EAL-NETPERSPEKTÍVÁK prof. Andrea Cammelli Bolognai Egyetem AlmaLaurea igazgatója Konferencia Budapest, 2007. február 9.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
Advertisements

EREDMÉNYEK ÉS TERVEK A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEMEN AZ OKTATÁSIGAZGATÁS TERÜLETÉN Lengvárszky Attila oktatási igazgató Pécsi Tudományegyetem.
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Egészségügy Intézmények Kontrollingja
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
LUDUS … latinul “ játék ”. | Mik azok a komoly játékok? A komoly játékok elektronikus alkalmazások, amelyek.
Az EAL-net rendszer Miért jött létre az AlmaLaurea? Milyen igényekre ad választ: –A képzési formák hatékonyságának ellenőrzése –A hivatalos.
Az EAL-net rendszer Matteo Sgarzi AlmaLaurea
A diplomások jellemzőiről és előre- menetelükről készített felmérés Olaszországban prof. Andrea Cammelli Bolognai Egyetem AlmaLaurea igazgatója Konferencia.
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
Az AlmaLaurea-tól az EAL-NET-ig prof. Andrea Cammelli Bolognai Egyetem AlmaLaurea igazgatója Konferencia Budapest, február 9.
Az EAL-net rendszer Miért jött létre az AlmaLaurea? Milyen célok vezérelték: –Az egyetemi vezetés számára egy teljes-, pontos- és hiteles.
Az EAL-NET rendszer a hallgatók szempontjából Készítette: Forgó Melinda és Gyenes Gábor.
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
A kutatás-fejlesztési tevékenység minősítése az SZTNH-ban
Diplomás pályakövetési program, komplex hallgatói szolgáltatásfejlesztés az ELTE-n ELTE TÁMOP /2/KMR projekt március 9. TÁMOP /2/KMR
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
Urban Audit Az egységes városstatisztikai adatbázis.
Mennyire gátolja a vevőkockázat magyarországi mértéke a gazdasági növekedést? 300 Mrd Ft a tét évente Előadó: Felfalusi Péter ügyvezető.
TAMOP /2/KMR Projekt szakmai vezető: Demeter Attila alezredes március 23. A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális.
Az ÚMVP intézményrendszere
A diplomás pályakövetés egyes jogi aspektusai Dr. Görög Márta, SZTE ÁJTK egyetemi docens Szeged, április 29.
TÁMOP /2/KMR Vezetői információs rendszer, Alumni, diplomás pályakövető rendszer és tehetséggondozás bevezetése a Budapesti Corvinus.
Az államigazgatási adatvagyon közcélú hasznosításának lehetőségei Kodaj Katalin.
Széchenyi István Egyetem, Győr
Vezetői Információs Rendszer Kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen Eredmények - Tapasztalatok Vilmányi Márton.
Dobbantó projekt pályázati tájékoztató... a sikeres pályázáshoz szeptember.
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A szolgáltatás nemzetközi megvalósulási formáinak elemzése 1.A szolgáltatási „piac” várható változásai: tudományterületi térkép összeállítása, potenciális.
Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform © Campden & Chorleywood Kht 1 Az MNÉTP megalakulása óta végzett tevékenységek A stratégia kidolgozása.
A Pannon Gazdasági Kezdeményezés (PGK) tevékenységei Kocsondi Tamás Sopron, február Sopron, Csatkai E. u. 6. Tel.: 99/ Szombathely,
1 A nemzeti ITS rendszer-felépítési terv a magyar úthálózatra, valamint a nemzeti rendszerfelépítések harmonizációja HITS – Hungarian ITS Framework Architecture.
Sapientia-EMTE informatikai rendszerének kialakítása és fejlesztése Dr. Dávid László Dr. Györfi Jenő Budapest, November 11.
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Intézményesített határon átnyúló együttműködési lehetőségek az INNOAXIS régióban - CESCI - Intézményi háttér - Térszerkezeti háttér.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
Dr. Makra Zsolt projektvezető
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
Adatvédelmi nap 2010 Kamerás megfigyelés Magyarországon Jóri András.
Miért és mit – a program céljai és várható eredményei Galasi Péter, MTA KTI.
„Helyi márka kialakítása a Bakonyban” című projekt bemutatása
A Nemzeti Koordinációs Pont feladatairól
A kelet-közép európai villamos energia átviteli hálózatok értékelése közgazdasági modellezésen alapuló költség-haszon elemzéssel Mezősi András – Szabó.
Gergely László Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Közigazgatási technológia E-kormányzat. E-kormányzat jelentősége Kormányzási reform Közigazgatási modernizáció Közszféra fejlődése.
Az EU kutatói mobilitás programjához kapcsolódó HRS4R munkacsoportban való részvételhez kapcsolódó feladatok.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
DPR és ALUMNI Dr. Kuráth Gabriella területfelelős.
1055 Budapest, Nagy Ignác utca 16. ▪ Tel.:  Társasági Törvény, 2006  Konkrét gyakorlati következmények Mit kellett már megtennünk? Mire,
avagy a zártság dilemmái
„Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre környezetbiztonsági kutatási területeken” GEO-TEAM.
A PAKSI BŐVÍTÉS LEHETSÉGES HATÁSAI TOLNA MEGYÉRE: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A TELLER-LÉVAI PROJEKTEKHEZ NASZVADI BALÁZS TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLYVEZETŐ.
1 SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL (SZÖM) 1 2 A SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL Komplex eszköz a teljes körű intézményi önértékeléshez, és ez által az.
1 Budai Attila Költséghatékony e-learning képzés Tananyag és támogatás új ILIAS felhasználók számára Vitaindító előadás 8. Nemzetközi ILIAS Konferencia.
9. tétel.
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH)
Új lendülettel az európai kutatóegyetemek élvonalába
Előadás másolata:

