Bemerítés ...merítkezzetek be mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára… (Apcsel 2: 38b)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Jó reggelt- Isten hozott !.
Advertisements

Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Bibliaismereti alapok
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
„Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. És íme, Jézus szembejött velük,
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
Jézus te vagy minden álmom
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Gitáros énekek.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Istenünk, sok-sok feszültség,
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Itt vagytok ? Jó reggelt ! Álmos vagyok….
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
A békéltetés szolgálata
A TÉKOZLÓ FIÚ (Tizedik lecke) Újra felöltözés III. rész.
KERESZTSÉG.
BB Biblia-kör.
2012. Január 1.. „Egyiptomból hívtam el fiamat” Hóseás 11,1.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
Advent III Vasárnapja A-év
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
II Évközi Vasárnap A - év János 1,29-34 Keresztelő János másnap látta, hogy Jézus közeledik hozzá. Erre így szólt:
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Református istentisztelet
JÓ REGGELT !.
Urunk megkeresztelkedése
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.

Hogyan érthetem meg Istent?
Harmatozzatok égi magasok
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Felszólító igék Máté evangéliumában
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
XVII Évközi VasárnapC - év
Húsvét II Vasárnapja B év
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
a reformáció 500 éve ünnepe
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Kérdések az alkalomhoz:
Apostoli, Niceai hitvallások
(Apostolok cselekedetei 16, 16-40)
Isten lakhelye.
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK III. Az egyéni hívő élet alapja
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
Előadás másolata:

Bemerítés ...merítkezzetek be mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára… (Apcsel 2: 38b)

Βαπτίζω - baptidzó Baptidzó → baptista (anabaptista) „Jézus pedig hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, bemerítve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” (Máté 28: 18-20) Keresztelés vagy bemerítés? „1,5 megkeresztelte őket: Az eredeti kifejezés szó szerinti jelentése: bemerít, alámerít” - RUF 2006, Márk 1:5-nél

Az eredete - Ἰωάννης ὁ βαπτιστὴς „Azokban a napokban kezdett Bemerítő János prédikálni Júdea pusztájában: Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa! Mert ő az, akiről Ézsaiás így prófétált: „Kiáltó szava hangzik a pusztában: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit!” János teveszőr ruhát viselt, derekán pedig bőrövet, tápláléka sáska volt és vadméz. Akkor kiment hozzá Jeruzsálem, egész Júdea és a Jordán egész környéke; és amikor megvallották bűneiket, bemerítette őket a Jordán folyóban. Amikor pedig látta, hogy a farizeusok és szadduceusok közül sokan jönnek, hogy bemerítse őket, így szólt hozzájuk: Ti viperafajzatok! Ki figyelmeztetett titeket, hogy meneküljetek az eljövendő harag elől? Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöt, és ne gondoljátok, hogy ezt mondhatjátok magatokban: A mi atyánk Ábrahám! Mert mondom nektek, hogy Isten ezekből a kövekből is tud fiakat támasztani Ábrahámnak.” (Máté 3: 1- 9)

A minta Akkor eljött Jézus Galileából a Jordán mellé Jánoshoz, hogy merítse be őt. János azonban megpróbálta visszatartani őt: Nekem volna szükségem arra, hogy bemeríts, és te jössz hozzám? Jézus ezt válaszolta: Engedj most, mert így illik minden igazságot betöltenünk. Akkor engedett neki. Amikor pedig Jézus bemerítkezett, azonnal kijött a vízből, és íme, megnyílt az ég, és látta, hogy Isten Lelke mint egy galamb aláereszkedik, és őreá száll. És íme, hang hallatszott a mennyből: Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm.(Máté 3:13-17)

Bemerítkezés előtt... Megelőzi a megtérés (felismerése a bűneinknek, a hamis útnak, amin jártunk, és az attól való elfordulás) Bűnvallás (bűnrendezés – lelki és fizikai szinten) Gyümölcsök termése (ezek látható jelei a megtérésnek) Ennek az életváltozásnak a bizonyságtétele a bemerítés Nyílt megvallása (Öröm van a Mennyben egy bűnös felett!!) Krisztus követése (a bemerítés aktusában is) és a felé való elköteleződés!

A bemerítkezés Bizonyságtétel a személyes kapcsolatról Krisztussal (Titusz 3:3- 7) Mérföldkő – kiábrázolása a múlt lezárásának és egy új kezdetnek! (Kolossé 2:12) Engedelmesség Krisztusnak – követni ebben is Teljes önátadás Krisztusnak és a Szentléleknek (Gal 3:27; Apcsel 2: 38) Tudatos, hiten alapuló, megalapozott döntés (Zsidók 10:19-23) Betagozódás Krisztus testébe (Efézus 5: 25-27) (úrvacsora)

Tévhitek, tévtanok Bárki bemeríthet bárkit! Bemerítkezés nélkül is lehetek hívő! A bemerítkezés üdvösség kérdése! A keresztség és bemerítés ugyanaz! Régen gyerekek is bemerítkeztek, ma is lehet! Lelki megújulásnál megpecsételem a döntést egy újabb bemerítéssel! A Jordánba történő bemerítkezés az igazi!

...merítkezzetek be mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára… „Mindaz tehát, aki megvall engem az emberek előtt, azt én is megvallom az én mennyei Atyám előtt!” (Máté 10:32)