David De Rothschild, a brit Rotschild bankárcsalád örököse, pillepalackokból épített egy 18 méter hosszú katamaránt 12 500 palackból. A hajó áprilisban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FERDINAND MAGELLAN  Portugáliában született, Portóban.  Nemesi családból származott.  1505-ös hadjáratban szállt először tengerre, ahol.
Advertisements

A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Földrajz 7. A Föld története – Afrika – Ausztrália és Óceánia
Siófok és környéki hungarikumok
Természet Szerintem a természet nagyon jó dolog és igenis nagyon fontos .pl. mi lenne velünk növények nélkül? Vagy álatok nélkül ?Hát egyszerűen nem lennénk.
AUSZTRÁLIA.
Természetismeret 6. A Föld
Földrajzi definíciók Mindenkinek !!!.
Miért változnak az évszakok?
A harmadik közösen szervezett nemzetközi tábor Hangok és akciók – zenélés tapasztalat útján Furuboda
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
A számítógépek generációi
Új-Zéland történelme Új-Zéland történelme mintegy 1000 évet ölel fel, melynek első részében a sziget lakói (a maorik) teljes elszigeteltségben éltek, majd.
Tengerentúli földrészek gazdaságföldrajza
AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK POLGÁRHÁBORÚJA
Talpon maradni.
FÖLD NAPJA 2008 április 22..
2008 április 22.. A Föld Napjának alapgondolata az Egyesült Államokban élő egyetemi hallgató, Denis Hayes ötlete volt. Az első ünnepre április 22-én.
A szemét útja Készítette: Sima Veronika
5. Kutatás Panama-csatorna, Szuezi-csatorna, Gibraltári-szoros
A Balaton földrajza.
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
KORALL K O R A L E és P E R L Y / GYÖNGY.
Hearst kastély Kalifornia Készítette: Dr Bajzák Tamásné 2008.
Norvégia pps..
1. Egy széler ő m ű park építése a tenger közepén A XXI. század néhány mérnöki csodája.
Fenntartható fejlődés
Jut is, marad is? Készítette: Vígh Hedvig
Benkovics László, február 2013
Ausztrália Hlavatý Dominik.
Amazonas.
Ausztrália Egyenes Henrik.
Ritka látvány a Csendes-óceánon eszem In August 2006, the yacht Maiken is travelling in the south Pacific when they came across a weird sight
Coca-Cola Magyarország gyakorlatában Coca-Cola Magyarország
„Cápák” Földrajzi vetélkedő.
 A világ 20 legnagyobb légikikötője közül 14 itt található (Chicago,New York, Dallas, Los Angeles, Atlanta, STB....).
Olaszország.
Nagyságrendi becslések és oktatásuk a természettudományokban Timár Gábor tanszékvezető egyetemi docens ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszék Eötvös Loránd.
„ A Föld a mi lakhelyünk, máshová nem költözhetünk!”
A nukleáris fegyverek elleni harc világnapja Március 1.
A PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ… SZÜKSÉGES?... MŰANYAG PALACKOK.
A víz 9. Nyelvi osztály/ fiúk csapata.
BAHRAIN.
Környezet- és egészségvédelem a mindennapjainkban
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
Phong nha barlang vietnám a világ legnagyobb barlangja
Francia Köztársaság.
DUNA A MAGYARORSZÁGI SZAKASZA ÉS DUNAPARTI MAGYAR VÁROSOK.
U NIVAC 1 Készítették: Gőz Laura Boldizsár Henrietta.
Világjárványok az emberiség életében
Óceánok, tengerek szennyezése
Szélenergia.
LNG lehetséges import beszerzési forrásai. A világ LNG piaca 2015-ben a globális nemzetközi LNG kereskedelem volumene elérte a 244,8 millió tonnás értéket,
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
Norvégia pps..
Környezetvédelmi találmányok
Környezetvédelmi találmányok
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
Tartalom Obsah A kontinens nevének eredete Felfedezése
Spanyolország Az Ibériai- vagy Pireneusi-félszigeten, Európa délnyugati részén fekszik. Itt található Európa legdélibb és legnyugatibb pontja is. Északról.
A totális háború ( ) (Totális háború=kiterjedt minden földrészre, óceánra, országra, valamint a hátországokra is) Tankönyv oldal.
Ázsia természetföldrajzi képe
A REGIONÁLIS INTEGRÁCIÓK
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
Óceánia.
Óceánok műanyag- szennyezettsége
Újrahasznosítás Forrás:
TÁMOP / „Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
Előadás másolata:

David De Rothschild, a brit Rotschild bankárcsalád örököse, pillepalackokból épített egy 18 méter hosszú katamaránt 12 500 palackból. A hajó áprilisban indult San Franciscóból és 2010.07.26-án futott be Sydney-be. P L A S T I K I A hajó Plastiki nevét Thor Heyerdahl norvég felfedező Kon-Tiki nevű tutaja után kapta, amellyel 1947-ben bizonyította, hogy a dél-amerikai őslakosok képesek lehettek, hogy átszeljék a Csendes-óceánt és letelepedjenek Polinéziában. R.Clayderman: Solitaire Továbbítás 

A katamarán útja során érintette a Csendes-óceánon elterpeszkedő, az amerikai partoktól ötszáz tengeri mérföldre, a nemzetközi vizeken található Nagy Csendes-óceáni Szemétfoltot is. Mérete legalább 700 ezer km2, tömegét 100 millió tonnára becsülik. A Hawaiitól északnyugatra található szemétszigetet 1988-ban fedezték fel. Az ázsiai országok és az Egyesült Államok által az óceánba hajigált műanyaghulladékból alakult ki a tengeri áramlatok hatására. Már neve is van, bár kérdés, a Great Pacific Garbage Patch mikor kerül fel a térképekre.

A használt vizes palackokat szén-dioxiddal töltötték meg, a jármű így ellenállóvá vált, és képes lebegni a víz felszínén.

A mellékhelyiség lefolyójába került anyagokat komposztálták, és egy kisebb kertet is kiépítettek, ahol élelmiszernövényeket termesztettek maguknak. A hajót a vitorla mellett napelemek és szélturbinák hajtották. A számítógépekhez az áramot szobakerékpárral termelték.

A Sydney-ig tartó 11 ezer tengeri mérföldes út VÉGE. Az úttal a résztvevők a környezet megóvására és a hulladék újrahasznosítására kívánták felhívni a figyelmet.