Az elektronikus kijelölés tapasztalatait felmérő kérdőív értékelése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kutatási eredmények Az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár ügyfelei között végzett telefonos közvéleménykutatásról 2008 Április.
Advertisements

Körös Volán Zrt évi utas elégedettség mérési eredményei Utas Elégedettség Mérés 2012.
MUISZ tagok helyzete és várakozása 2011 Piackutatás eredmény Online kérdőíves felmérés és panaszkezelés egyszerűen! Üdvözli Önt a QERDES.COM!
FIATALOK AKTIVITÁSA KÖZÖSSÉGFORMÁLÓ TEVÉKENYSÉGEKBEN
„Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián,
© GfK 2013 | Fogyasztói Bizalom Index | III. negyedév1 Fogyasztói Bizalom Index III. negyedév szeptember.
Állóeszköz-gazdálkodás
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
Önkéntes menedzsment Előzmények Toborzás Szűrés, kiválasztás
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr
SZÜLŐI KÉRDŐÍV Az intézményi minőségfejlesztési keretében között kitöltött szülői kérdőívek kiértékelése (A kérdőív kitöltésére.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Preventív kifogáskezelés
Műveletek logaritmussal
Magyar kis-és középvállalkozások kilátásai Előadó: Kiss Ambrus.
Velünk egy jobb világért! II. Országos Módszertani Konferencia Beszámoló az elmúlt 1 év Munkájáról.
Köszönti Önöket az és vezetője, Bohnné Keleti Katalin, okleveles közgazda, nemzetközi marketing szakértő, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja.
Készítette: Magyar Orsolya
Bánhidi M. (2007): Bevezetés a tudományos kutatásba NYME AK, Győr KÉRDŐÍVES VIZSGÁLATOK.
Az átalakulási formák felé mutató döntések célszerűsége a gazdálkodás, befektetés, működtetés, vagyoni érték szempontjából.
Előadó: LAVOTHA ILDIKÓ High-Care Cosmetics Kft. cégvezetője április 24.
Mennyire gátolja a vevőkockázat magyarországi mértéke a gazdasági növekedést? 300 Mrd Ft a tét évente Előadó: Felfalusi Péter ügyvezető.
Vesetranszplantációs várólistán lévő betegek cardiovascularis állapota
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
A GYERMEKVÁLLALÁS HATÁSA A CSALÁDI JÖVEDELEMRE MAGYARORSZÁGON Reizer Balázs Béla és Seres Gyula Szociális munka, szociálpolitika szekció április.
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei IV. negyedév*
Átláthatósági jelentések követelményei, tapasztalatok
1 MER ellenőrzés ek egységes értelmezése Budapest, szeptember 5. Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
1 XI. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés Budapest, szeptember 5. SZAKMAI AKTUALITÁSOK - KÉRDÉSEK Előadó: dr. Ladó Judit MKVK Szakmai alelnök.
Piac és Profit Május 8. Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.
Kell –e érzékenyíteni a munkáltatókat? Csapó Gábor OSGOOD Szolgáltató Az OFA FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban című TÁMOP – /
A helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása Finta István Ph.D. tudományos munkatárs MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete ÁROP.
Sajtótájékoztató január 4. Dr. Szikora János elnök, APEH.
szakmérnök hallgatók számára
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
Állami és önkormányzati vállalatok átláthatósága - a FŐTÁV Zrt. esetében Budapest, április 28.
CSŐDELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS MÓDOSÍTÁSOK
FOE Regionális Tanácskozás
Pályaorientáció Bikal, február 11. Bácskay András Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
A szakképzés fejlesztés jelenlegi állása
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
© 2005 The Gallup Organization T HE G ALLUP O RGANIZATION Országos Kreditmonitoring vizsgálat az oktatók körében - ábrasor
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
ISO GONDOLKODÁS ELÉGEDETT-E A BETEG?  DR.TAKÁCS EMERENCIA.
Megtakarítási módszerek a vállalatok gyakorlatában Berey Zita
AZ IVÓVÍZVIZSGÁLATOK VÉGZÉSÉNEK, ÉS A LABORATÓRIUMI EREDMÉNYEK JELENTÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI Laczkó András közegészségügyi felügyelő.
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
MAGYAR EDZŐK TÁRSASÁGA
OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft. Vezérigazgatói találkozó, Röjtökmuzsaj.
Lap.hu oldalak dinamizálása Lap.hu találkozó – május 14.
Hurrá, nyertünk! Karádi István Karádi Rendszerház.
Itbusiness konferencia, CONFESSION ON A DANCEFLOOR Cégek az üzleti modellváltásról Gulyás János / Ipsos Zrt. Nobody’s Unpredictable.
Róbert Péter Egyetemi tanár Széchenyi Egyetem, Győr
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
Hogyan, és miért gondolkozzunk vállalkozóként rendszerben az üzleti tervezés során és a gyakorlatban? „Ötletből pénzt”
EURÓPAI AUTÓSZERVIZEK MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE
Üzemi Tanács Általános ismertető
Nagykanizsa július – HEP munkatalálkozók tapasztalatainak összegzése- a szervezetek szemével Közös fellépési lehetőségek a tapasztalok.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
1 XIV. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés MER ellenőrzések módszertana Siófok, Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van.
Dokumentumkezelő rendszer bevezetésének tapasztalatai
Országos Statisztikai Tanács
HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 2. Önértékelési fázis 9. előadás
Márkakereskedői helyzetkép
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 3
Előadás másolata:

