 1995 és 1998 között 15%-kal nőtt az általunk kitermelt hulladék mennyisége.  Ha így folytatjuk, akkor 2020-ra valószínűleg 45%-kal több hulladékot dobunk.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Advertisements

Környezeti hatások közgazdaságtan előadás. Egy kis kitérő... •A pénz jelen értéke •Mennyit ér ma Ft ?
Hogyan csökkenthetőek drasztikusan Önkormányzatának közüzemi kiadásai?
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
Kazán rekonstrukció
A világ leggazdagabb emberei MA A többiek pedig munkát keresnek.
GfK HungáriaMárkacsemeték konferencia – Dörnyei Otília május 5 Gyermek a családban, avagy a szülők megváltozott fogyasztási szokásai Dörnyei Otília,
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” 1 Emlékszel rá? 1. Hogyan megy a regisztráció? 2. Mire való a regisztráció?
Korunk paradoxona Kattints a követezô dia megjelenítéséhez 
Korunk paradoxona Automatikus prezentáció Bill Miller - Wind Spirit.
2; Rakd össze! kalap pár villa ács bor te kerék só kör mos
Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám. Talán nem.
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
A rákospalotai hulladékhasznosító mű
Megújuló energiaforrások
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
A pillangó és a virág.
Így takarékoskodj a vízzel!
Kereskedelem Szakmacsoport
(Klikkelj nyugodtan tetszés szerint)
Valószínűségszámítás
Küldd el ezt a szívet mindazoknak, akiket nem szeretnél elveszíteni 2009-ben, nekem is, amennyiben nem akarsz elveszíteni. Sorolj fel 12-t közülük! Lássuk.
Programozási alapismeretek 10. előadás
VÍZERŐMŰVEK Folyóvizes erőmű Tározós erőmű Szivattyús-tározós erőmű
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
A diákat készítette: Matthew Will
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
Szent Teréz rózsakertje
Klikkelj az egérrel a következő képért... (A saját életed értékeli)
Műszaki tudományok az interneten
A FOLYAMATOK AUTOMATIKUS ELLENŐRZÉSE Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Történeti áttekintése Lebomló anyagok Környezetszennyező anyagok Hova kerül mindez?
A szemét útja Diák:Ricz Emese Tanár: Csekéné Molnár Erika
A szemét útja Készítette: Mohos Bálint
A megfizethető hálózat HelpforYou! Ismersz jó üzleti lehetőséget? Sokba kerül az indulás? Magas az aktivitási elvárás? Tartasz a hálózatoktól? Nehezen.
Összesítés és csoportosítás lekérdezésekben. Halmazműveletek.
Valamikor régen egy férfi kért Istentől egy virágot és egy pillangót.
© 2007 GKIeNET Kft. A környezettudatosság és informatika Lőrincz Vilmos.
Ö NKORMÁNYZATI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KUTATÁS 2011.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
A Kiotói Jegyzőkönyv Énekes Nóra Kovács Tamás.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére október 15.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére június 12.
Megújuló energiaforrások – Lehetőségek és problémák
( munkatársi csapat épités) ( felnőttoktatás, átképzés)
Újrahasznosítás: meddig éri meg?
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Egy világváros gondjai
VII. Szalvéta bemutató Hol töltsd az idődet. Kezdetben az időd 100% - át emberek szponzorálásával kellene töltened. Igaz, hogy az első néhány hét.
Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 6. Előzd meg a hulladékképződést!
A pontos idő: 18:58.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Csökkentsük együtt a hulladékot!
AMC a siker záloga!  Akár ingyenesen regisztrálhatsz  Vagy1.200,-Ft induló tőke kell  3 olyan partnert keress magadnak akiket érdekel  Kövesd a javaslatokat.
Energetikai gazdaságtan
Mit tehetsz a leküzdéséért? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
Erdőhátkarcsa.
Hőmérséklet változás A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó. Változása szorosan összefügg az anyag más makroszkopikus tulajdonságainak.
Mérlegen a koordináló szervezetek Hartay Mihály ÖKO-Pack Kft.
ZERO CO2 | KÖZÖSSÉGI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAM
Hőmérséklet változás A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó. Változása szorosan összefügg az anyag más makroszkopikus tulajdonságainak.
Zene: Autumn Rose Kattints! Amíg a munka nincs befejezve, ne fizesd ki az árát!
VIDEÓ I.. Tisztelt Érdeklődő! Az alábbiakban egy új, kiegészítő jövedelemforrásról szeretnélek tájékoztatni. Amennyiben előfordult már, hogy:
Indulnak az új, kkv-k versenyképességét segítő EU-pályázatok
(Ki)használjuk a környezetet
Korunk paradoxona Kattints a követezô dia megjelenítéséhez 
HAT pályázat beszámolója
Csökkentsük együtt a hulladékot!
Előadás másolata:

 1995 és 1998 között 15%-kal nőtt az általunk kitermelt hulladék mennyisége.  Ha így folytatjuk, akkor 2020-ra valószínűleg 45%-kal több hulladékot dobunk ki, mint ben Borsos Gergő, Varga Bence,Heiczman Artur, Jaksa Marton, Ladomerszky Levente

A munkafolyamatok nagy része automatizált 2005-ben egy környezetvédelmi beruházás keretében elkészült a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű Borsos Gergő, Varga Bence,Heiczman Artur, Jaksa Marton, Ladomerszky Levente

 A hulladék megérkeztekor pontos méréseket hajtanak végre egy úgynevezett nagy mérleg segítségével. A beérkezett szemetet mérlegelik és regisztrálják, hogy számon tudják tartani mennyi van a hulladékbunkerben és mennyi fér még bele.  Két egyenként 100 t-ás daruk homogenizálják és adagoljak a szemetet. Ezeken is található egy mérleg ami méri a beadagolt szemétmennyiséget.  A hulladékot a daruk segítségével egy tölcsérbe teszik ami elvezeti a hulladékadagoló asztalra.  Az asztal kisebb csoportokban az égetőbe küldi a kemény hulladékot.  Az égetőben akár 1000 fokon is elégetik a szemetet ami 6 darab hengerrostély segítségével halad lefelé.  Ezután a hulladékból salak lesz és azt a salakkitoló eltolja egy kisebb daruhoz és ott e daru beleteszi a vaskiválasztóba és végül meg elszállítják Borsos Gergő, Varga Bence,Heiczman Artur, Jaksa Marton, Ladomerszky Levente

Borsos Gergő, Varga Bence,Heiczman Artur, Jaksa Marton, Ladomerszky Levente

Borsos Gergő, Varga Bence,Heiczman Artur, Jaksa Marton, Ladomerszky Levente

 A mérges gázokat először úgy szűrik ki, hogy befecskendezik karbamiddal.  Elgőzölögtetőkkel elgőzölik hogy azzal is szűrjék  És végül tápvíz-előmelegítőkkel és túlhevítőkel szűrik le.  Ezután bekerül egy ciklon nevezetű kamrába ahol elő leválasztja a pernyét.  Azzal elértünk az abszorberhez ahol egy porlasztó berendezés közömbösíti a savas gázokat Borsos Gergő, Varga Bence,Heiczman Artur, Jaksa Marton, Ladomerszky Levente

 lakos kommunális hulladékának feldolgozása  lakos távhő- és használati melegvíz- ellátása  lakos villamosenergia-ellátása Borsos Gergő, Varga Bence,Heiczman Artur, Jaksa Marton, Ladomerszky Levente

 1. Vizsgáld meg a helyi lehetőségeket a hulladék újrafeldolgozására, valamint biztasd a családodat arra, hogy válogassák szét az általuk termelt szemetet, és amennyire csak lehetséges, biztosítsák annak újrafelhasználását, illetve újrafeldolgozását.  2. Sok áruházban ma már újrafelhasználható nejlonszatyrokat kínálnak az egyszer használatosak helyett. Ezek talán drágábbak, de erősebbek és tartósabbak is. Amikor vásárolni mész, ne felejts el vinni magaddal nejlonszatyrot, hogy ne kelljen még többet elhoznod a pénztártól.  3. Lehetséges, hogy nincs szükséged a csomagolásra. Szólj az eladónak, ha neked nem szükséges a külön szatyor ahhoz, hogy a megvásárolt árut elvidd; ha pedig úgy gondolod, hogy felesleges a csomagolás, akkor azt add vissza az eladónak, és javasold, hogy a jövőben kevesebbet használjanak Borsos Gergő, Varga Bence,Heiczman Artur, Jaksa Marton, Ladomerszky Levente

 4. Ha nagy tételben vásárolsz például müzlit vagy állateledelt, azzal csökkentheted a hulladék mennyiségét és megspórolod a csomagolást.  5. Hol vásárolhatsz használt cikkeket? Keresd meg a helyi használtcikk-szaküzleteket, és biztasd a családodat és a barátaidat arra, hogy inkább ezeket használják, mint hogy kidobják a tönkrement dolgokat.  6. Mielőtt kidobod a még hordható, de divatjamúlt ruhákat, és újakat vásárolsz, vizsgáld meg, hogy egy kis átalakítással mire tudnád még őket használni.  7. Nézz utána az Európai Unió honlapján( ecolabel/),hogy mely termékek viselik az ökocímkét, és amikor vásárolni mész, keresd a virág márkajelet.( ecolabel/), Borsos Gergő, Varga Bence,Heiczman Artur, Jaksa Marton, Ladomerszky Levente