Szerengeti Nemzeti Park

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

Szajga.
Földrajz 7. A Föld története – Afrika – Ausztrália és Óceánia
Ausztráliai túra Az Ausztrál Államszövetség 6 szövetségi államból és 2 szövetségi területből áll, fővárosa: Canberra. A 6 szövetségi Új Dél Wales (New.
Nomádok közt Afrikában prezentáció a 7.o. földrajz tananyaghoz
A jurtától a háromosztatú parasztházig
AUSZTRÁL ŐSLAKOSOK Onódi Csaba, 6.B.
Európa fogalma, fekvése, határai
Afrika Nemzeti Parkjai
A Lappföld „Ez a zord, idegen szépségű távoli vadon ezredévek óta változatlan” Lappföld kapuja - Lapporten.
VIII.A.3. 3./ 5. óra Programfejlesztési Központ FELSZÍNI VIZEK: ÓCEÁNOK, FOLYÓVIZEK, TAVAK.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
• Természeti örökség: 10 millió éves szigetcsoport, területe 7882 km2, három földlemez találkozásánál fekszik. Tizenkét vulkanikus eredetű szigetből áll,
VADÁSZOK ÉS GYŰJTÖGETŐK
Afrika Nemzeti Parkjai
A Föld élővilága 1.) Trópusi esőerdők
Körös-Maros Nemzeti Park
Afrika.
Útépítési munkálatok természetvédelmi kérdései Lovászi Péter.
Készítette: Rácz Imre Vince Erőss Lajos Református Ált. Isk.
A fenntartható fejlődés alapelemei, globális célkitűzései
AZ AMERIKAI FÜGGETLENSÉGI HÁBORÚ
AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK POLGÁRHÁBORÚJA
Cserey - Goga iskolacsoport KRASZNA
Készítette: Vomberg Fanni Virág
Készítette: Dalkó Soma 7.a
Aggteleki Nemzeti Park
FÖLDRÉSZEK.
BARTOS-ELEKES ZSOMBOR (BABEŞ–BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM, KOLOZSVÁR) REGIONÁLIS ARÁNYTALANSÁGOK ROMÁNIÁBAN (TÉRKÉPÉSZETI FÖLDRAJZI ÁTVILÁGÍTÁS)
Márok A falu bemutatása.
A Balaton földrajza.
Tisza-tó, mint vonzerő.
Balaton.
a kihalt állatok listáján
Victoria.
Észak-Amerikai indiánok. Eredet Nincs egységes vélemény Nincs egységes vélemény Utolsó jégkorszak után Utolsó jégkorszak után Bering-szoros Bering-szoros.
Erdei tábor, Lengyel – Annafürdő, június közt a kistérség óvodásai erdei táborban vettek részt Lengyel-Annafürdőn. A sásdi, mindszentgodisai,
A U S Z T R Á L I A.
AUSZTRÁLIA FELFEDEZÉSE
Ausztrália őslakosai forrás:Wikipédia
Benkovics László, február 2013
Európa fogalma, fekvése, határai
Az Alcatraz-sziget Bernát Péter. Az előadás tartalma Földrajza és élővilága Történelme –Világítótorony –Erőd –Börtön Érdekességek.
Ókeresztény Sírkamrák
Magyarország természeti kincsei
Magyarország természeti kincsei
AZ ÉV ÉLŐLÉNYEI
Szavannák.
Lengyelország.
A világnépesség növekedése
Magyarország.
Bocskai István Református Oktatási Központ
1960. április 4.-én lett független állam Szenegál egy Magyarországnál több, mint kétszer nagyobb területű ország Nyugat-AfrikábanMagyarországnálNyugat-Afrikában.
Fertő-Hanság Nemzeti Park
Földrajza és élővilága Sziget a San Francisco-öbölben területe: km 2 Növényvilága gyér tündérrózsa, eukaliptusz, ciprusfa Állatvilága különleges.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
 A nemzeti park a Természetvédelmi Világszövetség meghatározása szerint olyan terület, amelynek ökológiai egységessége megőrzendő a jelen és a jövő generációi.
A füves puszták élővilága
Százlábúak,rákok és pókszabásúak
Antilop.  Jellemzője: - Tülkös szarv  - párosujjú patások közé tartozik.  - növényevők redős zápfogak  - kérődzők  - több fajtájuk van pl.: Jávorantilop,
Honfoglalás, letelepedés
Bővebb információ és az éves program megtalálható a BTSSZ honlapján
MADAGASZKÁR a makik szigete
TÁVOLI TÖRZSEK A FÖLDÖN, KIKET AZ ELTÜNÉS VESZÉLYE FENYEGET
Eszkimók.
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
Új-Zéland.
Forró övezet Földrajz VII. évfolyam.
32. FOLYÓK.
Előadás másolata:

Szerengeti Nemzeti Park

A „Serengeti” szó a maszáj nyelvből ered, jelentése „végtelen föld”. A Serengeti egy kopár szavanna,amely Tanzánia északi részén, a Viktória-tótól keletre fekszik egy körülbelül 30 000 km²-es síkságon, a Kenya déli határáig terjed. A „Serengeti” szó a maszáj nyelvből ered, jelentése „végtelen föld”.

Tanzánia gyarmatositásáig a környék természeti- és állatvilága nem volt veszélyben, mivel az őslakosok harmóniában éltek a természettel, és csak létszükségleteik kielégítésére vadásztak. Ez a 19. században változott meg, a fehér bőrű telepesek érkezésekor. A betelepülők nagyvadakra vadásztak, modern fegyvereikkel kérkedésből vagy haszonlesésből tömegével pusztították az állatokat, és az állományt jelentősen megtizedelték. A vadak szándékos mészárlása végül szükségessé tette egy természetvédelmi terület kialakítását a szavanna mint élőhely és az ott honos állatok megóvása céljából. Ez a terület a 19. században még a nomád életmódot folytató maszáj törzs legelője volt.

A Serengeti 1929 óta részben vadrezervátum; 1951-ben hozta létre a tanzániai kormányzat a SZERENGETI NEMZETI PARKOT.1959-ben elkerítettek a gnúk számára egy legelőt az esős évszakokra a Serengeti délkeleti részén, amely csupán természetvédelmi terület besorolást kapott. A maszájok is odahajthatják a csordáikat. Ebből az apropóból született ugyanebben az évben Bernhard és Michael Grzimek díjnyertes filmje, A Serengeti nem halhat meg.

Ezen a vidéken több mint 1,8 millió növényevő és több ezer ragadozó állat él. Elterjedtek a gnúk,gazellák,zebrák, bivalyok és a rájuk vadászó oroszlánok.

Vége!