A 2006. évi szja különbözet elszámolása a 0708-as bevallásban Hessyn Informatikai és Oktatási Kft. 2007.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Áttekintés.  A fenntartó évente, a tárgyévet követő év február 28-ig (…) elszámolást nyújt be a Hivatalhoz a tárgyévben igénybe vett működési támogatásról.
Advertisements

Az egyszerűsített foglalkoztatás (EF) új szabályai – 21 pontban
Táppénz és családtámogatási ellátások számfejtése modul
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
06M29 adatszolgáltatás elkészítés lépései
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Tb-Járulékok, szociális hozzájárulási adó
„Első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci program Munkáltatói Fórum március Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ.
Gazdasági informatika 2001/2002. tanév II. félév Gazdálkodási szak Nappali tagozat.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
Nyilvánossági és tájékoztatási kötelezettségek Ékes Gyula, Váti Nonprofit Kft. Mátészalkai Területi Iroda Információs nap magyar partnerek részére, Békéscsaba.
Az elektronikus adóbevallási rendszer
Gazdasági Informatika II. 2006/2007. tanév 2. félév.
Gazdasági Informatika II.
Környezetvédelmi termékdíj tanácsadó
Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
Az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló évi XLIII. törvény
Szolgáltató adóhatóság 2009’ Bevallások egyszerűsítése Elektronikus szolgáltatások bővítése TEÁOR és szakmakód konverzió Sajtótájékoztató február.
Hallgatók foglalkoztatásának tapasztalatai a Hotel E Stella gyakorlatában
A HELYI IPARŰZÉSI ADÓVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSI SZABÁLYOK JANUÁR 1. NAPJÁT KÖVETŐ VÁLTOZÁSAI.
Társadalombiztosítási
Sajtótájékoztató július 25. Dr. Szikora János elnök, APEH.
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
Tájékoztató a évről szóló személyi jövedelemadó bevallás és elszámolás lehetőségeiről (2007. január 16.)
Személyi jövedelemadó bevallás 2009.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Gazdasági Informatika II. 2006/2007. tanév II. félév.
IKSZT A támogatás igénylésének feltételeit érintő változások, aktualitások.
A jogerős ítélet kikényszeríthetősége
T Á J É K O Z T A T Ó A társadalmi bűnmegelőzéssel összefüggő kiadások, támogatások fejezeti kezelésű előirányzatból engedélyezett támogatás igénybevételének.
Erdei István - APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága-1 Bevallási és adatszolgáltatási kötelezettség elektronikus úton történő teljesítése január 01-től.
Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete ÉVKÖZI ART és ÁFA VÁLTOZÁSOK Előadó: Vadász Iván Budapest, július 13.
Regionális Operatív Programok KMOP közoktatási intézmények beruházásainak támogatására Pénzügyi lebonyolítás.
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Szakképzési hozzájárulás Saját dolgozó képzési költségeinek elszámolása 2011.
Önkormányzati adóigazgatás aktualitásai március 4.
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS- VÁLTOZÁSOK. BETEGSZABADSÁG A munkavállalót naptári évenként változatlanul 15 munkanap betegszabadság illeti meg. A betegszabadság.
III. Tengely – I. forduló Térségünk nyertesei számára szervezett szeminárium Március 10. Páliné Keller Csilla.
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
Felvételi eljárás 2014/2015.
Fata László Juttatások jogi háttere SZJA tv. 1. sz. melléklet 0% közteher évi LX. törvény Egészségbiztosítás.
Bérelszámolási rendszerek
Magyarázatok a forintra váltott gyűjtőszámlahiteles jelzáloghitel elszámoló leveléhez Budapest, május 18.
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
1 Szakképzési hozzájárulás Pósa Józsefné február 06. Adó? Forrás!
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Horváth Dávid Nemzeti Adó- és Vámhivatal. * Időszakos elszámolású ügyletek teljesítésének időpontja * Levonási jog érvényesítésének módja * Sertéshús.
Munkáltatói Fórum január Rendes Ágnes Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóság.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
Pénzforgalmi elszámolás az általános forgalmi adóban.
Összehasonlító példák ‏ 2015/2016 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I.
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
1 Személyi jövedelemadó bevallási aktualitások 2010-ben Ponyiné Oszvald Katalin Ponyiné Oszvald Katalin Csősz József Csősz József február 08.
A szakképzési hozzájárulás hatékony felhasználása Cséfalvay Ágnes.
Egyszerűsített foglalkoztatottak számfejtése. Általános jellemzők Bérszámfejtő rendszer részeként működik, de külön kezelhető. Számfejtési lap készíthető.
C_08.00 és C_10.00 táblák Magyar Nemzeti Bank Pintér Csilla
Összehasonlító példák
A központosított illetményszámfejtő rendszer évi változásai
Bérek könyvelése Schalkhammer-Kenyeres Márta
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
Bérszámfejtési ismeretek
Rehabilitációs járadék,-hozzájárulás
A részletfizetés tranzakcióról általánosságban
Készítette: Esenczki Fruzsina és Borbély Balázs RYBD2T, S7LJW9
Társadalombiztosítási ellátások számfejtése és nyilvántartása modul
Előadás másolata:

A évi szja különbözet elszámolása a 0708-as bevallásban Hessyn Informatikai és Oktatási Kft

Tartalmi elemek  1. A 2006-os évi szja különbözet számfejtése a bérszámfejtő programban  2. A 2006-os évre „visszaigényelhető adó” feltüntetése a 0708-as bevallásban (0708M-14-es lap)  3. A 2006-os évre „még fizetendő adó” feltüntetése a 0708-as bevallásban (0708M-14-es lap)  4. A 2006-os évi szja különbözet adatok ellenőrzése a 0708-as bevallásban Ebben a dokumentációban leírtak tájékoztató jelleggel készültek, nem használhatók hivatalos állásfoglalásként! Az adatok kitöltésekor felmerülő kérdéseivel kapcsolatban kérjük, szíveskedjen az APEH munkatársaival felvenni a kapcsolatot.

os évi szja különbözet számfejtése a bérszámfejtő programban 1.1 Számfejtés során a levonások elszámolása képernyőn (az utolsó előtti képernyő) az előző évi szja +/- sor kitöltése a már elkészített 06M29 elszámolás adatainak alapján. Fontos! a „visszaigényelhető adó” esetén negatív előjelű összeget kell megadni A „még fizetendő adó”-t pozitív előjelű összeggel kell megadni.

2. A 2006-os évre „visszaigényelhető adó” feltüntetése a 0708-as bevallásban (0708M-14 lapon) Amennyiben a dolgozónak visszaigényelhető adója van (szja visszatérítése), a 0708M-14 lapon a 810. „a” sorba a dolgozó 06M29 elszámolásából a 41.sor „c” oszlopának összegét kell beírni. A 811.„a” sorba a dolgozó 06M29 elszámolásból a 45. sor „c” oszlopának összegét kell beírni.

3. A 2006-os évre „még fizetendő adó” feltüntetése a a 0708-as bevallásban (0708M-14 lapon) 3.1 Amennyiben a dolgozónak még fizetendő adója van, a 0708M-14 lapon be kell írni a 810. „a” sorba a dolgozó 06M29 elszámolásából a 41.sor „c” oszlopának összegét, valamint a 811. „a” sorba a dolgozó 06M29 elszámolásból a 45. sor „c” oszlopának összegét. 3.2 Amennyiben az adótarozás az első alkalommal teljes mértékben levonásra került a dolgozótól, akkor a 812.sor „b” oszlopában látható összeget be kell írni a 819. sor „a” oszlopába, valamint a 818.sor „b” oszlopába.

3.3. Amennyiben egy hónap alatt nem sikerül rendezni az adókülönbözetet, akkor a következő hónap(ok)ban a 818.sor „b” oszlopába az adott hónapban fennálló tartozást, a 819. sor „a”oszlopában az adott hónapban levont összeget kell beírni Amennyiben a levonásra megadott határidőt (lsd as kitöltési útmutató) követően is marad még adókülönbözet, azt a 820. sor „b” oszlopában kell feltüntetni. Ha időközben kilépett a dolgozó, akkor is a 820. sor „b” oszlopába kell írni az szja tartozás összegét. Ebben az esetben a munkáltató 15 napon belül a 0708 bevallás benyújtásától függetlenül értesíti a dolgozó lakóhelye szerint illetékes regionális APEH igazgatóságot (06T29-es tábla).. Szja tartozás részletfizetés esetén *levonás mértéke: a munkabérből havonta levont adókülönbözet nem haladhatja meg az esedékes egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal, valamint adóelőleggel csökkentett havi munkabér 15%-át Az szja több részletben történő levonása esetén, ill. kilépett dolgozó szja tartozására vonatkozó adatok kitöltésekor kérjük, szíveskedjen a as bevallás kitöltési útmutatóban leírtak szerint eljárni!

4. A 2006-os évi szja különbözet adatok ellenőrzése a 0708-as bevallásban 4.1 Amennyiben a 0708-as bevallás szja adata (0708A 01. sor.) nem egyezik a bérfeladás adatával, célszerű ellenőrizni a 0708A lap sora adatait, melyek tartalmazzák az szja elszámolások összesített értékeit. A sor összetevők segítségével listázhatók a 118., 119. sorok részletező adatai, melyek összevethetők a Bérszámfejtő program 50. lista adataival.