A korrupció ma Magyarországon

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Korrupció az igazságszolgáltatásban és a bűnmegelőzésben Állami szereplők és a korrupció „Kormányzati válaszok” Sántha György, dr. IRM Miniszteri Kabinet.
Advertisements

Készítette: Pósa Szabolcs Németh Gábor
Kormányzati szándékok a közérdekű bejelentők védelmében
A hatályos és a január 1-jén hatályba lépő közbeszerzési szabályozás
Új közbeszerzési törvény évi CVIII.
A korrupció észlelése, elfogadása és gyakorlata Keller Tamás – Sik Endre Tárki Európai Társadalmi Jelentés, 2009.
Korrupciós kockázatok az üzleti szektorban. Kutatási háttértanulmányok Szántó Zoltán (BCE Szociológia és Társadalompolitika Intézet) – Tóth István János.
Panasztétel és elszámoltathatóság a korrupció elleni küzdelemben
EXTERNÁLIÁK.
Ligeti Miklós A Transparency International Magyarország jogi igazgatója.
"Globalizáció kihívásai - kriminálpolitikai válaszok" a Magyar Kriminológiai Társaság évi konferenciája ELTE, Kecskeméti utca ,
PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓS OSZTÁLY Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága Budapest, április 16.
A magyarországi korrupcióról
Martin József Péter A Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.
Bűntelenség vagy büntetlenség? A jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedésekről szóló törvény alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai.
A kormányzat szerepvállalása a kibervédelemben Dr. Rétvári Bence államtitkár Változó környezet, változó biztonság - Kiberfenyegetések kihívásai napjainkban.
 H ol?  Kiemelt kockázatú objektumokban.  Milyen eszközökkel?  Speciális felderítő eszközök használatával.  Levélvizsgáló berendezés  Röntgensugaras.
„ Nyílt Pályán – Nemzeti Vasúti Kerekasztal” HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesülés szeptember 15. Orosz Balázs.
CSR Magyarországon Szigeti Cecília.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 15.,
Korrupciós hálózatok Korrupciós hálózatok Magyarországon 2010-ben Dr. PINTÉR ISTVÁN.
A közérdekű bejelentők védelmére vonatkozó új szabályozás Budapest, január 18. Dr. Klotz Péter antikorrupciós szakértő Közigazgatás-fejlesztési és.
A LOBBI ÉS A KORRUPCIÓ ELHATÁROLÁSA
Adatvédelmi fogalmak.
Az átláthatóság, mint elengedhetetlen feltétel Mádi-Szabó Zoltán A kis- és középvállalkozási részleg vezetője április 18.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Változások a szabálysértési jogban
Az Új Széchenyi Terv kiindulópontjai Szepesi Balázs, NGM parlamenti és gazdaság-stratégiai államtitkár kabinetfőnöke.
Jelentés a magyarországi kapitalizmus állapotáról Vándorgyűlés Magyar Közgazdasági Társaság szeptember 25. Szepesi Balázs Közjó és Kapitalizmus.
Köszöntő avagy néhány mondat a felsőoktatásról. Adatkezelés a felsőoktatási intézményekben Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal.
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
Nemzeti stratégia a bűnmegelőzésről összeállította: Finszter Géza
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2009 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól június 3.
A munkavállalói FB tagság
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
Munkahelyi egészség és biztonság
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató „A közpénzek felhasználásáról és a köztulajdon használatának nyilvánosságáról, átláthatóbbá.
Korrupció érzékelési index 2009
Korrupció érzékelési index – CPI 2007 Alexa Noémi Korrupció érzékelési index – CPI 2007 Alexa Noémi
Korrupció érzékelési index 2011 Sajtótájékoztató december 1. Transparency International Magyarország
Figyelő Top 200 Üzleti etika és korrupció Alexa Noémi október 11.
Láthatatlan adathalmaz Átláccó Fesztivál december 7.
A magyarországi korrupcióról
A Közigazgatás Korrupció-megelőzési Programja 2012 – 2014 Szentkirályi-Szász Krisztina közigazgatási stratégiáért felelős helyettes államtitkár.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 17., Szeged.
A évi Integritás Felmérés eredményei a belső kontrollok és a korrupciós kockázatelemzés tükrében Budapest, január 19. Dr. Benkő János, ÁSZ.
A belső kontrollok és kockázatelemzés az Integritás felmérés alapján
Kormányzati lépések a közigazgatási korrupció csökkentéséhez Horváth Viktor főosztályvezető.
ADATVÉDELEM – JOG évi LXIII. tv. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról.
Az Átlátszó Oknyomozó Újságíró Központ a közélet tisztaságáért, a közpénzekkel történő átlátható gazdálkodásért küzdő civil watchdog szervezet. Az atlatszo.hu.
Átláthatósági megállapodások Transparency International szeptember 29.
A magyarországi korrupcióról Dr. Szente Zoltán PhD szakmai minőségbiztosító.
ÁVF Társadalmi részvétel 1.
Földes Ádám A Paksi Atomerőmű és az információszabadság egy fejlődő demokráciában.
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola április.
Alapfogalmak, definíciók ÁVF Civil társadalom és nonprofit elméletek 1.
A korrupció hazánkban Előadó: Sefcsik Balázs
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Az adatvédelem szabályozása
A fenntartható gazdasági növekedés etikai kérdései Minőségügy és mérnöketika április 16. Készítette: Dr. Pintér Szilvia.
A BEJELENTŐ-VÉDELEM HELYE ÉS SZEREPE AZ OMBUDSMANI TEVÉKENYSÉGBEN
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
112 Dr. Dósa Imre.  Áttekintő  Új adatvédelmi törvény  Alapjogi beágyazás  Ráncfelvarrás  Újdonságok  Javaslatok a felkészüléshez.
M UNKAÜGYI KAPCSOLATOK Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
A magyarországi önkormányzatok átláthatósága és korrupciós kockázatai
Tankönyvpiaci körkép 2016 „Az oktatás nem az edény megtöltése, hanem a láng őrzése.” Szókratész.
Láthatatlan adathalmaz
az összeférhetetlenségre vonatkozó magyar szabályozás bemutatása
Előadás másolata:

A korrupció ma Magyarországon A korrupció fogalma és területei dr. Burai Petra

Botrányok és pénzek I. Forrás: www.k-monitor.hu

Botrányok és pénzek II. Forrás: www.k-monitor.hu

Botrányok és pénzek III. Forrás: www.k-monitor.hu

A korrupció elleni fellépés okai Társadalmi és politikai okok A fejlődés egyik legfőbb gátja. Eltorzítja a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést, feszültségeket gerjeszt a társadalmi struktúrában. Aláássa a törvényi szabályozást, a szervezett bűnözés termékeny táptalajává válik. Gyengíti a közintézmények iránti bizalmat, kockára teszi a demokrácia alapelveit. Általános demoralizáló hatást fejt ki a társadalom egészére.

A korrupció elleni fellépés okai Gazdasági és üzleti okok Az árak emelkedéséhez, a személyes javak és állami erőforrások elpazarlásához vezet. Megingatja a befektetők bizalmát, és hosszútávon azt eredményezi, hogy azok befektetéseiket külföldre viszik. Átláthatatlanná teszi a (gazdasági) folyamatokat, és versenytorzító hatása van.

Mi a korrupció?

A korrupció fogalma „Corruptio”: megromlás, romlottság, fonákság, megvesztegetés. Nehezen definiálható, bonyolult, összetett társadalmi jelenség. Kultúráról-kultúrára, korszakról-korszakra változik, így a fogalom is folyamatosan módosul.