EAL-NETPERSPEKTÍVÁK prof. Andrea Cammelli Bolognai Egyetem AlmaLaurea igazgatója Konferencia Budapest, február 9.

Il progetto EAL-NET •Perspektívák –Az adatbank teljes kapacitással való működtetése től –A projekt kiterjesztése más egyetemekre –Az AlmaLaurea példája szerint egyetemi konzorcium felállírása minden országban –Az egyetemi kormányzó szervek megnyerése –A projekt bevezetése más, európai és azon kívüli országok egyetemein –Olyan adatbank megteremtése a cél, amely minden országban autonóm és ezek egymással összekapcsolódnak

Scenari per il prossimo futuro •Szcenáriók a jövőre nézve: –Az adatbank felállítása az ELTE-n –A projekt kiterjesztése többi magyar egyetem bevonására úgy, hogy a magyar konzorciuot az ELTE vezeti •A Consorzio AlmaLaurea szándékai : –Elkötelezi magát az EAL-NET projekt magyarországi folytatására –Elősegíti az olasz egyetemek végzőseinek a nemzetközi színtérre való bejutását

Mit kell tennie egy magyar egyetemnek ahhoz, hogy csatlakozhasson az EAL-NET-hez? 1.Kormányzati döntés a projekthez való csatlakozásról 2.Garantálni kell, hogy a saját diplomásokról szóló dokumentációt hiánytalanul és folyamatosan teszik fel 3.Egyeztetni kell az ELTE-vel 4.A kezdeményezést és a hallgatók hozzáférését maximálisan el kell terjeszteni –Oly módon, hogy a szolgáltatásba való belépésről szóló információs anyagot ismertetni kell –Oly módon, hogy a Rektor nyílt levélben ismerteti a motivációkat, a projekt jelentőségét, előnyeit és ebben felhív minden hallgatót a részvételre 5.A végzettek önéletrajzának összegyűjtése –A végzősök regisztrációja az EAL-NET honlapján (a diákok személyes felhatalmazás alapján) –A végzősök önéletrajzainak adatbankba való bevitele az adatvédelmi törvény tiszteletben tartása mellett

Mit kell tennie egy magyar egyetemnek ahhoz, hogy csatlakozhasson az EAL-NET-hez? 6.A diplomás egyetemi pályafutásának tanúsítása •A rendszerbe már beépített tanúsítási eszköz használata az egyetemi hivatalok rendelkezésére áll vagy pedig •Az „adminisztratív” adatok telematikus adatátvitele az egyetem adatbázisából az EAL-NET adatbázisába 7.Az önéletrajzok és a cégeknek szóló szolgáltatások elterjesztése •Az egyetemek Karrier-irodái személyzetének kiképzése az adatbázis használatára 8.Jelentés a végzettek tevékenységjellemzőiről (“A végzett hallgatók profilja”) •Az egytemen belüli kutatócsoport létrehozása

K0ltsegek •Az ujonnan csatlakozó egyetemeknek csak az adatok megszerzésével és bevitelével járó, valamint az adatbank működtetésének költségeit kell fedezniük •Miért is? Az EAL-NET projekt lehetővé teszi az adatbankhoz szükséges technológiai fejlesztést és a magyar kontextusba helyezését. •A szükséges források kvantifikálása csakis az egyes egyetemek szükségleteinek és sajátosságainak alapos elemzése után lesz lehetséges.

K0ltsegek •Feltételezhető, hogy az egyetemek számára a kezdeti fázisban a költség körülbelül 3 euro diplomásonként az évenként összesen végzők száma alapján számolva. –Miért is? A Consorzio AlmaLaurea pályázni fog a kezdeti fázis, az első év költségeiért. •Progresszíven csökkennek az egységnyi költségek a léptékből adódó gazdaságossági hatás alapján

K0ltsegek •További szolgáltatások elindítása –A végzetteknek –Az egyetemeknek –A magyar és az európai termelési rendszereiben működő magáncégeknek és a közszféra cégeinek