Családi vállalkozások

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fontosabb szja és járulék változások január 1.
Advertisements

A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
A MEGALAPOZÓ KUTATÁSOKRÓL A felsőoktatás és a munkaerőpiac kongruenciájának mintázatai Jancsák Csaba PhD SZTE JGYPK AHI ATT TÁMOP A/1-11/
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
A TÁVMUNKA SZABÁLYOZÁSÁVAL KAPCSOLATOS MEF JAVASLATOK A MEF ELŐTERJESZTÉS HÁTTERE KEMÉNY PÉTER E.ON HUNGÁRIA ZRT.
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A három lépcsőfok… 29% - A megoldás 52 heti stratégia sikeres üzleti kapcsolatépítéshez (Avidor András - Michelle R. Donovan - Ivan R. Misner) Az emberek.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
NIIF VoIP projekt aktualitások
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Teljesítési garanciák a svájci építőiparban
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Megjegyzések Dinya László vitaindító tanulmányához
Dr. Kovács László Főtitkár
A cég kézikönyve Cégnév.
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
Mayer József Budapest február 27.
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Civil szervezetek tapasztalatai a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok tükrében Dr. Nagy Márta Eger.
Teljesítményértékelési rendszer
SZÁMVITEL.
Bértárgyalási alternatívák 2010-re
A MOTIVÁCIÓ SZEREPE ÉS HATÁSKÖRE A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A FELSŐOKTATÁSBAN
Az „Út a munkához” program évi változásai
SZÁMVITEL.
Kereskedelmi szerződések joga
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
1993-as közoktatási törvény
Tájékoztató a évi OSAP teljesüléséről
Munkavégzésre irányuló jogviszonyok
VÁRATLAN MŰSZAKI ESEMÉNYEK
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
SZÁMVITEL.
HHR.
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Készítette: Boros Bence
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
Közfoglalkoztatásból a versenyszférába- segítő munkaerőpiaci program
Cash flow A vállalat működése, befektetései és pénzügyi tevékenysége által genarált pénzáramlásokat tartalmazó kimutatás. Az eredménykimutatásban és a.
Compliance és Corporate Governance
Környezeti Kontrolling
Általános iskola eredménye, értékelése
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Az iskolai szervezet és fejlesztése
A gyermeki jogok érvényesítése
Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
HIRING 101: BEVEZETÉS A TOBORZÁS-KIVÁLASZTÁSBA
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
Üzleti projektterv Előadó neve | Cégnév.
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az „Út a munkához” program évi változásai
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Előadás másolata:

Családi vállalkozások Tapasztalatok Javaslatok Ajánlott dokumentum

Tapasztalatok Akkor lehet sikeres, ha Közösen tűzik ki a célokat Közösen hozzák a döntéseket A vállalkozás növekedésével, általában nő a foglalkoztatottak száma Jellemző a több területen történő munkavégzés Jellemző a gyerekek bevonása  kiderül alkalmas-e utánpótlásnak Üzleti ügyek, munka és a magánélet szétválasztása, bár kívánatos lenne, de a gyakorlatban szinte megvalósíthatatlan

Javaslatok Üzleti terv elkészítése előtt tisztázni Vállalkozással kapcsolatos családi célkitűzéseket Egyénekkel szembeni elvárásokat A vállalkozás célja a kitűzött célok elérése, és nem valaki legyőzése kell legyen Vezetők és alkalmazottak ismerjék a kitűzött célokat Saját tennivalóikat

Javaslatok Rokonsági fok nem garantál azonos pozíciót Fizetés a végzett munka értéke, és nem a rokoni kapcsolaté Takarékoskodjanak az erőforrásokkal Későbbi viták megelőzésére, indulás előtt készítsék el az SZMSZ-t

Ajánlott dokumentum Családi vállalkozás indításakor célszerű elkészíteni, ami rögzíti: Jogait Kötelezettségeit azon családtagok számára, akik a vállalkozással: Közvetve vagy Közvetlen kapcsolatban állnak. A felmerülő problémás megoldására , személytől függetlenül, ez lesz a mérvadó

1. Általános alapelvek A cég érdekei felülírják az egyén érdekeit A vállalkozás által támasztott követelmények elfogadása, pl.: Elkötelezettség Készség a pozíció rotálásra Továbbképzéseken való részvétel Rokonsági fok önmagában nem garantál pozíciót Csak munkavégzésre alkalmas családtagok alkalmazása várható el Fizetés a teljesítmény függvénye Vezető poszt betöltésének feltételei

2. Gyakorlati intézkedések Fizetési és jutalmazási skála készítés Családtagok által betöltött munkakörök és bérkategóriák rögzítése Megállapítani a munkakörrel járó Hatáskört Jogkört

3. Speciális juttatások Kölcsön Kedvezmény Egyéb juttatások kinek, milyen feltételekkel, mekkora kamattal, mikor Kedvezmény Ingyen nincs semmi senkinek! Egyéb juttatások

4. Döntéshozatali szabályok Ha ezek nincsenek rögzítve, akkor minden döntést meg lehet kérdőjelezni Döntésképtelenség Vállalkozás hitelét veszti