A téradatok hozzáférésének kérdései

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Elektronikus vám – E-Customs
Advertisements

Nemzeti Biztonsági Felügyelet
A JOGHARMONIZÁCIÓ. Az államok konszenzusa alapján elfogadott, szerződéses és szokásjogi magatartási normák összessége, amelyek a nemzetközi jogalanyok:
Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Kormányzati Eseménykezelő Központ
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Az adminisztratív adatbázisok állományainak hozzáférhetősége.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
2005. szeptember 28.. Történeti háttér Kiemelkedően magas menekültáradat Igény a menekülők szabályozott érkezése iránt.
A kormányzat szerepvállalása a kibervédelemben Dr. Rétvári Bence államtitkár Változó környezet, változó biztonság - Kiberfenyegetések kihívásai napjainkban.
Törökbálint város környezeti GIS alkalmazásainak megvalósítása
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
Lévai Pál Földmérési és Távérzékelési Intézet
Baranya Megyei Önkormányzat
FÖMI Térinformatikai Igazgatóság Tevékenység és elvárások…
„Geotermia a XXI. században” Kistelek február 26. Geotermia hasznosítás a bányatörvény módosításának tükrében Szabados Gábor elnök Magyar Bányászati.
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott kérelmekhez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség oktatása február 2.-5.
Az állattartó telepek nyilvántartásainak szabályos vezetése
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
FÜGGETLEN KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI
1 A KBSZ BEMUTATÁSA év eseményei KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS Budapest, március 31. Orosz Dalma főosztályvezető.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
A Stratégiai Monitoring Jelentés ÚMVP Monitoring Bizottság június 28., Budapest Dr. Maácz Miklós Főosztályvezető-helyettes Vidékfejlesztési Minisztérium.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI BSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI BSc
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Vince Péter MTA Közgazdaságtudományi Intézet
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
Jó gyakorlatok bemutatása Sikeres pályázás Földrajzi információ Lévai Pál Földmérési és Távérzékelési Intézet eContentplus Nemzeti.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Munkahelyi egészség és biztonság
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
Vasútszabályozási Osztály
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
A NATURA 2000 ÖKOLÓGIAI HÁLÓZAT
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
2005.évi CLXXXIII. törvény a vasúti közlekedésről
Területközi együttműködés: Ukrajna – Magyarország Dr. Panov Alen, PhD, a történelemtudományok kandidátusa Ukrajna Nyíregyházi Konzulja VÁZLAT 1. Ukrajna.
Az európai és hazai vasúti szabályozás aktuális kérdései
OSS szoftverek használta a VINGIS rendszer kialakításában
A nemzeti eljárásrend szabályozása -uniós kitekintés
Natura 2000 területek fenntartási tervei
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
2003. november 25.FVM e-agrárium1 Magyar Információs Társadalom Stratégia e-agrárium Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Informatikai Főosztály.
Kihívások az új jogszabálytervezet kialakítása során
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
A vasúti továbbképzések lehetőségei a hazai és a nemzetközi elvárások változása kapcsán Előadó: Dr. Vincze Árpád főtanácsos Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Az adatvédelem szabályozása
Stipkovits István ISZ auditor SGS Hungária Kft.
„Információvédelem menedzselése VIII. Szakmai Fórum Budapest, november 19. Aktualitások az információvédelemben Tarján Gábor ügyvezető igazgató.
40/2006. (VI. 26.) GKM rendelet BIZTONSÁGI JELENTÉS & ÉVES BESZÁMOLÓ.
Katona Zoltán (FÖMI) – Molnár Attila (SZTE) Kaposvár A VINGIS rendszer kialakításának tapasztalatai.
Az INSPIRE helyzete Magyarországon Mikus Dezső KvVM - ÁIKO
KÖFOP E-ingatlan-nyilvántartás kialakítása (e-ING) Szőnyi Lőrinc.
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
A természetvédelem.
Dr. Kováts Beáta Főtanácsadó, Alkotmánybíróság l l l
Kárelhárítás Zöldi Irma OVF.
ECRIS-TCN dr. Borza Gabriella Nemzetközi és Belső Koordinációs Osztály
Előadás másolata:

A téradatok hozzáférésének kérdései FÖLDÜGYI FŐOSZTÁLY A téradatok hozzáférésének kérdései Horváth Gábor István főosztályvezető

Alapgondolat 1. Az Alkotmány 61. § (1) szerint: „a Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, valamint arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetve terjessze.” 2. Az információkkal összefüggő szabályozások: „2001. évi CVIII., a 2005. évi XC., a 2009. évi LX. és a 2010. évi CLVII. törvények 3. A térinformációk infrastruktúráját szabályozó EU-s irányelv: 2007/2/EK irányelv, az Európai Közösségen belüli térinformációs infrastruktúra kialakításáról - INSPIRE. 4. Generikus gondolat: Az információs szabadságjogok közös filozófiája, hogy a polgárt átláthatatlanná, az államot pedig átláthatóvá kell tennünk (idézet helye: Kulcsár Zoltán: Adatvédelem az interneten. Internetes blogg). 5. Specifikus gondolat: Jogszabály(ok) írja(ják) elő, hogy a területi tervezésekhez kötelező az állami alapadatokat felhasználni. Egységes ingatlan-nyilvántartás → a tulajdon viszonyok digitális adatait és a digitális kataszteri térképek.

Téradatféleségek csoportjai Térinformatikai adatkörök osztályai: térinformatikai alapadat körök; térbeli referencia alapadatok; tematikus térinformatikai alapadatok; alkalmazott térinformatikai adatok.

