Németország Készítette: Kiss Dzsenifer és Lőrincze Viktória (8. o.)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Siófok és környéki hungarikumok
Advertisements

Víz világnapja 2014.
Csökkentse költségeit a Shellel Magyar Fuvarozói Fórum
Miért érdemes francia nyelvi képzést választani? Franciául a világ minden részén beszélnek: az öt földrészen összesen több mint 200 millió ember beszél.
Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE.  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás.
Európa fogalma, fekvése, határai
Régi korok és a XIX. Század ruhái
VIII.A.3. 3./ 5. óra Programfejlesztési Központ FELSZÍNI VIZEK: ÓCEÁNOK, FOLYÓVIZEK, TAVAK.
Az Európai Unió létrejötte, bővítésének állomásai
Róma az örök város.
EU alapismeretek E-Learning.
Az Európai Unió nyelvpolitikája
Nyugat-Európa kapujában
Szlovénia & Magyarország & Ciprus. Szlovénia Közép-Európa déli részén, az Alpok lábánál terül el május 1-je óta tagja az Európai Uniónak
Az Európai Unió története
FÖLDRÉSZEK.
A Balaton földrajza.
200 éves az Octoberfest. Wiesn=Octoberfest A müncheni Oktoberfest (a németek a helyszín után „Wiesn”-nek is nevezik) a világ legnagyobb népünnepélye.müncheni.
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Készítette:Szőke Gréta
Jelkép-ország Jakab Sándor Kálmán
T.K. 33 – 34. Az alapértelmezett előtér- és háttérszín, valamint a körvonalak színének beállításához a Paletta színeit használhatjuk. 1 Az RGB színrendszerben.
Az Észak-Alföldi régió bemutatása
Tihany.
„Családtámogatások, rugalmas munkavégzési formák és társadalmi kohézió” műhelykonferencia Budapest, november 24. Dr. Pulay Gyula, főigazgató, ÁSZ.
Politikai és szociálgeográfia I.
Ausztria Valacsay András.
Barcelona Hamar Márk.
Európa fogalma, fekvése, határai
Európa térszerkezete.
Olaszország.
Az Európai Unió országaiban élő külföldi állampolgárok
történelmi integrációi
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
Itt vagyunk mi.
Az Európai Unió bővülése Vincze János, 12. osztály Fazekas Mihály Gimnázium Debrecen >
Lengyelország.
Magyarország.
PAULÍK Szabolcs BELGIUM 8.A.
Ausztria 8.A Pongrácz Emese.
NÉMETORSZÁG Kiács Réka 8.A.
Svájc.
Kelet-Közép-Európa értelmezése
Az Európai Unió.
Osztrák Köztársaság Görcs E. 8.a.
Németország Kozmer Mario 8.a.
Európa regionális földrajza
Francia Köztársaság.
Szlovénia.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos.
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
Berlin nevezetességei
SZÉKESFEHÉRVÁR.
Vallások és vallásháborúk A XVI. és XVII. század folyamán.
A felvilágosult abszolutizmus
Narancsík Eszter Záreczky Terézia
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
Az olimpia története „ Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben” Készítette: Horváth Patrik, Nigovicz Dávid, Porga Dávid.
Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Magyarország – Győr, 2017 EYOF
A Német-római Birodalom és a pápaság
Cseh- és Lengyelország
Kolozsvár ÜZLETEK KIINDULÓPONTJA ERDÉLY SZÍVE 
A külföldi állampolgárok magyarországi foglalkoztatásának főbb jellemzői I. félév szeptember 12.
Topográfiai gyakorlatok Közép - Európa
33. EURÓPA FELOSZTÁSA.
A német gasztronómia Tartalomból: Türingiáról röviden
Friedrich Ebert Stiftung Szociális párbeszéd és ipar 4.0 konferencia
Út a háború felé. A fasizmus térhódítása 1930-as években a fasiszta országok térhódítása jellemző. Japán elfoglalja Kínát, Mandzsúriát. Olaszország Abesszíniát.
Előadás másolata:

Németország Készítette: Kiss Dzsenifer és Lőrincze Viktória (8. o.)

