Kukoricagóré.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Akropolisz 5/B.
Advertisements

Utazás a sejtben Egy átlagos emberi sejt magja megközelítőleg 510-15 gramm mennyiségű és 1,8-2 méter hosszúságú (3000 millió bázispárnyi) DNS-ből,
A Várhegy gyomrában kialakított Sziklakórházat (ma múzeum) a főváros működtette 1939-től 1944-ig. Az építmény több szintből áll, váltakozó belmagasságú,
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
E85 Szűcs Dániel 11.A.
3. Ismerkedés a vízórával
Római építészet Augustus korában
Készítette: Albert Krisztina
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
Készítette: Fülöp Roland
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Vállalatbiztonsági Tudatosság
Mezopotámiai régészeti leletek
Tapolcai tavas barlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park)
1. szabály: A játéktér Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2013/14.
A pécsi barbakán.
Várak Városok Falvak Imre Bianka 9B
Szélességi bejárás , 0.
A kamra és az udvari terménytárolók
3. A magyar települések arculata, jellegzetessége
Az általános légkörzés
Műszaki furnér gyártás
FA ÉPÜLETELEMEK GYÁRTÁSA
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyszabályoknak megfelelően természetes és mesterséges borításon is lehet mérkőzéseket.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyA játéktér felületének simának, egyenletesnek kell lennie, érdes felület nem.
Ma sok mindenre fény derül! (Optika)
ŐSKOR MŰVÉSZETE 5.oszt. Nékám Róbertné.
5. Kutatás Panama-csatorna, Szuezi-csatorna, Gibraltári-szoros
Cellulóz.
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Az ország háza F: Laci A parlament épülete A Duna felől
ElképesztŐ Lyukak!! F: Laci Ezek a lyukak nem csak elképesztŐek,
Világ legrégebbi még lakott városa
Dolmabache palota KÉZI KÉPTOVÁBBÍTÁS.
E NERGETIKAI NAGYBERENDEZÉSEK MIKROSZERKEZET VIZSGÁLATA D R. G ÉMES G YÖRGY A NDRÁS AIB-V INCOTTE H UNGARY K FT. 6. AGY 2012.június Hotel Aquarell,
Válaszfalak.
Hasonlósággal kapcsolatos szerkesztések
Készítette: Horváth Zoltán (2012)
Az egyenes vonalú egyenletes mozgás
Confidential1 KX-TDA200/100 Rendszer (Verzió 1.0) KX-TDA200/100 Rendszer (Verzió 1.0) 8.2 fejezet DECT Rendszer felmérés Panasonic Communications Co.,
Építs egy falut!...ami egy nemzetet épít!. A malawi emberek 90%-a megélhetési gazdálkodást folytat. Étrendjük 80-90%-át a kukorica teszi ki. Mivel ebből.
Az épület bemutatása Miskolc belváros szívében 4000 m 2 -es irodaház részben felújítva, részben bérbeadva Ft/m 2 áron azaz Ft-ért.
A rómaiak nyomában.
A BKV ZRT. HAJÓINAK BEMUTATÁSA Tabán  Gyártási éve:1984.  Befogadó képessége: 100 személyes termes hajó, amely az alsó fedett részen biztosítja.
Ismerd Meg Egert Készítették: -Soltész Bence -Takács Tamás
Géptárolás Gáptárolás feladata.Gépudvar kialakítása.
A vályogházakról Mészáros Judit 9.A.
Szemestakarmányok tárolása
A feladat : Építsünk AVL-fát a következő adatokból:100,170,74,81,136,185,150,122,52,190,144 (Az AVL-fa olyan bináris keresőfa, amelynek minden csúcsára.
Az EU és a civil szervezetek kapcsolata Lukács András Levegő Munkacsoport „Civil szervezetek feladatai és lehetőségei az EU-tagság kapcsán” Budapest, 2005.
Számtani és mértani közép
Phong nha barlang vietnám a világ legnagyobb barlangja
A konvex sokszögek kerülete és területe
Hőszivattyú.
A POR SZEMCSÉZETÉNEK MEGHATÁROZÁSA. A mérésekről általában A szemcsenagyság számszerű megadása a lehetséges nagy mérettartomány és igen különböző tulajdonságok.
Párátlanítók Hőmérséklet (ºC) Párátlanításikapacitás (l /24h) Hőmérséklet (ºC) Környezet Hőmérséklet: 27ºC Páratartalom: RH 60% Környezet Hőmérséklet:
Építészeti műszaki rajz
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Az építmények válfajai
A Kheopsz piramis.
Torre pendente di Pisa elhajlástörténete harangjai adataileírása.
Robert Fulton –1815. amerikai feltaláló, a gőzhajó megalkotója
Palota Casertában Luigi Vanvitelli olasz építész tervezte Casertában (Nápolytól északi irányban, mintegy 40 kilométrerre) a Burbon III. Károly által.
Stonehenge Az angliai Wiltshire-ben, a Salisbury-síkságon áll a történelem előtti idők egyik legelképesztőbb emléke, a Stonehenge.
Református templom dad
Szemestakarmányok tárolása
ÉRDEKES LAKÓTELEP BÉCSBEN
A HOLD Átmérője 3476 km Távolsága a Földtől km
Előadás másolata:

Kukoricagóré

Fontosabb adatok A kukoricagóré helyszíne: Lébény Faiskola út 2. (nagyszüleim udvara) Körülbelül 1940 körül építették, még a háború előtt. A nagypapám és a testvére állította össze saját kezűleg.

Az épület szerkezete Az építmény fából készült. Csapolással és faszeggel van rögzítve. Betonelemekből készült gabonatárolóra van ráhelyezve. Grádicson lehetett feljutni. (alul látható) Jelenleg is használható állapotban van.

Szerepjelentés A saját termény tárolásának egyik legfontosabb eszköze a kukoricagóré. Mivel a kukoricát általában nem teljesen száraz állapotban takarítják be, a górét úgy kell elkészíteni, hogy abban a csöves takarmány megszáradhasson. Ezért a góré magas, keskeny épület, mely az uralkodó szélirányra lehetőleg merőlegesen áll. A hézagos lécfalak lehetővé teszik, hogy a levegő átjárja. Szélessége általában nem nagyobb másfél méternél, mert ekkor már a belerakott kukoricát nem járja át a levegő. A kukoricagórét általában a földtől 80-100 centi magasra beton vagy tégla lábazatra helyezik. Így az alját is átjárja a levegő. Egy négy méter hosszú, másfél széles góréban 60 hektoliter - azaz hat köbméter, mintegy 10 mázsa kukorica fér el.

Más nézetből