Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Spanyolország Az Ibériai- vagy Pireneusi-félszigeten, Európa délnyugati részén fekszik. Itt található Európa legdélibb és legnyugatibb pontja is. Északról.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Spanyolország Az Ibériai- vagy Pireneusi-félszigeten, Európa délnyugati részén fekszik. Itt található Európa legdélibb és legnyugatibb pontja is. Északról."— Előadás másolata:

1

2 Spanyolország Az Ibériai- vagy Pireneusi-félszigeten, Európa délnyugati részén fekszik. Itt található Európa legdélibb és legnyugatibb pontja is. Északról a Pireneusok és az Atlanti – óceán nyugatról szintén az Atlanti - óceán, délről és keletről pedig a Földközi – tenger határolja.

3 Az ország éghajlati övei
zöld: óceáni égh. kék: hegyvidéki égh. Narancssárga: kontinentális égh. citromsárga: mediterrán égh. piros: mediterrán-sztyepp

4 Az északnyugati part állandóan esős, enyhe óceáni klímájú.
A hegységkeretbe zárt Mezeta csapadékban szegény, kontinentális az éghajlata. A Földközi-tenger partján mediterrán éghajlat uralkodik.

5 Az ország területének 40 százalékát tudja hasznosítani a mezőgazdaság.
Északon a kisebb gazdaságok, délen a nagybirtokok jellemzőek Sokféle növényt termesztenek, jellemző az olajfa, füge- és mandulafa, gabona, citrusfélék, olíva, szőlő, zöldség, gyapot és dohány. A tengeri halászatnak nagy a szerepe. A bányászat legfontosabb termékei az ércek (vas, réz, ólom, cink, ón, mangán) és a szén. Az ipar legfontosabb ágazatai a bányászat, az acélgyártás, fémfeldolgozás, autógyártás és hajóépítés. Jelentős a textil- és élelmiszeripar is, és a vegyipar.

6

7 Gyakorlatunk helyszíne

8 Motril

9 Gasztronómia Olívaolaj

10 Sáfrány

11 Sofrito

12

13

14 Arroz con leche Spanyol rizspuding

15 Churros en salsa de chocolate

16 Tortilla da patata

17 Paella

18 Cocido

19 Tapas

20 Gazpacho


Letölteni ppt "Spanyolország Az Ibériai- vagy Pireneusi-félszigeten, Európa délnyugati részén fekszik. Itt található Európa legdélibb és legnyugatibb pontja is. Északról."

Hasonló előadás


Google Hirdetések