Az elektronikus kijelölés tapasztalatait felmérő kérdőív értékelése 2011. április Korompay-Túróczi Réka

felszámolók összesen: Elektronikus Kijelöléssel foglalkozó Bizottság 3 felhívás során - 41 tagszervezet küldött vissza kérdőívet – 38% Kérdőív felépítése Ebből 13 nagy, felső-középkategóriás cég (évente 300 ügyszám felett) → aránytalanság kis és közepes tagszervezetek: arányaiban kevesebben válaszoltak Kérdés: vajon időszerű-e a felmérés? I. ábra válaszadók összesen: 41 37,3% nem adtak választ: 69 62,7% felszámolók összesen: 110 100,0%

Összességében pozitívnak vagy negatívnak ítéled az új rendszert? Válaszok száma Válaszok aránya Pozitív 17 41,5% Negatív Vegyes 7 17,1% válaszadók összesen: 41 100,0%

"Pozitív" válaszok száma: 2 3 4 5 17 "Negatív" válaszok száma: 6 7 1 cég / ügyszám   500-1000 300-500 200-300 150-200 100-150 0-100 összesen "Pozitív" válaszok száma: 2 3 4 5 17 "Negatív" válaszok száma: 6 7 1 "Vegyes" válaszok száma: válaszok száma összesen: 9 10 41 felszámolók összesen: 8 18 15 20 34 110 válaszadók aránya: 75% 50% 33% 30% 29% Ha minden cég válaszol: "Pozitív" válaszok száma: 4 9 13 17 52 "Negatív" válaszok száma: 8 14 3 7 35 "Vegyes" válaszok száma: 6 10 23 összesen: 18 15 20 34 110

Kérdőív alapján 41 válaszadó Összes tagszervezet a beérkezett válaszok alapján valószínűsítve Vegyes Negatív Pozitív Vegyes Negatív Pozitív

Változott-e a kijelölések száma?   0% - 25% 26% - 50% 51% - 75% 76% - összesen: Csökkent 6 7 1 14 Növekedett 10 24 Nem változott 3 → a rendszer összességében a várakozásoknak megfelelően működik Összetételvizsgálat: → a cégbíróságok valóban több eljárást kezdeményeznek

A kijelölések megfelelnek-e a súlyszámoknak? kétszer annyian válaszoltak NEM-nel, mint igennel → nem minden bíróságon működtetik a rendszert a jogszabályoknak megfelelő, véletlenszerű módon Az elektronikus értékesítés bevezetésére tett reakciók: Fióktelepek létesítése:   Válaszok száma Válaszok aránya Igen 27 65,9% Nem 14 34,1% összesen: 41 100,0% többség: 1-6 fióktelep → ítélőtáblai lefedettség → várható reakció: regionális felszámolók terjeszkedési törekvései → gyors, piacszerű, gyakorlatias reagálás

