiája és programjai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapest, június 30. A Jobbik EU-mérlege Az EU csatlakozás társadalmi és gazdasági hatásai.
Advertisements

Sikeres emberek.
A vidékfelesztés múltja és jövőbeni lehetőségei térségünkben Mátéffy Mária Borospataka június 7-9.
Egy fényképész álma, zene és a tudás néhány gyöngyszeme.
Nemszőtt textíliák felhasználási lehetőségei
A laskagomba termesztés és a biogáz hasznosítás komplex, egymásra épülő termelő és biohulladék hasznosító rendszerének bemutatása Hotel.
Roncz Gábor vezérigazgató
A RÓNA-JUH Klaszter a JUHINNOV Platform haszonélvezője Monori István RJK elnök Budapest.
Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
NYF-”VEKTOR” Versenyképes Kutatás, Technológia, Oktatás a Régiónkban c. projekt nyitókonferenciája június 27. Badak Béla okl. könyvvizsgáló
Beruházási projektek dokumentációja
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
Technológiai fejlesztés a hatékony ellátás szolgálatában
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
EZ A MUNKA ÜZLETI LÉPÉSEK. Elvisszük a hírt mindenkinek, mert keressük azokat, akik: •Változtatni akarnak (a körülményeiken) •Ambiciózusak (tesznek érte)
„LEHETŐSÉGEK, KIHÍVÁSOK” Lakitelek Népfőiskola január 25.
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
Innovációmenedzsment. A század jellemzői Az innováció marginálisból központi jelenséggé válik A gazdaság tercierizálódik (szolgáltatás-gazdaság)
Európai Energia Hatékonysági Javítás a Nyomda Iparban
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
Az öntözés hazai szerepe, jelentősége
4. Előadás Vállalatgazdálkodási alapok
Környezetértékelési módszerek
Új törekvések a logisztikaiközreműködésben
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Photovoltaikus kiserőművi rendszerek jelene és jövője Magyarországon
AZ ÁTALAKULÓ ÉLELMISZER-GAZDASÁG FŐBB TERÜLETI, TÁRSADALMI, KÖRNYEZETI ÖSSZEFÜGGÉSEI Prof. Dr. Villányi László Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi.
III. A logisztika jövője
1 A hazai energiapolitika teendői Kaderják Péter Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.
A gazdasági várakozások, mint kaotikus attraktorok a jövő eseményeiben? Vagy egy újabb buborékhatás előidézői?
Kontrolling Kis- és Közép vállalatok esetén Készítette: Németh Rita YFVZUC KGKIEG.
Kisiklott projektek sínre tétele Sipos Ferenc Ágazat igazgató Móra Krisztina Projektvezető HTE Projektmenedzsment a gazdaságban,
Zárda Olivér igazgatósági tag december 3. Lesz még hitelbiztosítás a piacon?
Kérdések a második zh-hoz
Gyakorló feladatok Mikroökonómia.
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
A Lean és az emberi tényező kapcsolata
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Túl a szakzsargonon Szemléletformálás - kinek az inge? Klímacsúcs II. Budapest, február 19. Czippán Katalin.
Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
A mi jövőnk a mi kistérségünk Civilek Együtt A Kistérségért Szövetség.
ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft
AquaTerr Kft. Készítette: Tóth Péter. Profil: Az AquaTerr Kft. elsődleges célja olyan terráriumok és akváriumok készítése, amely mind működésbélileg,
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
„Az igazi kérdés nem az, mennyit javultál tegnapi önmagadhoz képest, hanem, hogy milyen jól teszed a dolgod versenytársaidhoz képest.”
Leonardo da Vinci projektek. Leonardo da Vinci program célkit ű zései a szakmai készségek és a szakmai tudás fejlesztése a szakmai alapképzésben résztvevők.
1 Hogyan tovább minőségügy? XIV. Magyar Minőség Hét november 07.
Dr. Makra Zsolt projektvezető
C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 A GM növények termelésének helyzete a világon és az EU-ban...
A tartamos erdőgazdálkodás és a faenergetika optimális kapcsolata „A biomassza felhasználásának formái” Budapest, október 25. Jung László vezérigazgató-helyettes.
Key To Success DUPLIKÁCIÓ 3 Résztvevős Hívás /3-way/ A Duplikáció Egyik Alapja Ez!!! Mikor lehet használni? /IDŐZÍTÉS/ Legjobban működik amikor a jelölt.
Pozitív gondolatok.
TÁVMUNKA: ÚJ FOGLALKOZTATÁSI CÉLSZERŰSÉGEK VIDÉKEN.
Ha ezt az üzenetet megkapod …
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
A klímaváltozás káros hatásainak megelőzése, előrejelzése és csökkentése az agrár-élelmiszertermelési vertikumban Konzorciumi záróértekezlet. Gödöllő,
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
Gergely László Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet
Külpiacra lépés az Európai Unióban – Gyurácz Németh Iván.
Önmenedzselés Előadó: Selmeci József Csongor. Változó külső és belső világunk A körülöttünk folyó változások egyik legfontosabbika az, hogy megnőtt a.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
De a pénzügyek nem tartoznak másra, beszéljünk erről személyesen! Ideje másképp gondolkozni pénzügyeinkről!
Szombathelyi Péter operatív igazgató NNG Kft. Az együttműködés sikeres példája Információs Nap Izraelről március 10.
Miskolc város energetikai fejlesztései Geotermikus alapú hőtermelés Kókai Péter projektmenedzser.
And what else?... Leszakadó gyerekek.
Információvédelem Menedzselése XX. Szakmai Fórum
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
40. GLOBALIZÁCIÓ ÉS GLOBÁLIS FOLYAMATOK.
Előadás másolata:

A Holland Alma Kft. Új célkitűzései, filozófiája és programjai NATURALMA ZRT.