A térbeli referencia alapadatok tovább osztályozása térbeli keret referencia alapadatok; vonatkozási és vetületi rendszerek; geodéziai hálózatok; GNSS műholdas és földi helymeghatározó infrastruktúra; kataszteri rendszer; egységes ingatlan-nyilvántartás; közigazgatási határok; térbeli térképi referencia alapadatok; állami topográfiai térképek; vetülethelyes távérzékelési alapadatok, ortofotó.

INSPIRE – az Európai Közösségek térinformációs infrastruktúrája Célja: a téradat-infrastruktúra kapcsán az általános létrehozási szabályok megállapítása a közösségi környezetpolitika céljaira, valamint azon politikák és tevékenységek céljaira, amelyek hatást gyakorolhatnak környezetünkre. Irányelvei: szabályozza a metaadatoknak, a téradat készletek és szolgáltatások szabványosításának és interoperabilitásának, a hálózati szolgáltatásoknak és az adatok megosztásának kérdését az Európai Uniós szintjén és a tagállamokra érvényesen. Alapvető gondolata: a tagállamok saját nemzeti szintű megoldásaikat az INSPIRE-hez igazítva hozzák létre.

INSPIRE – jövőképe a térinformációs adatokat ott kell felmérni, és vezetni (nyilvántartani), ahol fenntartásuk a leghatékonyabb; lehetővé kell tenni az Európát átívelően különféle forrásokból származó folytonos térinformációk egyesítését; lehetővé kell tenni a valamely szinten felmért térinformációk minden más szintű alkalmazással történő megosztását, (mélyreható vizsgálatok részletezett és generalizált adatok szintjeit is); szükséges térinformációs adatoknak könnyen és világosan elérhetőnek kell lenniük; könnyen megtalálható legyen, hogy milyen térinformációs adatok érhetők el, hogy azok miképpen használhatók a kérdéses igény kielégítésére.

Az INSPIRE körébe tartozó téradatok Az Irányelv hatálya alá azok a téradat-készletek tartoznak, amelyek: olyan területhez kapcsolódnak, ahol egy tagállam joghatósággal rendelkezik és/vagy joghatóságot gyakorol; elektronikus formátumban állnak rendelkezésre ; közfeladatok körébe tartozó, hatóság által létrehozott vagy elkészíttetett, kezelt és frissített adatféleségek; az Irányelv I., II. vagy III. mellékletében felsorolt téradat körökhöz tartoznak.

I. Melléklet: Térbeli referencia-alapadatok koordinátarendszerek; földrajzi hálórendszerek; földrajzi nevek; közigazgatási határok; címek; kataszteri térképek; közlekedési hálózatok; vízrajz; védett helyek.

II. Melléklet: További közös térbeli referencia-adatok domborzat; felszínborítási adatok; ortofotók; földtan.

III. Melléklet: Tematikus téradatok statisztikai egységek épületek talaj földhasználat emberi egészség és biztonság közüzemi és közszolgáltatások környezetfigyelő létesítmények termelő és ipari létesítmények mezőgazdasági és akvakultúra ágazati létesítmények népesség eloszlási adatok területgazdálkodási övezetek természeti kockázati zónák légköri viszonyok adatai meteorológiai földrajzi jellemzők oceanográfiai földrajzi jellemzők tengeri régiók bio-geográfiai régiók élőhelyek és biotópok állati fajok és növényi fajták megoszlása energiaforrások ásványi nyersanyagok

INSPIRE menetrendje 2010. decemberre el kellett készíteni az I. és a II. melléklethez tartozó adatkörök metaadat leírását; 2011. június végére működnie kell az európai adatszolgáltatásra kész szervernek, szelektált tartalmakkal; 2013. évben a teljes adatszolgáltatási rendszernek működnie kell; 2019-re kell megvalósulnia a III. melléklethez tartozó adatkörökre a teljes körű szolgáltatásának;

Magyarország feladata az INSPIRE-ben 2010. június óta az INSPIRE tagállami feladatainak megvalósításának irányításáért Magyarországon a Vidékfejlesztési Minisztérium felel. A feladatok kötelező végrehajtásában hivatalosan jelen vannak az INSPIRE adatkörökhöz tartozó adatgazdák.

Eddigi eredményeink megtörtént a hazai jogharmonizáció az INSPIRE-rel; megtörtént a jelentések rendezett készítése és az INSPIRE Team részére való megküldése; előállítottuk a metaadat készleteket az I. és a II. mellékletek adatköreire (kivéve a cím adatkört); a metaadat szolgáltatások működnek a referencia alapadat, a környezetvédelmi, a természetvédelmi, a földtani és a területi tervezés adatkörökre; országos tematikai geoportál működik a referencia adatokra; működik az egységes ingatlan-nyilvántartási adatok TAKARNET24 jelű országos szintű közszolgáltatása.

VM szerepe a hazai téradat infrastruktúrában műszaki ügyek, szabványügyi feladatok, jogi feladatok, jogszabály alkotás, szervezeti kérdések megoldása, pénzügyi vonatkozású feladatok megoldása, nemzetközi együttműködés.

Hozzáférés a téradatokhoz Google megoldás szerint A Google-féle térképi és ortofotó adatok hétköznapi, egyedi és nem szakma specifikus igényeket elégítenek ki. Adataik minőségbiztosítása, felbontásuk, minőségük és tartalmi szerkezetük sokfélesége miatt a hitelességük nem teljes körű. 23 m

Google adatkezelési filozófiája A Google mintaszerűen szabályozza le az általa végzett szolgáltatások és adat hozzáférések és használatok mikéntjét és körülményeit. A Google által követett szabályozási megoldás akár mintául is szolgálhatna az állami és közszolgálati téradat szolgáltatások körülményeinek szabályozására.

Köszönöm figyelmüket!