Alkalmazott, illetve megbízott szakemberek számának változása: 5 cégnél elbocsájtások felénél nem változott a szám több, mint 1/3-nál új munkatársak → nem mutatja, hogy ahol növekedett a szám: felvétel vagy átvétel Megbízott: a fenti arányokkal megegyező → az várakozásokkal ellentételes eredmény, mely a megbízottak számának növekedését valószínűsítette

Több, mint 2/3-a a válaszadóknak változtatásokat tart szükségesnek! Tapasztalsz-e anomáliákat a rendszerben? a válaszadók mintegy fele tapasztal valamiféle anomáliát → kisebb cégeknél kisebb arányban → pontosan alátámasztja a 4. kérdésre adott válaszok arányát: a kijelölések nem a súlyszám szerint működik Több, mint 2/3-a a válaszadóknak változtatásokat tart szükségesnek!

A rendszer pozitívumai KIFEJTŐS KÉRDÉSEK A rendszer pozitívumai objektívebb, mint a régi rendszer (bár vannak anomáliák) kiküszöböli a kapcsolati tőke előnyeit és a korrupció lehetőségét azonos, vagy közel azonos az esélye a munkához való hozzájutásnak szignifikánsan növekedett a kijelölések száma a kis cégeknél arányosabb ügyelosztás

A rendszer negatívumai a rendszer működése nem ellenőrizhető a rendszer nem képes az ügyek közötti minőségi különbségi tételre a rendszer szakmailag lefelé nivellál, átlagosan romlani fog a felszámolói munka szakmai színvonala a nagy cégeknél a kijelölések száma és a portfólió minősége jelentős mértékben romlott a rendszer nem veszi figyelembe a felszámoló szervezetek kapacitását (pl. a foglalkoztatott felszámoló biztosok számát)

Konkrét ellentmondások Nem a volt végelszámolót rendeli ki felszámolóként a rendszer több felszámolást kapnak alacsonyabb szorzójú megyékből, mint a magasabból. 50-es szorzójú megyékből jeleznek kevesebb felszámolást a vártnál.

Milyen változtatásra van szükség??? RENDSZERES STATISZTIKAI ADATSZOLGÁLTATÁS A FOE RÉSZÉRE IS RENDSZER MŰKÖDSÉI BIZTONSÁGA MEGYEI LISTÁK KIALAKÍTÁSA 0-s sorszám súlyszám bevezetése 1-es sorszám eltörlése

NAV Pozitív és aktív hozzáállás Össz: 22 beérkezett kérdőív Kevesebb kérdés

FIZIKAI TÁVOLSÁG MIATTI NEHÉZSÉGEK NAV pozitív A rendszer megítélése Pozitívum: Egyenletesebb ügyelosztást Objektivitás Új felszámolókkal kapcsolatba kerülés Negatívum: Új felszámolók: nem együttműködők Általánosságban nehézkesebb kapcsolattartás – szinte mindenki megemlíti FIZIKAI TÁVOLSÁG MIATTI NEHÉZSÉGEK

NAV JAVASLATOK tulajdonosi kapcsolatban lévő adós cégeknél ugyanazon felszámoló szervezet kijelölésének lehetőségének biztosítása (ez az eredeti törvényjavaslatban benne is volt) országos lista, amely nem csak a felszámoló szervezetek székhelyét, hanem fióktelepét is tartalmazza, melyet a FOE közreműködésével a NAV központi hivatalának honlapján kellene közzétenni. megyei listák szükségessége, illetve a földrajzilag közel lévő felszámolók kijelölése

ÖSSZEGZÉS MEGYEI LISTÁK FELÁLLÍTÁSA az elektronikus kijelölési rendszer hosszú távú fennmaradása Ellentmondások felszámolása MEGYEI LISTÁK FELÁLLÍTÁSA → a FOE jogalkotás előtti álláspontját minden tekintetben igazolja

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!