Helyzetkép MÚLT, JELEN, JÖVŐ A jelenlegi helyzet értelmezése Az időjárást nem tudjuk megváltoztatni csak a gondolatainkat!

Milyen „helyzet” jöhet még? Mi jöhet még? Így volt ez korábban is? Aszályhelyzet Belvízhelyzet Jéghelyzet Árvízhelyzet Fagyhelyzet Milyen „helyzet” jöhet még?

A fagyról másképpen… Mi lehet a fagyban jó? Elkezdünk azon gondolkozni, hogy milyen lehetőségeink vannak arra, hogy ez ne következzen be, hogy csökkentsük a kárt. Tudás információ beszerzés, tervezés, fagyvédelmi permetezés-öntözés, ozmotikus koncentráció növekedés,és még mi minden van amiről nem is tudunk!

Lehetne rosszabb is? Mit tehetünk? Mit kívánnak tenni? Mi történne ha minden vagyonukat elvesztenék? Újra kezdenék? Hányan vállalkozók a jelenlevők közül? Ért már minket veszteség? Kudarc?

MI A KUDARC? NEHÉZSÉG, FELADAT? Mi a kudarc az életben? /Lehetőség újra kezdeni, máshogyan/ Mi különbözteti meg a sikeres és sikertelen embereket? Néhány történet a sikerről /Edison, Churchill/ Hogyan gondolkodom én a veszteségről és a kudarcról? A kudarc pozitívuma a kudarc hajtóereje, motivációja. Pl. betegségek, védőoltások, gyermekágyi láz stb.

NATURALMA® A Naturalma® is egy kudarc következménye! Szemléletváltás Minden nagy dolog a földön, általában valamilyen negatív dolog következményében alakult ki.

ESÉLYEK ÉS ÉRTÉKEK Kinek van nagyobb esélye a jövőben? Aki feladja? Aki abbahagyja? Aki nem jött el? Mi a legnagyobb értékük, amit soha nem veszíthetnek el? /tudás, találékonyság, kitartás, nyitottság, hit stb/ Kinek van nagyobb esélye a sikerre? Aki mindig ugyan úgy csinálja a dolgait és nem változtat rajta semmit, vagy aki nyitott a változásra és hajlandó változtatni?

A jelen levők… …már megtették az első lépést ahhoz, hogy elgondolkozzanak a jövőjükön és döntést hozzanak. A túlélők mindig azok, akik másképpen gondolkoznak!

A DÖNTÉS Célmeghatározás, cselekvés! Döntést kell hozni Mért kell döntést hozni? Az Önökre váró feladat: döntés! Tovább folytatom? igen, nem?! Ha igen, mit tehetek? Tanulás, helyzet elemzés, információk begyűjtése. Döntés újra, milyen fajták, milyen metódusban, kikkel, hogyan? Célmeghatározás, cselekvés!

TRENDEK ÉS LEHETŐSÉGEK Egy kis információ a döntésükhöz: A világ trendje a bio termesztés - Fenntartható termesztés - költség takarékosság - fejlesztési tartalék ABSOLUT BIO

Világtrendek Tanúsított biotermesztés 2009: 160 ország (Törvényileg: 74 ország) 2000: 86 ország BIO mezőgazdasági terület 2009: 37,2 millió ha (Ausztrália – 12 millió ha) 1999: 11millió ha Egyéb nem mezőgazdasági BIO terület 2009: 41,9 millió ha (Finnország 7,8 millió ha) - Termelők száma 1,8 millió ebből: India 667.257 A BIO piac mérete 40 Mrd EUR (USA – 17,8 MrD EUR; GER – 5,8 MrD EUR) 48% É-Amerika 48% Európa 4% Egyéb BIO tanúsítványt kiállító szervezetek száma 2009: 523 tanúsító szervezet 2008: 489 tanúsító

Szemléletváltás cégünk filozófiája Hitvallásunk- Globális célunk: Mit Akarunk mi? „Harmóniában a természettel és az emberekkel.” A Fogyasztónak egészséges megbízható terméket. A Termelőnek gazdaságos kiszámítható technológiát. A Környezetünknek /Földnek/: természet és környezetbarát tevékenységet. Mikor?Meddig ? Ma, Holnap és Hosszútávon is!

Jelenleg futó projektjeink Nem a meglévő piaci szegmenseket kívánjuk kihasználni Innováció segítségével új piacokat teremtünk Kihasználjuk az innováció nyújtotta előnyöket Komplex programokat hozunk létre, együttműködve a termékpálya résztvevőivel /kutatóhelyek, faiskola, termelő, kereskedelem, fogyasztó/ Kölcsönös előnyök kihasználása Az így generált projekt hosszú távon tervezhető, s ebből kifolyólag a tendenciák kiszámíthatóak.

9 svéd fűz fajta licensz joga Szaporító anyag előállítás Első projektünk amely a globális céljainkkal összhangban van: Svéd energiafűz projekt 9 svéd fűz fajta licensz joga Szaporító anyag előállítás Szaktanácsadás Kiforrott technológia Integrációs tevékenység Piac biztosítás

Második projektünk: Étkezési almatermesztés új betegség ellenálló almafajtákkal = Naturalma® Szaporítóanyag előállítás Szaktanácsadás Termelői klub létrehozása NATURALMA ZRT

Az általunk elképzelt jövő A mi jövőképünk

Az Önök felelőssége Szembenézni a tényekkel és dönteni! Vagy ... minden maradjon úgy, ahogy van ?! Önök döntenek!

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Kávássy Péter