Töréspont Stratégiai Alapítvány

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
1 Idősebb munkavállalók a magyar munkaerőpiacon Dr. Székely Judit november 28. BUDAPEST.
Az iskolai szociálismunka
A Fővárosi Önkormányzat civil stratégiája
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
MANORKA projekt Magyar – Norvég Kapcsolatok
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
dr. Sztruhár Gyula ügyvezető
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
AZ ORSZÁGOS EGYHÁZI TISZK KÜLDETÉSE. A fenntartók elvárásai a TISZK, a Felügyelőbizottság és az intézmények felé Olyan szakképzési intézményrendszeri.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Várakozások az eredmények tükrében,
Büntetés-végrehajtási
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Találkozások és mélyebb együttműködés a magyar-szlovén határtérségben A Reg-Net projekt bemutatása Készítette: Polgár Tibor és Győrffy Gábor.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Segélyezési rendszer átalakítása
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Tagszervezeti munka erősítése
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek képzése a Dél-dunántúli régióban AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE - AZ EU ELVÁRÁSOK MEGISMERÉSE.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
A Megváltozott Munkaképességűek Tematikus Innovációs Hálózatának bemutatása Equal zárókonferencia Szombathely június 5.
A rendészet szervei.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Konzorciumi együttműködés
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Szövetségi Munkaközösség Fogyatékkal Élő Embereket Foglalkoztató Műhelyek bejegyzett egyesület.
Alapítás: augusztus „Többre megyünk együtt, mint külön- külön…”
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
Együttműködésen alapuló gazdaság és társadalomfejlesztés Herpainé Márkus Ágnes Társadalmi Összetartozásért Alapítvány SOPRO hálózat.
Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP munkaerő-piaci program.
Járási jelzőrendszeri tanácsadó feladatai és tapasztalatai 2016
Magyar Rendvédelmi Kar Büntetés-végrehajtási Tagozat
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
LEADER, Identitás, Sport
Európai Uniós ismeretek
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
Hauser Zoltán szakmai vezető Oktatási Hivatal EFOP VEKOP
Család – és Gyermekjóléti Központ
Együtt a változásokért
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Tagszervezeti munka erősítése
Előadás másolata:

Töréspont Stratégiai Alapítvány

A Töréspont Stratégiai Alapítvány a szociálisan nehéz helyzetbe került aktív és nyugdíjas büntetés-végrehajtási dolgozók és családtagjaik segítését tűzte ki célul.

Az alapítvány célja: a szociálisan nehéz helyzetbe került bv. dolgozók és családtagjaik, illetve a nyugdíjas bv. dolgozók eseti és rendszeres segítése; a büntetés-végrehajtási dolgozók kulturális tevékenységének elősegítése, a szakszervezeti és testületi hagyományok ápolása; a büntetés-végrehajtási dolgozók és családtagjaik szabad idejének kulturált eltöltésének előmozdítása érdekében különféle programok, sporttevékenység szervezése, támogatása; a bv. dolgozók jogi ismereteinek bővítése, oktatása;

az önhibájukon kívül létszámcsökkentés, átszervezés miatt elbocsátott bv. dolgozók munkaerőpiacon való elhelyezkedésének megkönnyítése érdekében képzéseken való részvétel támogatása; segítségnyújtás nyugállományú tagoknak; a nehéz helyzetbe jutott büntetés- végrehajtási dolgozók és családjuk, gyermekeik üdültetésének elősegítése.

Az alapítvány a fenti célokat az alábbi konkrét tevékenységekkel valósítja meg: képzések szervezésének támogatása, képzésben való részvételtámogatása, segélynyújtás, járadék nyújtása, sporttevékenység szervezése, szervezés támogatása, kulturális tevékenység szervezése, üdülés támogatása.

A Töréspont Stratégiai Alapítványt a nyilvántartást vezető Fővárosi Törvényszék 2017-ben közhasznú szervezetté minősítette. Az Alapítvány a partnerség jegyében a hasonló célok mentén működő szervezetekkel együttműködésre, partneri viszony kialakítására törekszik. Partnerekkel történő együttműködésnek köszönhetően az Alapítvány létrehozása óta számos helyi szintű kezdeményezés (családi napok, gyermeküdültetés, jogi tanácsadás, jogi ismeretek bővítését szolgáló előadások, stb) megvalósításában való közreműködést felvállalt és országosan közel száz büntetés-végrehajtási dolgozónak és családtagjaiknak nyújtott segítséget.

Az Alapítvány számára kiemelkedő fontossággal bír, hogy az állomány számára hatékony segítséget, minőségi szolgáltatásokat nyújtson. A kimutatások alapján a büntetés-végrehajtás személyi állományának jelentős hányada hátrányos helyzetű régiókban él, és maga is alacsony jövedelemmel rendelkezik. Ebből következően rendkívül nagy szükség mutatkozik az Alapítvány által nyújtott támogatásokra és szolgáltatásokra. Külön hangsúlyozandó, hogy a büntetés-végrehajtás sajátos zárt világa miatt az ott szolgálatot teljesítő hívatásos, közalkalmazott, kormánytisztviselő és polgári állományú dolgozók sok tekintetben kiszolgáltatott helyzetben vannak.

Az Alapítvány célul tűzte ki szervezetének és tevékenységének bővítését annak érdekében, hogy az Alapítvány szolgáltatásait és támogatási lehetőségeit országszerte a büntetés-végrehajtás szervezetben dolgozó személyek és családtagjaik minél szélesebb körben tudják igénybe venni. Erre rendkívül nagy igény mutatkozik. Az Alapítvány tevékenysége a büntetés-végrehajtás keretein belül foglalkoztatott személyek számára hiánypótló szerepet tölt be azáltal, hogy az Alapítvány a hivatásrendhez igazodó specifikus támogatást nyújt.

Takács Zoltán FBVSZOSZ vezetőségi tag Köszönöm a figyelmet! Takács Zoltán FBVSZOSZ vezetőségi tag