Az M4-es metró elindulásával kapcsolatos felszíni tömegközlekedési változások.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VILLAMOSPÁLYA-FELÚJÍTÁS A NAGYKÖRÚTON AUGUSZTUS 1-19-IG
Advertisements

Budapest közlekedésfejlesztési projektjei
2010. január 12-ére meghirdetett sztrájk alatt tervezett forgalomlebonyolítás.
1 A BKV Zrt. fejlesztései, beruházásai Kovács Imre beruházási főosztályvezető BKV Zrt.
Dr. Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos
Szervezetfejlesztési Program
Exkluzív hirdetési felület az Október 23. utca és Fehérvári út kereszteződésénél – Jelenjen meg négyzetméteren! Tájékoztató információ a Hirdető.
Tartalomjegyzék Bemutatkozás1 Környezetvizsgálat2 Ötletek9 Kapu10 Burkolat18 Pad20 Hintaágy22.
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
Várpalota elkerülő építése
2013. október 3. Tájékoztató Győr város villamos energia ellátási rendszerének helyzetéről, fejlesztésekről, korszerűsítésekről.
A Kormány és az MLSZ egyaránt elkötelezte magát, a magyar futball reformja mellett, melynek kiemelt része a labdarúgás és az MLSZ társadalmisítása. Az.
NOSZTALGIA BUDAPESTIEKNEK
Ajánlat a Miskolc Állomás utcában található 3500 m2-es üzlet- raktárépület egybeli, vagy részenkénti megvásárlására. Az ingatlan környezetének leírása:
BGE SZAKMAI FÓRUM 2012 DECEMBER 5. TÖMEGKÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSI JAVASLATOK TÖMEGKÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSI JAVASLATOK Keszthelyi Péter.
Tantanya mérföldkövek 2004-től máig Június Akciósorozat laktanya- ingatlanért.
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
0 Budapest, december 8. Dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten Nyitórendezvény Előadó: Nemecz Gábor Szakigazgató Beruházási.
0 Budapest, április 24. A dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten Előadó: Zsákay László György turisztikai irodavezető Barta.
A forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer fejlesztése
Közlekedés – Mozgásban a tudományok, november 10.
A kibocsátási jelentések elkészítésével kapcsolatos tapasztalatok a Holcim Hungária Zrt. Hejőcsabai cementgyáránál június 27.Balatoni István.
A városi tömegközlekedés III.
Közforgalmú közlekedés szervezése 1.
Utazási igények becslése a közösségi közlekedésben
Megjelentek az ÚMFT első pályázatai!. Megnyíló források ● Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) ● Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) ●
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
„Út a munkához”program 2009-es képzési tapasztalatainak bemutatása az Észak-magyarországi Régióban „Út a munkához” program 2009-es képzési tapasztalatainak.
Szakmai Monitoring Műhely. RÉV projekt célja többek között: országosan egységes mérési és értékelési rendszer álljon rendelkezésre a szakpolitikai döntéshozók.
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
Major Ildikó Osztályvezető-helyettes SAP/CO modulvezető
ÚMFT első éves tapasztalatai, az uniós pénzek felhasználásának várható üteme Közbeszerzés.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
1. Milyen kialakítású a 19-es jelzésű villamos Batthyány tér végállomása? a) Fejvégállomás, két csonka vágány, kettős vágánykapcsolattal. b) Fejvégállomás,
FUTÁR projekt – célok és eszközök
Az EasyWay „Alkalmazási Útmutatók” tagállami egyeztetésének és végső elfogadásának folyamata március 8. KKK – ITS Hungary Egyesület workshop Mocsári.
Az elővárosi vasút rendszeréhez illeszkedő közúti közösségi közlekedési ráhordó hálózat kialakítása a Budaörsi kistérségben és a Zsámbéki-medencében KTI.
számú főút Jászberény elkerülő szakasz II. ütem
1 Lakossági fórum A Lónya-Barabás határátkelő-helyekhez vezető utak korszerűsítési munkái II. ütem építése március 5.
61. számú főút Somogy megyei III. szakaszának 11,5 tonnás burkolatmegerősítése ( km szelvények között) Lakossági fórum március 10.
AZ IVÓVÍZVIZSGÁLATOK VÉGZÉSÉNEK, ÉS A LABORATÓRIUMI EREDMÉNYEK JELENTÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI Laczkó András közegészségügyi felügyelő.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
BKV ZRt. – Fődiszpécseri és Zavarelhárító Szolgálat
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
Az intézményi minőségfejlesztéshez kapcsolódó feladatok a TÁMOP-3. 1
Kovács Ákos A megépült Ipoly-hidakhoz vezető utak felújítása,
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
AZ ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS Szabó Klára január 28.
37. számú főút Szerencs átkelési szakasz rekonstrukciója Lakossági fórum március 29.
Székesfehérvár helyi közösségi közlekedési hálózata
Az Erasmus program szervezése Székely Ágnes Erasmus programvezető.
Pécs, november 27. Előadó: Micskey Tibor termelési igazgató Pannon Volán Zrt. A nagyvállalatok nehézségei: megoldási lehetőségek a perifériák közlekedésszervezésében.
A világ 7. legszebb villamosvonalán
Budapest XXII. kerület Városház tér, Mária Terézia utca és Kossuth Lajos utca átépítése, megújítása Szilágyi Tibor Szakterületi vezető BKK Zrt
PÉCS VÁROS AUTÓBUSZOS KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSÉNEK MEGÚJÍTÁSA Tüke Busz Zrt november 6.
„TRAMTRAIN” INTEGRÁLT VILLAMOS- ÉS NAGYVASÚTI RENDSZER BEVEZETÉSE HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN ÉS SZEGED VISZONYLATÁBAN ÉS VILLAMOS FEJLESZTÉS HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN.
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
Tájékoztató az Ifjúsági Foglalkoztatási Kezdeményezés (Youth Employment Initiative - YEI) végrehajtásáról Jogszabályi háttér 1304/2014 EU Rendelet IV.
VILLAMOSPÁLYA-FELÚJÍTÁS A NAGYKÖRÚTON AUGUSZTUS 1-19-IG
Dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
Pálfi Marina Made in hungary.
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
Társaságunk együttműködik a Volánbusz Zrt-vel és a MÁV Start Zrt-vel
Menetrendek.
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
Természeti katasztrófák megelőzése és kezelése a Rakacai víztározónál
A társadalmi egyeztetés számokban
Előadás másolata:

Az M4-es metró elindulásával kapcsolatos felszíni tömegközlekedési változások

A társadalmi egyeztetés számokban • A társadalmi egyeztetés időpontja: január 6–31. • Pozitív visszhang az interaktív internetes felületre, a véleményezés lehetőségére vonatkozóan • A felszíni forgalmi rend véglegesítése: február 28-áig • Beérkezett észrevételek száma: közel 7500 • Érintett járatok: o mintegy 40 autóbuszvonal o 4 villamosvonal o 3 trolibuszvonal

A közzétett tervezethez képest változások az észrevételek alapján • A felszíni járatok összkapacitása a metró átadása után sem csökkenhet: o még nem készült el az autópálya-csomópont és a buszterminál o a metróra való átszokás fokozatos lesz, átmenetileg sem szeretnénk kényelmetlenséget o fontos, hogy egy esetleges metró-üzemzavar esetén elégséges felszíni kapacitás álljon rendelkezésre • A bevezetést követő hetekben-hónapokban a BKK folyamatosan értékeli az utazási szokások alakulását, hogy szükség esetén módosítani tudjuk a felszíni hálózatot.

7-es buszcsalád: sűrűbben Budán • A 7-es buszcsalád Budán mindenhol megálló járatai mintegy kétszeres kapacitással, csúcsidőben 3 perces követéssel járnak • Újpalota és Zugló, illetve a Belváros között a mai buszkapacitást változatlanul biztosítjuk, mivel a Keleti pályaudvaron túl a metrónak nincs érdemi hatása.

Őrmező: csökkenő buszterhelés • 6 járat átszervezésével (40-es, 87-es, 87A, 141E, 187-es és a 172-es vagy a 272-es busz) csökkentjük az őrmezői buszterhelést • A 87-es buszcsalád nem a lakótelepen át, hanem más útvonalon éri el a metrót • A Menyecske utcában csökken a buszforgalom, óránként 24 helyett 16 autóbusz halad el • A Gazdagrétről / agglomerációból érkező járatok részben továbbhaladnak Újbuda-központ és a Móricz Zsigmond körtér felé • A Volán-járatok a terveknek megfelelően az Etele téri oldalra érkeznek, Őrmezőt nem terhelik.

Őrmező: csökkenő buszterhelés

Gazdagrét: megmarad a 239-es busz • Továbbra is jár a 239-es busz Gazdagrét és a Belváros között  Megmarad Gazdagrét csúcsidei közvetlen belvárosi kapcsolata, ami kiemelt kérés volt  A Budaörsi út belső szakaszáról, a Petőfi laktanya térségéből is közvetlen kapcsolat marad a belvárosba

További lépések • Kisebb hatókörű, lokális észrevételek értékelése még zajlik, ezek alapján kisebb jelentőségű korrekciók még lehetnek • Végleges hálózat, útvonalak február végéig készülnek el és tesszük közzé, menetrendek március folyamán • A felszíni átalakításokhoz szükséges infrastruktúra- fejlesztések zajlanak február-márciusban (megálló- építések, őrmezői buszpályaudvar, Keleti pu. trolivégállomás, stb.) • Metró elindulása és az új hálózat bevezetése után folyamatos felülvizsgálat

Köszönöm a figyelmet! Tarlós István főpolgármester