Van Gogh Művészete.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Csontváry Kosztka Tivadar
Advertisements

Kína, Yunnan-tartomány
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
ADVENT 2008
Ízeltlábúak törzse.
VANGOGH V I N C E N T ( ) A vetítést dal kíséri.
Öreg körtefák ablakából ősi tájra nézünk. A tavasz kezdete felébreszti bennünk az Őrség minden szépségét, vágyat keltve, hogy ellátogassunk e különös.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Balla Ágnes B. Bürger Kriszta Fehér Zsuzsa
Gyertyák és fényeik A gyertyák különleges képességgel rendelkeznek: bens ő séges hangulatot teremtenek, megérintenek bennünk valamit. Egy kicsi láng olyan.
Fölöttünk új csillag ég
Folytatáshoz kattints ide!
Te vagy az, akiből élet árad,
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Csontváry Kosztka Tivadar
A szőlő a művészetben.
T.
Friedrich Hölderlin 1770.március június 7.
HISTORIZMUS, EKLEKTIKA – XIX. sz. 2. felének építészete
Munkácsy: Krisztus-trilógia. Munkácsy Mihály életművében kétségkívül a Krisztus-trilógia jelenti az egyik csúcspontot, még akkor is, ha a három mű együttes.
Készítette: Herczeg Jakab 7/a
Lous Comfort Tiffany ( ) Tiffany amerikai művész és ipari tervező, aki jól ismert műveit üveggel társítja. Az Art Nouveau (Új művészet) mozgalom.
Velencei karnevál.
CAMILLE PISARRO Zene: Clayderman automata képváltás.
RENESZÁNSZ FESTÉSZET „A festészet az a művészet, amely arányos vonalakkal és a dolgok természetéhez hasonló színekkel, a perspektíva tényét követve oly.
A „hűséges kéz” és az „állhatatos szem” viszonya x A taktilis és a vizuális megismerés összekapcsolhatósága a XVII. században Szerző: Pintér Lilla Témavezető:
(1543) ifj. Hans Holbein (1497/8-1543) Önarcképek (1542)
Gyönyörű tényleg! Mint a festmény. Egy hely Kínában. Kattintásra.
Van Gogh. (Japán fametszet nyomán)
B arokk, mint művészettörténeti stílus
A barokk, mint művészeti irányzat
Ez a kislány Tippi Degre jelenleg majdnem 20 éves és Franciaországban, Párizsban él. Afrikában, Namibiában született 1990-ben és ott élt a szüleivel akik.
(Posztimpresszionizmus, szimbolizmus, szecesszió)
Endre Béla
készítette: Lévai Gabriella 11.m
A víz.
A FAUVOK nyomában Témahét: 2010.
Készítette: Hendrich Kíra
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Tudd van egy gyertya a szívünkben Van kié lobban, van kié nem
Folyamodjatok az Úrhoz,
Két ember eléd lép, két ember Téged kér, áldd meg, áldd meg
Mi is az az Advent?.
Posztimpresszionizmus
A rómaiak nyomában.
A klasszicizmus 24/A.
Németország és Kelet-Közép-Európa
Posztimpresszionizmus
Színt viszünk az ifi életébe
Kialakulása A Medve-barlang a triászkorú kristályos mészkőben képződött mintegy 200 millió évvel ezelőtt. A mészkőben a barlangon átszivárgó víz rengeteg cseppkőképződményt.
Az Élet Igéje szeptember.
ki lángra gyújthat és meggyógyíthat,
Gimp-eszköztár,szűrők
Készítette: Berzlánovich Krisztián
ABA - NOVÁK (1894 – 1941) a barbár zseni Életmű - kiállítás MODEM Debrecen
Te vagy az akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban, szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, hajnalcsillag vagy.
Készítette: Balázs Hanna, Erdélyi Gyula
Gráf szélességi bejárása. A szélességi bejárás elmélete Célja egy véges gráf összes csúcsának bejárása a kezdőcsúcstól való távolságuk szerinti növekvő.
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
A posztimpresszionizmus
Készítette: Jekő Kata és Tornyi Zita
Vincent van Gogh művészete Van Gogh 1880-tól teljesen a festészetnek szentelte magát. Hágában élve eleinte a bányászok életét örökítette meg vázlatain,
S TANISLAW W YSPIANSKI. Élete Krakkóban született1869. január 15-én. Később itt tanult tovább festészetet történelmet, művészettörténetet és irodalmat.
Fiatalon!!! Időssebben!!!!! Id. Markó Károly a Felvidék egyik akkori szellemi központjában, Lőcsén született. Fiatalon is festőnek készült, de pályája.
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket!.
Schönberger Armand Nézzük együtt….  Schönberger Armand magyar festőművész, grafikus  Született:1885 Galgóc  Meghalt:1974 Budapest, Magyarország.
A MŰVÉSZET KEZDETEI Kr. e időszámításunk kezdetéig
Zala okt Szentpétervár február 28.
PAULAY EDE RENDEZÉSÉBEN
Előadás másolata:

Van Gogh Művészete

A kezdetek Van Gogh 1880-tól teljesen a festészetnek szentelte magát. Eleinte a bányászok életét örökítette meg vázlatain, majd a parasztok életét ábrázolja sötét tónusú képeken.

Párizsban Egy kisebb botrány miatt Párizsba kellett költöznie ahol az impresszionista mesterektől megtanulta a világos színek használatát és a tónusok felbontását.

Miután van Gogh Arles-ba költözött, a dél-franciaországi fény és a színek teljesen magukkal ragadták. 1887-ben és az ezt követő években alkotta meg remekműveit, alig néhány év alatt. A provance-i tájat festette, a lángoló pompát, a ragyogó színeket.

Első jelentős műve ebből az időből A Langlois-híd, amelyet világos, áttetsző színekkel festett. Képén erősen érződik a japán festészet hatása, hiszen a teret precíz vonalakkal választja el.

A napraforgók című képén megtalálható az a sárga szín, mely annyira lenyűgözte, és melyet minden Arles-ban készült képén felhasznált.

Úgy döntött, hogy a szabad ég alatt festi meg az éjszakát, s így egy újabb hagyománnyal fordult szembe. Állítólag olyan kalapot viselt, amelynek a peremére gyertyákat erősített, hogy a festék színeit felismerje.

Összeomlása után a saint-remy-i szanatóriumban és Auvers-sur-Oise-ban megengedték, hogy fessen. Ebben az állapotban 1890 júniusáig 150 képet festett, többek között döbbenetes erejű önarcképeket, mint az Önarckép levágott füllel, amelyről egy végletekig elgyötört ember néz ránk.

Gauguin hiányát Gauguin karosszéke című képe fejezi ki a legjobban: egy elhagyott szék, benne könyv és gyertya. Utolsó alkotásai végtelen egyedül maradottságát tolmácsolják.

A Hollók a gabonaföld felett utolsó képei egyike A Hollók a gabonaföld felett utolsó képei egyike. Kemény ecsetvonásokkal építi fel a mű nyugtalanságát, kaotikus jellegét; már-már az absztrakt festészethez közelít.

A végszó… Sorsának talán legtragikusabb eleme, hogy e remekművekből egész életében csak egyet tudott eladni….de ki gondolta volna akkor, hogy 1987-ben 53 millió dollárért adják el az Íriszeket?

Vége