A korrupció jogi fogalma A vesztegetés az Árpád-házi királyok idejétől büntetett hivatali bűncselekmény. Közélet tisztasága elleni bűncselekmények: hivatali visszaélés (225.§), vesztegetés (250.§) és a befolyással üzérkedés (256.§) törvényi tényállásai (Btk. XV. fejezet, IV, VII-VIII. cím). Közélet fogalma nem tisztázott, de védendő önálló jogi érték. Jogelméleti vita: a korrupció alatt a gyakorlatban értett magatartások (pl. önkényeskedés, nepotizmus) nem kis hányada büntetőjogi szempontból nem kategorizálható egyértelmű módon. Nem a „közélet tisztasága elleni", hanem más természetű bűncselekménynek minősül, a Btk. is másutt veszi ezeket számba (pl. sikkasztás, csalás).

A passzív és az aktív korrupció Passzív korrupció: szándékos cselekedet, amikor a tisztviselő saját maga vagy harmadik személy részére közvetlenül vagy közvetítő útján előnyt kér vagy kap, hogy hivatali kötelességeit megszegve járjon el, vagy tartózkodjon kötelességeinek teljesítésétől. Aktív korrupció: előnyt ígér vagy biztosít.

A korrupció szociológiai fogalma „Közrossz”. Hankiss Elemér – Társadalmi csapdák: „A javak társadalmi elosztásának torzulása” – „a javak társadalmilag rögzített elosztás-rendjét egy, az elosztásért felelős személy valaki javára megsérti, s ezért a kedvezményezettől valamilyen ellenszolgáltatást kap vagy legalábbis vár cserébe.” (~Transparency International: közhatalommal való visszaélés magáncélok érdekében. ~ INTOSAI: hatalommal való visszaélés személyes haszonszerzés érdekében.) Jogon túli jelentésének síkjai: nepotizmus, érdekkijárás, szürkegazdaság, paraszolvencia, rossz privatizációs gyakorlatok, a kapcsolati tőke.

A korrupció közgazdaságtani fogalma „Kereslet-kínálat-csere”: a közhivatalnok a tisztségét olyan üzletnek tekinti, amelyben haszon-maximalizálásra törekszik – a haszon a piaci viszonyoktól, illetve a saját ügyességétől függ. A közhivatalnokok a korlátozottan rendelkezésre álló közösségi források elosztása feletti befolyásukat egyéni érdekeik miatt pénzre vagy más személyes előnyre cserélik. „Megbízó-ügynök-harmadik fél”: a harmadik fél nyeresége vagy vesztesége az ügynökön múlik. Az ügynök akkor válik korrupttá, ha a megbízója érdekeit – kötelessége megszegésével – feláldozza saját előnyéért.

A korrupció típusai és egyéb elméletek Politikai/hivatali és piaci/gazdasági korrupció (tevékenységben résztvevők minősége, helyzete, jogállása alapján). Kis-, rutin- vagy súlyos korrupció (elterjedtség, szint alapján). Kríziskorrupció: sok fenntartó kereskedik különleges tételekkel – pl. egy politikai rendszer válságakor, amikor a közjavak és a közösségi döntések válik áruvá (Magyarország a rendszerváltás után). Szürke és fehér korrupció: a társadalom részben vagy egészben tolerálja a jog által korruptnak minősített tevékenységet. „Greasing the wheel” – „a kerekek megolajozása”: a korrupció segíti a társadalmi fejlődést és a gazdasági növekedést.

Korrupció-fogalom – belső használatra Az államháztartás körébe tartozó szerv nevében és megbízásából eljáró személy hivatali kötelességszegése, amelyet valamely saját illegitim előny érdekében követ el úgy (azért), hogy azzal egy, a szerven kívüli szervezet vagy személy számára kedvezményt, illetve előnyt biztosítson.