Földrajzi helye: Az Európai Unió legnépesebb országa és legerősebb gazdasága. Területe alapján a világ 63., Európa 7. és az Európai Unió 4. legnagyobb országa. Északon Dánia, keleten Lengyelország és Csehország, délen Ausztria és Svájc, nyugaton pedig Franciaország, Luxemburg, Belgium és Hollandia határolja.

Látványosságok: 1961. augusztus 13-án szögesdróttal választották el Berlin keleti és nyugati felét. Ezt a szögesdrótot váltotta fel később a betonból épült és védelmi zónákkal határolt fal. A Brandenburgi kapu Berlin központjában levő korai klasszicista építmény, a város és egyben Németország jelképe. A kaput Carl Gotthard Langhans építette 1788–1791 között II. Frigyes Vilmos porosz király rendeletére, és az idők során több olyan eseménynek tanúja volt, amelyek nemcsak Berlin és Németország, hanem Európa és a világ 20. századi történelme szempontjából is fontosak.

Az oroszlán Henry 1158-ban alapított Münchenben a Marienplatz a város központja és szíve. Itt találkozott a két főút, így minden évszázadban a városfejlesztés és az élet szempontjából meghatározó volt és meghatározó. A mai napig a Marienplatz München városi központja. A Boden-tó (másként Konstanzi-tó, németül Bodensee, franciául Lac de Constance, latinul Lacus Brigantinus) édesvizű tó Ausztria, Németország és Svájc határán az Alpok északi lábánál. Közép-Európa harmadik legnagyobb tava a Balaton és a Genfi-tó után.

Gasztronómiája: Német gasztronómia néven a különböző, Németországban uralkodó főzési irányzatokat foglalhatjuk össze. Tehát nincs egybefüggő „német konyha”, hiszen minden régió saját, egyedi ételekkel rendelkezik. A déli régiók konyhája, mint Bajorország és „Schwaben” (és gyakran ide sorolható Ausztria és Svájc is), rengeteg hasonlóságot mutat. A délnyugati országrészben erős a francia, a nyugati határvidéken a holland, a keleti végeken a kelet-európai országok konyhájának befolyása. A legszélesebb körben elterjedt tradicionális étel: sült kolbász és a savanyú káposzta, Bratwurst und Sauerkraut:

Népviselet: A dirndli (németül: dirndl, bajor Diandl) osztrák, illetve bajor női népviselet.[1] Az Alpok paraszti hagyományát folytató ruhát elsősorban Ausztriában, Dél-Tirolban és Bajorországban viselik. A dirndli szabályait csak lazán követő ruhák neve Landhausmode. A német Dirndl nevét a Dirne, lány szóból kapta. - Részei a míder, alatta blúzing, szoknya és kötény, változó színekkel. A legtöbb magyar női népviselethez képest a dirndli egyszerű, de néha drága viselet, mert gyakran drága selyemanyagokból készül, kézi hímzésekkel. - A dirndli kiegészítője lehet a derék köré csavart hosszú kötény, a mellény, vagy a gyapjúkendő.

Sportélete: - Németország sportélete lényeges része Németország életének, 27 millió német tagja valamely sportegyesületnek, és további 12 millió űz egyéni sportot. A legnépszerűbb sport a labdarúgás; egyéb népszerű sportágak az országban a kézilabda, a röplabda, a kosárlabda, a jégkorong és a tenisz.

Octoberfest A müncheni Oktoberfest (a németek a helyszín után „Wiesn”-nek is nevezik) a világ egyik legnagyobb népünnepélye. 1810 óta évről évre több millió ember látogatja a Theresienwiesén megtartott eseményt. Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges sört főznek (Wiesnbier), amely nagyobb alkoholtartalmú a szokásosnál.