Vonóhorgos, 4 kerékpáros szállító

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
13. Szabály Szabadrúgások
Advertisements

Évszakváltás a közlekedésben
A négy gyertya.
Mondások férfiaktól, nem csak férfiaknak.
Gondolkozzunk és válaszoljunk! Számoljunk!
A fényképezés alapjai Szerző: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.
Cím - Title. 1. szó word 1.kép picture 2. szó word.
Fix Cím. 1.szó 1.kép 2.szó 2.kép 3.szó 3.kép.

Használati útmutató a DRYTEC
SMED.
Bontási munkák előírásai
Futómű beállítás.
Partnerek vagyunk az úton László János Magyar Kerékpárosklub.
Mi van a számítógépházban?
KRÍZISKOMMUNIKÁCIÓ A GYAKORLATBAN
Információk Gyakorlatvezető: Hajnik Tünde, PhD
2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?
9. szabály: A labda játékon kívül - A labda játékban.
13. Tétel.
PVC ajtó beépítés.
Ria Slides Ebben a bevásárlóközpontban a hölgyek különböző „Férfi – Típusok” közül választhatnak...
Small Liga Mozgás vezérlő rendszere
Hogyan adjuk be a tablettát a cicának?. Vedd fel a cicát és fektesd a bal karodra, mintha kisbabát dajkálnál. A jobb mutató- és hüvelykujjaddal gyengéden.
Számítógépek, és Gps-ek az autókban
Előadás 51 Kormányzati politika Államkötvény nélküli eset Az egyensúlyi modellben a kormányzati változók közül 2 exogén, egy endogén, mivel a kormányzat.
Nagy Ádám 9.G. Az egyszerű gépek.
Prefix egyszerűen Miről is beszélek?. Részlet egy szoba beszélgetéséből.
Kerékpározás Programfejlesztési Központ VI.A.5.1.
A körlevél készítésének menete
LEJTŐ TIPUSÚ EGYSZERŰ GÉPEK
SÚRLÓDÁSI ERŐ.
EGYSZERŰ GÉPEK A lejtő egy tárgy felemeléshez szükséges erő csökkentésére szolgáló egyszerű gép.
Evolúciósan stabil stratégiák előadás
Szoftvertechnológia Ember-gép rendszerek. Mit értünk rendszer alatt? Kapcsolódó komponensek halmaza – egy közös cél érdekében működnek együtt A rendszer.
Nem az a kurva, aki a placcon áll, hanem akinek megveszed a bundát meg a kocsit, aztán este fáj a feje...
Használati utasítás a WC csésze tisztításához
Tárolási módok, az áruk tárolására szolgáló berendezések, eszközök
Európai M u n k a h e l y i Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség Kockázatértékelés - feladatok és felelősségek.
Adventi négy gyertya.
Bringa - tekerj, hogy haladj 3. Bringaformák
Environmental Compliance Inspection Course Helyszíni tevékenységek Helyszíni tevékenységek.
1.Milyen jelzésű villamosokkal jár közösen az 59-es jelzésű villamos? a)18-as, 56-os és 61-es jelzésű villamossal. b)18-as és 61-es jelzésű villamossal.
Prezentáció a prezentációról
Ültetési rend Jelzések:
Ékkötés.
6. Szabály - A JÁTÉKVEZETŐ ASSZISZTENSEK. A játékvezető asszisztensek hatásköre Két játékvezető asszisztens működhet egy mérkőzésen (a 3. számú játékvezető.
„KÉT KERÉKEN SZEKSZÁRDON” OKTÓBER 6. Baka György Zöldtárs Alapítvány Elnök.
PVC ablak beépítés.
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Haladó mozgások A hely és a mozgás viszonylagos. A testek helyét, mozgását valamilyen vonatkoztatási ponthoz, vonatkoztatási rendszerhez képest adjuk meg,
Kapcsolatok ellenőrzése
A dinamika alapjai - Összefoglalás
Mit tehetsz a leküzdéséért? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
13. szabály Szabadrúgások
F I G Y E L E M É L E T V E S Z É L Y ! A mobiltelefon ölhet !
Avagy 10 perces szerszámcsere.  Manapság a fogyasztók elvárják, hogy a termékekhez megfelelő minőségben, mennyiségben, árban, időben jussanak hozzá.
Használati utasítás a I-131 kapszulakiszedőhöz. Használati utasítás a I-131 kapszulakiszedőhöz / 1. lépés Csavarja le az ólomtok felső részét!
ELEKTRONIKUS KERÉKPÁR VÁLTÓ- RENDSZEREK KÖŐ KATALIN EC58AW.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
IC BT CPS -Jobb szabályozási jellemzők -Áramlási zaj nélkül -Könnyebb szerelés -Versenyképes ár Új keverőcsapok fűtésszabályozáshoz.
VÁKUUMTECHNIKAI LABORATÓRIUMI GYAKORLATOK Bohátka Sándor és Langer Gábor 11. CSIGAVONALAS (SCROLL) SZIVATTYÚ TISZTÍTÁSA TÁMOP C-12/1/KONV
Energia: Egy test vagy mező állapotváltoztató képességének mértéke. Egy testnek annyi energiája van, amennyi munkát képes végezni egy másik testen,
00. GYAKORLAT Bevezető.
7. előadás Gépkocsi vizsgálati műveletek fogalma, fajtái és módszerei.
Skála és mutató elemek A tiszta látás távolsága: 25 cm
13. szabály: Szabadrúgások
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
Mikrobiológiai üzemanyag cella összeszerelése
Előadás másolata:

Vonóhorgos, 4 kerékpáros szállító Peruzzo Aruzzo Vonóhorgos, 4 kerékpáros szállító

A kezdet Megoldás azoknak akik egy, kettő, három vagy négy kerékpárt szeretnének szállítani egyszerre, van vonóhorog az autón és a hátsó ajtót használni akarják a szállító felszerelése után is. Előnyei: - A szállító talán a legkönnyebben szerelhető az autóra. - A kerékpár talán a legkönnyebben tehető fel a szállítóra, mivel a szállító a földhöz közel helyezkedik el. - Egy szállítón több (2, 3 vagy 4) bringát is szállíthatsz. - Szinte egyáltalán nem növeli az autó légellenállását ezért a fogyasztás sem nő meg.

Az összeszerelés Milyen eszköz kell hozzá: Az összeszereléshez: 13mm villáskulcs Gumi vagy műanyag fejű kalapács Csillagcsavarhúzó Vonóhorogra felszereléshez: 22mm villáskulcs (alaptartozék) Szerelési útmutató: Ha követed az ábrákat, egyszerűen megérted a szerelés menetét. A következő 4 lépés csak egyszer, a kerékpárszállító első összeszerelése alkalmával szükséges. A lépéseket ebben a sorrendben végezd el, így praktikusan, és gyorsan összerakhatod kerékpárszállítódat.

Az összeszerelés 1. A kerékpárok összekötésére szolgáló hevedert húzd rá a kerékpárszállító vázára. 2. Rögzítsd a kerékpártartó kart a B. ábrán látható módon. Itt szükséged lesz 2 db 13-as villáskulcsra a csavarok meghúzásához.

Az összeszerelés 3. Az ábrán látható módon, csavarozd fel a váztartó kengyeleket a kerékpárszállító karjára. A gumiszíjakat rögzítsd a kengyelhez. 4. Utolsó lépésként a műanyag végdugókat ütögesd be a szállító nyitott profilvégeibe egy gumikalapáccsal.

A felszerelés A vonóhorogra való rögzítéshez, és levételkor kérj segítséget, 2 személy biztonságosabban el tudja végezni a műveletet. Pattintsd le a műanyag takarólemezt.

A felszerelés Rögzítsd a szállítót a 22mm-es villáskulcs segítségével. Ehhez nagy erőkifejtés szükséges, hogy a szállító a későbbiekben ne mozduljon el. A csomagban találsz egy megfelelő erőkart. A folyamat végén a szállítóban lévő gömb mozdulatlanul ráfeszül a vonóhorogra. - Negyedik lépésben csavard vissza a rögzítőcsavart. Amíg ez rögzítve van, a szállító nem tud leesni a vonóhorogról, még akkor sem, ha a rögzítőcsavar esetleg kilazul. Ha bármilyen mozdulást észlelsz, akkor erősítsd meg a rögzítéseket a csavarok újrahúzásával.

A felszerelés A kerékpárszállító lebillentése Ez a funkció arra szolgál, hogy az autó hátsó ajtaját a kerékpárszállító levétele nélkül ki tudjuk nyitni. A kerékpártartó lebillentéséhez csavard ki a fixáló csavart, miközben megtámasztod a tartót. Figyelem! A fixáló csavar kilazításához két személy jelenléte javasolt: az egyik eltávolítja a csavart, a másik megtartja a kerékpártartót; ha ez nem történik meg, az eszköz hirtelen ledőlése sérülést okozhat.

Kerékpárok felhelyezése Helyezd a kerékpárokat a felsővázcsőnél a kengyelbe. Szorítsd rá a gumipántot. Figyelmeztetés: A gumipánt nem alkalmas a kerékpártartón történő szoros, mozdulatlan, biztonságos rögzítésre: azért van, hogy az utazás alatt a megfelelő pozícióban maradjon a kerékpár. A kerékpárokat ellentétes irányban helyezd el a tartón, ha problémák adódnak a pozicionáláskor, próbáld meg a kormányok elforgatását.

Kerékpárok felhelyezése Biztosítsd, hogy a kerékpár gumiabroncsa ne legyen a kipufogócső közelében. Rögzítsd a kormányokat, kerekeket és pedálokat, hogy megelőzd azok elmozdulását; a beállítások közben ügyelj rá, hogy ne sérüljön meg az autó festése. A teljes rögzítéshez használd a hevedert a kerékpártartóhoz történő megfelelő rögzítésre.

Kerékpárok felhelyezése Fontos biztonsági információ !! Biztonsági okokból erősen rögzítsd a hevederrel a kerékpárt. Ha ezt nem teszed meg, a kerékpár leeshet az eszközről, aminek komoly következményei lehetnek! KRESZ:„(5) A hatósági jelzés(eke)t (rendszámtábla(ka)t)  a járművön a felszerelésére kijelölt helyen, jól olvasható állapotban kell tartani, azt megváltoztatni, letakarni vagy jogosulatlanul eltávolítani tilos.” Amennyiben a kerékpárszállító felszerelése után a rendszámtábla, és lámpák takarásban vannak, vásárolj kiegészítő rendszámtábla-tartót. (kód: 47957)