A korrupció elleni fellépés kiemelt területei Párt- és kampányfinanszírozás (politikai korrupció) Közbeszerzések Uniós források felhasználása Hatósági engedélyezés Igazságszolgáltatás

A korrupcióval összefüggő kérdések Információszabadság Honvédelem és biztonságpolitika Oktatáspolitika Szegénységpolitika Fejlesztéspolitika Környezetvédelem Emberi jogok, humanitárius segélyezés

A korrupció elkövetői

Kik korruptak? Korrupciógyanús esetek a magyar médiában 2001-2007 között (On-line hírforrások tartalomelemzése) – A BCE Korrupciókutató-központ kutatási jelentése http://www.crc.uni-corvinus.hu/download/korrupcio_2009_mediaelemzes_2001_07_090310.pdf

Kik korruptak? II. Korrupciógyanús esetek a magyar médiában 2001-2007 között (On-line hírforrások tartalomelemzése) – A BCE Korrupciókutató-központ kutatási jelentése http://www.crc.uni-corvinus.hu/download/korrupcio_2009_mediaelemzes_2001_07_090310.pdf

Kik korruptak? III.

A korrupció mérése A korrupciós szint megítéléséhez több módszer alkalmazható: A hatóságok tudomására jutott korrupciós ügyek vizsgálata (igazságügyi statisztika): ERÜBS: az elmúlt tíz év átlagában a Btk.-ban szankcionált korrupciós bűncselekmények évenkénti száma kb. 700; valamivel több, mint az évenként regisztrált összes bűncselekmény egy ezreléke. A válaszadásra kijelöltek véleményének megkérdezése (percepciók mérése): Transparency International, Freedom House, Gallup Intézet, stb.; A válaszadásra kijelöltek esetleges konkrét ügyekre vonatkozó beszámolóinak vizsgálata mélyinterjúk során (tapasztalatok mérése); Sajtóelemzések, korrupciós szakirodalom feldolgozása (pl. „K” Monitor).

A mérés nehézségei A mérést végzőknek egzakt korrupció-fogalommal kellene dolgozniuk (eltérő fogalomhasználat). Rejtett társadalmi jelenség, az érintettek érdekei azt kívánják, hogy a korrupciós ügyletek titokban maradjanak (erős látencia). Mennél kiterjedtebb kutatások folynak, annál több ügy kerül felszínre, mely által az ország megítélése akár jelentősen is romolhat. Ez elbizonytalaníthatja a döntéshozókat (a korrupció elleni küzdelem paradoxonja). Esetenként jelentős lehet a válaszadók torzítása is: a megkérdezettek saját környezetükben alacsony korrupciós fertőzöttségről számolnak be. A médiák olyan ügyeket is korrupcióként állít be, amelyek eredetileg nem tartoznak ebbe a fogalmi körbe (a korrupció „démonizálása”).

Korrupciós rangsor Transparency International Korrupció Érzékelési Indexe évente 180 ország rangsora Magyarország: 2008: pontszám: 5,1 – helyezés: 47 2009: pontszám: 5,1 – helyezés: 46

Transparency International CPI 2009-es élmezőny és sereghajtók

Közérdekű bejelentések Közérdekű bejelentő – Whistleblower: annak érdekében lép fel, hogy másokat érintő kárt előzzön meg, azaz nem saját előnyére cselekszik; a helyzetet elsősorban a szervezeten belül biztosított keretek között próbálja megoldani; olyan bizonyítékok birtokában, amelyek alkalmasak a meggyőzésre. A tisztességes eljárás védelméről, valamint az ezzel összefüggő törvénymódosításokról szóló 2009. évi CLXVIII. törvény. 2010. április 1-jén lépett hatályba. Célja, hogy megfelelő védelmet biztosítson a közérdeksértő cselekményekről bejelentést tevő munkavállalók számára. Hivatali háttér hiánya.

Korrupciós bejelentések Magyarországon

Közérdekű bejelentések címzettjei

Köszönöm a figyelmet! buraip@asz.hu